Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Trądzik odebrał mi życie

KTO MIAŁ TAKI TRĄDZIK I WYSZEDŁ Z NIEGO CAŁO ZDJĘCIE

Polecane posty

sibi popieram:))) Ja od kiedy przestalam nadmiernie meczyc moja twarz i nakladac na nia wszelkie masci od razu wyladniala. W tej chwili moja pielegnacja cery sprowadza sie do deliketnego zelu i kremu nawilzajacego i tylko tyle. Bardzo duzo wlasnie tez dziala dieta: ograniczyc slodycze, jesc duzo warzyw i owocow. Mnie dodatkowo pomogly ziola (oczyszczaja z toksyn oraz wzmacniaja organizm, ale ja je zaczelam pic z innego powodu niz dla cery, no ale pomogly mi i na to:))

Gość sibi
owszem wiesiołek reguluje przemiany komórkowe i jest dobry dla pań starających się o dzieci ale w ciąży już trzeba go odstawiać

Gość sibi
to powodzonka allojzeta:)!!

Gość antytrądzik .....
A ja robie sobie taka kuracje: Po pierwsze często trądzik to skutek "brudów" w naszym organizmie, wiec oczyszczałam sobie mój organizm metoda Tombaka , najpierw jelita, potem wątroba itd. Nastepnie zaczęłam stosowac lewatywy. Ostatnio przeprowadziłam tygodniową głodówkę. Podczas której piłam tylko wodę ,troche zielonej herbaty i robiłam lewatywy. Obecnie pije herbaty oczyszczające , zioła, zelona herbate oraz taką mieszankę ziół "przeciwtrądzikowe", oraz zioła ( uczep, pięciornik, wrotycz, mięta ). jem duzo warzyw, owoców , nie jem mięsa, nie piję kawy, rzadko alkohol.Twarz myje szarym mydłem lub bambino, ostatnio kupiłam kostke myjącą z apteki dla skóry alergicznej. Potem tonik firmy FlosLek. Maseczka z zielonej glinki Argelitz. Żel antybakteryjny tylko punktowo na wypryski. Na blizny obecnie stosuje cepan wczesniej krem Noscar. Co o tym sądzicie ? Pozdrawiam

Gość antytrądzik .....
aha no i zero słodyczy, choc trudno wytrzymać, ale to podstawa...

Troche drastyczna ta dieta ale jeski ci ma pomoc to czemu nie:)) uwazaj, moze tylko moze by sie nie przeglodzic bo wtedy organizm moze tak zareagowac ze po paru dniach bedziesz jesc za dwoch. Ja lekarzem nie jestem wiec ciezko wypowiedziec mi sie o obiektywnej skutecznosci. Osobiscie jestem zwolenniczka wszystkiego z umiarem. Slodyczy staram sie jesc malutko, ale od czasu do czasu nie odmawiam sobie. To samo z miesem choc tutaj to nie ma problemow bo ja mieso ogolnie malo jem. Zas do wyprozniania sie to staram sie miec duzo ruchu.

Gość basia213
mnie pomógł tylko SKINOREN krem i nigdy nic wiecej

Gość Elle 24
A ja teżmam trądzik juzod 13roku życia chyba i niestety nie widze dla siebie ratunku, raz lepiej raz gorzej, juznie wiem jak wygląda normalna buźka, nie wiem czy kiedys taką miałam. NIe mogę brac Izoteku bo mam różne przeciwwskazania (a zresztą nie chce sie truc bo nie mam gwarancji ze mi pomoże), poza tytm razem z nim 3eba brac hormony... To dla mnie za drogo, a poza tym jestem w wieku kiedy dziecko moze bede mieć za jakiś czas. Antybiotyki pomagaja doraźnie. I wiecie w czym tkwi mój problem?? Że ciągle cos skubię przy twarzy, wyciskam i kombinuje.... I sie denewuje i stresuje i błędne koło sięrobi, nie moge przestać ruszać twarzy, właśnie zdałam sobie z tego sprawe... Ale jak tu wyjść z domu z pryszczami?? Czasem lepiej wycisnąc i zatuszować, ale to jest błędne koło.... Trzeba by wyjechac gdzieś i życjak pustelnik to może można by sobie pozwolić na taki 'detox' ;-)

