Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Mysiak

Dziecko Upośledzone

Polecane posty

Drogie mamy! Jutro zaczynam praktyki w Szkole dla Upośledzonych Umysłowo Dzieci. To moje pierwsze praktyki w takiej szkole, wcześniej \"działam\" tylko w szkołach specjalnych takich ogólnych. Mimo wszystko nie boję się aż tak bardzo bo...musi być dobrze i już:]

Gość EDIA76
dzień dobry! Trawnik i Wiagra prosze o nr gg -ja mam siostre 18 letnią z porażeniem mózgowym ,chciała bym pogadać z rozumiejącymi sprawę osobami,ale nie bezposrednio na forum ....

Dla wszystkich , którzy chcą pogadać ze mną podaję mój nr gg 7667128. Dla nieznajmomych będę pewnie niewidoczna, ale często po godz. 21 jestem w necie, mimo że mnie nie widać. Wtedy już mój synek śpi.

Mysiak-wiesz co potrzeba takim rodzicom ,że kasy to oczywiste bo tym bardziej jej im trzeba-ale przede wszystkim osób które mogłyby przyjść i zaopiekować się takim dzieckie by ci rodzice mogli odsapnąć trochę -bo życie z takim dzieckiem niesprawnym fizycznie i psychicznie tez nie za dobrze to nie bajka-kapanie ,codzienna kosmetyka,jedzenie ,ubieranie,całe 24 na dobę patrzenie czy wszystko w porzadku i zawsze jak gdzies chciało by się wyjść to już problem.. więc przeważnie swoje życie muszą osoby te pozostawiść w tyle... Oczywiscie zależy w jakim stopniu upośledzenia jest to dziecko.. Poza tym tyle mówi się o pomocy dla takich dzieci i ich rodzin-a jezeli oni mieszkajęą w małej mieścince tak jak ja to co? niczego tu nie ma -a jesli by było to kasy trzeba cały wóz.. więc trzeba mniej mówić a więcej się udzielaś i robic bo jest to w naszym kraju w ogromnych powijakach!!!!!!!!!

Gość pytanie do mam
lub rodzeństwa osób z porażeniem mózgowym- kiedy, tzn. w jakim wieku dziecka postawiono diagnozę, że ma ono porażenie mózgowe- bardzo proszę o odpowiedź, wiem że porażenie mózgowe to pojęcie bardzo szerokie, ale jak było w waszym przypadku pozdrawiam serdecznie wszystkie mamy i pociechy

moja siostra została zaduszona przy porodzie skutkiem czego urodziła się z niedotlenieniem mózgu,była nieprzytomna w inkubatorze 2 tygodnie -jedyną oznakż życia było bijące serce... diagnoza więc postawiona była od razu wtedy-żałuję że nie byłam wtedy starsza bo nie przepuściła bym tym partaczom-lekarzom tego-niepotrzebnie zmarnowali dzieciątko!!!!!!!!!!,a mama nie miała ochoty i siły walczyć i tak za dużo wtedy przeszła...

Gość prf
moja koleżanka 2 lata temu urodziła synka z z.d. , chłopczyk miał kilka operacji na serduszko i w ogóle kiepsko już z nim było..ale się wykaraskał i teraz to pan na schwał..:) ale ja nie o tym chciałam..a o rodzinie..patrzyłam z boku jak ci młodzi 28-letni ludzie walczą o to dziecko..oboje..ich związek przetrwał naprawdę ciężkie chwile ale z ich oczu bije taka radość rodzicielska i wzajemna, jest w nich coś takiego rzekłabym "ponadludzkiego", zawsze uśmiechnięci, pogodni, optymistyczni.. to dziecko ma szczęście, że trafiło do nich..nie tylko chodzi o miłość jaką obdarowują synka ale dzięki Bogu są też bardzo dobrze sytuowani i synek ma dostęp do najlepszych metod leczenia i rehabilitacji..

Dziękuję, póki co moje praktyki przebiagają bez problemu. Dzieciaki są super, pierwszy raz przyglądałam się pracy zespołu edukacyjno- terapeutycznego, świetna sprawa. W czwartek zobaczę jak pracuje się w kolejnej klasie. Napisałam już konspekt:) Będę informowała na bieżąco:) Pozdrawiam

Gość pollitka
no cóż...TOPIC DO USUNIęCIA!!!!!!!!!11111 nikt już tu nie zagląda.. trudno,a szkoda bo jest o czym rozmawiać!

Gość podnosicielka aktywistka
up

Gość Magda gość
Dzień dobry. Od wielu lat mam styczność z parą dzieci borykających się z upośledzeniem umysłowym dlatego zdecydowałam napisać pracę mgr na temat jakości życia dzieci z upośledzeniem umysłowym jak również ich rodziców. Była bym ogromnie wdzięczna jeśli zechcieli by Państwo poświęcić chwilke i wypełnić przygotowaną przeze mnie ankietę.Jest ona całkowicie anonimowa oraz wykorzystana zostanie jedynie w celach naukowych. ankieta znajduje się w poniższym linku http://www.survio.com/survey/d/M1S4A7B2U3N9S5W0B

Gość monikaczarna
Witam mam pytanko czy ktos moze mi doradzic do jakiej fundacji mozemy sie zglosic w celu pomocy na wakacje z dwojka moich niepelnosprawnych umyslowo dzieci mam jeszcze dwojke zdrowych6i12lat a niepelnosprawne w wieku12i15nie stacnie na oplate za tyle osob z pefronu pomimo tak malej zaplaty pefron oplaci tylko za chore ze zdrowymi niemam co zrobic prosze pomozcie pozdrawiam monika

Gość studentka połżna
Witam serdecznie Drodzy Rodzice! Jestem studentką V roku pedagogiki specjalnej. Zwracam się z ogromną prośbą do rodziców dzieci z niepełnosprawnością intelektualną w wieku 0-18 r.ż. o wypełnienie ankiety, która pomoże mi napisać pracę magisterską;) Zapewniam, że ankieta jest anonimowa i posłuży jedynie celom naukowym. poniżej link do ankiety: https://www.ankietka.pl/ankieta/224178/ankieta-dla-rodzicow-dzieci-z-niepelnosprawnoscia-intelektualna.html Bardzo dziękuję za wszelką pomoc

Gość gość
witam mam syna upośledzonego w stopniu głębokim z chorobą BOURNEVILLEA w w pełnym wydaniu , ale nigdy sie nie załamuje , mieszkam w małej wiosce staram się radzić sama i żeje dewizą Gdy ludzie patrzą śmiej się chociaż jest ciężko ,bo gdy ty płaczesz to ludzie się śmieją , pozdrawiam wszystkie mamy i tatusiów dzieci takich jak mój syn

Gość gość
Polecam Klinikę niedaleko Warszawy www.naszaklinika.com.pl Jeśli chodzi o to miejsce to szczerze mogę je polecić. Jedno z tych w którym naprawdę trafiliśmy na specjalistów.

Gość gość
HEJCIA - pamiętaj,że Ty też możesz w każdej chwili stać się " warzywkiem" albo ktoś z twoich bliskich... Także tego...Nie hejtuj!

Gość gosc Zrozpaczona
Też mam gleboko upośledzonego sistrzeńca, podjełam się opieki.Jest bardzo ciężko.Chetnie bym wziela kogoś na mieszkanie, kogoś uczciwego bezdomnego, by po prostu był.Może żyło by mi się łatwiej

Gość SmutnyJaś
Ktos tu jeszcze jest?