Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pazia

Pragnę dzidziusia-nie chce o tym myśleć

Polecane posty

Dianko przecież sie wszystkie przyjaźnimy, więc kto cie ma wysłuchać i pocieszyć jak nie przyjaciółki. Niestety trzeba sie z tym pogodzić, bo już nic nie można zrobić, po za modlitwą o spokój Duszy. Dobrze że z pracą sie wreszcie układa, tak myślałam że ta baba wreszcie kiedyś zmięknie

Gość agcia
czesc dziewczyny, zazwyczaj tylko czytam wasze forum, Ja tez bardzo pragne miec dziecko, staramy sie od roku i nic. Mialam problemy z okresem po odstawieniu srodkow anty. Bylam u ginekologa, przebadal mnie i niby wszystko ok, ale sama nie wiem. Mam cykle 37dni. Strasznie sie boje ze nie bedziemy mieli dziecka. I nie mam sie z kim podzielic swoimi obawami.

Gość agcia
tak mi smutno

katia ja mam ten sam problem z tarczycą mój prawy płat jest bardzo malutki jak u małego dziecka i praktycznie funkcjonuje tylko lewy. Kiedys miałam niedocznnosć i brałam hormony i jod, ale teraz mam wyniki TSH w normie i już nie muszę nic brac. Lekarz mi powiedział że jeśli tsh jest ok to ten mały płat nie ma wpływu na problemy z zajsciem w ciaze. Także zbadaj ten hormon i będziesz wsyztsko wiedziała:)

kukusiu badanie glukozy jest w standardowym pakiecie za darmo - musisz miec tylko skierowanie od swojego internisty ... ja dzis byłam troszke mu pościemnialam - w sumie powiedzialam prawdę ze nie moge zajść w ciaze i przydałoby się spawdzić to i owo ... na razie morfologia, cukier i Tsh ... potem go nakręce na usg jamy brzusznej ... jutro z rana pedzę na badania ... potem tylko czekanie na wyniki i pod koniec cyklu progesteron i estriadiol ... w sumie moj gin ma urlop ale ja wykorzystam ten czas - potem hsg i pod koniec wakacji bede miec jasnosc co jest grane ... mam nadzieje ze w tym roku zajdę w ciąze ....

kukusiu badanie glukozy jest w standardowym pakiecie za darmo - musisz miec tylko skierowanie od swojego internisty ... ja dzis byłam troszke mu pościemnialam - w sumie powiedzialam prawdę ze nie moge zajść w ciaze i przydałoby się spawdzić to i owo ... na razie morfologia, cukier i Tsh ... potem go nakręce na usg jamy brzusznej ... jutro z rana pedzę na badania ... potem tylko czekanie na wyniki i pod koniec cyklu progesteron i estriadiol ... w sumie moj gin ma urlop ale ja wykorzystam ten czas - potem hsg i pod koniec wakacji bede miec jasnosc co jest grane ... mam nadzieje ze w tym roku zajdę w ciąze ....

kukusiu badanie glukozy jest w standardowym pakiecie za darmo - musisz miec tylko skierowanie od swojego internisty ... ja dzis byłam troszke mu pościemnialam - w sumie powiedzialam prawdę ze nie moge zajść w ciaze i przydałoby się spawdzić to i owo ... na razie morfologia, cukier i Tsh ... potem go nakręce na usg jamy brzusznej ... jutro z rana pedzę na badania ... potem tylko czekanie na wyniki i pod koniec cyklu progesteron i estriadiol ... w sumie moj gin ma urlop ale ja wykorzystam ten czas - potem hsg i pod koniec wakacji bede miec jasnosc co jest grane ... mam nadzieje ze w tym roku zajdę w ciąze .... chyba ze szykuja się jakieś niespodzianki - oby nie!

Trinity jak odbierzesz wyniki to od razu daj znam co i jak wyszło. Mam nadzieje ze wszystko bedzie ok, chociaż z drugiej strony to moze i lepiej jak jakis hormon wyjdzie nie tak bo wtedy bedziesz znać wreszcie przyczynę tak długiego starania.

no wlasnie wczoraj mowilam d kolezanki ze wole zeby jakis hormon wyszedł nie tak bo bedzie wiaomo o co chodzi a tak nic nie wiemy. Eh a ja siedze w papierkowo-fakturowej robodzie i szlak mnie juz trafia. szef robi błedy zapomnij potem ze to ona potem do mnie ma pretensje i ja musze za to odpowiadac, paranoja :(

Gość KATIA100
no i super moj maz stracil prace tzn nieprzedluza mu umowy do konca tyg robi a potem.. niedamy rady mamy kredyt rachunki jestem przerazona caly czas "cos nam spada na gowe" i jak tu w spokoju starac sie o dzidzi:( jeszcze 3 - 5 dni do @... myslicie ze moglabym zrobic test dla wlasne ciekawosci zeby ugasic swoje nadzieje bo wiem ze bedzie @:/?? a na ta tarczyce to gdzie?? dointernisty najpierw??