Gość MalaMal
jesli szukacie dobrego sposobu to trzeba poczytac na róznych forach. mocz?? nie jestem przekonana, chociaz moze kiedys. podobno dieta nie ma wpływu na tradzik, potwierdzono naukowo, ale ma na nasze samopoczucie i dobre samopoczucie=dobry wygląd:) ja od dzisiaj przechodze na zdrowy tryb zycia(bo nie chce juz sie truc)a od 2 miesiecy biore tetralysal i brevoxyl. pomaga. jak narazie to 50-70%poprawy. kuracja zwykle pomaga po 3 miesiacach wiec sie ciesze. koszt miesieczny ok 100-120zł.

Ja niestety męczę się od 7 klasy podstawówki czyli 10 lat juz i nic nie pomaga ... owszem 3 miesiace stosowania i jest ok a potem wraca znowu ... no bede mowila o moim samopoczuciu i psychice bo kazdy ma gorszy albo lepszy stan ... ja poprostu wie,. ze juz nigdy nie bede miala takiej skory jak kiedys i ze nie bede ladna ... pozdrawiam serdecznie ... gdyby był ktos zainteresowany obejrzeniem stwora z dolnego slaska to podajcie meila a wysle ....

Gość ula.zetwp.pl
SuleViae - ja mam ochotę. I tu nawet nie chodzi o ciebie, tylko o mnie ;p Chcę zobaczyć, jak to wygląda u ciebie. Z góry thx :)) ula.zet@wp.pl

Gość milllana
Ja mialam gorzej. I wyszlam calo. Ale taadzik odebral mi wczesna mlodosc.

Gość ja0004
a ja zaczełam i już sie boje i chyba żałuję bo nie było tak źle,,a po mikroderembrazki,,,syfy i jeszcze differen mam brać!!!

Gość tez sie meczylam ponad rok
Kup sobie antybiotyk CLINDACNE, kosztuje 20 zł nie wszedzie jest na recepte, ja to uzywalm gdy mialam bradzo ciezko postac tradziku. Mialam tradzik hormonany i bardzo wysoki testosteron, okropnie spuchnieta buzie i leciala mi ropa, teraz mam buzie w pozostalosciach po bliznach i przebarwienia. Jezdze co jakis czas do szpitala na laser ktory wygladza buzie zblizn i z bliznowcow bo tez mam dwa:( i usowa pomalu przebarwienia. Na przebarwienia uzywalam z biodermy serun na noc kosztowalo mnie 200 zl na blizny uzywam deratix kosztuje mnie 180 zł na przebarwienia uzywam iwostin na dzien krem rozjasniajacy przebarwienia 30 zł no i clindacne co jakis czas 20 zł I tak juz sie elcze rok, tradziku nie ma, ale sa okropne wspomnienia i pamiatki w postaci blizn i przebarwien

Gość wady
hej a mi pomogł zorac 0,1% zel polecam

Gość Elko
Witam. wiem co to jest mieć trądzik też go miałem przez 3 lata stosowałem wszystko i jak to bywa nic nie pomagało...dopiero pomógł mi antybiotyk zewnętrzny na skórę Zineryt-polecam go ponieważ mi uratował twarz ;) aha jeszcze co do diety nie jest powiedziane że to przez dietę wychodzi to gówno ja akurat odkąd nie jem czekolady to mi nie wychodzą więc warto spróbować powstrzymać się od jedzenia jej ,i co najważniejsze jeżeli się patrzycie do lustra to starajcie się zauważyć poprawe to naprawde to wam pomoże a w żadnym wypadku pogorszenie bo to tylko was totalnie zdołuje. Tak jak mówie wiem co czujecie bo nie mogłem sobie z tym gównem poradzić bardzo długoi juz mi sie przez to odechciewało żyć.. powodzenie w leczeniu:)

Gość marikula
Ja mam 18 lat i juz mam problem z trądzikiem 6 lat!!!mam dość;( i zycia i siebie;(

