Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

frida10

tupperware

Polecane posty

Gość agata2601
witam, bardzo proszę jak zneutralizować zapach z pojemnkiów Taperr.., w dzbanku robiłam ogórki małosolne i do tej pory zapach pozostał a gdy robię herbatę to i smakiem przechodzi :( , proszę o pomoc

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość agata2601
witam, bardzo proszę jak zneutralizować zapach z pojemnkiów Taperr.., w dzbanku robiłam ogórki małosolne i do tej pory zapach pozostał a gdy robię herbatę to i smakiem przechodzi :( , proszę o pomoc

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość bhaw
do agata2601 zapachu z pojemników TUPPER można się pozbyć jedynie tylko zamrażając pojemnik w zamrażarce. też mialam problem z dzbankiem bo zrobiłam sobie w nim czerwony barszcz, i tylko wymrożenie pomogło. Doszłam do wniosku, że lepiej nie ekperymentować.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość lela59
Konsultantem może zostać każda osoba która lubi tupperware. Czy chciałabyś coś więcej wiedzieć odpisz!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość aniao65fm
Witam,nowa oferta promocyjna tupperware. zainteresowanych prosze o kontakt.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość nie kkretynka
czy jest tutaj jakas pani z nimiec i jes mozliwosc zamawiania bez robienia tupperparty??????jak tak tojakis namiary prosze

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość CZARNE GUSTO
WITAM PONOWNIE;JEŚLI KTOŚ MA DO SPRZEDANIA COŚ Z ZESTAWU CZARNE GUSTO ALE TYLKO DO SYPKIEGO LUB CAŁY ZESTAW JESZCZE LEPIEJ ;TO BARDZO PROSZE O KONTAKT;501-475-582-POZDRAWIAM-MONIKA

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość do monikiiiiii
Monika- przestań truć, zapisz się do tupper i będziesz to wszystko miała w gratisach

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość to ściema!
i podbijanie tematu, by więcej ludzi kupowało plastikowy badziew

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość 501-475-582
bardzo dziekuje za zaproszenie ale na to jestem zbyt leniwa ; wyszukuje tylko to co sprawdzone i co mi sie przydaje i ułatwia życie ponieważ nienawidze gotować -kawe moge pic i w papierowym kubku byle by była smaczna a osoba z która ja wypije nie bedzie mierzyć mnie miarą porcelany z ćmielowa(szczególnie mało przydatna na wyjazdach w góry;;)) p.s.moje dzieci też wolą praktyczne plastiki i nie mają traumy że coś sie stłucze albo wyszczerbi -życie jest za krótkie na takie duperele i środowisko też mniej cierpi ;; a jeśli ktoś ma odmienne zdanie to niech sobie ma ...

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość justysj1
witam dostałam właśnie w prezence ultra plusa. Chciałabym upiec w nim jakieś mięso na święta. Czy ktoś może podać mi przepis i doradzić jak go używać? Z góry dziękuję.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość do justys
podaj e-mail, wyślę Ci przepisy do ultra +

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość justysj1
witam, oto mój adres e-meil justysj1@poczta.onet.pl z góry bardzo dziękuję i pozdrawiam

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ania zielonka
Witam proszę o pomoc mam pytanie czy ktoś z was przegotowywał obiad w ultra pro w mikrofalówce czy tylko mozna podgrzewac i gotować, mam funkcje rozgrzanego powietrza moze by sie udało. dziekuje zam pomoc

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość :))))))))))))))))
można w mikrofalii

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość o! a plastikomaniaczki już na
urlopach? czy tez pochorowały się od niezdrowego przechowywania żywności?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość matus
Dostalam pingwinki. Zrobiłam lody w/g mojego przepisu,ale miałam ogromny problem z wyjmowaniem z pojemnika.Może żle coś robiłam. Proszę mi pomóc i napisać jakiś przepis. Pingwinki nie mają uchwycików na górze . Czekam i pozdrawiam.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość 501-475-582
-tak jak wszystko co jest mrożone czy to w pojemniczkach czy w foli i przymarzło ;jeśli się chce je z nich szybko wyjąć trzeba przytrzymać chwilkę w dłoni lub pod ciepła wodą aż odpuści;))

