Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość oferko

dlaczego kobiety udają niedostępne

Polecane posty

Gość ghan lin
kobiety trzeba obrabiać docipnie bo się narowią

troszkę źle na to odpowiedziałem... Wrom to dobrze napisał... a ja to tylko potwierdzam :) wyleczona- no nie denerwuj się ;) każdy chce miłości... inteligencja pociąga, ale mogę się jej troszkę bać prawda ? ;)

Gość Wrom
Całkiem normalne, że ktoś jest lepszy w danych zagadnieniach a gorszy w innych i to bez znaczenia na płeć. Tylko kiedy kobieta demonstruje przed potencjalnym partnerem swoją zdecydowaną wyższość w rozmowie to większosć facetów czuje się zagrożona i kończy znajomość. Oczywiście nie wszyscy.

Gość faceci lubią
wyleczona > nie wszyscy boją się mądrzejszych, ale nie wszystkie z tych inteligentnych potrafią się odpowiednio zachować by nie spłoszyć faceta... jeśli facet myśli, że nie zaspokoi Twych potrzeb i nie spełni wymagań to się nawet nie zabiera....

nie denerwuję się, kto mnie zna to wie że jestem spokojna;) , tylko o zgrozo jak facet demonstruje to oki, kurde nie mam w zwyczaju demonstrować wyższość przed żadną osobą. pocieszające że nie wszyscy się boją:):) ale troszkę zeszłam z tematu

do faceci lubią: a nie przyjdzie wam do głowy że a może wlaśnie taka kobietka potrzebuje kogoś takiego jak wy???? czasami trzeba zaryzykować

Gość Wrom
Bo facet dobrze jak jest mądrzejszy od kobiety (one to lubią i chcą) o ile nie przynudza i nie jest zbytnio przemądrzały. Kobiety szukają partnerów mądrzejszych od siebie i faceci to wiedzą, kiedy w rozmowie on zaczyna wychodzić przy niej na kretyna odpuszcza ją sobie bo i tak nie sprosta jej wymaganiom. Zamiast nie pakować się w śliskie tematy o których nie ma pojęcia.

Gość faceci lubią
jeśli kobieta wysyła odpowiednie sygnały, to mi różne rzeczy do głowy przychodzą... :)

zaryzykować zawsze można... ale żeby to było takie proste... ot tak :) inteligentna, spokojna... coś jeszcze ? ;)

bez przesady z tym niesprostaniem wymaganiom?!?! nonsens? taki najprostrzy płytki przykład: że jeśli facet nie lubi , nie znosi matmy a ja ja studiuje to jest spalony??? nosnsens!! i niby on ma się źle czuć bo jestem od niego mądrzejsza? i nie unoszę się , jestem spokojna;) kornik79 a co jeszcze chcesz wiedzieć?

Gość turpitka
kobiety są hedonistkami więć chętne są

do faceci lubią: powiem Ci ze nie wszyscy na odpowiednie sygnały reagują , chyba się boją już tak naprawdę że gryziemy i pożeramy w całości nie dbając na pseudo diety

Gość faceci lubią
ja reaguję.... :P

Gość Wrom
Jak już wcześniej pisałem mądrość lub inteligencja nie odstrasza tylko przemądrzałość. A inteligencja to również umiejętność zachowania się w danej sytuacji (dostosowania się). Niektórym kobietom pomimo dużego IQ tego brakuje i stąd ich porażki z facetami. Czasami zwyczajnie charaktery się nie zgadzają i on woli bardziej uległą i dlatego nie przedłuża znajomości.

matematyka... ;P bleee ;) miałem w swoim życiu sposobność poznania dwóch matematyczek... stan meczu 1:1 czyli jedna traktowała mnie jak gorsze \"coś\" a druga niestety mieszka za daleko :) wrrr

Gość glumniak
matematyczki są najlepsze bo po iluś tam godzinach matmy nie chce im się liczyć już penetracji i dopuszczają nieskończoną wrecz ich ilość

jak miło to usłyszeć, że chociaż jeden :P to powiedz jak reagujesz???dobra trochę musze złagodzić bo wyszło ze jestem bardzo niedostępna;) do wrom: masz rację, ale jednak uczucia odczucia niektórych sytuacji są subiektywne więc równie dobrze ktoś wrażliwy na swoim punkcie może odebrać opacznie intencję kobiety. uległa tzn lepsza?? mniej pracy? wysiłku?

