Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Trądzik odebrał mi życie

KTO MIAŁ TAKI TRĄDZIK I WYSZEDŁ Z NIEGO CAŁO ZDJĘCIE

Polecane posty

Gość ja mialam gorzej
bo rozdrpywalam i wyciskalam. Teraz jest sto razy lepeij niz bylo

Gość oj strasznie...to twoja buzia

Gość hmmm skorzystaj z pomocy derma
dermatologa

Tak, to kawałek mojej twarzy, wiem że jest strasznie, nie trzeba mnie dobijać pisząc o tym, zadałam konkretne pytanie, bo Ja nie widzę już nadziei, a ty mi jej na pewno nie przywracasz, ale rozumiem

Korzystam, leczę się od dawna

Gość twoja buzia
przepraszam nie chcialam Cie dobić.Zwroc sie z tym do lekarza.

Gość twoja buzia
tez mam problem ze skora

Są cięższe przypadki trądziku, jak np ten -> http://www.sluzbazdrowia.com.pl/pic/tro5.jpg Wiec nie trzeba mnie informowac jak jest strasznie, bo wiem Ja tylko chce wiedziec czy ktos wyszedl z tej choroby, ktora zupelnie odbiera chec zycia

Gość endi
a ja Cie pociesze - mam teraz duzo gorzej nie wiem dlaczego ale koło uszy i na szyi

Nie martw się... Nie jest tak źle... Nie widać u Ciebie Blizn, tylko pryszczyki ;] a je da się zwalczyc :D Słyszałaś może o Uryno Terapii??? Baardzo działa ;] Mi pomogła i jestem na twarzy jak Bobas :D

Gość kup sobie
Salfazin i łykaj po jednej codziennie to ci się skończą robić

Gość również czesto nawet na ulicy
sptykam ludzi ktorzy maja zdecydowanie wiekszy problem niz Ty dlatego nie dramatyzujmy.

Gość endi
miodzio robisz tylko okłady z uryny? opisz tak w skrócie co robisz?

Moi drodzy, Ja wiem że ludzie mają gorzej, chociażby dziewczyna na zdjęciu, która ma o wiele cięższy brzieg choroby, ale to nie znaczy że nie mam powodu do załamania Pytam czy ktoś miał podobny problem ze skórą i zwalczył go, ma zdrową skórę, bez blizn Ja mam właśnie slady, nie dziury ale plaskie, czerwone kropki, co mnie dobija, juz nie mowiac o pryszczach :((( Jest ze mną zle, wiem ze moze byc gorzej ale nie w tej sprawie pisze, juz stracilam nadzieje ze to mozna pokonac, dlatego pytam, czy komus sie udalo, jakimi metodami Dziekuje za wszystkie odp

Gość adika
proponuje benzacne. na poczatku skora jest bardzo sucha ale bardzo mi pomoglo :D tonik i żel 10% :)

Gość kup sobie
ja miałam okropny, jeszcze nie dokońca mi minął mam 25 lat,ale tak jak pisałam wcześniej jem Salfazin (z cynkiem) i mi się nie robią ogromne pryszczole

Gość *** *** ***
ja mam taki jak twoj...mam 26 lat i własnie przechodze nawrót tego świństwa...po 10 dniach antybiotyków jest już troche lepiej. za pierwszym razem trądzik zwalczyłam hormonami...najpierw leczenie diane (ale nie polecam do końca, bo samopoczucie fatalne a podstawieniu trądzik wraca), a poźniej antykoncpcja...stanowczo najlepiej było gdy używałam plastów evra, miałam wtedy własciwie gładką buzie, sporadycznie cos tam wyskoczyło...da się z tego wyjść...jesli się leczysz to moze spróbuj zmienić lekarza, bo co lekarz to nowy pomysł na leczenie. słyszałam tez o zabiegu wymrażania naskórka, ale nie wiem nic bliższego, bo mnie dyskfalifikuje skłonność do blizn...a z takich rad czysto kosmtetycznych to ostro nawilżaj, a nawet natłuszczaj cere, bo leki wysuszając często poteguja łojotok...i co z tego ze się krosty goja skoro za chwile są nowe.

Gość kup sobie
a po Benzacne swędziała mnie skóra!!!!!!