KUKUSIA-PYTASZ jakie leki zazywam; duphaston; clostilbegyt ; zaszczyki pregnal. A ty?jeśli moge spytać.

wiecie co dziewczyny, dzis czuje sie bardzo zmeczona tym całym problemem i czekaniem. Zaczeło mnie dziw wszydtko drażnic :( Chyba zrobie sobie jakas przerwe, kupie dzis winko, lody i sie zrelaxuje bo troszke zaczynam sie denerwowac a jutro wracam na wojne :) wiec juz was dzis nie odwiedzam, nie mysle o kłopotach, zzzniiikammmmmm :)

3-5 dc -FSH -LH -estradiol (niekoniecznie) około 14 dc (1-2 przed owulacją) -estradiol około 20dc (7-8 dni po owulacji) -progesteron -estradiol (niekoniecznie) bez znaczenia, w którym dc -prolaktyna -testosteron -DHEAS(poziom endrogenów-niekoniecznie) -hormony tarczycy(TSH,FT3,FT4 -jeżeli jest podejrzenie tarczycy) jak robiłam badania to własnie wyszło,ze mam niedoczynnosc tarczycy ...........

Jadira ja przez 2 cykle brałam clo a teraz to już tylko duphaston, którego nienawidzę bo tyję po nim!! no ale dla dzidzi wszystko

czesc jadira :-) widzę,ze masz tę samą kurację co ja ... ja od stycznia brałam Clo+pregnyl z przerwą na HSG w maju ......no i skutki opłakane jak widać....trzeba sprobowac czegos innego.

Gość KATIA100
czuje ze nie robie nic ja licze na cud a wy walczycie:( ja sie boje pujsc do lekarza i uslyszec ze musze zaczac jakies lecznie tyle mam problemow..... ah odechciewa mi sie czasem zyc siedzie i rycze jak glupia...;(

Gość KATIA100
czuje sie za slaba na to wsyztsko zazdroszcze wam ze jestescie takie TWARDE:) i sie niepoddajecie...:)

katia przykro mi z powodu meża, na pewno znajdzie niedługo jakąś pracę, jeśli chodzi o skierowanie na TSH to ja miałam od lekarza ogólnego, ale jak ci się nie chce iść to ono nie jest drogie coś ok 15 zł. Ja nie robiłam tych dwóch o czym pisze akasia FT3, FT4 tylko TSH

martyn--iu mi te dwa zlecili jak miałam fatalne TSH.....one sa droższe. doczytałam do konca....ufff Diano-bardzo mi przykro i składam Ci wyrazy współczucia.Tak jak napisałas nigdy nie jest odpowiedni moment na odejscie.ALe TY masz już nowe życie w sobie, ktore nalezy pieczołowicie pielęgnowac i to najwazniejsze!! aa..nie dodałam,ze wesele było oddalone o 100km od mojego miasta... spalismy w bardzo przytulnym hoteliku - jesli mozna nazwac to spaniem,bo zaraz po poprawiny ;p ale okolica przepiękna,,malownicze misteczko pelne urokliwych miejsc :-)

Gość KATIA100
MARTYNIA A GDZIE NA TAKIE BADANIA DO PRZYCHODNI OGOLNEJ WYSTARCZY?? ja mysle najpierw isc do gina po @ zobaczymy co on powie mysle narazie podstawowe badania i mezus zeby sobie nasienie zbadal i ta tarczyce zobaczymy... ale mam dosc.. czasem mysle poco zyc wsyztsko sie ......:/ nic niejest tak jak powinno NIC!!! a co do tego testu ciazowego to 5 dni przed spodziewana @ moze cos wykazac czy niezabardzo??

w laboratorium medycznym robią te wszystkie badania---ja dostalam skierowanie na TSH a i tak musialam placic ....wiec szkoda fatygi :-) zaznaczam ze NIE DOSTALAM JESZCZE ZDJECIA OD KATI100 !!!!!!!!!

Gość agcia
dzieki KUKUSIA, bo ostatnio jestem coraz bardziej zdolowana, a przy moim chlopaku nie chce tego zabardzo pokazywac bo wiem ze on tez sie przejmuje,

Gość agcia
chcialabym troche pomoc naturze ale zabardzo nie wiem jak sie do tego zabrac

Katia co do testu to różnie to bywa, czasem sie zdarza że pokazują dobry wynik przed @ - z Martynią tak było.Ale ja myślę żebyś niepotrzebnie nie wydawała kasy na testy i jeszcze sie wstrzymaj ze 3 dni. Agcia to opowiedz nam swoją historię z dzidzią i o sobie coś

Gość KATIA100
akasia daj mi maila i juz wysylam:)