Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pytajaca_siee

kolczyk w chrząstce-ucho

Polecane posty

Gość monikaaaaa16
Zrób se kolczyka w cipie..

Gość Netuskaxd
Ja chcem zrobic sobie kolczyk w chrząstce mam juz 2 na lewym płatku i 1 na prawym wiem malo ale chce na chrząstce... Wszyscy mi doradzają zebym szła do profesjonalnego studia i niech mi zrobią igłą bo wtedy żadziej zdażaja sie zakażenia, ale jak czytalam nie ktorzy robiął u kosmetyczki pistoletem....Lubie przebijac uszy , ale zastanawiam sie jak bardzo to boli? mogłby ktos porownac ten bol przebijania igłą do czegos? i ile w studiu igłą okolo to kosztuje? Moja mama zgodzila sie dopiero za rok bo mam dopiero 12 lat..xd ale ja dłuzej nie wytrzymam i musze ją przekonac ... Powiedzice mi jak bardzo boli ile kosztuje i czy lepiej robic igłą?! Prosze!xd

Gość Lexxi
Netuskaxd -Od razu Ci powiem i doradzam idź do profesjonalnego studia piercingu!Sama niedawno popełniłam błąd i poszłam do kosmetyczki i wszystkim to odradzam bo jakby nie mowic miałam problemy z dziurką.W studiu kolczyk i igła są sterylizowane w antyklawie wiec nie beda sie nzjadowaly na nich bakterie.U kosmetyczki nie ma autoklawy a pistolet jest tylko odkazany(nawet nie zawsze)a kolczyk od razu wyciagniety z pudełka.Może w studiu zapłacisz więcej ale bedziesz miala wiekszosc pewnosc ze nic ci sie nie stanie takiego jak np zakazenie.Oczywiscie ucho najprawdopodobniej ci spuchnie ale to normalne;) Pozdrawiam;))

Gość marc
hej. ja miałam przebijana chrzastke hmm kiedy to było - jakos pod koniec roku szkolnego. I jest spoko :D Szczerze nie czytajcie tych bzdur bo to są wymysły jakieś ! Ja miałam pistoletem przebijana i zapłaciłam 20 zł. Smarowalam maścia przemywałam, no racja na 3 dzien bolało ale to tylko przy dotykaniu. Po 2 miesiacach niecałych zmieniłam już kolczyka. Jest naprawde super. Chłopak ma za co mnie gryźć ^^ xD Naprawde nie wiem czego tu się bać , w sobote miałam przebijany pępek i powiem wam że jest czerwony i wogóle , boli z lekka ale praktycznie nic ale ludzie to nie jest BÓL normalny. Poprostu ciało musi zaakceptować kolczyka. Normalne. Naprawde nie bójcie się ;) Bo to nie jest nic strasznego. jak macie jakies pytanie piszcie śmiało na GG- 6646690.

Gość Nikkus
Wymysły?! ja ci dam wymysły! nie wiesz głupia co mówisz! Oczywiście masz gdzieś strylność pistoletu i kolczyka bo przecież nic ci sie nie stanie, no nie? Rób tak dalej to ci potem ciałko zdrówkiem odpowie i zostanie myśl: Czemu byłam taka głupia?! PS. A czym przekłuwałaś pępek? Może też pistoletem, albo najlepsza kumpela ci robiła może i nową igłą ale nie sterylnym kolczykiem. Opamiętaj się!

Gość kocica-
Czy robienie kolczyka w nosie boli?????.Prosze o pomoc..

Gość Nikkus
To nie jest forum o nosie tylko uchu! xD no ale dobra... Zależy jakie masz myślenie, jak se pomyślisz że nie boli to pyk i po sprawie, z resztą kolczyk i igla są małe więc to też jakoś nie przeraża ale wiadomo że każdy odczuwa ból inaczej inni sie go boją inni nie. PS. Mam nadzieję że pójdziesz do salonu a nie do 'najlepszej psiapsiuły' a broń cie panie Boże do kosmetyczki!

Gość PannaaAnnaaa
Hej! A znacie może jakieś studio piercu w Kielcach, albo w Miechowie. Mam 14 lat i chcę sobie zrobić kolczyk w chrząstce. Ile to kosztuje?

Gość PannaaAnnaaa
Hej! A znacie może jakieś studio piercu w Kielcach, albo w Miechowie. Mam 14 lat i chcę sobie zrobić kolczyk w chrząstce. Ile to kosztuje?

Gość PannaaAnnaaa
Hej! Mam 14 lat i chciałabym sobie zrobić kolczyk w chrząstce. Czy znacie jakieś studio piercu w Kielcach, albo w Miechowie? Ile to kosztuje?

Gość agusiieeqq
nie jest strasznie ... chciałam zrobic sama. ale się nie odważyłam i zrobiłam u kosmetyczki ( dałam tylko 10 zł w tych 10 zł była już wliczony kolczyk ). ogólnie jest spoko. zrobiłam prawie 2 miechy temu i nadal boli, ale takie uroki chrząstki. za to efekt nieziemski. ALE ... jeśli jesteś odważna spróbuj sama. wbrew pozorom chrząstka nie jest gruba, tylko twarda ... ; ))

Gość Nikkus
Co to studia to RASA LILA proponuję w Kielcach albo na ul.Małej (chyba) w bramie ;] tylko co to kolczyka musisz iść z rodzicem bo musisz mieć ukończone 16 lat. Pozdrawiam!

Gość busiak
jaa sobie dzisiaj przebiłam!! Pistoletem u kosmetyczki ale jak teraz czytam wasze komentarze to sie zastanawiam czy dobrze zrobiłam ???

