Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

frida10

tupperware

Polecane posty

Gość marra_80
Do aksa- nie wiem, skąd wzięłaś te ceny, poza tym, chyba mówisz o miskach próżniowych, a nie pojemnikach? proszę- prosto ze strony tupperware: http://www.tupperware.pl/today/1544.html- cena za JEDEN pojemnik nie schodzi poniżej 75 zł. Poza tym ja przynajmniej potrzebuje tego typu pojemników, żeby przechować w lodówce kawałek ciasta, który został po przyjęciu, czy resztki, które zostały po obiedzie, a do tego idealnie sprawdziłyby się pojemniki mniejszych gabarytów. Takie ma w ofercie Dafi, sama napisałaś :) Szczerze, po co mi 6 l pojemnik? I jak dużo miejsca zajmuje w lodówce?

marra 80- ceny są z aktualne promocji , którą "wzięłam" od dystrybutora, gdyż sprzedaję i używam tych naczyń skutecznie od lat kilku . Cena 84,9 nie dotyczy 1 szt miski 6 litrowej tylko kompletu 3 szt o pojemności 3l+2l+1l=? (ile, kto zgadnie :)Marra weż sobie zorganizuj katalog Tupper i zobacz ceny z tyłu katalogu-nawet nie w promocji - pojemnik (sześciokatny bazyl) 500ml- 29,9- cena nie w promocji. Link, który wkleiłaś nie otwiera się niestey ;(. Jeśli coś krytykuję czy podważam to najpierw się z tym dokładnię zapoznaję a coś mi się zdaje, że na pokazie nie byłyście drogi koleżanki. Ale niech tak zostanie.Miski okrągłe i szeciokątne bazyle są szczelnie zamknięte - i to bez pompki, proszę poniżej : http://www.tupperware.pl/today/1544.html Pojemniki nieszczelne z Tupper są przeznaczone do innej grupy produktów,ale to już wyższa szkoła jazdy- nie będę wirtualnej prezentacji przeprowadzała. Pozdrawiam.

Gość Tupperware moim okiem
Cześć, jestem nowa na wątku. Mam kilka rzeczy z Tupperware, ale nie uważam żeby były jakoś specjalnie rewelacyjne. Fakt, niektóre z nich ładnie wyglądają, ale pod względem funkcjonalnym nie spełniają moich oczekiwań. Tak np. plastikowe pojemniki do przechowywania żywności, choć drogie i bajecznie kolorowe, zostały totalnie pokonane przez zwykłe z Ikei gdzie za 15 zł mam 17 sztuk. Mam również miski do przyrządzania posiłków, które wygodą użytkowania i nie umywają się do Mepal Rosti. Także znowu zonk. Inne gadżety, typu miska do suszenia sałaty itp. okazały się totalnie zbędne w codziennym życiu, a rzeczy przydatne - jak np. miarka kuchenna, mogą być dziś swobodnie nabyte w Ikei za sporo mniejszą kasę. Ja swoje Tupperwary kupowałam jak jeszcze nie było u nas Ikeii wyposażonej na takim poziomie jaki mamy dziś, więc niczego poza drogimi pojemniczkami Rubbermaida nie było w sklepach, dlatego człowiek się cieszył że odkrył Tupperwara. Ale teraz jak patrzę z perspektywy czasu i miałabym od nowa urządzać się w kuchni to pojechałabym po wszystko do Ikea. A jak miałabym więcej kasy to kupowałabym w Duce, albo zaopatrzyłabym się w rzeczy Brabantia. Tupperware raczej odpada z praktycznego punktu widzenia.

