Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość alutkaaaaa

CZY PIJE KTOŚ LUB PIL Z WAS SIEMIE LNIANE???

Polecane posty

Gość alutkaaaaa

czy siemie lniane pomaga na zgage i nadkwasote:)pliss odpowiedzcie

Pomaga i to znacznie lepiej niż tabletki. Dobre jest też przy refluksie. Siemie tworzy warstwę ochronną i zabezpiecza zołądek. Tabletki mogą bardzo niewiele tak naprawdę woboc poziomu kwasu w żołądku. Siemie jest tez w tabletkach. Jest mniej skuteczne, no ale można je nosić ze sobą.

Gość alutkaaaaa
a jak to pić? bo mi sei wydahe ze takie gotowane to niem a juz wartosci.prawda to?potem taki kleik sie robi ale czy to ma jakąs wartosc zdrowotną skoro sie wygotuje z ziaren ten caly olej z wodą/???

Gość ziarna trzeba zmielic i zalac
wrzatkiem nie kazdy jest w stanie to strawic ale naprawde dziala oslonowo i przeciwzapalnie na caly uklad pokarmowy

Gość to nieprawda
nie pomaga ..tylko tabletki//nie pilam siemienia ale chyba wiem ze trzeba bybylo pioc je rok zeby cos dzialalo raczej..jak wszystkie ziola chyba..

Gość czy ja dobrze to robie
cholera ja inaczej to robie ..:( pewno takei nie dziala jak ja robie:( zalewam wodą 2 łyzki tego i goruje 15 minut ..robi sie taki gesty kleik jakby gluty:) i pije ..ma konsystencje jak kiesiel nie wiedzialam ze trzeba mielić:(:(

Siemie to nie zioło!!!! :) :) :) Najlepiej kupić takie zmielone, nie trzeba go gotować, tylko się zalewa gorącą wodą i można pić, jak tylko ostygnie (trzeba tylko dobrze mieszać).

a dlaczego wyzywasz innych od kretynek?? a kim ty jestes?? a gotowane dziala , jak najbardziej dziala. mozna tez uzywac mielone - ja do mielonego dodawalam lyzeczke galaretki owocowej , zeby smak poprawic i zalewalam goraca woda. siemie lniane dziala oslonowo na zoladek , ja z galaretka pilam na wlosy i paznokcie. efekt rewelacyjny - ale pic trzeba codziennie przez kilka miesiecy. :)

Gość dsdsda
to galaretka ci dala taki efekt chyba bo jak len moze dac efekt na paznokcie i włosy>??haha i moze jeszcze na cere co??

Kup siemię lniane niezmielone (zmielone szybko wietrzeje). Następnie zmiel niewielką ilośc w mlymku, wsyp dwie łyżeczki do kubka i zalej wrzątkiem. Nie gotuj. Odstaw, ale co jakiś czas mieszaj. Kiedy ostygnie na tyle żeby można bylo pić to wypij. Możesz dodać do niego miód. Działa rewelacyjnie.

Gość jesli masz 170 cm
ale skad wiecie ze dziala? a czy to prawda ze na cere tez dziala bo babcia mi mowila ze taka jej znajoma byla blada ciagle i pila codzien siemie potem miala takie rumiane policzki ze szok...od tego!

Gość kupila siemie lniane
za 2 złote niecale ..to pewno niedobre co?? pozatym siemie jest niezdrowe bardzo bo ma kadmu duzop i jest rakotwórcze..

Gość ale jajaaaaa
to podróbka jak za 2 zlote..

Gość gosienka ma chyba wade
akurat podróbka..niemielone to tanie:)

Gość fdfdfdfddfdfdfdfdf
suoper polecam siemie..

Gość rumiane to chyba
od mrozu :o

Gość nie no zaraz padne
siemie laniane rakotworcze :D to ciekawe dlaczego siemie jest podawane w szpitalach na oddzialach onkologicznych.Nie przesadzaj czlowieku.

Gość ja piłam takie gotowe mielone
siemię z apteki, zalewa się to wrzątkiem i ja dodawałam mleka, to smakuje jak szpitalna zupa mleczna :)

Gość anulka______
dziewczyny ja pilam zmielone siemie, ale ostatnio kupilam w ziarnach, nie mozna tych ziaren zwyczajnie zalac wrzatkiem? tzreba naparwde je mielic? da sie zmielic prez pieprzniczke?

Gość siemie
Haloo! Siemie jak najbardziej mozna zalać wrzątkiem!! nawet koniecznie... potem jak zalejesz odczekaj chwile... przed wypiciem wymieszaj... tylko uważajcie z piciem siemienia - ma ono działanie osłonowe na żołądek i przez to ogranicza wchłanianie makro/mikroelementów... najlepiej spytajcie w aptece lub lekarza pozdrawiam - siemie:-)

Gość niebieskooookaa22
cytrynowe lub pomarańczowe??? to są smakowe? no hcyba,ze to chodzi o picie z galaretką... :) p.s. ja pijam od czasu do czasu, na zgagę jest świetne

Gość siemie lniane odchudza
powiem wam cos: nie pijecie tego swinstwa.. bo to niestety sprawia ze styrasznie sie chudnie bo osłania i nie wchałania sie do organizmu nic z pozywienia :( strasznie sie chudnie :( osoby które je piją wiedza o czym mówie są chude po niedługim czasie picia jak szkielety:(

Gość fgdgg
dieta super jest ..naprawde ..z tego..

Gość to fakt chudnie sie bardzo po
tym

Gość afgfgfhgggh
co takiego/????a ja myslalam ze to tuczy:)hahaa

Gość pixi-dixi123
ja tez słyszałam ze po siemieniu sie TYJE,a nie chudnie:-O

Gość nfdfdfdfd
kto wam naopowiadal takich bzdur kretynki???hahaa przeciez 400 gram ma tyllko 400 kcal a 2 łzyki na dzien to nei wiem czy ma 20 kcal...ale idiotki z was ..z siemienia nie mozna utyc..

Gość bdffd
ja tez pije i siemie nie tuczy :) najlepiej pic od razu co zmielone