Gość Miałem i przetrwałem
Hmm... miałem to samo. Usunęłem go całkowicie po 3 miesiącach. Moja kuracja: do mycia twarzy La roche posay Effaclar, tonik do przemywania na zamówienie (Azulcan czy cos takiego + spirytus). Drugi tonik to Zineryt. Maśc Differin na noc i maśc La roche posay Effaclar K na dzień. No i pasta cynkowa na wieczór punktowo. Też robiona na zamówienie. Tabletki do łykania: Na noc Tetralysal, i jakis lek osłonowy bo tertalysal to antybiotyk, Zincas Forte. Po 3 miesiącach takiej kuracji całkowicie go usunąłęm.

Gość Trądzik - brak radości
Autorko, Ty masz trądzik, z tego co widzę na zdjęciu, masz go koło uszu tak. PRawda?? To się ciesz, ja mam na czole i na policzkach... najgorsze miejsca. Mieszkam za granicą, ale jak będę w Polsce to wiem, pójdę z mamą do dermatologa. Choć nie wiem, czy pomoże. A przy okazji, zna ktoś dobrego dermatologa w Szczecinie?? Mam 13 lat dla informacji :)

Gość kdasfnosifn88
ja przemywam twarz wodą z amolem i używam mleczka nawilżającedo dardia z zawartością mocznika. leki wszystkie odstawiłam i nie żałuję. poprawił się wygląd mojej skóry i nic mi na niej nie wyskakuje. blizny też znikają.polecam

Gość nasta
posłuchaj z twoja twarzyczka nie jest tak zle......w twoim przypadku powinnien pomoc Benzacne,,,mi pomaga;):): Ja maiłam o wielw wiele gorzej bo zaczął mi sie trądzik Uwaga od 4 kasy podstawowki.....rowiesnicy nie berdzo to tolerowali.. ja stosuje,,,benzacne..i maseczki oczyszczające , przeciwbakteryjne ,ktore mozna kupic w aptece bez recepty Ziaja zielona glinka jets mi naprawde pomocna:) i polecam maseczki rozdzowe...:):)Co prawda mam nadla stan tradzikowy ale o wiiele wiele mniejszy niz był kiedys....

Gość piaskowa blondynka
wiele osób ma trądzik , nieraz jest to ciezkie do zwalczenia , potrzeba cierpliwosci , nie wolno wyciskac i drapac bo w ten sposów robi sie wiecej wyprysków . polecam do takiego trądziku herbatke z bratka do picia , dieta bogata w zielone warzywa i owoce a jezeli chodzi i o zewnetrzne leczenie to polecam mydło szare biały jeleń oraz antybiotyk w masci "tribiotyk" i co najwazniejsze konsultacje z dermatologiem , ja kiedys leczyłam tradzik zinerytem , ODRADZAM !!!:o

Gość piaskowa blondynka
GDY JUZ tradzik bedzie sie zmniejszał , i bedzie widac juz naczna poprawe , to polecam przynajmniej 2 razy w tygodniu korzystac z sauny suchej i parowej , pory sie rozszerzaja i twarz sie czysci , mi poleciła to pani dermatolog , ale zalezy kto ma jaka cere , jezeli cera jest naczynkowa to z sauny niepowinno sie korzystac , chyba ze raz na jakis czas..

