Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

frida10

tupperware

Polecane posty

Gość gość
Bardzo proszę o podanie wymiarów miski 7,5 l Nowa Fala.

Gość gość
A ktoś mi powie co to jajecznik. Czy chodzi o to żeby ugotowane jajka w nim trzymać. Czy wkładać i jeść z nich

Gość gość
Tak albo zabrać ze sobą w podróży itp

Gość gość
Jajko w podróż raczej słaby pomysł. Już widzę miny ludzi w pociągu i czuję zapach tego jaja :)

Gość gość
Np do pracy na śniadanie

Gość gość
Wiecie może co jest za aktywnosc w nowym miesiacu i re ?

Gość gość
są takie uprzywilejowane konsultanki, które posiadaja taką wiedzę, ale żadna nie napisze

Gość gość
W systemie są wzory ofert specjalnych z dodatkowej oferty . Świąteczno-dziecięce.

Gość gość
a jest jakas dodatkowa aktywnosc?? nikt nie ma jeszcze biuletynu??

Gość gość
Jestem gościem co pytałam o prezenty ale nikt nie chciał odp za aktywność w tym tyg jest butelka tuba aqua 9.90 zl

Gość gość
Najbardziej boli mnie to,jak ktoś oskarża innych.Dlaczego piszesz,że wiedzieli i nie napisali.Może ci co wiedzieli,nie zaglądali na tą stronę.Nie sądź ,nie będziesz sądzona.

Gość gość
bez powodu nie poczułabys sie dotknięta

Gość gość
Wiedzieli, wiedzieli... już dawno pisali o kiepskich ofertach na listopad i grudzień. No chyba, że to ściema, żeby podpuścić i nakręcić negatywnie konsultantów. Bo takie zachowania we wpisach można zauważyć. A to, że są dziewczyny wiedzące dużo wcześniej o ofertach to nie od dziś wiadomo. U nas słowem nie pisnęli w poniedziałek i tych ofertach, których wzory już od rana były w systemie. A można było. Co to komu szkodzi? Polityka tajemnic nie przestanie mnie zadziwiać. Tak jak i sposób myślenia sztabu i dystrybutorów o innych rzeczach.

Gość gość
Ofert dużo a tak naprawdę nic ciekawego nie ma :(

Gość gość
Dla mnie ścierki są ok.i rękawice,ultra pro,miska z łyżką. Mogli by dać coś z motywem świątecznym.Bingo,bazyle,śniadaniówki,pojemniki uniwersalne małe i chociaż jedną nowość. U nas w W-wie jeszcze nie mamy maila z gazetką.:(

Gość gość
Czy drewniany blok do noży można kupić?

Gość gość
Pewnie w każdej dystrybucji zatrzymali ulotki, ale wiedzę niektórzy dystrybutorzy przekazali. Tylko po cichu.

Gość gość
Proszę o informację z jakiej ilości mąki można przygotować ciasto drożdżowe w misce 3litrowej. Tak, aby spokojnie rosło i mieściło się. Pozdrawiam.

Gość gość
Bazyle w gwiazdki przepiękne, dobrze,że jest już miska do ciasta i ścierki, szkoda, że w tyg. 47 i 48 nie dali stolnicy i wałka - do pierniczków i pierogów na święta, na grudzień już by było. Nie wiem, jak u was, ale u mnie pytają też o ścierki do osuszania i dekorator. Dobrze, że w każdym miesiącu są UP w promocji - coraz lepiej się sprzedają. Bardzo bym się cieszyła, jakby w grudniu zrobili odjazd i dali różne promocje : 40%, 50%, 60 %, 70 %. Myślę, że wszyscy by zarobili i góra i my. A na święta każdy byłby zadowolony. Co o tym sądzicie?

Gość gość
W 3 litrowej misce zrobisz ciasto z 800 g.mąki.

