Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

jovik

Telewizja n... czy warto?

Polecane posty

Gość naomi naomi
A ja sie zastanawiam własnie nad załozeniem N.Dla mnie ,męża i córeczki.Maz bedzie zafascynowany meczami LM , ja nScreenem a moje dziecko nagrywaniem bajek. Czyli jak tak patrze to same plusy ;-)

Jeśli chodzi o dzieci to naprawdę N-ka ma chyba najlepszą ofertę, bo poza kanałami z bajkami, których ja na przykład nie mogę pojąć jest sporo programów edukacyjnych:)

Gość Daśka
Telewizja N jest najgorsza!!!!ciągle mają jakieś problemy.Płatności dochodzą faksem do nich po tygodniu(pieniądze się księgują ok również tyg.) Dekoder ciągle odbiera złe dane tzn.sam sobie zmienia pakiety.Płacę im 73zł ale niestety nie odbieram wszystkich pakietów za które płacę.Z dodzwonieniem się do nich również ciągle mam problem bo przeważnie nie ma konsultanta.Także osobiście nie polecam tej telewizji gdyż u nich panuje zasada że telewizja N nie jest dla klienta tylko klient jest dla telewizji N.Są leniwi i nie dbają o klienta!!! NIKOMU JEJ NIE POLECAM!!!

Przepraszam, ale czy naprawdę uważasz, że ktoś uwierzy w takie bzdury? Przecież to absurd płacić za pakiety, których nawet nie możesz odbierać:) I jak to nie robią nic dla klienta- a co z nowym sposobem dostarczania rachunków. Przecież im to w niczym nie pomaga a jest stworzone wyłącznie dla nas- abonentów.

Gość 50latka
NIE WARTO. Takiego oszustwa to ja nie widziałam przez 50 lat. Wepchną Ci pakiety za 0 zł na okres promocji a potem, nie można z nich zrezygnować. Ja już walczę rok czsu o rezygnacje 3 pakietów i trzech opcji dodatkowych i bezskutecznie. próbowałam nie płacić. Nic z tego, próbowałam pisać pisma nic z tego, a jak dzwonę to zawsze coś jest na przeszkodzie, albo za wczesnie albo za pózno , albo nie ta panienka odebrała albo nie zapłacone. Takiego horrrroru w życiu nie przeżyłam płace za coś czego nie używam. Będę walczyć w sądzie.

50latka - jak to nie możesz znich zrezygnowac? Ja normalnie mogew wyłączyć te pakiety, które już nie są w promocji, bez dodatkowych oplat, tylko mankament jest taki, ze można rezygnować z jednego na miesiąc :/ I jak nie zapłacisz rachunku na czas i Ci wyłaczają usługę, to potem jak zapłacisz i Ci włączą to musisz dołożyć dodatkowe 20zł. Cyfra jest lepsza.

ja mam n od samego poczatku jak weszli na rynek, i nigdy zadnych problemow nie bylo. Chyba najtansza tv w chwili obecnej.

LeśnySłodziak: Jak rozpatrywaliśmy oferty przy wyborze platformy to, jeśli chodzi o cyfrę, nie pasowały nam pakiety. Żeby mieć kanały, które chcieliśmy musielibyśmy wybrać najdroższą opcję. Do tego przyznaję, że też zasugerowaliśmy się opinią znajomych posiadających cyfrę.. W każdym razie jesteśmy zadowoleni z decyzji:)

Gość Hasan
Miałem cyfre od początku wejścia na rynek przez około 3-lata początki faje - potem badziewakasa niemała.Skoczyłem na POLSAT ta sama sprawa,obecnie posiadam N-ke wszystkie pakiety włącznie z wyporzyczalnią koszt 113 zeta - pracuje bez problemowo obraz super a czasze i ustawienia robiłem sam łatwizna jeśli ma się troche rozumu i kumasz instrukcjie. Gorąco polecam!!!!!!!

Gość Hasan
Miałem cyfre od początku wejścia na rynek przez około 3-lata początki faje - potem badziewakasa niemała.Skoczyłem na POLSAT ta sama sprawa,obecnie posiadam N-ke wszystkie pakiety włącznie z wyporzyczalnią koszt 113 zeta - pracuje bez problemowo obraz super a czasze i ustawienia robiłem sam łatwizna jeśli ma się troche rozumu i kumasz instrukcjie. Gorąco polecam!!!!!!!

