Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość KTM

PROSTE WŁOSY NA ZAWSZE???

Polecane posty

przeczytałam wszystkie wasze wypowiedzi i nadal nie wiem co zrobić,bo wasze zdania są podzielone.. mam włosy podatne na "skręcanie" (loki) i są one bardzo grube i puszyste;( żeby podkreślić loki muszę nakładać pianki-a tym oto sposobem przy każdym myciu głowy strasznie wypadają mi włosy..więc nie zbyt uśmiecha mi się coś takiego.. ostatnio wymyśliłam sobie trwałę prostującą,ale boję się zaryzykować,iż na moje włosy taka trwała może nie "zadziałać" i po prostu stracę pieniądze..

Gość sorina
Ty sama nei wiesz czy chcesz loki czy kręcone. Moze w Twoim przypadku lepiej metoda keratynowa? Wejdź na wątek o prostowaniu na wizzażu tam piszą teraz dużo o tej metodzie. A jeśli robisz chemiczne prostowanie goldwellem czy faroukiem to muszą się wyprostować Nie takie loki widzieli ;-)

Gość sorina
Nie wiem . Trzeba popytać u fryzjerów czym robią prostowanie, jaką metodą itd. Nikt za Ciebie nie pójdize tam i się nie popyta ;-) Proponuję podzwonć po dużych salonach i zapytac czym robią i za ile.I jeśli chcesz wyprostowac włosy tak zeby ich nie popalić to 500zł to jest minimum

Gość sorina
Nie jestem złośliwa. Nikt za Ciebie nie poszuka fryzjera Zastanów się czy chcesz je prostować czy lubisz loki Bo jak wyprostujesz to już takie będą. Sama musisz wiedzieć co chcesz ile możesz dać itd

Gość sorina
Nie jestem złośliwa. Nikt za Ciebie nie poszuka fryzjera Zastanów się czy chcesz je prostować czy lubisz loki Bo jak wyprostujesz to już takie będą. Sama musisz wiedzieć co chcesz ile możesz dać itd

Gość sorina
Nie jestem złośliwa. Musisz zastanowić się co chcesz czy proste czy kręcone. Jeśli wyprostujesz włosy to one już takie będą. Poza tym to to ty wiesz ile możesz na to przeznaczyć itd Więc dobrze się zastanów co chcesz zrobić z włosami i wtedy poszukaj w okolicy dobrego fryzjera który ma w tym doświadczenie. Porównaj z innymi , bo bardzo dużo jest krętaczy którzy nie mają pojęcia jak to się robi i jakimi środkami A spalone włosy po zwykłej chemii będą już na zawsze zniszczone i zostaje tylko podcinanie ich i czekanie aż urosną nowe. Ja tak załatwiłam swoje włosy gdy prostowałam je pierwszy raz. Efekt rzaden , włosy śmierdziały spalenizną przy każdym mycu i zapłaciłam wtedy za to jakieś 200 zł

Gość sorina
Nie jestem złośliwa. Musisz zastanowić się co chcesz czy proste czy kręcone. Jeśli wyprostujesz włosy to one już takie będą. Poza tym to to ty wiesz ile możesz na to przeznaczyć itd Więc dobrze się zastanów co chcesz zrobić z włosami i wtedy poszukaj w okolicy dobrego fryzjera który ma w tym doświadczenie. Porównaj z innymi , bo bardzo dużo jest krętaczy którzy nie mają pojęcia jak to się robi i jakimi środkami A spalone włosy po zwykłej chemii będą już na zawsze zniszczone i zostaje tylko podcinanie ich i czekanie aż urosną nowe. Ja tak załatwiłam swoje włosy gdy prostowałam je pierwszy raz. Efekt rzaden , włosy śmierdziały spalenizną przy każdym mycu i zapłaciłam wtedy za to jakieś 200 zł

Gość sorina
Przepraszam ale program nie chciał mi dodać wiadomości i teraz widzę że dodał tyle

kurcze, wiem tyle, że wolałabym proste, ale jak mówisz, że jest dużo krętaczy to..dobra, podzwonię po salonach i popytam trochę.. dzięki za wszystko.. a co do tych włosów.. to od razu zrobiłaś kolejną-droższą trwałe prostującą, czy odczekałaś trochę..? i wgl, jakiej długości masz włosy?

