Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
*Dora*

ZAKŁADAM STAŁY APARAT ORTODONTYCZNY - KTO JESZCZE?

Polecane posty

A! No i dziekuje rowniez Spinaczowej za fotki :) W ogole zauwazylam, ze ktos tu rozdawal fotki, a mnie rozdanie ominelo, prawda Dora :p Venlaa tez mnie ominela :(

spinaczowa to jest gość..rozsyłała fotki jak leci :) w nie wybiórczo jak niektórzy :) w sumie powiedziałabym ze na tych zdjatkach są dwie rózne osoby...ale bedziesz miała piękne zeby!!!!!!!!!!!!! cala...czekam na liscik (pewnie godzinke bede go czytała :) pozd.i wracam do sprzątanka...bleeeeeee

Hehe, nie, to ja jedna i ta sama. Boże, a moze po prostu ja sie tak szybko starzeje? Bo fot z aparatem jest z wczoraj, a tamto drugie ma okolo pol roku. Aaaaaaa!!! Starzeje sie!!! Nie jestem podobna dosiebie sprzed kilku miesiecy :o (:D :) )

eeeeeeeeee to chyba ze mną jest coś nie tak bo powiedziałabym że raczej z tym aparatem to sie fotografowałaś jakieś 2 lata temu a z tym dzieckiem to wczoraj :) ale nic...tak sie własnie na zdjeciach wychodzi

Gość kamyk22
zgadzam sie z malutka22 Na zdjeciu z aparatem wyglądasz na 14 lat - zdziwiłam sie mocno jak zobaczyłam w tabelce ze jestesmy równolatkami ;)

no a z tego wynika że..... młodniejesz!!!!!!!!!!! a nie starzejesz sie :) hihihi tez Ci wyśle \"siebie\" . ja to już w ogole podobno wyglądam b.młodo...

Cześć Wam! U mnie święta święta i święta, nie mam kiedy zajrzeć na forum :) Jeszcze raz życzę WESOŁYCH ŚWIĄT! Po świętach nadrobię zaległości, dopiszę nowe aparatki do tabelki :) i powysyłam fotki :) Trzymajcie się cieplutko! Ps. Gardło troche przeszło, ale mnie rozłożyło bardziej: głowa, chrypka, kaszel, katar :-( :-( :-(

Gość kamyk22
Malutka22 to mi tez przeslij - bo mam zdjecie tylko twoich ząbków :) Byłaś już u ortodonty?? co ci powiedział ?? :*

Malutka22, bez obawy :) Napisz€ do Ciebie liscik. Jeszcze b€dziesz zalowala, ze go napisalam :D Spinaczowa, autentycznie na zdjeciu drugim z tym bejbikiem wygladasz starzej :D

kamyk22..wysyłałam też do Ciebie fotki, tak mi sie zdaje....:/ ja za to od Ciebie mam po dwa takie same hehehe no coż...wysyłam

Gość andżolnka
witam wszystkich :) jestem ania, mam 18 lat (a w zasadzie 19 na karku) i mam ogromny dylemat. Moje zęby są krzywe i nie da sie tego ukryć. U góry jeden ząb bardzo przesuniety w tył, z dołu tak samo. Nie zamierzam opisywać zresztą jak bardzo moje zęby są krzywe(w zasadzie 2 zęby), ale moge zapewnić że nie wygląda to estetycznie. Rodzice obiecują mi aparat ortodontyczny, ale wiem że wiaze sie to z niemałym wydatkiem i predko nie bede właścicielka takiego właśnie aparatu. I jeszcze jak pomyśle że ok.4 lata miną zanim moje zeby beda proste. Nie ma innego sposobu na prostsze zęby i szybszego przede wszystkim? Czy dentysta może wyrwać zdrowe zęby (u mnie te 2 krzywe) i zastąpić je implantami w taki sposób aby wreszcie cieszyć sie w miare prostymi zębami? (chce zaznaczyć że niezalezy mi na idealnie równych zębach tylko takich zebym wreszcie mogła szeroko sie uśmiechnąć) Pozdrawiam i prosze o odpowiedzi

implanty do tanich tez nie naleza, w ogole dziwny masz pomysl szczerze mowiac... juz lepiej wyprostuj co masz,przeciez mozesz zrobic to za pomoca aparatu ruchomego- duuzo mniejszy koszt