Gość Omadawn
NIE WARTO !!!!! Telwizja N to naciągacze. Zawierałem umowę telefonicznie. Warunki realizacji i promocje okazały się inne niz te, które umówiłem przez telefon. Zażądałem w trybie reklamacji prównania treści zobowiązań przyjętych przez N w trakcie telefonicznej umowy z tymi, które otrzymałem póżniej. Najpierw przyszła odpowiedź, że nie mogą odnaleść nagrania tej rozmowy (sic!), na kolejne pismo odpowiedzieli, że jesli chcę odsłuchać rozmowę to muszę przyjechać do Warszawy lub Krakowa. Kiedy stwierdziłem, że nie chcę słuchać rozmowy, której treść mam nagraną na własnym telefonie, lecz oczekuję rzeczowego odniesienia się do rozbiezności w treści obu umów, telefonicznej i tej pózniejszej przysłanej pocztą otrzymałem odmowę rozpatrzenia reklamacji. LEKCEWAŻĄ ABONENTÓW, TO GRACZE W TRZY KARTY. OSZUŚCI. UNIKAĆ, UNIKAĆ JAK RESTAURACJI GDZIE KUCHARZ PLUJE W TALERZE GOŚCI

Gość trocol
Darku, popieram twoją opinie, to są "N"ACIĄGACZE. Byłem z "n" od początku za 26 zł, a teraz nie mogę się od nich uwolnić. Dałem się "N"ACIĄGAĆ do 38 zł za te same 2 pakiety. W grudniu 2008 złożyłem rezygnację. "N"ACIĄGACZOM to nie wystrczyło, jak się zorietowali w lutym zaczęli mi przysyłać rachunki na 80 zł. W marcu 2009 po 90 dniach oddałem dekoder (panienka z puntku obsługi po krótkiej wymiania zdań przyjęła bardzo niechętnie). W kwietniu otrzymałem kolejną fakturę z naliczonymi odsetkami. Napisałem do nich, że nie odpowiadam za ich "N"IEPORZĄDEK. Naiwny myślałem że to już koniec. 27 maja dostałem kolejną fakturę tym razem na 1.22zł za zestaw antenowy. Teraz piszę kolejny raz do "N"ACIĄGACZY. Chętnie im oddam tą "N"ędzną antenę ale jęśli mi zwrócą 60zł. na zakup której mnie "N"ACIĄGNĘLI.

Gość Omadawn
NIE WARTO!!!! Uczciwego operatora usług poznaje się nie po promocjach ale po warunkach rozwiazywania umowy. W przypadku N po podpisaniu umowy nie ma mozliwości rozwiązania jej za porozumieniem stron ( jak w CANAL + choćby) A różnie się zdarza. Np. zmieniliście adres i pod nowym nie ma możliwości uzyskania sygnału....chcecie rozwiązać umowę ?? bardzo proszę ale kara 640 zł. W sąsiedztwie deweloper zbudował wysoki blok, tracicie sygnał....rozwiazać umowę? bardzo proszę, ale kara 640 zł!!! itp. Dlaczego ? pytacie. Otóż zgodnie z regulaminem N nie ponosi ona odpowioedzialności za słby sygnał albo za brak sygnału. Nie ma też własnych ekip miontazowych. To samo dotyczy wypozyczalni filmów !!! Wypozyczacie, płacicie, ale film nie startuje !!!! Czy zwrócą wam opłatę za wypożyczenie??? NIE!!! Zgodnie z regulaminem N nie ponosi odpowiedzialności za słaby przekaz filmów z wypożyczalni. OSZUŚCI!!!! UWAGA OMIJAĆ

Gość Omadawn
NIE WARTO!!!! Również z powodu technicznych. W porównaniu z Cyfrą ( korzystałem dwa lata) w kanałach filmowych bardzo rzadko dostępne są filmy z polską wersją w napisach, odbiorca skazany jest na lektora, w przypadku filmowych kanałów HD jest tylko lektor. Kanały HD nie trzymają ustawionego formatu obrazu !!!!! Jeśli chcecie odbierać stacje radiowe musicie (sic!) podłączyć dekoder do gniazdka telefonu !!!!!!! Ale przed podpisaniem umowy nie powiedzą wam o tym, chwala się tyko dostępem do dziesiatków stacji radiowych. UWAGA NA TYCH OSZUSTÓW I KRETACZY