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość MadziaHolandia
Cześć dziewczyny, własnie dostałam w prezencie ultra pro, nie byłam na pokazie nigdy i nie będę miała możliwości być , czy mogę liczyć na jakieś przepisy i wskazówki od was?, bardzo bardzo proszę skabubek@o2.pl

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość alwila
Mam szefa kuchni i troszkę stępiły mi się noże.czy ktoś wie co z tym można zrobić?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
noże można naostrzyć, co do ultrapro to radzę poszukać na poprzednich stronach

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość justysj1
do madzi wysłałam na Twoją pocztę przepisy, życzę miłego gotowania

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Barbara50
Kupiłam wiadro Jumbo.Mam przepisy na kiszenie ale nie wiem,czy na końcu przy kiszeniu ogórków czymś je przycisnąć aby nie wypływały na powierzchnię czy wystarczy tylko wiadro odpowietrzyć?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość justysj1
możesz przycisnąć np. kamiennym talerzem, ale i tak musisz pamiętać o codziennym odpowietrzaniu.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość 501-475-582
WITAM PONOWNIE; AKTUALNIE POSZYKUJE SATURATORA Z TUPPERWARE 8,5 L W KOLORZE ŻÓŁTYM; JEŚLI KTOŚ MA TO BARDZO PROSZE O KONTAKT ;TEL JAK POWYŻEJ- POZDR.MONIKA

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość adzia73
Witam bardzo proszę o przepisy do ultra plusa dostałam w prezencie taki 2 litrowy i nie wiem co z nim robić. adziarze@o2.pl

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
zapiekanka w ultraplusie: ułozyc na dno filety ryby, sól pieprz pozypac krajanka mrożoną(paseczki, marchewka i pietruszka) posypac kawałkami sera z plesnią "blue" zalać kwaśna smietaną zapiekać ok 30min inna: kawałki piersi, sól pieprz, posypac w/w krajanką obłozyc talarkami ziemniaków zalać śmietanką zapiekać