Gość ana73
Cześć wszystkim obecnym i przyszłym aparatkom. Zdrowych, pogodnych świąt, spełnienia wszystkich marzeń, prostych ząbków i jak najmniej bólu przy tym życzy Ania. Mam aparat od półtora tygodnia, jak na razie jest ok. Wprawdzie nie mogę gryźć przednimi zębami,ale jak pokroję sobie, to zjem wszystko. Od pierwszego dnia nie było jedzenia żadnych papek, prawie bezbolesne, nawet sporadycznie mnie obciera jeden zamek- tylko dwa razy musiałam użyć wosku. Jeśli tak ma być przez cały okres noszenia aparatu, to będzie świetnie. Pozdrawiam wszystkich!

Gość ana73
Dora życzę Ci szybkiego wyzdrowienia, moje dzieci też są chore. Wesołych Swiąt

Dziewczynki... korzystajac z okazji chcialam Wam zlozyc zyczenia swiateczne. Nie bede Wam zyczyc wszystkiego najlepszego dodajac: zdrowia, sczczescia czy pomyslnosci... Moje zyczenia beda krotkie, ale konkretne... wszystkiego czego pragniecie... :)

Wesołych Dziewczyny!!! 🌻 :) Spełnienia marzeń- tych wielkich i tych malutkich :D I życzenia, które dziś niejednokrotnie usłyszałam od rodziny i znajomych: \"żeby ząbki nie bolały i się szybko prostowały\":D ładny rym ;) A mnie ząbki troche jednak nadal bolą. Czy to możliwe,żeby po 2 dniach zaczęły się lekko rozsuwać? Zauważyłam, że zrobiła mi się \"szparka\" między jedynkami, tzn. wielkości takiej, że nić dentystyczna chyba już by się zmieściła :) Czy to możliwe czy sobie coś wmawiam i na siłę szukam efektów?

spinaczowa Mozliwe bo u mnie bylo identycznie po dwoch lub trzech dniach pojawily sie przestrzenie pomiedzy zebami wlasnie jedynkami ale rowniez pomiedzy dwojka a jedynka i teraz po 1,5 tygodniu noszenia aparatu przerwy te sa coraz wieksze ale ponoc tak ma byc (tak przynajmniej twierdzi moj orto) ........ Dziewczynki zaraz pasterka zmykam sie wyszykowac:)

Gość emilkaaaaaaaaaaa
juz coraz blizej do aparatu am 1500 :) teraz tylko rodzicow namowic zeby dolozyli drugie tyle:)

siemka. założyłam nowy temacik :) także zachęcam roznież odwiedzać i słuchać opini.....meżczyzn:P mam nadzieje ze będzie taki odwiedzany jak ten Dory:) hihi p.s jestem taka objedzona ze cieżko jest mi sie ruszać. jem już nie tylko dlatego ze jestem glodna ale z nudów..... masakra

Gość io-io
Świąteczne dobry wieczór wszystkim! Do potraw, których niestety muszę unikać, bo za bardzo wchodzą w aparat doliczam po tegorocznych świętach makowiec i kapustę. Jakos przez dwa najbliższe lata będę musiała się bez nich obejść... :-(

Gość meegi_
powiedzcie co bardziej boli aparat na dole czy na gorze???

Witajcie w Święta! Spinaczowa --> doszedł Twój mail, ale zdj. puste :-( Może spróbuj jeszcze raz :) hiruni --> już wysyłam fotkę moich krzywulców... :)

AKCJA \"POKAŻMY SIĘ\" ************************************************ *Dora* --> dora.kafeteria@wp.pl Cala --> cala14@wp.pl kamyk22 --> kamyk22-84@o2.pl chester --> krakson@vp.pl ileneczka --> bilka_14@tlen.pl Romek --> rroommeekk@onet.eu hiruni --> hiruni@o2.pl agaga23 --> hospod_m@eu.pl SUNSHINE23 --> aurora102@wp.pl Emma23 --> ewciaos4@wp.pl malutka22 --> jagodka69@buziaczek.pl Becia280 --> becia280@buziaczek.pl igna**aparatka --> igna_aparatka@o2.pl MalutkaMałaJa --> malutkamalaja@o2.pl Gosiaa24 --> gojusik@interia.pl Kewcia --> kewciaaaaaa@wp.pl io-io --> joannaio@life.pl venlaa --> venla@poczta.fm spinaczowa@tlen.pl

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się