Gość sorina
Pierwsze prostowanie robiłam bardzo dawno temu chyba z 7 lat już będzie . Zapłaciłam wtdy jakoś 200 zł a efektu rzadnego nei było. Przy każdym myciu włosy śmierdziały spalenizną. Teraz robiłam w końcu stycznia goldwellem. Włosy miałam tak lekko opadające na ramiona. Wosy sa aktywne przez 3 dni i myje sięje dopiero 3 dni po zabiegu u nich w zakłądzie. Okazało się ze nie do końca mi się wyprostowały Tak jakby te płyny nie wniknęły w głąb włosa. Fryzjerzy którzy mi to robili skonsultowali się z Goldwellem tam gdzie ich szkolili i powiedzieli ze muszą mi zrobić jeszcze raz i dłużej potrzymać. Moe włosy to wogóle dziwnei reagują na wszelkie kosmetyki. W ciągu yg poprawili mi to czyli jakby drugi raz zrobili en zabieg i po tym było już ok. Za ten zabieg płaciłam 700 zł ale minęło juz tyle czasu a włoski sa proste i teraz mam dłuzsze bo tak do łopatek. Następne prostowanie chcę robić tak jakoś na wiosnę. Wrzucałam tu linki do zdjec jak wyglądały włosy przed i po

ooo.to taki morał wynika,że po prostu lepiej zapłacić więcej,a być zadowolonym.;) hmmm.dzięki;*

aaa.zapomniałabym spytać..czy cena prostowania w goldwell lub farouk zależy od długości włosów?

Gość sorina
Zależy od długości i od salonu . Ja robiąłm we Wrocławiu i ceny były nawet do 1699 zł :/

wow..! to sporoo.;/ no dobrze,dobrze;) coś wymyślę..;P dziękuję sorina.;*

Gość sorina
Ja zapłaciłam 700 zł i w tym salonie co robiłam to już niezaleznei od długości tak się płaci , chyba ze ma się takie do szyi albo jakoś tak to mniej wezmą , ale czy do ramion czy do pasa to jest cena 700 zł. W sumie to środki nei sa takie drogie tylko chodzi o czas i precyzję . 2 fryzjerów przez 5 h stale przy tobie musi robić wiec za to się płaci. Jeśli się zdecydujesz to popytaj w zakłądach fryzjerskich kto to robi jak długo czy miał szkolenie itd

Gość asiasia1
;)) miałam rozjaśniane włosy rok temu i powiem że 3 miesiące temu zrobiłam sobie trwała ;> włosy sa boskie ;> wcale sie nie kręco ni ewywijają ;> zapłaciłam 100 zł i jestem mega zadowolona ;>>

Gość Dorotq
Eeej jestem z Ełku. mam kręcone wlosy i bardzo czesto prostuje je, co bradzo je niszczy. ;( chiałabym chociaz na troche miec proste i nie zniszczyc ich. da sie ? Ciekawe czy w Elku ktos zrobi mi taki zabieg . pomozcie!

Gość masivka
Na czym polega metoda prostowania włosów X - Tenso? Jestem z Warszawy, szukam salonu w ktorym moglabym wyprostować włosy, znalazłam w instytucie La Belle wlasnie ten zabieg, ale jeszcze nie podjęlam decyzji, wolę zapoznac sie z opiniami, szczególnie że cena jest konkretna: PROSTOWANIE WŁOSÓW X-TENSO (2h-3h) 260-360

Gość masivka
Na czym polega metoda prostowania włosów X - Tenso? Jestem z Warszawy, szukam salonu w ktorym moglabym wyprostować włosy, znalazłam w instytucie La Belle wlasnie ten zabieg, ale jeszcze nie podjęlam decyzji, wolę zapoznac sie z opiniami, szczególnie że cena jest konkretna: PROSTOWANIE WŁOSÓW X-TENSO (2h-3h) 260-360

Gość Zoot_woman
http://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=43838 - tutaj możesz pocztytac jesli jestes zaintersowana. wystarczylo wrzucic w googla :) la belle jest w gornej polce warszawskich salonow fryzjerskich stad i cena zabiegu. mysle ze mimo wszystko bedziesz zadowolona .