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Makaronowa „pizza 50 dkg makaronu rurki, 50 dkg pieczarek, olej, 3 cebule, 20 dkg żółtego sera, 4 ząbki czosnku, kilka małych pomidorków, pieprz, sól, tymianek, oregano, papryka, świeża bazylia. Pieczarki pokroić w plastry. Cebulę pokroić w piórka zeszklić na oleju. Dodać posiekany czosnek, pieczarki. Podsmażyć razem kilka minut. Przyprawić do smaku przyprawami. Makaron ugotować na półtwardo w osolonej wodzie. Makaron ułożyć w ultra plusie, na makaron wyłożyć pieczarki. Ser zetrzeć na francuskim młynku i grubo posypać wierzch „pizzy. Zapiekać 20 minut. Podawać na gorąco, udekorować połówkami pomidorków świeżą bazylią. Łosoś pieczony pod kołderką z porów kg filetów z łososia, 1 duży por, 1 mini kostka Knorr pieprz kolorowy, sok z 1 cytryny, 4 łyżki Rama Cremefine Classic, sól, pieprz Por pokroić w drobna słomkę, wrzucić na olej, przykryć i dusić. Filet pokroić na porcie i ułożyć w ultra plus lazania, każdą porcję skropić cytryną i posolić, posmarować ramą Cremefine i obłożyć duszonym porem. Całość posypać mini kostką Knorr. Przykryć i wstawić do piekarnika na około 20 min. Ziemniaki zapiekane po francusku 1 kostka mini Knorr czosnek, kg obranych ziemniaków,10 dkg masła, 2 cebule, Ziemniaki wrzucić do osolonego wrzątku i gotować 7 minut. Gdy wystygną pokroić w plasterki ok. 0,5 cm Cebule obrać i pokroić na krajalnicy Finezja w cienkie plasterki i lekko podsmażyć. W ultra plusie układać ziemniaki, podsmażoną cebulkę i posypać pokuszoną kostką Knorr i zalać rozpuszczonym masłem. Ziemniaki zapiekać aż będą rumiane. Zapiekanka z zupą grzybową 1 zupa grzybowa, 6 8 ziemniaków, 20dkg kiełbasy wiejskiej, 10 dkg szynki, por, kilka suszonych grzybów, 200 ml słodkiej śmietany,20 -30 dkg żółtego sera Ziemniaki gotować 10 min, pokroić plastry. Szynkę w paseczki, kiełbasę w plasterki a por w krążki. Grzyby ugotować i drobno posiekać. Ser zetrzeć we francuskim młynku. Zupę połączyć ze śmietaną i dokładnie wymieszać. W ultra plusie układać warstwami ziemniaki, kiełbasę, por, szynkę, grzyby i ser. Zalać je śmietaną połączoną z zupą. Postukać delikatnie ultra plusem o blat aby śmietana spłynęła na spód. Wstawić do gorącego piekarnika i zapiekać wtem 200 stopni przez 25 30 min. Łosoś w białej pianie norweskiego fiordu (Ultra + 2 litry) 350 g fileta z łososia surowego, 1 duża marchew lub 2 mniejsze, 3 średnie pory (białe łodygi) 300 ml śmietany 30% 3 łyżki oleju. Marchew obrać i zetrzeć na krajalnicy Finezja na zapałki. Por w talarki. Do Ultra + wlać olej, wsypać marchew, por i wymieszać. Nagrzać piekarnik do 180 stopni i piec około 15 min, aż warzywa zmiękną. W tym czasie łososia wyciąć ze skórki i pokroić w poprzek na 3 kawałki. Posypać lekko solą, pieprzem i skropić cytryną. Śmietanę wlać ostrożnie do Ultra + uważając żeby się nie zwarzyła (jeżeli Crem fin to bez obawy) i wymieszać z warzywami. Powstały sos doprawić do saku. W sosie umieścić kawałki łososia, dodatkowo polać je po wierzchu sosem, zamknąć pokrywę Ultra + i zapiekać w tem 180 stopni przez około 40 min, aż łosoś będzie miękki. Roladki serowe 300 g sera żółtego, cebulka dymka, 5 jaj na twardo, majonez, sól, pieprz. Ser ułożyć na jednej części świeżego gabinetu i całość ułożyć na sicie Cudu Kuchennego. Zalać wrzątkiem tak, by całe sito było zanurzone a pojemnik świeży gabinet pływał. Zamknąć cud i odczekać 10 15 min aby ser uległ roztopieniu. Jajka umieścić w szefie kuchni, dodać cebulkę, majonez i mieszać do uzyskania jednolitej konsystencji nadzienie. Kiedy ser się roztopi, wyłożyć go na stolnicę i rozwałkować tak jak ciasto. Przy pomocy łyżki silikonowej rozprowadzić