Gość tw
moja wojna z N.zamówiłem 3 mies. promocję HBO przed upływem terminu telefonicznie potwierdziłem rezygnację.następnego mies. otrzymałem rachunek48+20zet.pani w ajencji gdzie opłacam rachunki przedrukowała na moją prośbę na 48.za mies.otrzymałem rachunek na kwotę 116zł.pani w okienku wydrukowała ponownie 48.za miesiąc dostaję fakture na164zł.sytuacja powtarzała się przez 5 mies.wysłałem mail do N dnia z dniem 1 04 09wypowiadam umowę i nr.tel.do mnie.i o dziwo zadzwonił przedstawiciel z grożbami jakie to mnie sankcje czekają,że zerwanie umowy tylko na piśmie na co ja pocałuj mnie .

Gość WARMIAK
NIE WARTO! Jestem abonentem N od 7 miesięcy. odeszłem od CYFROWEGO POLSATU i naprawdę żałuję! Jeśli ktoś decyduje się na N radzę dobrze poczytać umowę zanim ją podpiszecie ponieważ N stosuje tu kruczki rodem z pożyczek argentyńskich! Pozatym dla tej platformy zależy jedynie na kasie a nie na kliencie! O wszystkich moich problemach pisał nie będę podam tylko jeden przykład ponad miesiąc temu straciłem możliwość oglądania filmów z VOD (pomimo że płaciłem i miałem i mam uprawnienia) 4 krotnie interniowałem w OA i efekt był ten sam radzono mi abym poprawił antene bo może to sprawa sygnału (mam sygnał 96%!) i za każdym razem zapewniano mnie że za kilka godzin będzie ok. W końcu zaproponowałem aby zablokować na stałe mi VOD skoro i tak nie oglądam bo niemam możliwości na to bezczelnie odpowiedziano mi że miesięcznie mogę wyłączyć tylko jedną kategorię a ponieważ wyłączałem już HBO muszę czekać jeszcze miesiąc i oczywiście płacić! To nie jedyny przekręt tej telewizji!!! Przykładów mogę podać jeszcze kilka ale po co ? Umowe podpisałem na rok i za 5 miesięcy nie będę chciał nawet spojrzeć na tą platformę!!

Gość trocol
Ludzie, nie dajcie się wciągnąć machinę "N"ACĄGACZY. Obiecują złote góry, a potem tylko "N"ACIĄGANE rachunki. "N"ie potrafią zrozumieć że ktoś ma ich już dość. Jak juz pisałem, uparli się żę muszę im zapłacić 1.22 zł, bo ich zdaniem, to ja chcę zostawić sobie tę "N"ĘDZNA antena. Geniusze z "N"ACIĄGACZY wymyślili że to byłą "opłata aktywacyjna w wysokości 60 zł". Może mi ktoś wytłumaczy, jak można aktywowa antene?.

Jeśli chodzi o opłaty aktywacyjne to i tak nieporównywalnie taniej jest niż w Cyfrze. Znaczy wiem, że nie trzeba od razu brać dekodera z funkcją nagrywania, ale przy moim planie dnia właśnie taki jest mi potrzebny żeby nadrobić pewne zaległości

Gość rossa23
Jestem ciekawa czy komuś udało się wygrać z N i nie zapłacić im za niewyłączone opcje promocyjne itd. Jestem w podobnej sytuacji, nie mogłam połączyć się z konsultantem BOK żeby wyłączyć promocyjne pakiety i VOD. Wysłałam im reklamację pisemną i jestem ciekawa odpowiedzi. Po opiniach na różnych forach nie spodziewam się czegoś pozytywnego, ale nie zamierzam dawać za wygraną. Nie zapłacę!!!! A może Rzecznik Praw Konsumenta, albo sąd? Czy komuś udało się wywalczyć swoją rację u tych naciągaczy i oszustów?

No też jestem ciekawa, tak większość psioczy na tą nkę a nic z tego nie wynika. Czyżby nagle większość zapoznała się z regulaminem, który powinien być przeczytany od razu? Bo rozumiem, że publiczne przyznanie się do błędu pewnie dla większośći osób nie wchodzi w grę:)

Gość rossa23
A co ma wspólnego przeczytanie regulaminu z brakiem możliwości połączenia się z BOKn? Regulamin jest jednostronnie korzystny, a skoro oni nie wywiązują się ze swoich obowiązków, to dlaczego abonent ma przestrzegać ich regulaminu? Poza tym w umowie pisze wyraźnie że "zapoznałam/em się z regulaminem" a nie że się z nim zgadzam. Jeśli N-ka będzie szanować klientów, to i klienci będą ich szanować. Bo jak na razie to całe niezadowolenie wynika z braku poszanowania klienta!!!!

