Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pytajaca_siee

kolczyk w chrząstce-ucho

Polecane posty

Gość olus23
DEfinitywnie nie wsadzaj z powrotem kolczyka. Ja miałam to samo. Ucho strasznie spuchnięte, a w środku ropa. Ja zrobiłam błąd, i po jakimś czasie przebiłam jeszcze raz w nadziei ,że bedzie sie juz dobrze goić.Niestety byo to samo. Niektórym po prostu tak sie robi,tak reaguje ich ciało i nic sie na to nie poradzi. Koniecznie wyjmij tego kolczyka i przemyj ucho spirytusem lub wodą utlenioną i pozwól wydostać sie ropie. O kolczyku zapomnij .:(

Gość P a u l i n K a .
Mam zamiar przebić sobie chrząstke za 2 tygOdnie .. ale bOję się czy boli tO . ! wszyscy mówią ze boli... a ja ide do kosmetyczki ...

Gość Gośka115
Hej!Wczoraj byłam u kosmetyczki i zrobiłam sobie 2-gą dziurkę w jednym uchu.Mama oczywiście mi pozwoliła, ale gdy przyszłam do domu powiedziała:''To tutaj?Myślałam, że chcesz go wyżej...Już więcej nie kalecz sobie uszów''.Zrozumiałam wtedy, że dla mamy chodziło o chrząstkę.Kurcze naszło mnie jakoś na kolczyki, a jeszcze wczoraj myślałam, że dwa w jednym uchu i dośc.Jakoś namówie mamę na następny, ale mam obawy.Czy kolczyk w chrząstce boli?Długo się goi.Po wczorajszym mogę ruszac kolczykiem i w ogóle nie odczuwam bólu:).Czy to zależy od tego, że skoro wczoraj mnie nie bolało to większe jest prawdopodobieństwo, że i w chrząstce nie będzie baaardzo bolał??I wolałabym jednak jak coś zrobic to u kosmetyczki.Proszę o odpowiedź i z góry pozdrawiam.Jak coś piszcie na e-maila.:-) PS.Czy po kolczyku w chrząstce zostaje blizna??

Gość Gal Anonimowa
gramatik Jak pistolecikiem, to się nie bój. Ja mam i w chrząstce i normalnie - przy przebijaniu było takie samo uczucie, jakby mnie ktoś mocno pstryknął w ucho Potem przy gojeniu sie jest to ciut bardzie upierdliwe, bo w chrząstce trudniej wiercić kolczykiem, ale bez przesady, nie masz się co bać. __________________________________________________________ Dziecko XD Pistolecikiem sie chrząstki nie przebija ino welflonem cipo głupia

Gość Paulinkaa.
Mam jedną dziurke w jednym uchu i w drugim . Ale mam zamiar przebić sobie chrząstke i jedną dziurke jeszcze w prawym uchu . ! i właśnie zastanawiam się czy przebić sobię tą chrząstke .. ! Oczywiście mama mi poozwoliła . ; ] Tylko boję się bo kolerzanki mówiły mi ze to boli . ! Ale jak czytam wasze opinie to nie boli ... ... tzn. boli po przebiciu .. nie mozna spać na jednym boku . [ tam gdzie ma się przebite ucho ] A jak się przebija to tak jak płatek ucha , moze trooooszke mocniej . ! z góry dzięki za odpowiedź . ;*

Gość Nikkus
Eh... głupota ludzka nie zna granic... PS. pochwale sie :D ponowiłam przekłucie anti helixa xD

Gość Grzesiuu19
Nie bojcie sie nic... ja dzisiaj sobie przebilem i nic nie bolalo... tylko od 4 o 6 tygodni sie bedzie goic... ale zajebiscie to wyglada :) naprawde polecam

Gość Klarciaa
Ja wczoraj przekułam chrząstke troszke mnie bolało ale na drugi dzień nie moze tylko gdy nim kręce aby nie wrusł w ucho ;p ale mi zrobiłóa go kolerzanka naostrzyła kolczyka pilnikiem od paznokci i trach mam kolczyka nie poleciała ani jedna kropla krwi zrobiła to wcvzoraj nam 3 ;p :) i jest fajny efekt ;p

Gość agatamironczuk1996
Robienie kolczyka w chrząste w cale nie boli

Gość nandelle
''Ja wczoraj przekułam chrząstke troszke mnie bolało ale na drugi dzień nie moze tylko gdy nim kręce aby nie wrusł w ucho ;p ale mi zrobiłóa go kolerzanka naostrzyła kolczyka pilnikiem od paznokci i trach mam kolczyka nie poleciała ani jedna kropla krwi zrobiła to wcvzoraj nam 3 ;p i jest fajny efekt ;p''' Głupota ludzka nie zna granic...