nadzienie po rozwałkowanym serze. Uformować roladę i włożyć do lodówki na około 15 min. Cannelloni z serem feta w sosie de Mornay (Ultra +) paczki sera feta, 1 czerwonej papryki, 30 dkg wędliny (szynka, polędwica), 1 op. makaronu Cannelloni, 15 dkg startego żółtego sera, 1 ząbek czosnku. Sos: 250 ml mleka, 1 łyżki mąki, 2 łyżki masła, 5 dkg startego żółtego sera, 2 szczypty startej gałki muszkatołowej, sól, pieprz W rondelki roztopić masło, wsypać mąkę i podsmażyć, aby nie zbrązowiało. Wlewać po trochu mleko i trzepaczką ubijać do uzyskania jednolitej całości. Do masy wsypać 5 dkg sera i mieszając poczekać aż się rozpuści. Farsz: Paprykę i szynkę zmielić drobno w szefie kuchni. Dodać ser feta, czosnek i mielić do uzyskania prawie gładkiej konsystencji. Dno pojemnika Ultra + posmarować 3 łyżkami sosu. Farsz przełożyć do dekoratora. Zamontować najszerszą końcówkę. Napełniać Cannelloni opierając pionowo na dnie ultra + . Napełnione Cannelloni układać ciasno obok siebie. Po ułożeniu 1 warstwy nałożyć warstwę sosu i na to układać następną warstwę. Na wierzch wylać resztę sosu i posypać serem. Piec pod przykryciem przez 30 min w tem 190 stopni. Na ostanie 10 minut zdjąć pokrywę. Po wyjęciu z piekarnika odczekać parę minut. Kurczak w Ultra + Kawałki kurczaka (skrzydełka, udka lub cały porcjowany) solimy, obtaczamy w mące i obsmażamy na gorącym tłuszczu. Przekładamy do Ultra +. Na finezji krajalnicy kroimy w plasterki 3 większe cebule i układamy na kurczaku. Polewamy sosem. Przykrywamy i pieczemy w piekarniku w 180 stop. Około 40 50 minut. SOS: szklanki keczupu, szklanki powideł śliwkowych, 2 ząbki czosnku (wyciśnięte w Mr czosnku) Paella (ultra + 3 l) 2 piersi kurczaka (jedna podwójna) pokrojone w kostkę, 2 udka z kurczaka, 2 skrzydełka, 150 g kiełbasek podsuszanych, 250 g ryżu, 3 pomidory, 2 małe cebule, 4 ząbki czosnku, 1 czerwona papryka, l bulionu z kostek rosołowych, puszka groszku lub opakowania mrożonego, 50 g mrożonych małży, 50 g krewetek, szczypta szafranu, oliwa z oliwek do smażenia, 2 cytryny Kawałki kurczaka podsmażyć na rozgrzanej oliwie na złoty kolor w międzyczasie posiekać a Szefie kuchni cebulę i czosnek a paprykę pokroić w paski. Mięso przekładamy do ultra + 3 litrowego a na patelni smażymy cebulę z czosnkiem i po chwili dodajemy paprykę. Gdy cebula się zeszkli dodajemy na patelnię wypłukany ryż (surowy) chwilę smażymy wszystko aż ryż się zeszkli. Przekładamy wszystko do ultra +, dodajemy rozcieńczony w małej ilości szafran po chwili wlewamy bulion. Wstawiamy do piekarnika i dusimy potrawę do momentu aż ryż wchłonie cały bulion. W międzyczasie sparzyć mrożone krewetki, małże i groszek w cudzie kuchennym. W momencie gdy bulion wchłonął się w ryż dodajemy do potrawy ugotowane małże oraz groszek. Przed rozpoczęciem uczty potrawę skropić cytryną. Karkówka w ultra + Kotlety z karkówki, mieszanka warzywna wieloskładnikowa, 1 zupa cebulowa, 4 cebule pokrojone w plastry, ziemniaki w ósemki (surowe oproszone majerankiem i olejem) Układamy wszystko w ultra + pieczemy 1 godzinę w tem 190 stopni. W celu przyrumienienia odkryć pojemnik na 10 minut przed końcem Karkówka w ultra + W ultra plusie układacwarstwowo plastry karkówki, cebule (mogę być nawet rozdrobnione w szefie). Na wierzchu polać sosem: wymieszać w Mix Maxie 0,5 l śmietany 18 %, O,5 l keczupu łagodnego. Przykryć i wstawić do piekarnika. Piec 1 godziny w tem 180 200 stopni Piersi z kurczaka 3 piersi pojedyncze posypać 1 zupą cebulowa i odstawić na godziny. 