Co ma do tego regulamin? Przeczytaj całą dyskusję a na pewno sama też stwierdzisz, że większość epitetów pod adresem Nki mają Ci którzy nie przeczytali regulaminu i teraz nie mają się jak bronić. A skoro podpisujesz się pod regulaminem to nie ważne czy Ci się podoba czy nie, ale musisz go akceptować

Gość WARMIAK
"A skoro podpisujesz się pod regulaminem to nie ważne czy Ci się podoba czy nie, ale musisz go akceptować" Racja Einsteinie! Jednak tyczy się to na równi z klientem jak i dostawcą! A skoro dostawca nie dotrzymuje warunków umowy? Moja sprawa jest prosta jak drut! (Opisałem ją wcześniej) na moją reklamację odpowiedziano mw. tak "TV-N nie odpowiada za zakłócenia w nadawaniu programów oraz braku możliwości odbierania nie których obcji" To kto do jasnej za to odpowiada? JA ?!!! Oczywiście płacić mam za VOD nadal jeszcze przez 3 miesiące bo tą opcję należy zgłosić do wyłączenia 3 miesiące do przodu! Tak więc pół roku bulę po 40 zł za to że byłem frajer i dałem się namówić na N-kę!

Gość rossa23
Do Warmiak: jak złosisz (wg nowego regulaminu )1 lipca rezygnację z VOD to czekasz na wyłączenie tylko jeden miesiąc. Ale o tym konsultanci BOK-n nie powiedzą Ci, sam musisz doczytać w ich regulaminie. W każdym razie N-ka jest pod lupą Rzecznika Praw Konumenckich i już głośno jest o tym w internecie. Więc jednak mamy my klienci rację, skoro wzięli się za nich :)) Warto oficjalnie zgłaszać i pisać do urzędu :)))

No dobrze, tylko skoro macie tyle problemów i to od tak dawna to dlaczego N znalazła się u Rzecznika dopiero teraz? To mnie po prostu zastanawia.

Gość WARMIAK
Do luci-lla : A mnie zastanawia dlaczego tak ich bronisz? Pracujesz u nich czy może nie masz N-ki ? Oczywiście może są szczęśliwcy którzy mają N dłużej niż pół roku i niemają z nią problemów (bo właśnie po pół roku kiedy kończy się okres promocyjny okazuje się że nie wszystko jest tak jak opowiadał nam Pan/Pani kiedy decydowaliśmy się podpisać umowę). To że coś tam było w umowie która podpisaliśmy nie usprawiedliwia hamstwa i cynizmu państwa z TV-N. Na miły Bóg przecież telewizja jest dla wszystkich a nie tylko dla prawników którzy kilka razy czytają umowę zanim ją podpiszą! A co z ludzmi starszymi i z tymi gorzej wykształconymi ? Czy do podpisania umowy z N muszą nająć prawnika? Od czego są konsultancji ? (W N-ce chyba od naciągania frajerów). "N-telewizja nowej generacji"-ta nowość to traktowanie klienta jak naiwniaka który jak już podpisał to można go zapomnieć chyba że przestanie płacić wtedy straszyć sądem i komornikiem!.. Dzięki za podpowiedz w sprawie VOD! Jestem ciekawy co powie mi pan kiedy go zapytam dlaczego kłamał mówiąc że niema innej możliwości niż oczekiwanie przez 3 miesiące!

Gość jjjjjjjjjjjjjja
Ja mam n od samego początku! Jestem b. zadowolona.Tylko teraz coś skracają terminy płatności za usługe.Zawsze miałam do końca m-ca a teraz do połowy-jak tak dalej pójdzie będzie 13 faktur w roku!

No wiesz jak to jest, teraz biurokracja jest wszędzie i każdy próbuje jakoś to poskładać do kupy:)

Gość filipinka89
A ja chciałam załozyc sobie N zaraz po wakacjach. Ile kosztuja filmy w wypożyczalni VOD ?