Gość Alcia111
Witam. Popieram wypowiedz Aksy w 100 % nie dlatego ze tez jestem kansultantką ale przede wszystkim uzytkownikiem tych produktów. Wystaczy wziąść do reki pojemnik Tupperware i z innej Firmy. Już w tym momencie wyczuwamy różnicę. Ceny no cóż jak w reklamie "oszczędzają bogaci to i nam się opłaci" dlaczego mam wydawać pieniądze na tanie pojemniki które jak się popsują to wylądują w smietniku ??? Czy stać mnię na to ? jeżeli odpowiedz brzmi tak to kupuję inne tansze które po jakims czasie wywalam i kupuję nowe. Decyzja jak wydajemy i na co nasze pieniądze należy do nas. Tak jak napisała Aksa - trzeba najpierw zobaczyć, dotknąć żeby krytykować. Szkoda tylko że na tym forum są reklamowane pojemniki z innych Firm. A może właśnie taką reklamę na naszym forum robią konsultantki z innych Firm ????? Pozdrawiam

Gość Alcia111
Do MMa19 - pokrywka z dziurką do kubka NF to nie jest produkt katalogowy, ale dowiem się cz mozna kupić i w jakiej jest cenie. Mam pytanie - co sie stało z Twoją pokrywką? Pozdrawiam

TAK KRAWIEC KRAJE JAK MU MATERIAŁU STAJE :)

Alicja, nie zgadzam się z tym co tu wypisujesz, bo jakość Tupperware nie umywa się nawet do swoich odpowiedników ze szkła i stali nierdzewnej, za to ceny są zbyt wygórowane jak za plastik. Jak bym miała wydać taką kasę, jaką wy wydajecie na ten plastik, to naprawdę wolałabym kupić sobie rzeczy Bodum, Brabantia albo ASA Selection, bo szlachetnym wyglądem przerastają tę plastikową pstrokaciznę Tupperware o głowę. Ja wcale nie byłam tak zachwycona waszymi miskami do przechowywania żywności, bo ciężko się zamykały i otwierały. W tej chwili mam taniochę z Ikei i mimo że nie jest powalająco piękna, to mogę się dobrać do ich zawartości w mgnieniu oka. Przesadzacie obie i tyle. Polecam najpierw wstać od kompa i pojechać do byle galerii handlowej, połazić po sklepach, podotykać towar, popatrzeć na ceny, a dopiero potem zabierać głos.

Gość Alcia111
Witam ponownie. "Tupperware moim okiem" Tu w tym miejscu wstawiam cytat z Twojej ostaniej wypowiedz "wstac od kompa......" ale proponuję również spotkać się z konsultantką Tupperware. Powtarzam, że decyzja należy do każdego indywidualnie. Nikt nikogo nie zmusza do kupna pojemników Tupperware czy też Ikei. Same decydujemy w co inwestujemy. Jeśli chodzi o otwieranie pojemników Tupperware to jestem zaskoczona Twoją wypowiedzią o problemie z ich otwieraniem. Właśnie ta część Twwojej wypowiedzi podsuneła mi myśl, że napewno mówimy o całkiem innych Firmach a nie o Tupperware. Ponieważ nasze pojemniki otwierają się bez problemów. Nauczć sie trzeba je zamykać aby spełniały swoje zadanie tzw "syk" pokrywki. Wiemy przecież, że podrabiane są tylko produkty markowe np adidasy,.... Więc to samo będzie dotyczyło TUPPERWARE.

Gość mma19
do Alcia Dzięki. Jak możesz, to bardzo proszę. Córka słomką popsuła i teraz wszędzie rozlewa.

Tupperware moim okiem- miski Tupperwere które wkleiłaś i które wg Ciebie zamyka się koszmarnie należy zamknąć wciskając dłonią środek- zamykają się same (jeśli o tym nie wiedziałaś to znaczy że pokaz na którym byłaś kiepski był :). Te z Ikei do taki sam wyrób jak biedronkowe, z reala czy auchan za kilka gorszy, równie dobrze można słoików używać bo efekt murowany identyczny- czyli żaden. Proponuję pietruszkę przechowywać w gazecie, masło w zimnej wodzie w glinianym naczyniu a szynki nie kupować bo i tak się zepsuje. A potem wstać od kompa i zadać prawdziwy kuchenny szyk - nie dlatego mam Tupper żeby żeby zadawać szyk ale dlatego, że jedzenia nie wyrzucam.

