Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Aniulcia

Mój dwuletni syn nadal robi w majty.

Polecane posty

Tłumaczę mu, że jak będzie chciał siusiu ma pokazac na nocnik. Sama sadzam go też na nocnik. Czasem pokaże, że chce kupę. Nie wiem, co robic? Proszę o jakieś rady.

Moja córka ma 3 latka. jeszcze w te wakacje zdarzało jej się posikać w majtki. I co z tego jak wstawała z nocnika i mówiła, że nie chce siku, a w następnej minucie nasiurała w majtki;) Sikanie \"świadome\" przyszło dosłownie z dnia na dzień, bez jakiegokolwiek nacisku czy innego naporu:)) Także myślę, że nie masz się czym zamartwiać. Każde dziecko jest inne, każde dorasta do różnych spraw w swoim własnym rytmie:)) ps. corka sypia w pampersie w nocy;)

Gość mika fikalska
moja córka wyszła z pieluch dopiero tuż po 3 urodzinach, choć próbowałam jej w tym pomóc już rok wcześniej... czasem wychodziło,czasem nie,więc po prostu czekałam i co jakiś czas robiłam eksperymenty - w końcu się udało ale i tak na początku jeszcze sypiałą z pieluchą..

Mojemy synowi nauka \"nocnikowania\" poszła jak z płatka. Jednego dnia pósciłam go bez pieluchy i w ciągu dwóch godzin przepbrałam go 7 razy. Następnego dnia przebralam go chyba z 7 czy 8 razy ale w ciągu całego dnia. A juz trzeciego dnia pokojarzył o co chodzi i zdecydowanie częściej zalatwiał się na nocnik niz na podlogę. po dwoch tygodniach zupelnie zrezygnowaliśmy w pileuchy w dzień.

mój też w tym wieku robił, teraz ma 3 i tylko na noc ma pieluche, ale troche to trwało przedewszystkim spokój bo nic nie da jak bedziesz krzyczała bo całkiem sie zastopuje, to zaleeży od dziecka tzn widocznie jeszcze nie panuje za bardzo nad zwieraczmi :) bądź cierpliwa, teraz jak mój woła siusiu to też nie za fajnie bo czasem specjalnie co 200 metrów chce i sie patrzy jak leci wrrr

aha jak było ciepło to po domu latał bez majtek i siadał sobie kiedy chciał tak się w zasadzie nauczył

dzięki, dzięki, dzięki za pomoc. Ja swojemu synkowi włożyłam dziś tylko majteczki i rajstopki. Teraz śpi. Może jak poczuje, że ma mokro to sam się nad tym zastanowi. Postanowiłam w tym tygodniu przyuczyc go do sikania w nocniczek. Zobaczymy jak wyjdzie. Czekam na dalsze propozycje i rady. :)

A może kup nakładkę na ubikację? Może jak zobaczy, ze może siusiac jak dorosły to chetniej zacznie wołać?

zastanawiam się nad nakładką lub grającym nocnikiem. Poczekam jeszcze dwa dni. Najpierw będzie chodził w samych majteczkach.:)

No i pieluchomajtki są rewelacuje, z tym, ze drogie :O Ja swojemu synowi zakładam na noc ale wlaściwie to dla właśnej wygody, żebym nie musiała w środku nocy zmieniać poscieli gdyby zdazyla się wpadka. Na szczęście syn nie siusia nawet w nocy więc nie mam pobudek ;)

aniulcia, ja mam to samo z moja 2 letnia coreczka. Tez czasem chodzi po domu w majtkach, ale zawola sisi dopiero jak juz zrobi w nie ijej to nawet nie przeszkadza. A jak posadze ja na nocnimk i powiem, ze tu ma byc sisi to zrobi jak jej sie akurat chce. No ale sama nie zawola wiec nie wiem kiedy mam ja sadzac. Ipoki co to uzywam pieluch