Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość maxiums

Dlaczego Amerykanie nie wiedzą gdzie leży Polska ?!?!

Polecane posty

Gość kazzzz
nieuki i lenie, wpieprzają tylko chamburgery!

Gość grneralnie
ci potomkowie wyrzutków i międzynarodowej chołoty nie mają wiedzy ogólnej, bogatsi z nich przypominają niegdysiejszych "prywaciarzy" za grubi, żle ubrani. Ma taki tytuł profesora , a jak stanie w drzwiach to od jego chamstwa aż drzwi trzeszczą. Trzeba ich trzymać krótko i z daleka od siebie.Ludzie bez korzeni. Swoje kompleksy leczą butnym zachowaniem o ile im się na to pozwoli. Oczywiście jak zawsze są wyjątki.

Gość garnkotluk
Dla przecietnego Amerykanina,jego kraj to znaczy wszystko,jest to kraj naj....lepszy,najwiekszy,najbogatszy.....Reszta Swiata nie ma dla niego wiekszego znaczenia,bardziej interesuja go podatki,ktore musi placic...

Gość że jak
ze CHamburgery? Ze CHołota? I kto tu poucza?

Gość eee nie prawda
przynajmniej ja trafiłam na takich amerykanów którzy wiedzieli gdzie jest polska. Gorzej jest właśnie z włochami i francuzami, słyszałam od koleżanki która mieszkała w obu tych krajach że nie widzą oni nad jakim morzem leży polska i jaka jest jej główna rzeka.. Ale to też oczywiście przypadki, nie można mówić że cała nacja to nieuki..

pierdolicie glupoty za przeproszeniem. bylem w 2003 roku na W&T i pracowalem w macu. bodajze drugiego dnia ktos mnie zapytal, \"jak to jest, ze Wy polacy wytrzymaliscie tyle lat obok saddama husajna?\" nie wiedzialem o co chodzi i rylem sie jak glupi (jak Wy) az pojalem, ze CNN wyswietla mapke stref stabilizacyjnych w iraku, i durni amerykanie mysla, ze polska strefa to polska... :O przeszlo mi po 3 tygodniu, kiedy zauwazylem, ze statystyczby 15 latek zapieprzajacy w macu ma wieksze pojecie o ekonomii niz my wszyscy tutaj razem wzieci. wie jak otworzyc firme, jakie sa stawki podatkowe w jego kraju, itd, itp. ale pewnie, uczmy sie dalej na blache gegry, historii powstania warszawskiego, i innych glupot. na pewno sie nam to przyda w zyciu. pomijam juz to, ze przecietny amerykanin wie konczac college jak postawic serwer SQL, za to przecietny polak nie wie nawet jak poprawnie napisac maila, bo na j.polskim uczyl sie przez pol roku o a. mickiewiczu... gratuluje.

A po co przecietnemu Amerykanowi wiedziec gdzie lezy Polska? Kojarzenia \"miedzy Rosja a Niemcami\" jest jak najbardziej trafne i nie rozumiem czego mozna chciec wiecej, wymienienia glownych miast, rzek, czy naszych wszystkich sasiadow? Nie jestesmy wcale zadnym waznym krajem, no to co, ze jestesmy w Unii, to moze jest wazne w Europie, ale nie bardzo obchodzi mieszkancow innych kontynentow. Tak poza tym, co Wy wiecie o Lotwie? Potraficie wymienic chociaz ze 3 glowne miasta? Slawnych Lotyszow? A przeciez jest tak blisko i tez jest w Unii! Albo o Albanii? Wenezueli? Korei Pd? Angoli? Czy naprawde macie taka bogata wiedze o wszystkich krajach?