Gość gość
Dziekuje za odpowiedź w sprawie miski :)

Gość gość
Dziekuje za odpowiedź w sprawie miski :)

Gość gość
Zapomnij o promocjach powyżej 50%. Cienko przędą, to i promocje kwotowo nieduże. Najlepszym przykładem tego np. miarka finezja. 29,90 w przypadku takiego produktu, to mocna przesada. Albo pojemnik do mrożenia 2,25 l. Tak samo bazyle. Owszem, ładne i czasowo ok, bo zbliża się okres świąteczny, więc gwiazdki jak najbardziej. Tylko drogie. Te zestawy były po 89,90 i tak ciężko się sprzedawały. Na bazyle trzeba amatora. OB potrafili kiedyś dać dobre i w dobrej cenie. Teraz już i to mocno kuleje. Dobre ceny mają ściereczki do szyb, no i ultra pro, a już rękawice są zakupem warunkowym. Doprosić się nie można 20 - 23 % obniżki na katalog chociaż przez jeden tydzień w roku. To co mówić o promocjach powyżej 50%??? I progi w AM też podniesione.

Gość gość
Drewniane bloki do noży bywają bardzo rzadko. A są zdecydowanie bardziej poszukiwane niż te z tworzywa. Też mogliby to wziąć pod uwagę.

Gość gość
Matę, czyli stolnicę, matę silikonową do pieczenia, czy jeszcze coś innego określanego matą? Bo takie określenia są stosowane przez niektórych.

Gość gość
do Gość z 8:43 - masz rację, ale pomarzyć czasami można, bo widzisz mnie nie jest żal góry, że traci , a nie zarabia; mnie jest żal moich klientek, które tyle chciałyby kupić, ale cena ich przeraża. Rynek jest obecnie zalewany produktami podobnymi do naszych, ale dużo tańszych i pewnie też z żalem, ale niektóre produkty kupią z innej firmy. Te , które kochają nasze - będą ciągle czatować na promocje ( u mnie najwięcej kupują w lutym, bo dostają 13 -tki ). Podziękowania dla G też do bani - osobiście Alegry nie lubię i one to chyba czują, a na silikony się nie rzucają, tak więc krucho będzie w tym miesiącu. AM nie powala na kolana - wymyśliła góra, żeby nam dopiec? Nie rozumiem ich. A jak w 2018 trzeba będzie założyć działalność, to kto im zostanie?

Gość gość
Ja sprzedaję tupperware ponad 10 lat i prawie tyle mam działalność. I na każdym kroku molestuję dystrybucję, aby naciskali wyżej co do działalności. Przecież działalność to nie jest coś ponad innych. To jest zastosowanie tego samego prawa dla wszystkich. No i nie narzekajcie. Zarabiacie 23% , to tylko 5% pochłonie podatek. 18% i tak wam zostanie. Ja nie sprzedaję na allegro i bez problemu sprzedaję w cenach oficjalnych. Też się wkurzam, że ja działam zgodnie z prawem, a obok konsultantki pracują na czarno i jeszcze mają jakieś pretensje. Tak, mam nadzieję, ze w 2018 wszystkich będą obowiązywały te same zasady i reguły gry. To jest po prostu sprawiedliwe. No i na 100% spadnie sprzedaż na allegro więc i klientki będą kupować po cenach katalogowych bo nie będzie innego wyjścia. A jak przestaną kupować, bo będzie za drogo, to zmienię branżę i tyle.

Gość gość
Do Natalka.Stolnicę lub inną matę kupisz u konsultantki.Skąd jesteś?

Gość gość
Co do podatków, to jest określona kwota, do której nie jest wymagana działalność. Przepisy podatkowe to regulują. Nie znam szczegółów, ale nie pozwolili by tylu marketingom działać na czarno. A co do sprzedaży, to mnie najbardziej denerwują te dziunie, co wskakują do firmy na kilka miesięcy, obkupią siebie im znajomych a nadwyżki, przeważnie z prezentów, ale nie tylko, sprzedają poniżej cen nawet wzorów. Katalogowe noże szefa kuchni po 40,-, maselniczki z perły stołowej po 18,-, obieraczki pionowe po 17,-. Później na ich miejsce wskakuje następna i dalej robi głupotę. I mają argumenty godne poziomu inteligencji: kupiłam, albo dostałam w prezencie, to mogę sprzedać za ile chcę.