Gość Wrom
I jeszcze jedno odnośnie tematu. Część kobiet (te niezależne/inteligentne) udaje bardzo niedostępne przed facetami dorównującymi lub przewyższającymi je intelektem + podobna uroda itp. - potencjalnymi partnerami na stałe. Natomiast dla innych (takich z którymi nie planują nic poza seksem) zupełnie się nie szanują i idą praktycznie od razu.

Gość Wrom
Uległa nie w sensie łóżkowym ale charakter ma bardziej uległy, mniej konfliktowy.

Gość glumniak
kobiety nie dają frajerom i harcerzykom, przed twardzielami rozkładają się od razu

a widzicie jak reagujecie na słowo matematyczka. a jakbym nie powiedziała co studiuję , to byłoby inaczej. świat wogół tego się nie kręci. ale sama swiadomośc tego wielu deprymuje i zniecheca do działania. Wrom z tą pierwszą częscią , jest w niej dużo prawdy (to chyba podświadome) ale czy ja wiem od razu żeby sie zupełnie nie szanować?? nie generalizujesz troszke

Gość faceci lubią
ja myślę tak - inteligentne kobietki są fajne, można z nimi ciekawie się bawić: dręczyć, kokietować, używać niedomówień i dwuznaczności hehe.. WROM > może niektóre kobiety też potrafią rozdzielić seks i kochanie ?

Gość do wyleczona
sorki, ale jak ty jesteś inteligenta, to ja jestem żan klod wan dam:p. Na pewno nie tam leży przyczyna strachu mężczyzn przed tobą. Moja kobieta studiowała prawo, teraz robi aplikacje, i jakoś ostatnią myślą jaka mnie nachodziła, to strach przed jej inteligencją. nie ma nic bardziej sekswonego niż inteligenta kobieta:)

ale właśnie Wrom myślisz że w zwiazku takie kobiety szukają wyzwań??? że nie byłyby w stanie się poświęcić? na moim przykładzie wiem że jeśli siezakocham to jestem w stanie zrezygnować z moich aspiracji , poświęcić sie rodzinie, czy zweryfikować wartości. nie jestem z tych pracoholiczek, kolejne extra buty nie sa dla mnie ważne , i takich kobiet jest wiele

temat tematem, ale tak prawde mówiąc to nie da się tego uogólnić, zaszufladkować... każdy jest inny, każda kobieta jest inna... nawet matematyczki bywają wspaniałe ;)

Gość co będziemy udawać
że kobiety to cnotki. Od wieków wiadomo, że jak si ę baby krótko nie trzyma to pół miasta w taka w sobie ugości !

Gość Wrom
W wypowiedzi padło słowo część kobiet, co tyczyło się i drugiej części, czyli nie wszystkie się nie szanują. Często też faceci wycofują się właśnie z tego powodu zbytniej niedostępności (przesadnej). Podczas kiedy z innymi już na pierwszym spotkaniu kobieta jest nim "zafascynowana" i dąży do kolejnych spotkań to kiedy trafia na "równą sobie" ona utrzymuje urzędowy ton, praktycznie nie wykazując żadnego zainteresowania.

Gość Wrom
A dlaczego kobieta miałby rezygnować ze swoich aspiracji i planów życiowych/marzeń dla partnera - to chore. Tylko że takie kobiety sprawiają czasami wrażenie mocno agresywnej (na początku) i potem ta druga osoba myśli, iż będzie miał z nią ciągłe konflikty.