Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość fefu

zaszłam w ciąże od czego zacząśc jedzenie

Polecane posty

Gość fefu

co zacząc jeśc jesli sie okaze ze jestem w ciązy? czy zmienić diete i na co? zajadac jogurtów i zpłatkami więcej? a kanapki z szynką? a serek? a tosty? zupy ?co jesc by jakoś powoli płód się dbrze rozwijał? wiem ze herbaty malinowej i czerwonych zapachowych nie wolno pic bo obkurczaja macicę. W takim razie co pic? pokrzywe mozna? czy liptonke , sage mozna? a wapno musujące, wit c? a co z magnezem w tabletkach ?ja to wszystko teraz biore i czy nagle miałabym przestac? a tabletki z betakarotenem a i e tez mam zostawić?

Gość kasia.
uważaj na "dorosłe" forumowiczki ... zaraz obrzucą Cię błotem i zaczną kpić, rzecz jasna znajdzie się pośród tych nędznych, zgorzkniałych bab grupa ludzi normalnych. juz żałuję, że weszłam tu po poradę. powodzenia.

Gość fefu
a te dojrzałe to myslałam ze sa dojrzałe i powinny pomóc tym niedojrzałym przeciez. czy o tak duzo pytam?

Gość kasia.
też sie spodziewałam, wchodząc na to forum, że uzyskam jakies porady od tych doświadczonych kobiet, ale spotkałam się z bandą niedorostków i popaprańców emocjonalnych :o

fefu, fajnie to świadczy o Tobie, że nawet jeszcze nie wiedząc czy jesteś już podwójna, czy jeszcze nie... przejmujesz się odżywianiem i witaminami dla dobra maleństwa. Duży uśmiech w Twoją stronę. Nie rozumiem, dlaczego ktoś miałby Ciebie \"objeżdżać\".. nie wiem o co chodzi. Najlepiej jeść po prostu zdrowo. Jak najmniej gotowych sosów i zupek z torebek, dużo warzyw i owoców, trochę mięsa i ryb (najlepiej morskich, bo jeziorne wyjątkowo zbierają w sobie metale ciężkie z wody), trochę nabiału i trochę białego pieczywa, lepsze jest ciemne. Pij dużo wody mineralnej, a z racji jesieni słabej herbaty z cytryną i miodem. Warto unikać nadmiaru słodyczy, nie powinnaś jeść serów pleśniowych, tatara, sushi - nic surowego z mięs. W sprawie witamin, C - nie zaszkodzi, wapno i magnez może odstaw. Jak będziesz miała skurcze łydek to trochę czasu i tak lekarz zaleci magnez z B6. Karoten odstaw. Najlepiej jeść marchewki (też nie za dużo) i pić soki marchwiowo owocowe, tez nie za często, bo z karotenem często idzie w parze wit. A, a w nadmiarze może powodować uszkodzenie wątroby Twojej i dziecka. Sporo tego... ale np, tostów, pizzy nie unikam jak ognia... czasem sobie na to pozwalam. :D Głowa do góry, nie bedzie tak źle :D

Gość fefu
moze tu jest kilka matek ale są zajete sobą, poco im jakies inne do klanu? a tych popaprańców to jak widze jest wszędzie. gdziekolwiek cos napiszesz znajda się trole.

Kasia, może używając topicu fefu, powiedz mi o co chodzi w Twojej sprawie, że babki Cię tak potraktowały? Może ja pomogę rozwiać jakieś widma?

Gość kasia.
mx3 jak widac jest przykaldem na to, ze istnieja tez normalne forumowiczki. pozdr.

:) tx Fefu, w sprawie herbat.... można pić malinową, ale z owoców a nie z liści maliny. Polecam herbatę herbapolu. Można śmiało pić rumianek, miętówkę pieprzową.Zwykłą też piję, ale jak pisałam - słabą i z cytruną i miodem. Na kawę sobie czasem pozwalam. Acha, jeśli masz przeczucie, że możesz być w ciąży, zacznij łykać Folik. (6 zł w aptece) Dopiero kiedy lekarz zaleci witaminki (po 13-14 tygodniu ciąży)... odstawisz Filik i zaczniesz pewnie jakiś Feminatal albo coś w tym zakresie.

JA PIŁAM JEDNA KAWE DZIENNIE NATURALNA,PIŁAM DUZO SOKÓW POTEM SIE OKAZAŁO ZA MAM ANEMIE TO SOK Z BURAKA WATRÓBKE(BLEE) WYSTRZEGAJ SIE RACZEJ JEDZENIA KTÓRE POWODUJE WZDECIA .TRUDNO JEST DORADZIC BO JEDNE JEDZA WSZYSTKO I JESTE OK INNE NIE MOGA JESC WSZYSTKIEGO....napewno nie jest tak ze jak jestes w ciazy to musisz jesc za dwóch

Gość okokokokokokokoklokokoko
Cześć sama zaczne niedługo starac sie o dzidziusia wiec co nieco wiem czego nie jesc itdnie znam sie jakos bardzo ale chetnie pomoge:)powinnas jesc posilki bogate w blonnik cynk zelazo witaminy magnez i qogole we wszystko. blonnik powoduje ze nie ma zaparc duzo owocow warzyw nabialu. uwazaj tylko bo kobieta w ciazy nie powinna jesc serow plesniowych,, powinnas jesc pieczywa i platkow zbozowych, ryb (zawieraja kwas foliowy) marynaty i ogolnie slone potrawy moga powodowac obrzeki:) do picia powinnas uzywac rumianku- poprawia trawienie mniszek lekarski- lagorzi obrzeki i problemy pokarmowe klacze swiezego imbiru- zmniejsza nudnosci liscie pokrzywy- maja duzo wapnia zelaza oraz duzo witamin i skladnikow mineralnych mieta pieprzowa- lagodzi wzdecia i bole zoladka\i malina pomaga przy nudnosciach nie wolno senseu szalwi jalowca miety polnej i inncyh tutaj jeszcze jest link co powinnas jesc http://twoja-ciaza.com.pl/dieta.html http://www.poradnik.rodzinny.pl/opdn/index.html

noe... właśnie... nie wolno jeść za dwie osoby... bo i z tego mogą wynikać problemy i własnie np. niska waga urodzeniowa dziecka... tak, od obżerających się mam.... Ja mam bliźnięta pod sercem a jem taką samą ilość jak przed ciążą. No, może więcej jabłek i gruszek, bo mam na nie ochotę :)

okokoko... odwiedź może Kasi topic i poczytaj wpis agi, tam jest niezbędnik przedciążowy - polecam.

hello mx3:) co tam u ciebie kochana? Jak dzieciaczki? A jak Wasz ślub się udał? Nic nie napisałaś. Buziaki

Tiki, napisze maila do Ciebie z domku. Zdjęć jeszcze nie mam dlatego nic nie słałam. Wychodzę z pracy, teraz robię na 3 h.