Aksa, wiem jak je zamknąć, a mimo wszystko zamykają się ciężko - szczególnie te duże! I nie, nie przesadzam. A otwierałaś je kiedyś bez użycia większej ilości siły? Przecież nie naciśniesz ich z powrotem po środku i samo wieko nie odskoczy. Te z Ikei są bardzo w porządku i jak za 15,- człowiek dostaje tyle sztuk, to naprawdę bez zarzutu. I nie pisz proszę, że w Tupperach nie psuje się żywność bo to nie prawda. Akurat szynka psuje się identycznie w każdym pojemniku, niezależnie od marki, jeśli ją zbyt długo przechowujesz. Mam wiele pojemników różnych marek i Tuppery wcale nie są taką rewelacją jak tu piszesz. Ale wiadoma rzecz, że jako konsultantka chcesz sprzedać towar, więc głównym twoim zadaniem jest przedstawienie go w samych superlatywach i ucinanie niezadowalających cię komentarzy. Ja natomiast piszę z punktu widzenia zupełnie obiektywnego użytkownika, niezrzeszonego z żadną firmą i niczego nie promującego. Piszę tylko o swoich spostrzeżeniach i są one szczere. To czy się wam podobają czy nie to twoja broszka, ja zdania nie zmienię i piszę prawdę.

Nie piszę oczywiście, że wszystko jest złe, ale na prawdę za te same pieniądze, można mieć dużo więcej rzeczy plastikowych i melaminowych skąd indziej, albo ekwiwalenty dużo lepszej jakości (drewno, stal, szkło).

Żeby ni być gołosłownym - np. za połowę ceny plastikowej miarki Tupperware, można kupić szklanego Pyrexa (marka również amerykańska, a jakże wyżej ceniona przez gospodynie)!

Moja droga przedmówczyni - nic nie muszę reklamować bo nie mam i nie miałam kłopotów ze sprzedażą a Ty nie jesteś moją klientką, nawet potencjalną. Ja nie chcę sprzedawać towaru ja to po prostu robię od wielu lat:). Nie ucinam "nie zadawalających mnie komentarzy" tylko polemizuję i " nie Twoja broszka" że nie zadaję "kuchennego szyku" moimi plastikami. O drewnie, szkle itp pisaliśmy wcześniej.Tupper istnieje od 64 lat i kolejne 64 przed nim. Pozdrawiam wszystkich za i przeciw :)

Gość alcia111
Witam Tupperware moim okiem - pojemniki Tupperware przedłużają swieżość żywności, jeżeli kupisz wedlinę "odswieżaną" w sklepie to nawet Tupperware nic na to nie pomoże. Własnie w misce z NF którą wskazałas na linku moja gospodyni chciała przechowac wedline którą kupiła (bez wymieniania sklepu) na drugi dzień pies miała świeto. Na drugi raz kupiła w innym sklepie i jest zadowolona. Bo wedlina się przechowauje bardzo dobrze ale jest jeden warunek musi być kupiona naprawdę świeża. Masz okazję ptrztestować sklep w którym robisz zakupy. Jeżeli jest żle to zmień sklep a nie pojemniki. W innych markach których nie będe wymieniała napewno tak długo ich nie przechowasz. Jest to już wypróbowane. Dlatego zostałam konsultantką aby zaoszczędzic na zywności. Ładne nie zawsze znaczy dobre. Więc nie pisz że pojemniki są be. Sprawdz sama gdzie kupujesz i co. Pojemniki są jednocześnie testem na sklep w którym kupujemy "świeżą" żywności. Cieszę się że jesteś z nami i możemy własciwie wytłumaczyć działanie misek. NF miski też sie dobrze otwierają. Po zamknieciu pokrywka wraca do swojej pierowtnej pozycji ale to nie oznacza że jest otwarta. Spróbuj w niej zrobić ogórki małosolne. Zmienisz zdanie. Pozdrawiam

