Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ona_włoszczowa

Dlaczego w Polsce jest tyle młodych grubych dziewczyn

Polecane posty

No nie wiem, ja tam bym na faceta z tłuszczem nie poleciała. Już choćby dlatego, że wykończyłabym się przy jego diecie i trybie życia. :)

Gość Ramojana
ona_włoszczowa - nie narzekaj na grubaski, w koncu jak twierdzisz nikt ich nie chce - to na Ciebie szczupla przypada jakies 100 FACETA - chcesz sobie konkurencje zrobic zachecajac inne do diety ??? A tak powaznie , jako kobieta-BEZ NADWAGI!!! DODAM- nie chcialabym Cie poznac osobiscie, bo mam wrazenie,ze twoje bmi to twoja jedyna zaleta , sadzac po p/w wypowiedziach??????????

Gość witaj kobieto z Włoszczowy
albi faceci po 30-tce za dużo piwa chleją i dlatego kałduny mają wielkie , to jest powód :) natomiast mam prośbę do kobiet o kształtach rubensowskich aby nie naśladowały stylów ubierania się jak te szczupłe kobiety , pępek na wierzchu nie dla Was , raczej sukienkę lub spódnicę załóż i kozaczki, będzie wyglądać git :)

pojedz za granice to zobaczysz, ze w polsce wcale nie ma tak duzo grubych kobiet :/ poza tym niektorzy maja problemy z waga - np. moja kuzynka dba o siebie starsznie a nie moze schudnac - u niej to genetyczne nie rozumiem dlaczego tak razi cie czyjas waga... znam facetow dla ktorych bylabys za chuda

Przyjedź do Anglii - zobaczysz ile tu jest gubych nastolatek, nawet małe dzieci wyglądają już jak klopsy :o

I dlatego helli coś tam, w trosce o dobre zycie, trzeba się leczyć, iść na terapię, szukać pomocy. Rzadko kto, kto jest chorobliwie otyły jest happy, akceptuje siebie i w ogóle ma super życie. To JEST problem psychologiczny, a jakże. Tylko że można coś z tym zrobić.

jak to sie mówi o gustach sie nie dyskutuje;) dla innych ktoś jest za gruby a dla innych w sam raz;). Ja zgeneralizowałem tylko takie potęzne kolosy:P

I coż z tego, drogie panie, że w Anglii jest gorzej. To jest kwesia 5-10 lat i bedzie tak samo, jeśli nei zadbany o poziom świadomości w tej kwestii.

Gość nie to tak
No to nie masz ani grama tłuszczu?? No tak zdecydowanie jest bardziej trendy byc anorektyczką wazyć 46kg i leżeć w szpitalu bo jeść nie może :O Ludzie co wy gadacie:O Dla ona każda jest gruba.Tylko jak to oceniasz możesz powiedzieć?? Na podst BMI??

Gość nie to tak
jest gorzej bo tam malutkie dzieci to już są grubaskami:O nie zmienisz tego każesz pozamykac fast foody:O to jest dla ludzi jak chcą ich sprawa tak jak i ich waga nikogo to nie powinno interesować:O nie masz ona innych problemów??

Gość a ja wam powiem.........
że otyłość genetyczna lub wynikająca z choroby to rzadkość, większość jest gruba na własne życzenie- taka jest prawda, jedzą, tyją, nic nie robią, a potem ryczą, że grube- paranoja, poważnie

Gość do autorki topicu
żenująca prowokacja:o Chyba na diecie jesteś ze tyle zlości przepływa przez ciebie:O

tak jak chcą zakazać palaczom palenia w miejscach publicznych, tak powinni grubasom zakazać jedzenia w miejscach publicznych - bo to też nie zdrowe i nieestetyczne - ot co!