Gość Nikkus
No właśnie nienajlepiej, mogłaś o tym najpierw przeczytać a potem robić. To jest tak: najpierw myślisz później robisz a nie na odwrót, wtedy unikniesz niepotrzebnych powikłań ;]

Gość AsHnaa
Siemka. Ja właśnie też dziś sobie zrobiłam kolczyk u kosmetyczki w chrzastce. na początku troche bolało. ale teraz już jest dobrze. xD pozdrawiam. A!

Gość Natalus
Nic nie boli kochana ;** Śmiało mozesz robić ;]

Gość Bajk
Boli leciutko przy przekuwaniu, ale stanowczo do przezycia, brew boli bardziej:) uszko troche pulsuje potem, ale szybko sie goi, polecam smarowac tribiotic'iem bo szybciej i ladniej sie goi.... zdecydowanie odradzam przekuwanie pistoletem, rozrywa tkanke! lepiej igla u profesjonalisty:)

Gość Anglea
mam kolczyka w chrząstce i wcale mnie nie bolało jak robiła szczerze mówiąc to wcale nie poczułam tego PZDR

Gość oviola
witam...chciałabym sobie zrobić kolczyk w chrząstce. Czy znacie jakieś godne polecenia studio piercu w Warszawie?oraz koszt. pozdrawiam

Gość oviola
witam...chciałabym sobie zrobić kolczyk w chrząstce. Czy znacie jakieś godne polecenia studio piercu w Warszawie?oraz koszt. pozdrawiam

Gość oviola

Gość Żanetkaaa
Heeej;p JA mam 3 dziurki w uchu iiii w tym 1 w chrząstce;P Jak robicie ta w chrzastce to bedzie troche boleć;P hehe ja nie moge z bólu ale to normallne bo dopiero niedawno przekułam...

Gość BadRihanna
Mnie samo przekłucie zupełnie nic nie bolało. Nawet nie poczułam ;) ale za to potem nie można spać na tej stronie gdzie kolczyk i bardzo boli ruszanie kolczykiem :(( i radzę by był nie wkretem tylko wiszącym kółkiem ponieważ powinien się ruszac by szybciej zarósł

Gość Nikkus
Ruszanie to akurat rane podrażnia i kolczykiem ruszasz tylko kiedy czyścisz przekłute miejsce. Powiedziała ci to nieudolna kosmetyczka że tak twierdzisz?

Gość Olus154
Hej ja przwekuwałam uszy nie dawno jakiś tydzień temu u kosmetyczki W przyszłości chciałabym sobie zrobić drugą w płatku i jedną w chrząstce. Moje koleżanki przekuwały chrząstki u kosmetyczki i nie narzekają. Dlaczego odradzacie robienie kolczyka u kosmetyczki ? aha i czy kosmetyczka mogłaby mi zrobić kolczyk w chrząstce i płatku podczas jednej wizyty czy musi być jakiś odstęp ? Z góry dzięki za odpowiedź dziewczyny ;)) pozdrawiam

Gość Olus154
Hej ja niedawno przekuwałam sobie uszy (jakiś tydzień temu) u kosmetyczki. W przyszłości chciałabym zrobić sobie kolczyk w chrząstce i płatku. Mam koleżanki które robiły kolczyk w chrząstce u kosmetyczki i nie narzekały. Wy odradzacie. Dlaczego ? Aha i czy kosmetyczka może zrobić mi kolczyk w płatku i chrząstce podczas jednej wizyty ? Z góry dzięki za odpowiedź dziewczyny pozdrawiam ;))

Gość justyś.
Jakieś 3 miesiące mam kolczyka w chrząstce. :) robiłam u kosmetyczki. wkretem. samo przekłucie mnie nie bolało. później przy spaniu albo przy przypadkowym dotknięciu strasznie bolało. ale żyje. ;D już sie ładnie zagoiło. :)

Gość justyś.
Jakieś 3 miesiące mam kolczyka w chrząstce. :) robiłam u kosmetyczki. wkretem. samo przekłucie mnie nie bolało. później przy spaniu albo przy przypadkowym dotknięciu strasznie bolało. ale żyje. ;D już sie ładnie zagoiło. :)

ja mam 2 kolczyki w chrząstce. i nie płacze.. oczywiście z jednej i z drugiej strony.. ale gdy przekłuwałam 2 raz to cholernie bolało bo mi się nie do końca poprzedni wygoił.. i jeszcze te kolczyki \"kosmetyczne\".. nie mogłam je ściągnąć.. to z nimi były największe problemy.. to jest gówno a nie kolczyki które musisz mieć po przebiciu.. później jak już wyciągnęłam to \"gówno\" i wsadziłam swoje .. i wtedy dopiero zaczęły sie porządnie goić :).. chyba za 1 kolczyka płaciłam 15 zł?!.. nie pamiętam.. to było ok 5 lat temu :) teraz bym się bała zrobić napewno :P i napewno bym już nie zrobiła ale warto było:)

ja mam 2 kolczyki w 1 chrząstce. i nie płacze.. oczywiście z jednej i z drugiej strony.. ale gdy przekłuwałam 2 raz to cholernie bolało bo mi się nie do końca poprzedni wygoił.. i jeszcze te kolczyki \\\"kosmetyczne\\\".. nie mogłam je ściągnąć.. to z nimi były największe problemy.. to jest gówno a nie kolczyki które musisz mieć po przebiciu.. później jak już wyciągnęłam to \\\"gówno\\\" i wsadziłam swoje .. i wtedy dopiero zaczęły sie porządnie goić :).. chyba za 1 kolczyka płaciłam 15 zł?!.. nie pamiętam.. to było ok 5 lat temu :) teraz bym się bała zrobić napewno :P i napewno bym już nie zrobiła ale warto było:)