Gość A kogo obchodzi jakiś
najbardziej pokręcony naród na świecie ! Sztyl im w D. !!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość zuczek bez ubranka
Oj,ludzie,nie zawracajcie Wisly kijkiem,faktem jest,ze przecietny Amerykanin to ignorant i egoista.Kraje,inny niz Stany,zupelnie niewazny.Tcy juz sa i nie ma na to rady.Druga sprawa,czy musza wiedziec? personalne preferncje

Na jasną cholere, w zyciu codziennym jest mi potrzebna wiedza jakie miasta są stolicami ? Na co mi wiedza gdzie leży Alaska ? I tu zgadzam się ze Zdzichem. Co mnie obchodzi wykształcenie Amerykanów ?

Gość ***Dorcia***
co sie dziwic, ze nie wiedza gdzie Polska lezy, jak nawet nie wiedza gdzie lezy jaki stan w ich wlasnym kraju :o

Gość Ona 24
To wynik zlego poziomu edukacji.. U nas ucza w szkolach podstawowych geografii i biologii,a tam dopiero w ich odmianie szkoly sredniej.

Gość ooooooooooooooooo
Popieram enamorade...wlasnie co wiecie o lotyszach estonczykach i innych nacjach ...no ale przeciez Polska jest wazna, chyba najwazniejsza na calym swiecie i proponuje abysmy zazeli sie starac zeby we wszystkich krajach wprowadzic nowy przedmiot Wiedza o Polsce :) nawet niekorzy polacy nie wiedza gdzie lezy polska (chodzi o polozenie gegraficzne) wiec o co ten szum...

(wzruszając ramionami) to akurat ani w Polsce ani USA ani nigdzie nie jest wiedza obowiąkowa. Ja wiem więcej co i gdzie bo w podstawówie i liceum pasjonowałem się gegrą zanim ostatecznie pokochałem biologię i w tym chorym związku tkwię do dziś.

Gość Cat de Luxe
w wielkiej brytanii wiekszosc dzieci nie wie co jest stolica ich kraju

Gość gonzo bonzo
jakby jeszcze Arabowie nie wiedzieli, to juz byłabym super szczęśliwa.

Gość amerykanie to
straszne tepaki :) interesuja ich tylko pieniadze bo sa bardzo ubodzy duchem...

Gość mamabama
moze i sa niedouczeni, to kwestia miejsca ich zamieszkania, rzeczywiście prowincja jest zacofana, ale ubogich duchem bym ich nie nazwała. I mają zdecydowanie mniej agresji od przeciętnego Polaka. U nas adrenalina podnosi sie o naprawde głupotki, tam takie drobiazgi kwitowane sa uśmiechem, ogolnie ludzie są duzo życzliwsi.

Gość bystry obserwator
Dobry tekst z tą polską strefą stabilizacyjną w Iraku :) hehehe

Gość eonora Drapciak
ja jestem wrecz szczesliwa ze oni nie wiedza gdzie lezy Polska jeszcze by tu do nas po spiwory masowo przyjezdzali.

Gość Ale wy macie problemy
Przeciez Amerykanie maja problemy z pokazaniem na mapie własnych wszyskich stanów !

Gość evica
ogladalam kiedys taki program na CNN pytali Amerykanow na ulicy, gdzie jest Irak , 2 na 10 wiedzialo, wiec zaczeli ich pytac gdzie jest np kalifornia albo nawet NY i uwiezcie duuzo z nich nie wiedzialo, wiec nie wymagajcie od nich za wile a tak z drugiej strony to po co im to wiedziec, ciekawe, czy u nas wszyscy ludzie wiedza gdzie jest Zamosc albo Radom

\"mamabama moze i sa niedouczeni, to kwestia miejsca ich zamieszkania, rzeczywiście prowincja jest zacofana, ale ubogich duchem bym ich nie nazwała. I mają zdecydowanie mniej agresji od przeciętnego Polaka. U nas adrenalina podnosi sie o naprawde głupotki, tam takie drobiazgi kwitowane sa uśmiechem, ogolnie ludzie są duzo życzliwsi. \" Chyba nie wiesz jak kontrolują zawartość portweli tam w metrach:P.Tam jest pełno zbirów i jest gorzej niż w Polsce:O.