Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

krystyna z elektrowni

Czy wasi rodzice was uświadomili?

Polecane posty

miałem 13-powiedzieli prawdę. A na piewrwszy wyjazd (17 lat) z dziewczyną kupili mi paczkę prezerwatyw i postinor (jeszcze wtedy nie było postinoru duo-kupę lat temu) Dzieki temu nie miałem nigdy problemów z mówieniem o sexie ani wpadek!! Niestety ciemnota i purytaństwo powodują teraz masę niechcianych ciąż-skoro w szkolach mówi się o metodzie temperaturowo-śluzowej jako podstawowej w zapobieganiu ciąży to dla mnie to jest średniowiecze!! Zresztą poczytaj to forum-kobiety w wieku 18-23 lat zadają pytania, które są dla mnie zmrażające-taka niewiedza!!

Mi także-to było straszne!! Ogólnie jakim prawem za to biorą się katechetki!! Na szczęście miałem jeszcze spotkania z ginekologiem-jak wchodzilo wychowanie seksualne do szkól ( za moich czasow tak się nazywalo) to jeszcze były to lekcje kopetentne i szczere i nie zakłamane-teraz cala odpowiedzialność tkwi na rodzicach-niestety ze szkoły wiedzy młodzierz nie wyniesie!! i tu apel-uświadamiajcie swoje dzieci kochani, ponieważ odbije sie to później na was samych i brzuchach waszych córek :-)

ale nawet jakby w szkole mówili o tym, to by było śmieszne wg mnie, bo te dzieci w większości już dawno wszystko wiedzą, a w tym wieku, w którym szkoła niby "zaczyna uświadamiać" to już jest najczęściej za późno

mam sąsiadkę, ktora w wieku 15 lat miała dziecko!! Wiedzą o seksie, ale pojęcia o zabezpieczeniu nie mają i nie ma się co dziwić bo skąd mają wiedzieć??

droga krystyno :classic_cool: rodzice mnie nie uświadomili... niestety... jak wiesz mam 15-letnią córkę która o seksie wie wystarczająco dużo :) całuję 👄

Gość ugiugu
nie, a po co? wszystkiego dowiadywałam się stopniowo, z czasem rozumiejąc coraz więcej z tego co zasłyszałam od rówieśników lub wyczytałam w różnych źródłach

Gość ja sie z bravo girl
nauczylam i z tv! ze mna tez nikt nie gadal ale na gazetkach sie wyroslo:)

Hehe tylko te gazetki teraz głópie są strasznie!! A 15 tak skończyła, że teraz ma szczęśliwą rodzinę-pomogli i przyjaciele, rodzina i nauczyciele w LO, bo jak była w ciąży (jeszcze 8 klasa podstawówki) to nauczyciele dali jej popalić. Niestety to jedna na 1000 pietnastka która tak szczęśliwie skończyła!!

Gość barrywhite
Moi podrzucali mi rozne ksiazki i ulotki:) Nie pamietam jakis powaznych rozmow z nimi, ale z drugiej strony nigdy nie wpajali mi, ze seks jest czyms zlym. W sumie pozostali neutralni na tym gruncie.

Gość ivik
hm moi rodzice ze mna nie rozmawiali na takie tematy nawt jak dostalam okres w wieku 12 lat to za duzo o tym nie wiedzialam. za to mam mlodsza 13 letnia siostre ktora uswiadamiam od samego poczatku, rozmawiam z nia i wie ze z kazym pytaniem moze do mnie udezyc :) i tak robi i mysle ze tak powinno byc w zdrowych relacjach rodzinnych

u mnie mowili generalnie ze seks jest bleee i zebym sie nie spieszyla i w ogole;/ dopiero kiedy powiedzialam mamie ze juz to robilam i robie z moim chlopakiem, cos sie zmienilo... Nagle zaczela ze mna rozmawiac normalnie no i okazalo sie ze wiem od niej znacznie wiecej niz jej sie wydawalo. Na przyklad o tabletkach i plastrach, nie wiedziala jak to dziala...

Dowcip: Córka dorasta, więc matka postanawia pogadać z nią o \"tych\" sprawach. Mówi więc do córki, że nadeszła pora pogadać o seksie, a córka jej na to \"a co mamo chciałabyś wiedzieć?\"... :P

Gość mi tam nikt nic nie mowil
dopiero na biologii w 4 klasie film ogladalismy i sie wtedy uswiadomilam, a potem to juz tv sama uswiadamiala ;P