Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
*Dora*

ZAKŁADAM STAŁY APARAT ORTODONTYCZNY - KTO JESZCZE?

Polecane posty

Kociulinda , skoro porcelanowy odradzaja sami ortodoni to to chyba wszystko wyjasnia, hm?

Gość aparatka-
Cala, nie ma jak ''blaszki'';-)

ileneczka - Dzięki! To dla mnie zaszczyt. Jesteś przemiła! :* Ale niestety nie mogę tam nic pisać bo jeszcze nie przyszedł mi mail i nie mam hasła. Jestem nie zalogowana :-( Powiem jedno: oba fora są dobre, tylko na tym można pisac odrazu co się chce i tak każdy przeczyta, a na tym nowym trzeba wejśc do odpowiedniego działu i tam się wypowiedzić. Tu możemy po prostu rozmawiać, jak przez gadulec :) ileneczka - kiedy przyjdzie mi ten mail? :) I jak tam się pracuje? Pozdrawiam!

Dziewczyny jak Wy się tam zalogowałyście. Weszłam w Rejestrację i podałam nick, 2 razy e-mail i pisało, żeby czekać na mail i ..... czekam :)

jaka ładna stronka....nr.69 :) hihi ja żyje jak na razie tylko przygotowaniem do sylwestra! stała sie tragedia ...mam jakieś uczulenie, gęba mnie swedzi okropnie!!! mam czerwone plamki na brodzie a oko to mam tak spuchniete ze wyglądam jak zmutowana! jeju akurat disiaj....masakra! zaraz hcyba pojde do lakarza jakiegos slyszla któraś z was moze o jakims wirusie....?

Gość Romek
Meegi - to Twoje zęby i Ty zdecydowałaś,ja nigdy nie planuję operacji żeby nie wyrywać zębów ale widzę że to dobry sposób żeby pujść na łatwiznę przestraszyć pacjenta i je wyrwać

O wirusie? Ja słyszałam tylko, że teraz masę ludzi choruję na grypkę, ale o czymś co powoduje plamy na twarzy? Nie :) Może z zimna? Posmaruj gruba wartstwą kremu, np. NIVEA - nie robi uczuleń. Ps. A czym sie smarowałaś?

Dora, ja chodziłam na aerobik. Byłam bardzo zadowolona, teraz niestety nie mogę (chroniczny brak czasu;) ). A co do apratów, czy ortodonci odradzają kosmetyczne? Jedni odradzają, inni nie:). Zależy do kogo się pójdzie.