1 zupę borowikową rozmieszać w Mix Maxie z litra śmietany. Zalać kurczaka piec godziny w 180 stopniach (w mikrofalówce 700 V około 12 minut) Piersi z kurczaka w majonezie 2 piersi z kurczaka pokroić w kostkę przyprawić, ułożyć w ultra + na to położyć starkowany żółty ser, majonez, por, paprykę czerwoną. Zapiekać 40 minut 190 stopni Kurczak w ultra + Kawałki kurczaka (skrzydełka, uda lub cały porcjowany) solimy, obtaczamy w mące i obsmażamy na gorącym tłuszczu. Przekładamy do Ultra +. Na finezji Krajalnicy kroimy 3 duże cebule i układamy na kurczaku. Polewamy sosem. Przykrywamy naczynie i pieczemy w piekarniku w 180 C około 40 50 min. SOS: szklanki keczupu, szklanki powideł śliwkowych, 2 ząbki czosnku, można rozcieńczyć odrobiną wody Kurczak w Ultra+ 2 piersi z kurczaka, litra smietany 36 %, 1 zupa borowikowa, można również dodać pieczarki Wszystkie składniki przełożyć do Ultra + piec 180-190 C około 35-45 min Kurczak lub ryba w Ultra + 2 piersi z kurczaka lub 1 kg ryby, 1 mrożonka wieloskładnikowa, 1 sos pieczeniowy ciemny, 1 łyżka keczupu 2 łyżki majonezu Kurczaka pokroić w kostkę, rybę w kawałki przyprawić. Do miski do ciasta włożyć rozmrożoną mieszankę warzywną dodać sos pieczeniowy, keczup, majonez wymieszac z kurczakiem lub rybą, Przełożyć do Ultra +. Piec w 190 C 35-45 min,. W mikrofalówce 10 min przy najwyższej mocy. Ryba lub kurczak w ultra + 1 kg ryby, 4 zupki cebulowe gorący kubek, 1 por Rybę pokroić w kawałki. Por zeszklić. Przełożyć do ultra + przesypując zupą cebulową. Zapiekać 35-40 min. 190 C W mikrofalówce 10 min przy najwyższe Makaronowa „pizza 50 dkg makaronu rurki, tymianek, oregano, papryka, świeża bazylia. Pieczarki pokroić w plastry. Cebulę pokroić w piórka zeszklić na oleju. Dodać posiekany czosnek, pieczarki. Podsmażyć razem kilka minut. Przyprawić do smaku przyprawami. Makaron ugotować na półtwardo w osolonej wodzie. Makaron ułożyć w ultra plusie, na makaron wyłożyć pieczarki. Ser zetrzeć na francuskim młynku i grubo posypać wierzch „pizzy. Zapiekać 20 minut. Podawać na gorąco, udekorować połówkami pomidorków świeżą bazylią. Łosoś pieczony pod kołderką z porów kg filetów z łososia, 1 duży por, 1 mini kostka Knorr pieprz kolorowy, sok z 1 cytryny, 4 łyżki Rama Cremefine Classic, sól, pieprz Por pokroić w drobna słomkę, wrzucić na olej, przykryć i dusić. Filet pokroić na porcie i ułożyć w ultra plus lazania, każdą porcję skropić cytryną i posolić, posmarować ramą Cremefine i obłożyć duszonym porem. Całość posypać mini kostką Knorr. Przykryć i wstawić do piekarnika na około 20 min. Ziemniaki zapiekane po francusku 1 kostka mini Knorr czosnek, kg obranych ziemniaków,10 dkg masła, 2 cebule, Ziemniaki wrzucić do osolonego wrzątku i gotować 7 minut. Gdy wystygną pokroić w plasterki ok. 0,5 cm Cebule obrać i pokroić na krajalnicy Finezja w cienkie plasterki i lekko podsmażyć. W ultra plusie układać ziemniaki, podsmażoną cebulkę i posypać pokuszoną kostką Knorr i zalać rozpuszczonym masłem. Ziemniaki zapiekać aż będą rumiane. Zapiekanka z zupą grzybową 1 zupa grzybowa, 6 8 ziemniaków, 20dkg kiełbasy wiejskiej, 10 dkg szynki, por, kilka suszonych grzybów, 200 ml słodkiej śmietany,20 -30 dkg żółtego sera Ziemniaki gotować 10 min, pokroić plastry. Szynkę w paseczki, kiełbasę w plasterki a por w krążki. Grzyby ugotować i drobno posiekać. Ser zetrzeć we francuskim młynku. Zupę połączyć ze śmietaną i dokładnie wymieszać. W ultra plusie układać warstwami ziemniaki, kiełbasę, por, szynkę, grzyby i ser. Zalać je śmietaną połączoną z zupą. Postukać delikatnie ultra plusem o blat aby śmietana spłynęła na spód. Wstawić do gorącego piekarnika i zapiekać wtem 200 stopni przez 25 30 min. Łosoś w białej pianie norweskiego fiordu (Ultra + 2 litry) 350 g fileta z łososia surowego, 1 duża marchew lub 2 mniejsze, 3 średnie