mialem straszliwy tradzik po sterydach uwierzcie mi ze tradzik tej dziewczyny jest minimalny w porownaniu z tym co mialem na twazy klatce piersiowej plecach i karku, dostawalem antybiotyki masci herbatki wydalem przez 2 lata ponad 7 tysiecy na walke z tym. w koncu pojechalem do specjalisty do bialego stoku skasowal za prywatna wizyte 250 zl a mieszkam w krakowie, przepisal mi 3 rzeczy dzieki ktorym az chce sie pokazywac ludziom IZOTEK!!! clindakne na dzien metro na noc 1 miesiac 50% efektu teraz mam juz 5 miesiac kuracji i przysiegam ze z miesiac jak nie lepiej nie pojawila sie nawet najmniejsza niedoskonalosc na moim ciele a takie rozowe blizny jak by bledna w oczach niektorych juz nie wicac!!! ten gosc przepisuje to kazdemu z wiekszym tradzikiem i kazdemu pomaga!!! co prawda jest problem z izotekiem trzeba badania przejsc aby go dostac malo tego wysusza usta strasznie i cere tez ale to jest poswiecenie w slusznej sprawie. uwierzcie ze jak patrze teraz w lustro to te skutki uboczne sa tak malo istotne jak zeszloroczny snieg!!! chodze na basen mam piekne cialo a co najlepsze po izoteku nie ma szans powrotu choroby a w przypadku antybiotykow zasada jest pewnie wszystkim znana, PRZESTAJESZ BRAC ZNOU JEST TO CO BYLO izotek jest kosztowny kosztuje 160 zl i ja przy mojej masie musze 19 paczek zjesc mozna jesc 1 miesiecznie a mozna nawet 4 ale wtedy zbytnio wysusza usta i policzki;/ goraco polecam kazdemu mieszanke tych 3 rzeczy nie ma mozliwosci zeby nie zadzialalo lekarz mi powiedzial ze w pierwszym miesiacu izotek moze troszke nawet pogorszyc stan skory ale mi osobiscie zaczal dziala konkretnie od 2 tyg nie bylem przygotowany na takie zmiany myslalem ze to kolejny drogi srodek na ktory tylko wydam pieniadze! jezeli macie problemy w duzym tradzikiem musicie sobie fundnac taka kuracje naprawde z pewnoscia siebie i usmiechem na twarzy wstaje sie rano z lozka i az chce sie patrzyc w lustro!!! nie wiem jak to poisac!

Gość Ciocia dobra rada.
Mam 20 lat i rowniez walcze z tradzikiem od wielu lat. Dobre sa kosmetki Garniera a aktualnie najbardziej zadowolona jestem z Mydla Siarkowego - firmy Barwa. Myje twarz tym mydlem rano i wieczorem, po umyciu rano smaruje twarz kremem antybakteryjnym matujacym rowniez firmy Barwa a wieczorem zelem na noc Garniera. Efekty sa zadziwiajace, jeszcze zadne inne kosmetyki tak mi nie pomagaly. Polecam

Gość Ciocia dobra rada.
Mam 20 lat i rowniez walcze z tradzikiem od wielu lat. Dobre sa kosmetki Garniera a aktualnie najbardziej zadowolona jestem z Mydla Siarkowego - firmy Barwa. Myje twarz tym mydlem rano i wieczorem, po umyciu rano smaruje twarz kremem antybakteryjnym matujacym rowniez firmy Barwa a wieczorem zelem na noc Garniera. Efekty sa zadziwiajace, jeszcze zadne inne kosmetyki tak mi nie pomagaly. Polecam

Gość hhhggfffhfh
Żadne kosmetyki - one tylko pogarszają stan cery a ich producenci tłuką na nas kasę. Mi też pomógł mocz, poza tym mleko. Jem też płatki owsiane i dużo owoców, piję dużo wody.

Ja miałam spore problemy ze swoją cerą. Kilkakrotnie byłam z tym u lekarza - co wyleczyłam to wracało. Używałam najróżniejszych kremów, żeby wspomóc efekty leczenia i móc się na stałe cieszyć swoim wyglądem. Początkowo koleżanka zauważyła, że fatalnie się odżywiam - jestem cały czas w biegu i nie mam tak naprawdę czasu serwować sobie bogatych w coś tam coś tam posiłków :P. Ale w gruncie rzeczy nie pozostało mi nic innego jak spróbować walczyć jakoś z tym paskudztwem. Początkowo ta właśnie koleżanka sprowadzała dla mnie z zagranicy specjalne preparaty witaminowe, w pełni naturalne żeby zrekompensować mojemu organizmowi fatalne odżywianie się. W Polsce było to o wiele droższe, ale jakiś czas temu znalazłam na polskim rynku Skin Comfort. Składem jest bardzo podobny do tych co brałam (w moim przypadku najbardziej istotne są witaminy z grupy B, witE,kwas pantotenowy, niacyna i biotyna) a jest o niebo tańsze.