________________________________APARATKI__________________________________ ********************************************************************************************************** Lp._____Nick_______Wiek__Założenie__Góra__Założenie__Dół__Czas_____rodzaj_____ ********************************************************************************************************** 1.__*Dora*__________27_______________X____________________3_l.______metalowy 2.__brown_eyed_girl_16_______________X_______________X____2_l._______________ 3.__Krzywa_________27____07.11.06____X____________________2_l.____kosmetyczny 4.__minka__________22____________________________________2_l._______________ 5.__wiiolciaa________17____08.09.06___X_____07.11.06___X___1,5_r.______metalowy 6.__Agnieszka31_____31____03.10.06___X_______________________________________ 7.__Ileneczka_______16_______________________________________________________ 8.__agaga23________23____08.11.06___X____________________2,5_r.______metalowy 9.__kamyk22________22______________________________________________________ 10._markotka_______21_______________________________________________________ 11._igna**aparatka___17____07.10.05___X____07.06.06____X ____2_l._______metalowy 12._Shiiine_________16________________________________X______________________ 13._kati24__________24____26.06.06___X____07.08.06____X____1,5_r.__porcel./metal 14._Aparacik________13_______________X_______________X____2_l._______metalowy 15._sylvie__________32____04.11.06____X____04.11.06____X___________kosmetyczny 16._netka91________15____06.11.06____X______________________________metalowy 17._linnnea_________18_______________X_______________X______________metalowy 18._wiola15________15____ 04.11.06____X______________________________metalowy 19._Monola_________36____10.08.06____X____________________2_l.______ceramiczny 20._Aagness______________31.08.06____X____________________2_l._______metalowy 21._Onaa21_________21______________________________________________________ 22._edro___________38____16.12.06___________________________________________ 23._hiruni___________________________X_______________________________________ 24._Kiikunia________20_______11.03____X_______02.04____X___3_l._______metalowy 25._*Aparatka*_______________12.04____X_______06.05____X_____________metalowy 26._Kociulinda______29_______01.07____X_______02.07____X_____________________ 27._Hadasa_________27____15.11.06____X____15.11.06____X_____________________ 28._kabansa_________________________________________________________________ 29._najeli___________________________________________________________________ 30._Agaa24_______________17.11.06____X____17.11.06____X___2_l.____kosmetyczny 31._Kofanaaaaa______19___16.10.06____X____________________1,5_r._____metalowy 32._Mała_Miiiii____________10.11.06____X________________X___2_l.____kosmetyczny 33._beata_81________________________________________________________________ 34._ana73________________14.12.06____X____14.12.06____X______________metalowy 35._an_ette__________________________________________________________________ 36._**KwIaTuSzEk**___17_______________________________________________________ 37._MalutkaMałaJa___27_______________X________________X_________kryształ_górski 38._olaszu2__________________________________________________________________ 39._cranberry________24______________________________________________________ 40._aneczka_20______________________________________________________________ 41._Kewcia__________22____28.11.06___X____________________2_l._______metalowy 42._ewelll___________22______________________________________________________ 43._skaa____________22______03.06____X_______09.06____X______________________ 44._amaalka_________________________________________________________________ 45._Triss14__________19____21.09.06___X____________________________kosmetyczny 46._gini*____________27______________________________________________________ 47._EDYTA_NAVY_____________12.06____X______________________________________ 48._diam____________________12.06____X______________________________________ 49._Gosiaa24________24____13.12.06____X___________________________kosmetyczny 50._Ewdzia__________________________________________________________________ 60._Cala____________20____06.02.07____X____06.02.07____X_____________metalowy 61._foisss___________16___15.09.06_____X____22.08.06____X___2_l._______metalowy 62._Braces__________________08.06_____X______08.06____X__¬_2_l._____kosmetyczny 63._Emma23________23____14.12.06____X________________X_____________metalowy 64._Chester_________________________________________________________________ 65._ona81___________________________________________________________________ 66._malutka22_______________________________________________________________ 67._ina24___________24______________________________________________________ 68._magdalena_______________________________________________________________ 69._rogasiowa_______________________________________________________________ 70._SUNSHINE23_____23____14.12.06___X_______________________________metalowy 71._Becia280________13______________________________________________________ 72._di5_____________________________________________________________________ 73._Vira_____________________________________________________________________ 74._madziasbb______23_____09.09.05___X____09.09.05____X______________metalowy 75._ANKA_666_____________16.12.06___X_______________________________metalowy 76._io_io___________57____19.07.06___X_______08.06____X___2_l.______kosmetyczny 77._aparatka_z...____20____16.06.06___X___________________1,5_r.____kosmetyczny 78._absinthe__________A_P_A_R_A_T___Z_D_J_Ę_T_Y_________3_l._________________ 79._venlaa__________23_______01.07___X_______01.07___X___2_l.____kosmet./metal. 80._spinaczowa______22____22.12.06___X___________________3_l.________metalowy 81._gryglus__________22______05.06____X_______05.06___X___1_r.________________ 82._meegi__________17____21.12.06____X______________________________metalowy 83._andżolnka_______18______________________________________________________ 84._mayica__________23______________________________________________________ 85._X_MAN__________26____29.09.06___X__________________1,5_r.______ceramiczny 86._aparatka________23_______________________________X______________________ 87._Kociulinda_______29_______________X_______________X______________________

c.d. 70._SUNSHINE23_____23____14.12.06___X_______________________________metalowy 71._Becia280________13______________________________________________________ 72._di5_____________________________________________________________________ 73._Vira_____________________________________________________________________ 74._madziasbb______23_____09.09.05___X____09.09.05____X______________metalowy 75._ANKA_666_____________16.12.06___X_______________________________metalowy 76._io_io___________57____19.07.06___X_______08.06____X___2_l.______kosmetyczny 77._aparatka_z...____20____16.06.06___X___________________1,5_r.____kosmetyczny 78._absinthe__________A_P_A_R_A_T___Z_D_J_Ę_T_Y_________3_l._________________ 79._venlaa__________23_______01.07___X_______01.07___X___2_l.____kosmet./metal. 80._spinaczowa______22____22.12.06___X___________________3_l.________metalowy 81._gryglus__________22______05.06____X_______05.06___X___1_r.________________ 82._meegi__________17____21.12.06____X______________________________metalowy 83._andżolnka_______18______________________________________________________ 84._mayica__________23______________________________________________________ 85._X_MAN__________26____29.09.06___X__________________1,5_r.______ceramiczny 86._aparatka________23_______________________________X______________________ 87._Kociulinda_______29_______________X_______________X______________________

AKCJA \"POKAŻMY SIĘ\" ************************************************ *Dora* --> dora.kafeteria@wp.pl Cala --> cala14@wp.pl kamyk22 --> kamyk22-84@o2.pl chester --> krakson@vp.pl ileneczka --> bilka_14@tlen.pl Romek --> rroommeekk@onet.eu hiruni --> hiruni@o2.pl agaga23 --> hospod_m@eu.pl SUNSHINE23 --> aurora102@wp.pl Emma23 --> ewciaos4@wp.pl malutka22 --> jagodka69@buziaczek.pl Becia280 --> becia280@buziaczek.pl igna**aparatka --> igna_aparatka@o2.pl MalutkaMałaJa --> malutkamalaja@o2.pl Gosiaa24 --> gojusik@interia.pl Kewcia --> kewciaaaaaa@wp.pl io-io --> joannaio@life.pl venlaa --> venla@poczta.fm spinaczowa --> spinaczowa@tlen.pl meegi_ --> moowe@o2.pl X-MAN --> mefisto1980@gazeta.pl

Nie no na pewno, jednak ja posluchalam rady ortodontki. Ona w koncu wie lepiej...