pory (białe łodygi) 300 ml śmietany 30% 3 łyżki oleju. Marchew obrać i zetrzeć na krajalnicy Finezja na zapałki. Por w talarki. Do Ultra + wlać olej, wsypać marchew, por i wymieszać. Nagrzać piekarnik do 180 stopni i piec około 15 min, aż warzywa zmiękną. W tym czasie łososia wyciąć ze skórki i pokroić w poprzek na 3 kawałki. Posypać lekko solą, pieprzem i skropić cytryną. Śmietanę wlać ostrożnie do Ultra + uważając żeby się nie zwarzyła (jeżeli Crem fin to bez obawy) i wymieszać z warzywami. Powstały sos doprawić do saku. W sosie umieścić kawałki łososia, dodatkowo polać je po wierzchu sosem, zamknąć pokrywę Ultra + i zapiekać w tem 180 stopni przez około 40 min, aż łosoś będzie miękki. Roladki serowe 300 g sera żółtego, cebulka dymka, 5 jaj na twardo, majonez, sól, pieprz. Ser ułożyć na jednej części świeżego gabinetu i całość ułożyć na sicie Cudu Kuchennego. Zalać wrzątkiem tak, by całe sito było zanurzone a pojemnik świeży gabinet pływał. Zamknąć cud i odczekać 10 15 min aby ser uległ roztopieniu. Jajka umieścić w szefie kuchni, dodać cebulkę, majonez i mieszać do uzyskania jednolitej konsystencji nadzienie. Kiedy ser się roztopi, wyłożyć go na stolnicę i rozwałkować tak jak ciasto. Przy pomocy łyżki silikonowej rozprowadzić nadzienie po rozwałkowanym serze. Uformować roladę i włożyć do lodówki na około 15 min. Cannelloni z serem feta w sosie de Mornay (Ultra +) paczki sera feta, 1 czerwonej papryki, 30 dkg wędliny (szynka, polędwica), 1 op. makaronu Cannelloni, 15 dkg startego żółtego sera, 1 ząbek czosnku. Sos: 250 ml mleka, 1 łyżki mąki, 2 łyżki masła, 5 dkg startego żółtego sera, 2 szczypty startej gałki muszkatołowej, sól, pieprz W rondelki roztopić masło, wsypać mąkę i podsmażyć, aby nie zbrązowiało. Wlewać po trochu mleko i trzepaczką ubijać do uzyskania jednolitej całości. Do masy wsypać 5 dkg sera i mieszając poczekać aż się rozpuści. Farsz: Paprykę i szynkę zmielić drobno w szefie kuchni. Dodać ser feta, czosnek i mielić do uzyskania prawie gładkiej konsystencji. Dno pojemnika Ultra + posmarować 3 łyżkami sosu. Farsz przełożyć do dekoratora. Zamontować najszerszą końcówkę. Napełniać Cannelloni opierając pionowo na dnie ultra + . Napełnione Cannelloni układać ciasno obok siebie. Po ułożeniu 1 warstwy nałożyć warstwę sosu i na to układać następną warstwę. Na wierzch wylać resztę sosu i posypać serem. Piec pod przykryciem przez 30 min w tem 190 stopni. Na ostanie 10 minut zdjąć pokrywę. Po wyjęciu z piekarnika odczekać parę minut. Kurczak w Ultra + Kawałki kurczaka (skrzydełka, udka lub cały porcjowany) solimy, obtaczamy w mące i obsmażamy na gorącym tłuszczu. Przekładamy do Ultra +. Na finezji krajalnicy kroimy w plasterki 3 większe cebule i układamy na kurczaku. Polewamy sosem. Przykrywamy i pieczemy w piekarniku w 180 stop. Około 40 50 minut. SOS: szklanki keczupu, szklanki powideł śliwkowych, 2 ząbki czosnku (wyciśnięte w Mr czosnku) Paella (ultra + 3 l) 2 piersi kurczaka (jedna podwójna) pokrojone w kostkę, 2 udka z kurczaka, 2 skrzydełka, 150 g kiełbasek podsuszanych, 250 g ryżu, 3 pomidory, 2 małe cebule, 4 ząbki czosnku, 1 czerwona papryka, l bulionu z kostek rosołowych, puszka groszku lub opakowania mrożonego, 50 g mrożonych małży, 50 g krewetek, szczypta szafranu, oliwa z oliwek do smażenia, 2 cytryny Kawałki kurczaka podsmażyć na rozgrzanej oliwie na złoty kolor w międzyczasie posiekać a Szefie kuchni cebulę i czosnek a paprykę pokroić w paski. Mięso przekładamy do ultra + 3 litrowego a na patelni smażymy cebulę z czosnkiem i po chwili dodajemy paprykę. Gdy cebula się zeszkli dodajemy na patelnię wypłukany ryż (surowy) chwilę smażymy wszystko aż