Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość czlowiek z zasadami

Malzenstwa bezdzietne maja placic podatek

Polecane posty

Jak wejdą te wszystkie bzdurne przepisy, to Jaruś K. zapłaci karę, oj zapłaci. Za bykowe, za nieposiadanie dzieci. :D:D:D:D:D

Na co poszłyby podatki za nieposiadanie dzieci? Pewnie na becikowe. Dostaną je głównie rodzice, którzy nie mają zielonego pojęcia o antykoncepcji i świadomym macierzyństwie.

Odbiorą bezdzietnym- dadzą bezpłodnym. Myślę, że tak właśnie będzie. Podatki będą płacić małżeństwa, które nie chcą mieć dzieci, a pieniądze z tych podatków zostaną przeznaczone na in vitro i tego typu ..........

Gość monity dwa
Jasne, i normalnie mam sie tłumaczyc przed jakims urzednikiem ze swoich intymnych spraw? Posiadanie dziecka to prywatna sprawa kazdego. A swoją drtoga mam znajomego , jest po 40, zarabia kilkanascie tysiecy miesięcznie. Od tych kwot odprowadza gigantyczne podatki, równiez na Służbę Zdrowia , z której w ogole nie korzysata, bo leczy się w prywatnej klinice. Z jego podatków, utrzymywane sa szkoły, przedszkola, z tych podatków sa płacone zasiłki na dzieci. Jego dzieci z tego nie skorzystają, i to tak przez kilkadziesiąt lat. Z jakiej racji, miałby płacic jeszcze dodatkowy podatek?, to głupie. Słusznie ktos zauwazył, jak to sie m ado tych, którzy uczyli sie przez 20 lat, za społeczne pieniądze, i wyjechali za granice?

Gość monity dwa
nie będzie refundowania in vitro , bo jest to z przeczne z ideologoą obecnie panujących.

:):):):):):):) Motylek dobre z tym Jarusiem K. A może stworzyć listę znanym bezdzietnych małżeństw lub wolnych osób po czterdziestce, zeby płacili bykowe?:)

Gość poszukujaca szczescia
Anna Sobecka: "Należy przyjąć, że rodzina i to wielodzietna jest normą, nie ekscesem" ....... i dlatego udupic reszte spoleczenstwa, ktore nie CHCE miec dzieci, ktore nie MOZE, ktore na to po prostu nie STAC 😠

My się tu tak strasznie denerwujemy, a niech no mi kto powie, czy w dniu wyborów podniesiecie swoje pupy z kanapy i wrzucicie swój głos do urny? Już niedługo. Jeśli nie, to nie ma się czego dziwić najbardziej kretyńskim przepisom.

Gość mimizjja
Anouk Lem ŚP powiedział, że "matkom, które urodziły dla becikowego, powinno się zabierać prawa rodzicielskie". Ja myśle podobnie. Rola państwa w polityce ludnościowej to nie przywalanie podatkami, ale pomaganie ludziom w posiadaniu potomstwa. Co piata para ma problemy z poczęciem, leczenie kosztuje, a w ogóle nie ma dofinansowania albo refundacji z NFZ. Tym sie powinni zająć! ojej! nie wierzę,że znalazła się jakaś idiotka,która zrobiła sobie dziecko dla 2tyś zł :-D

Gość Maija
Myślę, że to może mieć odwrotny skutek od zamierzonego czyli, że nie tylko może nie być przyrostu naturalnego ale też ci, którzy zostali w kraju mogą zechcieć go opuscić. Już się z mężem od jakiegoś czasu zastanawiamy nad wyjazdem za granicę.Dzieci nie mamy bo bo nas zwyczajnie w tej chwili nie stać.I co mam sobie zrobić na przymus bo jeszcze podatek będę płacić. O nie.To wolę wyjechać, tam urodzić i sobie żyć w spokoju:)

mimizja, masz małą wyobraźnię... 2 koła do przepicia, przepalenia i na kawę.... a dziecko???? kto by sie przejmował.... Niestety zdarzyły sie takie przypadki.