Gość Nikkus
Po raz kolejny stwierdzenie 'głupota ludzka nie zna granic' odnosi sukces... "tylko od 4 o 6 tygodni sie bedzie goic... ", Przepraszam bardzo lecz jeśli chodzi o chrząstkę goi się ona nie 4 do 6 tyg, lecz znacznie dłużej bo około 1,5 roku!!! Wiec nie wciskaj kitu ludziom, bardzo Cie prosze. Kolejny motyw pilnika, koleżanki i zaostrzonego kolczyka, na który poprostu żal mi słów... :( chcecie mieć zakażenie, prosze bardzo, wasze ciało robicie z nim co chcecie, szkoda tylko że zanim zdecydujecie sie na przekłucie, nie poczytacie na ten temat troche chociażby w internecie, ale nie na jakimś przygłupawym forum, gdzie wypowiadają się głównie osoby przytępawe... bez urazy ale tak jest, ehh.

Gość Waszka22
Ja mam pytanie. Miałam robiony już chyba z miesiać temu albo i wecej kolczyk w chrzastce niestety zaczeło ropiec i głupia ja dopiero wczoraj Go wyjełam:(( Niestety mam straszną gulę z tyłu ucha;(( Nie wiem co z tym zrobić może Wy macie jakies rady? Od razu mówię,że dziurka już mi zarosła a to nadal jest

Gość Nikkus
Ziarnina najprawdopodobniej. Też to mam, to rodzaj blizny, pojawia sie gdy twoje ciało ma bardzo słabą zdolność do gojenia sie ran. Jedz więcej witamin.

Gość Waszka22
Ok a jakich witamin? Czy jakieś owoce może? I zniknie to rozumiem? Bo teraz jest to małe bardzo i tylko tak jakby sucha skóra:P

Gość Nikkus
Owoce, warzywa, i jakieś w tabletkach. Możesz utrzeć troche cebuli na tarce i smarować codziennie, ja tak zrobiłam i mi zeszło. W aptece zapytaj sie o taką maść chyba też na bazie cebuli, nie pamietam teraz nazwy.

Gość Waszka22
Ok dziękuję bardzo :))

Gość KamuSka
hehe wcale nie boli :) zmroź sobie ucho czyms zimnym (czym z zamrażarki ,np lodem) a potem smaruj tribiotykiem:)

Hej! Chciałabym sobie zrobić kolczyka w chrząstce. Bólu się nie boję, tylko nie wiem czy do przebicia potrzebna jest zgoda rodzica? Wie ktoś?

Gość basiek66
Ja robiłam sobie kolczyk w chrząstce jakieś 2 tygodnie temu u kosmetyczki pistoletem . Muszę przyznać, że był to błąd. Kolczyk okazał się zbyt krótki i prawie dostała się infekcja. Na szczęście wczoraj udałam się do salonu piercingu. Pani wymieniła mi kolczyk na dłuższy typu labret . Opuchlizna i zaczerwienienie powoli schodzi. Ale ogólnie mówiąc kolczyk bardzo mi się podoba :) Polecam .

