Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość czlowiek z zasadami

Malzenstwa bezdzietne maja placic podatek

Polecane posty

Gość czlowiek z zasadami

1.czy to, ze przezywaja dramat z powodu nieplodnosci nie wystarczy? 2.Dlaczego ktos mnie zmusza do OBOWIAZKU posiadania dzieci? Odpowiedz na pytania. Osobiscie jestem przeciwko takiemu pomyslowi, to jest jakis absurd!

Gość ten
przecież w naszym kraju pełno jest absurdów---trza się przyzwyczaić :D

Gość czlowiek z zasadami
tylko niedlugo wymysla obowiazek posiadania psow, bo przeciez tyle ich w schroniskach lub wiele innych absurdow 😠

Gość lolusia
ja popieram i nie ma mowy tu o bezpłodności. tylko o swiadomym niechceniu dzieci. ja poto wychodze za mąz by miec potomstwo - jak niechcesz dzieci- nie wychodz za mąz tylko zyj na kocia łapę. Poto sie dwoje pobiera i przestaja zyc w konkubinacie by miec dzieci, rodzinę, slubne dzieci.to przeciez normalne.

Gość mimozjja
ja sama mam dziecko i jeszcze chcę choć raz zostać mamą, ale tego pomysłu nie popieram!!!! dziecko powinno być radością,a nie przymusem!!!

Gość czlowiek z zasadami
nie wiedzialam, ze slub jest TYLKO po to by miec dzieci a to mnie uswiadomilas ;) no to co z tymi co zrobili odwrotnie, maja dzieci a zyja bez slubu ?

Gość mimozjja
ktś może chcieć legalnego związku,a może nie czuć "instynktu rodzicielskiego". Jacy rodzice mogą być z ludzi,którzy nie chcą mieć dzieci i nie potrafią ich wychowywać,ale muszą??

Gość mimozjja
widzisz człowieku z zasadami, jak to się można zaskoczyć ;-) ?? ja też tego nie wiedziałam...

Gość poli0032
popieram projekt pomimo ze nie mam dzieci

Gość spelniona obietnica
po pierwsze - jak mozna zmuszac ludzi do posiadania dzieci w dobie kryzysu gospodarczego i tu nawet becikowe nikogo nie zapcha a po drugie - jak mozna zmuszac ludzi w ogole do dzieci, przeciez nie kazdy je chce miec, nie kazdy nadaje sie na rodzica i nie kazdy moze je miec i jeszcze za to placic KARE w formie podatku to juz chyba ktos na glowe upadl z tym pomyslem 😠

O proszę - to i ja się dowiedziałąm, że po ślubie MUSZĘ mieć dzieci, skoro za mąż wychodziłam ;-) Nie wierzę, że taka ustawa przejdzie - już kilka było podobnych pomysłów, i zawsze upadały, i tak wg mnie będzie w tym przypadku. Nie ma się co denerwować 🖐️

Gość mimozjja
podejrzewam,że mój tatuś należy do tych, co powołania nie mieli i nie chcieli,ale tak wypadało.... a ja potem za to pokutowałam przez 21lat wspólnego życia!!! takich nienadających sie powinno siekastrować a nie jeszcze kazać się płodzić...

Gość czlowiek z zasadami
mimozja szczeka mi opadla jak to przeczytalam ;) takie argumenty do mnie nie trafiaja....

Gość mimozjja
jakie konkretnie??

Gość mimozjja
a to Polska właśnie.... :-) czekajcie,aż ja do władzy dojdę...

Gość mimozjja
przywrócę wybieranie córkom mężów przez ojców :-) to dopiero był lot :-)

Gość czlowiek z zasadami
ustosunkowalam sie do Twojej wypowiedzi z 12:43 no i czegos nowego sie dowiedzialysmy :) mianowicie, ze slub sie bierze tylko po to, by miec dzieci, smiech na sali hahaha

Gość lolusia
Normalnie jest tak ,że jest pani pan i chca miec dziecko - czyli chca stac sie rodziną. Mają więdz ślub i dziecko sie rodzi i powstaje rodzina. natomiast jak jest pan i pani to moga zyc w konkubinacie skoro nie chca dzieci. Natomiast jak w konkubinacie maja dziecko to tylko znaczy ze czerpia zyski z państwa i ze dziecko jest nieslubne. jak to brzmi , ale brzmi. Oj jak dobrze ze mam rodziców, mame tate, wspaniałą rodzine, rodzice mają slub więc normalne jest ze moje dziecko tez będzie iedys miało rodziców, ze będzie slubnym dzieckiem.

Gość mimozjja
inie będzie mieszania!!! blondyn z blondynką, brunet z brunetą, łysy z łysą!!! bez dziwactw!! i każdy po 4 dzieci conajmniej,a jak się będzie buntował, to jeszcze drugie tyle!! PORZĄDEK MUSI BYĆ!!!!!! :-D

Małżeństwo jest to wyłączny związek kobiety i mężczyzny. Dzieci są tylko dodatkiem do tej instytucji. Małżeństwo powinno być zawierane z nieprzymuszonej woli i z miłości. Najpierw jest kobieta i mężczyzna, potem miłość między nimi, efektem tej miłości jest małżeństwo. Dziecko może ale nie musi być owocem miłości. Takie jest moje zdanie na ten temat👄

Gość czlowiek z zasadami
lolusia - jestesmy juz w innej epoce , nie zauwazylas ? :P

Gość luxeja
moze wreszcie byłby porządek a nie taki rozpierdol w polsce, kazdy sobie zyje bez zobowiazan z każdym, dzieci się rodzą pozamałżeńskie, z kocich łap, kiedys za czasów naszych babek i matek było nie do pomyslenia tak zyc.

Gość lolusia
w innej epoce? czyli ta epoka jest gorsza bo jest istny bałagan jak widzimy, :O

Gość mimozjja
ale my chyba mówimy o braku dzieci ,a nie dzieciach nieślubnych,prawda??

Gość do lolusi
czy jak tam ona sie nazywa!!! ty jakas ograniczona w tym swoim mysleniu jestes. Bierzesz po to slub zeby miec dzieci??bez sensu w ogole gdzie ty zyjesz ?? w mozambiku czy co?? po drugie dziecko to nie jest jakis przymus, a po trzecie jest jeszcze kwestia pieniedzy. Nie wszystkich stac na wychowanie dzieci, takie rodzenie dzieci bo kazdy ma jest nieodpowiedzialne. Dla dziecka trzeba zepwnic bardzo duzo rzeczy, ktore jak wszyscy wiemy kosztuja. A ty Lola wez idz stad, bo jakos malointeligentna jestes.

Głupota do potęgi entej!!! Zgadzam się z przedmówcami, którzy tak jak ja wierzą w brak instynktu macierzyńskiego u coniektórych osób. Przecież nie każdy się nadaje na rodzica. Wzrośnie jedynie liczba dzieci w domach dziecka- tych niechcianych i niekochanych, a przecież nie o to chodzi. Dziecko powinno być owocem miłości i powinno przychodzić na świat ze świadomego wyboru jego rodziców.