Gość Maija
I tak becikowe mają teraz znieść na rzecz funduszu alimetacyjnego.Ale pewnie znalazły się takie co rodziły dla kasy.

ani jednych wyborow nie opuscilam, dlatego strach mnie ogarnia na sama mysl kto w tym kraju sie zostal :O ta niska frekwencja spowodowana jest TEZ wyjazdem kilku milionow polakow, ktorzy nie maja obywatelstwa obcego kraju :O

Jak nie zagłosujecie, to może wasze życie bdzie wyglądać jeszcze bardziej upiornie. 1. Rano w niedzielę odpowiednie służby wyciągną was z łóżka na mszę. 2. Inseminatorzy zapukają do was kobietki z odpowiednim zastrzykiem z wyselekcjonowanym nasieniem. 3. Nakaz posiadania w mieszkaniu tzw toczki (głośnik), gdzie nadawane będzie jedynie słuszne radio :D 4. ............ lepiej nie mówić, rząd wymyśli równie dobre przepisy. Przy czym dowiemy się nie takich rewelacji, jak te o Darwinie :D:D:D

Gość mimizjja
becikowe znoszą??? fundusz przywracają ??? zero stsabilizacji jakiejkolwiek w tym państwie... KACZYŃSKI NA KSIĘŻYC!!!! a nie..., przecież go ukradli....

Gość monity dwa
wybor tego, kiedy mamy miec i ile dzieci, to prywatna sprawa dwojga ludzi. państwo jakby naprawde chciało pomóc to powinno tak wyprowadzic gospodarkę, aby była praca dl a kazdego, i to za przyzwoite pieniądze, ktore starczyłyby na godne zycie. I to wystarczy, reszte załatwią juz ludzie. Normalne, ze bedą małżeństwa bezdzietne, ale będą tez takie z kilkorgiem dzieci, i bilans będzie na plusie. To jedyn a rozsądna rzecz jaką można zrobic

Szalone kierpce, też myślę, że skutki ich budowania państwa \"przyjaznego\" ludziom będą takie, że młodzi i wykształceni, czyli elita i największy potencjał, zasilą PKB, ZUSy i Skarbówki innych krajów.

Amancie... A odpowiedź jest taka - idźcie do wyborów i nie głosujcie na tych, co wymyślają takie projekty, jak ten, co my tu omawiamy.

Gość mimizjja
amancie ładny obrazek ten na dole Twojej stopki,ale wiedz ,że za czasów jeszcze Olka K. jak koncerta robili w moim mieście i podobne plakaty z Olkiem zrobili, to kłopoty potem były ,że hej! ipreza sie nie odbyła, za to sporo 'wizytacji" ze stolicy mieliśmy..

Gość mimizjja
ale to nie na temat, było! przepraszam...

Gość mimizjja
A tak poza tym,to wy jeszcze na kafee?? marsz do łóżek dzieci płodzić,spełniać patryjotyczny obowiązek każdego Polaczka!!! ja już pędzę lecę, potem zdam relację!! paaapapa!

Gość Maija
Wiadomo, że osoba odpowiedzialna będzie się zastanawiała zanim podejmie decyzję o posiadaniu dziecka bo przecież trzeba mu przyszłość zapewnić, wykształcić,wychować w godnych warunkach. Taki będzie płacił podatek bo wkładu w społeczeństwo nie ma. A ja się pytam czy osoba, które przykład poniżej przytocze jaki ma wkład w rozwój społeczeństwa polskiego? Kobieta z mojej miejscowości, nie do końca rozwinięta umysłowo ale nie ubezwłasnowolniona, posiadająca już kilkoro dzieci, każde oczywiście z innym,chleje i szwęda się po mieście szukając nowego amanta, żeby w kolejną ciąże zajść,oczywiśnie nieświadomie (bo chyba nie wie co to antykoncepcja) rodzi kolejne niedorozwinięte dziecko i jeszcze kase jej za to płacą. Może to sytuacja ekstremalna ale obserwując co się dzieje dookoła,w tych czasach po kilkoro dzieci jest przeważnie w rodzinach patologicznych, których rodzice płodząc kolejne dziecko nie zastanawiają się nad ich przyszłością. Takie jest moje zdanie. A o tym, że mają znieść becikowe czytałam w necie i weź tu człowieku bądź mądry. Masz rację zero stabilizacji.