Gość do autorki topicu
Maiłam anorekscje- moze życie to koszmar... słuchałam takich jak ty i aczełam się odchudzać.... teraz po leczeniu moje życie nie wróbciło do normy- zanim cos zjem mysle poł godziny czy nie przytyje, jem bo jem, zadenj przyjemności:O

Ta dyskusja pokazuje, jak bardzo zmitologizowany jest ten temat. Ile jest przesądów na ten temat wykluczajacych rzeczową dyskusję. Z jednej storny sfrustrowane laski, które muszą wcinać sałatę całe życie i ziejące nienawiścią do pulchiutkich, z drugiej te pulchniutkie ziejące nienawiścią do wcinaczek sałaty. A wszystkie razem zafiksowane na komputerowo podrasownych zdjęciach lasek z okładek. A ja tu o epidemii społecznej i zdrowym stylu życia. Słowem, ja się wyłączam i idę do siłowni.

do autorki- świetna prowokacja, masz rację, tak jest, zgadzam się z tobą w 100proc.!

Gość do autorki topicu
ludzie takimi tekstami mozecie spowodować czyjąś tragedie...zastanówcie sie co piszecie!!

my takimi tekstami spowodować tragedie?!!!!!!! oni sami sobie tworzą tragedię- ci otyli

Gość witaj kobieto z Włoszczowy
A ja wolę kobiety , które mają coś w sobie z malarstwa Rubensa :)

Gość w sprawie golonek
to właśnie wszamałam kawałek, bo jestem na optymalnej i dzięki niej schudłam już 7 kg (nie byłam gruba). :P Postuluję odczepić się od golonek! :classic_cool: Topic pusty (kolejny z kolei o tym samym) i bezprzedmiotowy, bo w Polsce wcale jeszcze nie widać grubasów na ulicach, założycielka też pusta. Amen :classic_cool:

Gość dominiquita
Moim zdaniem wina za wage mlodziezy w duzej mierze nalezy obarczyc rodzicow. Jesli dziecko do 4 roku zycia jest przekarmiane, jesli rodzice dla swietego spokoju kupuja mu chipsy i batony (a niech ma, przeciez to dopiero dziecko..), to nic dziwnego, ze w doroslym zyciu nie potrafi sobie ustawic diety. Bardzo trudno jest odzwyczaic sie od niezdrowego jedzenia-uzaleznia jak papierosy.. I to, co juz pisalam-po jaka cholere brac malucha na zakupy do centrum handlowego? Dlaczego zamiast tego nie mozna z nim isc na spacer? Pobawic sie? Ech..

Gość do autorki topicu
oki może i tworzą- ale nie wszyscy są silni i mogą spowodować tragedie odchudzając się do 30kg:o po co wpedzacie w kompleksy?? dajcie spokój- kazdy jest czlowiekiem i ma prowao do swojego ciała takie jakie chce mieć

ale nikt nikogo nie chce wpędzać w kompleksy; myśle że wzorowanie się na okładkach czaspoism jest żenujące i każdy powinien mieć swój rozum i wiedzieć że o takie rzeczy trzeba dbać ilnować bo potem się może tragediA Stać!

Gość andrjej dymianow
BO NIE CWICZĄ TYLKO MYŚLĄ ŻE TRZEBA MNIEJ JEŚC I NISZCZĄ TEN ORGANIZM dymianow zaprasza do działu i prosi o odpowiedż kto jedzie do suleczyna na działe poznajmy sie temat gdańszczanie gdanszczanki DYMIANOW ZAPRASZA NA DZIAŁ I OGnisko

nie chodzi też o jakąś lekką nadwagę, tylko o otyłość; mam pare takich koleżanek otyłych- na własne życzenie i nie potrafię tego pojąć dlaczego będąc taką grubą świadomie wybierają jedzenie typu pizza, mówią że im się niechce ćwiczyć itp, że z czekoladki nie zrezygnują a narzekają że grube!

Gość fajne ciacho ze mnie
laska powinna być szczupła i koniec. jecie tyle samo co faceci a ruchu macie zero, jak widze wieczorem po imprezie laski co zjedzą całego kebaba , to mnie szczyka, ja ledwo jem całego a one traktują to jak przekąske, naszczęście faceci się śmieją z grubych więc jakaś kara dla was jest :)