Być może zdecydowałabym się na metalowy parę lat temu, nie wiem... Teoretycznie rodzaj aparatu nie ma dla mnie większego znaczenia jeśli chodzi o wiek. Po prostu chcę czuć się komfortowo. Podobają mi się kosmetyczne. Chociaż metalowe są \"urocze\" z gumkami. Ważne, że mamy taki sam cel, a po to są różne rodzaje apratów, żeby można było wybrać i nosić je. Prawda?

Gość meegi_
Romek ale moja ortodontka nawet nie wspomniala nic o operacji tylko odrazu powiedziala ze 2 zeby musialabym wyrwac i mi to wcale nie przeszkadza zreszta co w tym takiego zlego jak potem beda prosciutkie, a o to mi wlasnie chodzi

Moja orto powiedziala, ze jak przychodzi do niej `wymalowana lalka w obcasikach`, dla ktorej korygowanie zgryzu to kara i dla niej wchodzi w gre tylko aparat `niewidzialny` nie probuje jej przekonywac, ze lepszy jest metal. Natomiast Ci, ktorzy stawiaja nad estetyka trwalosc i efekty poleca metal. Ja naleze do tej drugiej grupy :)

:) Cala, dla mnie najważniejsze są proste zęby, ale nie chcę mieć metalu na zębach. A lalką na obcasikach nie jestem;), więc myślę, że dalsza dyskusja na ten temat jest troszkę bezsensowna;). Jadę właśnie na zakupy, życzcie mi szczęścia, mam zamiar kupić coś fajnego, a jak nie to przynajmniej wybiorę się do kina. Pozdrawiam.

Zgadzam sie z Toba MalutkaMalaJa :) Wiadome jest tez, ze sa zawody w ktorych wazny jest wizerunek np. nauczyciel:) W takich przypadkach kosmetyczny liczy sie bardziej niz metalowy. I to jest zrozumiale :)

A ja biorę metal mimo tego, że może w czasie noszenia aparatu mogę wyjść za mąż :) ...i urodzic dzieciątko :P W mojej pracy nie przeszkadzałby mi metal. Gdybym pracowała w sekretariacie to byc może... ale nie sądzę :)

Gość aparatka-
Mam takie pytanie czy ktos z was planuje brac ślub w czasie noszenia aparatu:-)? Ja mam taki dylemat, w sumie to nie byłoby takie złe:-) za kilka lat mozna by było sie z tego pośmiac, mój chłopak tez nie mam nic przeciwko:-)

aparatka-, ja jak na razie nie planuje slubu, ale kto wie co sie moze zdarzyc przez najblizsze 2 lata? Na pewno nie bedzie dla mnie problemem wyjscie za maz w zelastwie :)

Cala - od samego poczatku byłam za metalem, bo na inny mnie nie stać i nie mam takiej potrzeby, żeby mieć przeźroczysty. Tez słyszałam, że metal działa lepiej a ja mam poważną wadę, daleko zęby poza łukiem :) Potem myślałam, żeby na pierwsze 6 zębów nałożyc zamki kosmetyczne. Ale teraz już nie wiem. Po co przepłacać, żeby tylko w jednym dniu (ślubu) jakoś nie był tak widoczny aparat. I tak się szeroko nie uśmiecham a do zdjęć pozuję z zamknietymi ustami (zreszta widać na zdj.) Teraz jestem znówu za całym metalowym! aparatka_ - ja biorę pod uwage ślub z metalowym aparatem :) Oczywiście jak się wreszcie zdecyduje, bo sama juz nie wiem co robić.....

Jak się jutro nie zobaczymy to: S.Z.C.Z.Ę.Ś.L.I.W.E.G.O...N.O.W.E.G.O...R.O.K.U...!!! Żeby Nowy Rok 2007 było lepszy od poprzedniego 2006 a gorszy od następnego 2007!!!! Życzę Wam tego Aparatki i Aparaci!

Żeby Nowy Rok 2007 było lepszy od poprzedniego 2006 a gorszy od następnego 2008!!!! ;)

Gość czarna inez21
hej dziewczyny.mam przezroczysty aparat.macie sposób na wybielenie lekkie zżółkniętych gumeczek??dzięki gorące za odp

Gość czarna inez21
halo jest tu kto:)

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się