Gość alcia111
Do mma19 - jeżeli dziecko popsuło wejście do pokrywki to reklamuj u konsultantki. Dostaniesz nową pokrywke bez kupowania. Przypominam, że pojemniki mają 30 letnią gwarancję. Gdybyś mała problemy to daj znać. Pozdrawiam

Gość mma19
Do alcia 111. Wiem o gwarancji ale szczerze powiem, że mam dosyć reklamacji i dla świętego spokoju wolałabym dokupić pokrywkę. A w dystrybucji, u której chciałam dowiedzieć się o cenę nie umieli odpowiedzieć na pytanie ile kosztuje i czy w ogóle jest! Więc jeśli będziesz mogła...

Gość ISIA 123
Czytam i czytam i aż wierzyć mi się nie chce ,że tak można się kłócić .Kiedyś było fajne forum http://www.zyjwygodniej.pl/ i właśnie przez kłótnie zostało zawieszone . A SZKODA !!!!!! Jeśli ktoś chce to niech kupuje sobie pojemniki jakie chce ale to forum to chyba dyskusyjno - kulinarne a nie plotkarskie .

Gość ISIA 123
Dzisiaj Dzień Kobiet mój syn zrobił mi dwuwarstwowe galaretki w mufinach sylikonowych , wyszły super bajecznie kolorowe , formę wcześniej kazałam mu przelać zimną wodą i nie przykleiły się . Pozdrawiam i życzę miłego dnia .

Moim okiem - nie warte pieniędzy. Poliwęglan jest ok ale znowu żaden cud świata. Mam kilka artykułów T, nie kupiłam ich sama i nie kupiłabym teraz. Zwykłe, przyzwoite miski, pojemniki itp., dobre do codziennego używania w kuchni. Ale nie jakoś super lepsze od marketowych. Natomiast szczerze jestem zawiedziona miską do drożdżowego: spodziewałam się czegoś więcej. A już hasło "elegancka zastawa" w odneisieniu do plastikowych talerzyków i miseczek wykrzywia me usta w szerokim uśmiechu :)

Gość galigali
Cześć dziewczyny może zaprzesatńmy sporów - niech każdy kupuje co mu pasuje, a my dalej dzielmy się sprawdzonymi przepisami i opiniami fajnych roduktów tupperware Ja osttnio nabyłam silikonową formę na mufinki - jest rewelacyjna - tylko musż ejeszcze jedną zakupić bo z jednej wychodzi tylko 7 mufinek. Daję przepis na smaczne mufinki marmurkowe: Składniki na 12 muffin: 280 g mąki 1 łyżka proszku do pieczenia szczypta soli 115 g cukru (z łyżkę więcej jak ktoś lubi słodsze) 2 średnie jajka 250 ml mleka 6 łyżek oleju słonecznikowego lub 85 g masła, roztopionego i ostudzonego 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii lub troszku cukru waniliowego 2 łyżki kakao W jednym naczyniu wymieszać mąkę, proszek do pieczenia, sól, cukier. W drugim jajka, mleko, olej i ekstrakt z wanilii. Połączyć zawartość naczyń, wymieszać tylko do połączenia składników. Podzielić na 2 części, do jednaj dodać kakao( można dodać kawałki czekolady), wymieszać. Formę do muffinek wyłożyć papilotkami, nakładać na zmianę - po łyżeczce ciemnego i jasnego ciasta. Piec około 20 minut w temperaturze 200C. Studzić na kratce. Smacznego :) Czekam na wasze sprawdzone przepisy - dzielmy się nimi !!!

