Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

kulawa_gazela

Łupież biały

Polecane posty

Gość anetapk
witam.dzisiaj się dowiedziałam, że moje białe plamy na rękach to łupież biały. boję się, bo wiem że jest przewlekły i trudno go wyleczyć.pani dermatolog przepisała mi maść i za 3 tygodnie do kontroli

Gość anetapk
Piszcie jak się leczycie i czy wogóle da się go pozbyć!!!!

Gość upssss
Łupież biały - występuje częściej u dzieci i osób młodych. Można go rozpoznać po występowaniu białych plam, najczęściej skupionych w okolicach twarzy i na kończynach. Stosunkowo często obserwuje się swędzenie, a leczenie tej odmiany łupieżu bywa dość przewlekłe.

Gość mamba231
hej, ja tez mam biale plamy na rekach i dermatolog poinformowala mnie z to łupież biały(słońce,solarium),dostalam na to pimafucort i mam smarowac rece 2 razy dziennie...jest troche lepiej,ale jak przeczytalam ze jest to choroba przewlekla to sie załamałam... po drugie jak lubicie opalanko w solarium to lepeij sie go wsytrzegajcie,po ostatniej wizycie pojawily sie sie suche plamki na tych bialych take derma powiedziala ze to od solary i zebym sobie darowala jak chce sie wyleczyc. jest poprawa-poczytajcie o tym leku:PIMAFUCORT,pozdrawiam

Gość sara88

Gość sara88
ja tez mam lupiez bialy, biale plamki na ramionach. Lecze sie juz 1,5 roku, jak narazie zmian nie widac. Zalecenia mojego dermatologa tj. smarowanie sie octem 10% rozcienczonym z woda do 5% temp. 37 stopni i na to specjalny plyn robiony w aptece( niestety nie znam skladu) do tego szampon Mediket Plus firmy ICMC, tj. umycie glowy i ciala pozostawienie na 5 minut. Te nowe zabiegi stosuje od 1 miesiaca, jak pojawia sie zmiany bede pisac! mam jeszcze srodki nawilzajace tj. cataphil, emolium, balneum hermal. Wczesniej stosowalam masci nawilzajace jednak to nie skutkowalo!

Gość kinn
hej, z tym łupieżem to jest masakra! ja mam go jakieś 3 lata już... i do końca nigdy nie wyleczyłam, zaczął się jak chodziłam bardzo często na solarium, a teraz oczywiście zero solarium!!! miałam już kilka kuracji i nic!!! ostatnio nawet mialam takie tabletki przy których nie wolno spozywać alkoholu, no to już są bardzo silne i nic! walka z wiatrakami!

Gość Agulina20
Witam ponownie ..widze ze nikt nic nie napisal..lupiez mi schodzi.:) a prawie 3tyg minely leczenia...:) 17 maja ide na wizyte.(druga) Normalnie ulga :) bede zyc! ;)

Gość tequilus
Witam, Ja również borykam się z tym świństwem wiele lat. Mam już tego dosyć. Kilka miesięcy temu byłam u dermatologa( znowu) i przepisał mi jakieś maści, nie pamiętam jakie, następnym razem dowiedziałam się,że rzekomo łupież biały zniknął, a białe plamki powinnam opalić na słońcu, solarium lub brać beta karoten. Stanęło na tabletkach. Byłam szczęśliwa, nie wierzyłam,że to już koniec! Moja radość nie trwała długo, bo do trzeciego opalania. Znowu mam te plamy, wyglądam jak biedronka i nie wiem już co mam robić. Agulina20 proszę podaj nazwy tych maści, wszystkie są na receptę? Może pójdę do mojego lekarza i poproszę,żeby mi je przepisał. ;) Pozdrawiam!

Gość mokkna
czesc dziewczyny! wyczytalam,aby sie myc nizoralem a wiec od 10 dni sie myje w wielu miejscach te biale plamy mi sie robia czerwone na ramionach i buzi tak po 15 min po kapieli robi sie spowrotem kolor bialy tych plam. na buzi i na ramionach duzo mi sie zluszczylo tej scury i te plamy sie zaczely robic suche... hmmmm czy to taki powinien byc efekt tego leczenia??? pomocy...

Gość koook
Witam, mam 16lat i białe plamy na kończynach mam już 2 lata. w zeszłym tygodniu byłam u dermatologa i zapisał mi dwie maści. Mam nadzieję, że mi wreszcie zejdą bo to jest okropne! :C

Gość K_a_sia
Prosze Cie o podanie skladu tych masci lub nazw. Rodzinnie cierpimy na to dzidostwo... Najgorzej z dzieciakami. Dziekuje.

Hej, tez Mam problem z łupieżem białym, mam białe płaskie plamy na rękach od zewnętrznej strony, wiecie czy jest przeciwskazanie do robienia tatuażu w dotkniętych miejscach ?

Gość gość
Witaj Kaam91 Zerknij na stronę https://portal.abczdrowie.pl Możesz tam zapytać o to lekarza. Zawsze to lepsze źródło wiedzy niż fora.

Gość gość
Łupieżu białego nie da się wyleczyć. Nie jest znana etiologia schorzenia dlatego jest Tak trudny do wyleczenia . Ma się go do końca życia. Pojawia się okresowo w nasileniu lub zanika całkowicie na jakiś czas. Polecam maść protopic na receptę. Droga, mała Ale wydajna Trzeba się do niego przyzwyczaić :-)

Gość gość
na łupież zwykły, nie mylić z białym najlepszym szamponem jest Pirolam. Nie podrażnia, leczy skórę głowy i włosy są po nim bardzo miekkie.

Gość magdalena k
witam, u mnie pomogly leki przeciwalergiczne. Przez 2 lata bylam leczona lekami na grzybice, na lupiez pstry. Podejrzewano tez bielactwo. ostatecznie pomogla claritine stosowana przez 2 tyg i odstawienie cytrusow, ale to moj przypadek