Gość basiek66
A jeśli chodzi o przebijanie to ja nie potrzebowałam zgody rodzica :) Ogólnie nie ma się czego bać. Ból jest do zniesienia, a efekt bardzo atrakcyjny ;)

Gość mimina155
A jesli chodzi o drugą dzurkę to wcale mnie nie bolało :-). Trzy dni temu przebiłam sobie trzecią dziurke w uchu na chrząstce u kosmetyczki. Przebicie oczywiście nie bolało, ale dzisiaj mama musiała wyjąć mi tego kolczyka. Ucho spuchło mi potwornie, i z pod zapięcia kolczyka zaczęła sączyć się ropa. Rano obudził mnie tak potworny ból ucha i dlatego mama musiała mi go wyjąć bo zapięcie tego kolczyka wrzynało mi się w ucho bo tak było ono spuchnięte. Gdy będziecie przebijac ucho na chrząstce zastanówcie się nad tym 10 razy czy warto cierpieć tak bardzo. Ja żałuje że nie posłuchałam mamy, od razu mi mówiła że z tego będą same problemy zdrowotne. Odradzam

Gość Nikkus
Rozumiem że przekłuwałaś się pistoletem. Gratuluję pomysłowości xD Piercer nigdy nie dałby ci za krótkiego kolczyka. Kolczyk musi być zawsze dłuższy do przekłucia... eh...

Gość basiek66
mimina155 : U mnie też kolczyk był za krótki. Tylko mnie zaczęło boleć dopiero po tygodniu. Było to spowodowane bezmyślnością kosmetyczki. Do tego typu przebicia nie stosuje się zwykłych przebitek do płatka ucha . Nie dość, że zazwyczaj są zbyt krótkie, to włosy strasznie zaczepiają się o zatyczkę. Jeśli decydujecie się na kolczyk w tym miejscu polecam udać się do salonu piercingu. Kosmetyczki nie są od tego, naprawdę!

Gość Nikkus
Nie tylko o taki kolczyk zaczepiają włosy, jak miałam idustriala i jeszcze długie baty to np. uczesanie sie było małym problemem xD Jak widać ludzie uczą się na błędach... i dobrze, ale można było zapobiec zrobieniu głupoty i najpierw wyczytać co i jak...

Gość mimi11
Ja mam kolczyka w chrząstce już od ponad roku ... pamiętam tą chwile jak mialam to robione .. myslalam ze to bedzie strasznie bolało.. a to nic kompletnie nie bolało . to jest 1/10 sekundy jezeli przebija sie pistoletem :) a teraz myślę nad zrobieniem sobie kolczyka w pępku.. może ktoś mi sie poradzi ktoś doświadczony ?? a kolczyka w uczu polecam :):)

Gość mimi11
Ja mam kolczyka w chrząstce już od ponad roku ... pamiętam tą chwile jak mialam to robione .. myslalam ze to bedzie strasznie bolało.. a to nic kompletnie nie bolało . to jest 1/10 sekundy jezeli przebija sie pistoletem :) a teraz myślę nad zrobieniem sobie kolczyka w pępku.. może ktoś mi sie poradzi ktoś doświadczony ?? a kolczyka w uczu polecam :):)

Gość Malewcia
Cóż... Od wczoraj czytam wasze wypowiedzi, że nie boli, że nie do kosmetyczki, że będzie krew, że nie pistoletem. 1,5 godziny temu przekułam chrząstkę. To znaczy nie sama - koleżanka mojej mamy - kosmetyczka - mi przekłuła. Pieprzę to, że mówicie, że nie do kosmetyczek, gdyż niektóre są naprawdę dobre. Koleżanka Mamy... nazwijmy Pani R. zrobiła mi dziurkę igłą (w.) - wprawdzie przed barem, ale w sterylnych warunkach. Rękawiczki, płyn i ta cała procedura. Czemu od razu oceniacie, że kosmetyczka to źle? Pani R. Może zrobić wszystkie części ciała. I teraz do tych, którzy chcą sobie zrobić kolczyk w chrząstce: Mnie bolało. Cholernie...Aż mi nawet łza poleciała...

Gość x3YouAreMy

Gość x3YouAreMy
Przekłuwanie pistoletem jest bezbolesne .;] Po prost lekkie pstryknięcie w ucho ;D Gorzej jest z Gojeniem.;/ nie radze robic sobie kolczyka na chrząstce na tej stronie na której się śpi. bo jest na prawdę ciężko .;/ Odradzam robic sobie samemu...ucho ropieje jak robi to specjalista a co dopiero samemu.? :) Pozdrawiam :))