Gość sorina
A ja Ci odradzam zabieg X-tenso bo włosów Ci nie wyprostuje ,będą poniszczone i w ogóle masakra. Widziałam jak wyglądają włosy po zabiegu. Jeśli chcecie wyprostować włosy i nie chcecie ich zniszczyć to naprawdę dobry fryzjer i metoda Goldwell lub Farouk. To są metody na stałe trzeba tylko robić odrosty. Ja miałam zabieg 14 miesięcy temu i za 4 gdzieś będę robić odrosty. Teraz zaczęła u nas być modna metoda Keratynowa ,ale to jest zabieg na 4 miesiące a u fryzjera kosztuje tyle co chemiczne prostowanie

Gość Niezdecydowana.:(
Hej^^. ja prostuje od gdzie wprawie 2 lat .. 1,2,3 razy w tygodniu lub w cale czasem.. ;p ale wlosy i tak sie troche niszcza.. bylam u fryzjera i mialam nakladana maske na wlosy i wgl.. ale niewiem do konca czy se wyprostowac na stale.. ;( i wgl golldwel jest lepszy niz farouk? bo przeciez farouk jest tanszy i wgl.. a tez chcialabym zeby sie to dlugoo sie 3malo..:( Pomóżcie laskii;* z góry wielkie dzieki!!;]

i czy to wgl nie bedzie niszczylo wlosy.. nie chce miec siana i wgl.. :( a mi strasznie wolno rosna wlosy.. poprostu masakra..;/

Wielki dzieki..;/ ale ogólnie to za tydzien ide na prostowanie kreatynowe ;DD bo te prostowanie na stałe to mi fryzjer powiedzial ze zniszczy wi wlosy .. zreszta kazdemu zniszczy...

Gość dziuba
heeej ja mam krecone włosy od nasady ,wsumie tonie potrzebnie zaczelam prostowac bo mi sie teraz strasznie zniszczyly , prostuje je jakos od pol roku , ale myslalam nad ta trwala prostujacą i wlasnie boje sie zebym po tym nie miala gorszego siana na glowie ,w dodatku mam wlosy blond z pasemkami czy przy rozjasnionych wlosach moge sobie zrobic trwala? wlosy mam jakos do ramion nawet nie ,ile to kosztuje? POMOCY !

Gość dziuba
aha ijeszcze jedno ! czy jak pojde do fryzjera to on zrobi mi ta trwala jak mam zniszczone koncowki? i chcialalbym miec grzywke tez taka na bok bo jak mialalm krecone to nie moge bo to dziwnie wyglada;p pozdrawiam :*

Gość szuszka
Nie ma sensu fundować sobie zabiegi fryzjerskie, które tak naprawdę wyniszczają włosy. Wystarczy po prostu mieć uniwersalny sprzęt do stylizacji , na przykład taką prostownicę http://www.wasserman.pl/index.php?products=product&prod_id=661 dzięki niej można mieć bardzo różne fryzury i nie zniszczyć sobie włosów

Gość nataszka;**
Dziewczyny poradzcie , ile kosztuje trwała prosta. Mam bardzo kręcone włosy , które po umyciu są bardzo puszyste i muszę je prostować około godzinę. Gdy wyjdę na zimne powietrze lub wilgoć , od razu się kręcą i nie mam jak ich ułożyć ;/. Myślę, że odpowiednim rozwiązaniem byłaby trwała prosta i nie musiałabym ich katować na dłuższy czas prostownicą. Dziewczyny pomóżcie ile kosztuje taki zabieg i czy możliwy jest u kazdego fryzjera. Czekam niecierpliwiee na odpowiedz ;**