Gość adika
mnie tez swędziala,ale to sie stosuje 2 tyg i potem jest o wiele lepiej :)

Gość endi
kup sobie stosujesz tylko salfazin? po jakim czasie jest poprawa?

Gość kosmetyczkaaaaa
Jeżeli trądzik nie zmniejszył sie po wizytach u lekarza to powinnaś zmienić dermatologa. Niestety nie każdy jest dobry i trzeba szukać. Poczytaj wątki na www.wizaz.pl tam na forum kosmetyczka dowiesz się jakie kosmetyki używać, gdzie jest dobry dermatolog w twoim mieście itp. Oczywiście że da się wyjść z tego bez szwanku, trądzik to przecież nie choroba i dotyka duży procent ludzi więc głowa do góry :) Powinnaśodwiedzić napewno gabinet dermatologii estetycznej i tam wykonać głębokie złuszczanie- głębokie peelingi, laser itp. Usunie wszystkie blizny i przebarwienia, oczyści skórę , poprawi j w duzym stopniu. Polecam ci też ten wątek na wizazu, znajdziesz tam wiele informacji: http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=141281 Odpowiednia pielegnacja, suplementacja witamin, leki i zabiegi w gabinecie dermatologii estetycznej potrafią zdziałać cuda = usunąć trądzik. Powodzenia :)

Gość kup sobie
Ło matko tylko nie antybiotyki!!!Włosy mi wypadały, byłam słaba, a po odstawieniu i tak wszystko od nowa się zaczęło. Miałam też jedne fajne witaminy z Herbalife ale drogie ok 120zł/30szt czyli na pół miesiąca. Ale bardzo pomocne!!! Ale Salfazin stosuję bo kosztuje 25 zł i starcza na 3 m-ce

- Nie wiem Jak Wy, ale ja tam wole stare, sprawdzone sposoby, najtańsze, naturalne i wg najzdrowsze dla skóry i ciała... Bo hormony i tabletki to nie jest wyjście... - Ja używam własnej Uryny, codziennie mocze płatek kosmetyczny w swoim moczu, i przemywam twarz jak tonikiem, robię to na wieczór, przed snem. - Następnie nakładam krem nawilżający i idę spać... Jak do tej pory jest pięknie i nie ma nic na mojej twarzy... A jak się coś pojawi, to zaraz znika ;]

Stosowałam poki co wszystko o czym napisaliscie, do cynku musze wrocic bo nie biore 3 ms i faktycznie cera sie pogorszyla jeszcze bardziej Ja wiem ze beznacne, brevoxyl itd pomagaja, stosuje ciagle nowe rzeczy na tradzik, jednak chodzi mi o osoby ktore zwalczyly to swinstwo bezpowrotnie i dzis ciesze sie zdrowa skora Jestem ciekawa, czy skora moze byc jeszcze normalna, nie chce miec takiej cery do konca zycia Niedlugo mam wizyte, bede chciala poprosic o izotek, jesli to nie pomoze to Ja juz nie wiem, a najabrdziej boje sie o slady po wypryskach, dlatego jestem ciekawa czy ktos sobie z tym poradzil zupelnie :( Dziekuje mimo wszystko za kazdy wpis, to dla mnie bardzo wazne

Gość kup sobie
serio mocz pomaga????

Ja bralam zincas forte, myslicie ze ten salfazin lepszy ? Chetnie wyprobuje Ja teraz sie poddalam, i zaniechalam wszelkich prob Jedyne co robie to nie wyciskam sie, stosuje kosmetyki bez chemii, niezbedne minimum, stosuje krem oczyszczajacy biodermine i staram sie zdrowiej jesc Moja skora teraz oszalała, po lecie, gdzie ja opalilam, bardzo i wszystko zeszlo, niestety po raz kolejny dalam sie oszukac sloncu i dzis sobie poradzic nie moge :(

Tak, Mocz pomaga i to bardzo... Ja miałam trądzik, a teraz nie ma po nim nawet śladu... Nic tylko piękna skóra, bez wyprysków... Możesz jeszcze brać Cynk i pić Zieloną herbatę... Ale to tak dla pewności... A uryna to najlepsze wyjście... Potwierdzono to naukowo... A tak poza tym jest na tym forum wiele Topików na temat Uryny i jej leczniczych właściwości... Poczytajcie sobie :D:D:D Bu$ka :*:*:*