ryż się zeszkli. Przekładamy wszystko do ultra +, dodajemy rozcieńczony w małej ilości szafran po chwili wlewamy bulion. Wstawiamy do piekarnika i dusimy potrawę do momentu aż ryż wchłonie cały bulion. W międzyczasie sparzyć mrożone krewetki, małże i groszek w cudzie kuchennym. W momencie gdy bulion wchłonął się w ryż dodajemy do potrawy ugotowane małże oraz groszek. Przed rozpoczęciem uczty potrawę skropić cytryną. Karkówka w ultra + Kotlety z karkówki, mieszanka warzywna wieloskładnikowa, 1 zupa cebulowa, 4 cebule pokrojone w plastry, ziemniaki w ósemki (surowe oproszone majerankiem i olejem) Układamy wszystko w ultra + pieczemy 1 godzinę w tem 190 stopni. W celu przyrumienienia odkryć pojemnik na 10 minut przed końcem Karkówka w ultra + W ultra plusie układacwarstwowo plastry karkówki, cebule (mogę być nawet rozdrobnione w szefie). Na wierzchu polać sosem: wymieszać w Mix Maxie 0,5 l śmietany 18 %, O,5 l keczupu łagodnego. Przykryć i wstawić do piekarnika. Piec 1 godziny w tem 180 200 stopni Piersi z kurczaka 3 piersi pojedyncze posypać 1 zupą cebulowa i odstawić na godziny. 1 zupę borowikową rozmieszać w Mix Maxie z litra śmietany. Zalać kurczaka piec godziny w 180 stopniach (w mikrofalówce 700 V około 12 minut) Piersi z kurczaka w majonezie 2 piersi z kurczaka pokroić w kostkę przyprawić, ułożyć w ultra + na to położyć starkowany żółty ser, majonez, por, paprykę czerwoną. Zapiekać 40 minut 190 stopni Kurczak w ultra + Kawałki kurczaka (skrzydełka, uda lub cały porcjowany) solimy, obtaczamy w mące i obsmażamy na gorącym tłuszczu. Przekładamy do Ultra +. Na finezji Krajalnicy kroimy 3 duże cebule i układamy na kurczaku. Polewamy sosem. Przykrywamy naczynie i pieczemy w piekarniku w 180 C około 40 50 min. SOS: szklanki keczupu, szklanki powideł śliwkowych, 2 ząbki czosnku, można rozcieńczyć odrobiną wody Kurczak w Ultra+ 2 piersi z kurczaka, litra smietany 36 %, 1 zupa borowikowa, można również dodać pieczarki Wszystkie składniki przełożyć do Ultra + piec 180-190 C około 35-45 min Kurczak lub ryba w Ultra + 2 piersi z kurczaka lub 1 kg ryby, 1 mrożonka wieloskładnikowa, 1 sos pieczeniowy ciemny, 1 łyżka keczupu 2 łyżki majonezu Kurczaka pokroić w kostkę, rybę w kawałki przyprawić. Do miski do ciasta włożyć rozmrożoną mieszankę warzywną dodać sos pieczeniowy, keczup, majonez wymieszac z kurczakiem lub rybą, Przełożyć do Ultra +. Piec w 190 C 35-45 min,. W mikrofalówce 10 min przy najwyższej mocy. Ryba lub kurczak w ultra + 1 kg ryby, 4 zupki cebulowe gorący kubek, 1 por Rybę pokroić w kawałki. Por zeszklić. Przełożyć do ultra + przesypując zupą cebulową. Zapiekać 35-40 min. 190 C W mikrofalówce 10 min przy najwyższej mocy Zapiekanka Rybna w ultra + Składniki na 4 porcje: 2 grube filety z białej ryby, kostki masła, 2 ząbki czosnku, pół pęczka cienkiego szczypiorku, 1/3 pęczka koperku, 1/3 pęczka natki, 5 łyżek bułki tartej, 2 łyżki oliwy, 1 łyżka startego parmezanu (lub innego poprz. | 1 14 15 16 17 18 46 | nast. Strony tematu: Odpowiedz na ten temat używane auta * nieruchomości ogłoszenia * biustonosze * perfumy * notebooki, laptopy * buty damskie * bielizna damska RTV - telewizory, kamery wideo * AGD - zmywarki, kuchenki, pralki * aparaty fotograficzne i cyfrowe

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość agafoo
Witam Wszystkich Tuppermaniaków!:) W piatek na stronie Tupperware zgłosiłam chęć bycia konsultantką. Nie wiecie kiedy mogę się spodziewać jakiegoś kontaktu? pozdrawiam

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość tuperlaska:)
trwa to około tygodnia :) a w jakim rejonie mieszkasz

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×