Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

kamis1982

Nagłe skurcze / padaczka u psa

Polecane posty

noi poszłam wczoraj do weta... powiedziała że padaczka to raczej nie ponieważ ona ma cały czas świadomośc tego co sie dzieje... przynajmniej ja nie zauważyłam żeby odplywała. Więc pozostały jeszcze inne schorzenia do wyeliminowania po pierwsze może to być niedobór witaminy B... albo zwyrodnienie kości.. np moze byc na karku i dostaje takiego bolu w kości i tak sie podkurcza i nie wie co sie dzieje. na razie podaje jej witamine B, a pozniej zrobie jej przeswietlenie ciała...

Gość pieskowa1980
Napiszcie co Wasze psy brały na padaczkę! Mój bierze depakinę, lamitrin ale to już nie pomaga, weterynarz bezradnie rozkłada ręce. Co można podać innego?

Gość kashlee
Mój piesek ma 14 lat i wczoraj miał pierwszy atak. Własciwie to miał 3 ataki w odstępach ok 1,5 h.Każdy kolejny był krótszy.Przed atakiem biega w kółko a zaraz po tym dostaje silnych drgawek, slini się i traci kontakt z otoczeniem.Po ataku cięzko oddycha jakby miał przyśpieszony puls wygina głowe kiedy siedze za nim i jakby patrzy na mnie ale mam wrażenie,ze mnie nie widzi:( a później chodzi po mieszkaniu szuka miejsca i obija sie. Nikomu nie życze takiego widoku,bardzo jestem do niego przywiązana i nie moge patrzec jak się meczy.Zamykam oczy i jestem przy nim.W nocy nie słucham muzyki i co chwile nasłuchuje. Z samego rana pojechaliśmy do weterynarza. Dostalam wskazówki jak z nim postępowac. Dostał leki na nadciśnienie, na drgawki ,witamine B6 oraz czopki które mam mu zaaplikowac jesli tylko wyczuje ze zbliża sie atak. Powiedziano mi czego nie widzialam tu na forum,ze trzeba włożyc drewniany patyk by nie odgryzł sobie języka oraz zaraz po ataku dac mu wode z glukozą(może byc nawet miód) bo jego organizm wypłukuje sie z cukrów. Narazie dostal optymalna dawke, mam nadzieje,ze leki mu pomogą i ulża mu w cierpieniu.A ja zycze wszystkim włascicielom takich pupili siły i wytrwałości.

Gość Pati13
Mój pies dostał już drugi raz skurczów i to nagłych za pierwszym razem myśleliśmy że to wina domestosu lecz gdy drugim razem nic nie było powodem. Boje się o moją suczkę Paty ma 3 lata jest młoda i nie wiem co jej jest.Moja mama mówi że to jakaś choroba.Wybieramy się z nią na badania. Podczas skurczów drętwieją jej przednie łapy i całe ciało ma napięte, nie może chodzić,podpiskuje z bólu i trzęsie się cała. kamis1982 gdy byłaś u lekarza z suczką to co on ci powiedział ? Moja suczka ma podobne objawy do twojej proszę cię o pomoc