Ja też nie zostawiłam tu wypowiedzi by się z kimkolwiek przekomarzać. Napisałam co myślę i tyle. Alcia, ja naprawdę kupuję świeżą żywność i wcale nie widzę takiego powalającego efektu jak piszesz. Z wygody zaprzestałam przepakowywania jedzenia do plastików, a wolę kupić mniej, zużyć w ciągu kilku dni i dokupić nowe świeże rzeczy. W zasadzie przechowuję w tej chwili wyłącznie resztki z obiadu i własnoręcznie przygotowane sałatki. Nic ponadto. Ogórków małosolnych nie robię, bo nie jem takich rzeczy. mma19 - nie wiem czy zauważyłaś, ale zostawiłam ci jeden praktyczny post wczoraj wieczorem, także rzuć na niego okiem, szczególnie jeśli planujesz jeszcze jakieś rodzeństwo dla córki w najbliższej przyszłości. Biurokraja0 - ja również nie rozumiem pomówienia o kłótnie. Sorry dziewczyny, ale kłócić to ja się nie kłócę. Biurokracja zresztą też. Po prostu mamy odmienne zdanie i odmienne doświadczenia. Tyle.

To fajnie, że się tak zgadzamy- ja też się nie chcę kłocić :) Odpowiedziałam tylko, że to nie prawda że za 3 szt Deli kupię 1 szt Tupper. To wszystko. Jak działają inne firmowe pojemniki to nie wiem bo nie uzywałam. Używałam Ruber..coś tam :) i Curver i marketowe i dlatego Tupper na mnie takie wrażenie zrobił. Najpierw byłam klientką i zapisałam się żeby taniej kupować.

Gość sroczka2010
Czesć Moradcie mi dziewczyny jakiej wielkości najlepiej kupić miskę do ciasta srożdżowego (żeby nie była za duża i za mała). Z góry dziękuję

Gość sroczka2010
zastanawiam sie nad miską do cista Maximilian 2,8 l - będzie dobra, czy za mała ? Ni echodzi mi o przechowywanie sałatek, surówek, bigosu, leczo itp tylko o robienei cista drożdżowego na placki, bułeczki ttp.

Gość mysza11
Witam po jakims czasie, do "tupperware moim okiem" czy możesz mi dać adres www gdzie mogę kupić te stalowe bidony dla dzieci mam dwulatkę i potrzebuję coś w teren ale z "dorosłym' ustnikiem i oczywiście wytrzymałym;-) jesli chodzi o to forum to czytam przepisy i faktycznie pare pojemników uzywam regularnie, teraz to głównie zbieram z promocji hochlanda i tuppera. Swoją drogą nikomu z konsultantów nie przetłumaczy się, że za kwote kuchcika i super szefa np.kupiłam multi brauna, którym mielę kawę w 10 sek. a warzywa w ok. 2 sek. ale jesli ktoś woli kręci korbką i wyrabiac mięsnie nadgarstka to jego sprawa, ja wolę wcisnąć guzik i to moja sprawa. Pozdrawiam

Musiałabyś poszukać informacje w necie. Ja kupowałam zagranicą jakiś czas temu, więc nie wiem konkretnie gdzie sprzedają je w Polsce, ale jestem pewna że na 100% są na naszym rynku. Na pewno przez internet można kupić i/lub w dobrych sklepach sportowych w dużych miastach albo galeriach. Wieczorem jak będę miała czas to poszukam w necie. Jeden nazywa się Sigg, a drugi Klean Kanteen. Ten ostatni ma ustniki Aventu i pasuje nawet do smoczków Aventu (które można wymieniać do woli). Pierwszy ma wymienialny ustnik. Oba są sprzedawane w różnych rozmiarach (dziecko-junior-dorosły-sportowiec) i różnych wzorach. Tu są wszystkie rodzaje Klean Kanteen z ich strony internetowej: http://www.kleankanteen.com/products/klean-kanteens.html Tu są wszystkie Sigg dla dzieci: http://www.sigg.com/ch-shop/index.php/ch__de/kids.html

W Klean Kanteen też są dorosłe ustniki - wszystko masz na podanych str. internetowych.

sroczka 2010- miska do drożdżówki 3 l wg mnie jest najlepsza (2,8 też). Poręczna i jak nie wyrabiasz ciast możesz trzymać wszystkie "mokre" produkty.