Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

MissUkraina

Czy liscie kapusty faktycznie pomaga na zapalenie piersi?

Polecane posty

Czesc, potrzebuje pomocy, nie karmie piersia, ale na tle hormonalnym rozwinelo sie zapalenie piersi, czyli mastopatia, aktualnie biore bromergon, i zastanawiam sie, czy liscie kapusty mi choc troche pomoze, i jak ma wygladac ta kapusta na oklad. Dziekuje z gory za pomoc !

Wsadź liście do lodówki tak na około 30 minut. Weź tłuczek do kotletów i z dwóch stron troche je \"potłucz\" żeby ten sok z liści lekko wyszedł i połóz sobie na piersi. Pomaga - też tak robiłam.

Gość qwffe
powinny pomóc bierzesz liście stare, grube, nacinasz by puszczały soki, przykładasz do piersi i obwijasz się bandażem żeby okład pozostał na dłużej uwaga, sok jest żrący i może podrażniać więc musisz posmarować piersi oliwką no i pamiętaj że najważniejszy jest kontakt z lekarzem i jeszcze jedno zastrzeżenie... to co piszę to sprawdzony sposób hodowców psów wobec suczek z zapaleniami gruczołów mlekowych, niepotrzebnym mlekiem w sutkach itd ale zapewne u ludzi też się sprawdza a na pewno nie może zaszkodzić

ważne jest zeby liście były chłodne - właściwie co jakies pół godziny powinno się je wymieniać. A skuteczne są bardzo :)

Mozesz tez spróbować z marchewką. zetrzyj ja na tarce i obłóż piersi. też wyciaga zapalenie. a kapusta napewno pomorze. moja szwagierka nosiła liście kapusty w staniku. i pomogło

ja też chłodziłam liście w lodówce, oczywiście wcześniej stłuczone w woreczku i przykładałam dość często. A pomaga na bank. Jak byłam z zapaleniem na pogotowiu to lekarz!!! mi to poradził!!! a jakby nie pomogło to dopiero wtedy antybiotyk. Ja nie stosowałam żadnej oliwki pod liść, i wydaje mi się, ze wtedy mniej zadziała, bo tłuszcz w sumie osłania skórę i soki z kapuchy nie dochodzą.

Gość a ja ja
Mnie położna doradziła jeszcze na kapustę schlodzona w zamrażalniku mokrą pieluchę tetrową. Dłużej utrzymuje chłód liści

Pomagają. Ja dodatkowo smarowałam pierś maścią rozgrzewającą. Produkt dostępny jest na CoZaCena – www.cozacena.pl w niskiej cenie. Chcesz mieć pewność, że kupiłaś najtańszy model na rynku, skorzystaj z porównywarki cenowej CoZaCena.