*Dora* 0 Napisano Styczeń 15, 2007 Aaaa, jak siedzi na tym forum to jej nie przeszkadzaj!!!!! Bo to nie jest zwykłe forum :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
MalutkaMałaJa 0 Napisano Styczeń 15, 2007 Porzucony, mówisz, że znamy Twoją dziewczynę? Chyba, że mówisz ogólnie o całym forum. Wyjdźcie gdzieś, zrób Jej niespodziankę, zaskocz Ją. My to lubimy (no prawie zawsze :) ). Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Cala 0 Napisano Styczeń 15, 2007 W 100 % zgadzam się z MalutkąMałąJa... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Porzucony Napisano Styczeń 15, 2007 no nie wiem gdzie mam wyjść? do lokalu na piwo? co to za frajda;/ co proponujecie? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Cala 0 Napisano Styczeń 15, 2007 Idę spać... Dobranoc... :( Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ski 0 Napisano Styczeń 15, 2007 \"różowy kryształ\" a to jest jakieś iinne? czym się różni? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
MalutkaMałaJa 0 Napisano Styczeń 15, 2007 Ski, hmm. Już mówię. Nie mam jeszcze aparatu, będę miała założony w piatek na górę narazie. Łuk będzie metalowy, a zamki całkiem przezroczyste. Moja orto taki ma i bardzo mi się to u Niej podoba. Widziałam jeszcze u jednej dziewczyny. Kiedy pierwszy raz go zobaczyłam to tak troszkę nachalnie zagladałam tej dziewczynie w zęby, bo nie byłam pewna czy na pewno ma aparat. Na pewno jest delikatniejszy niż metalowy. Ale przy właściwym użytkowaniu i higienie powinno być ok. Mojej orto nic nie odpadło i nie złamało się. Ja mam małą szczękę i niezbyt szeroki uśmiech więc i tak bardzo nie będzie widać aparatu. Nie chodzi o to, że jakoś specjalnie chcę go chować. Ale taki właśnie mi się podoba :). Za jeden łuk płacę 1 800 zł. Dla porównania jeden łuk metalowego u mojej orto kosztuje 1 200 zł. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
*Dora* 0 Napisano Styczeń 15, 2007 Porzucony - wyjdźcie a my zobaczymy która aparatka zniknęła, hehe :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
*Dora* 0 Napisano Styczeń 15, 2007 Porzucony - A co ona teraz robi jak Ty siedzisz na forum? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ski 0 Napisano Styczeń 15, 2007 sekundeczke ale że kryształowe to jest rodzaj jak metalowy czy że rodzaj kolorku? kurde jestem w tym totalnie zielona przepraszam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
MalutkaMałaJa 0 Napisano Styczeń 15, 2007 Ski, ja będę mieć przezroczysty. Nie wiem jakie są inne. Kiedy ostatnio wychodziłam od orto zaskoczyła mnie pytaniem jaki kolor zamków chcę, myślałam, że są tylko przezroczyste. Więc niestety nie mam bliższych informacji na ten temat. Fajnie jakby można było zmieniać kolorki, ale nie wiem jakby to miało wyglądać. Nie wiem niestety. Ja będę mieć przezroczysty na pewno. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Porzucony Napisano Styczeń 15, 2007 jest przy drugim kompie u siebie w domu Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
MalutkaMałaJa 0 Napisano Styczeń 15, 2007 Kryształ górski to aparat kosmetyczny. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
*Dora* 0 Napisano Styczeń 15, 2007 ski - metal to w koloprze sreberka a kryształ to prawie jak przezroczyste, chyba :), może być też biały - porcelanowy (chyba) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
*Dora* 0 Napisano Styczeń 15, 2007 Porzucony - mówiłeś, ze mieszkacie razem? To jak może byc u siebie w domu? DOBRANOC!!! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Porzucony Napisano Styczeń 15, 2007 mieszkamy razem na studiach... ona wyjechala teraz do domu (mama)... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Porzucony Napisano Styczeń 15, 2007 dobra, bo jak jutro zobaczy jakiej jej siary na forum narobiłem to już nigdy do mnie nie przyjedzie:) Dobranoc Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
MalutkaMałaJa 0 Napisano Styczeń 15, 2007 ski, zobacz sobie trzeci link, który Dora ma w stopce. To jest blog o ortodoncji. Na górze są zdjęcia aparatów. Wydaje mi się, że te przezroczyste to kryształ górski. Tylko na zywo wygląda to troszke inaczej, bo lampa odbija światło. Jednak myślę, że może to być kryształ. Spotkałam się też z określeniem szafir górski. Ciekawa jestem czy to to samo. Porzucony, też zwróciłam uwagę na to samo co Dora :). Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ski 0 Napisano Styczeń 15, 2007 jak dobrze że trafiłam na to forum:* kiedyś używałam mydziewczyny.tenbit i to było do duszy. Teraz tylko zastanpwić się czy przeźroczyste czy kolorki- jak tak to jakie? nie chciałam mieć niebieskich ale znalazłamz zdjątko z super niebieskim aparatem: http://www.ortodonta.com.pl/grafika/gumeczka_4.jpg a teraz coś dziwnego: http://www.ortodonta.com.pl/grafika/gumeczka_6.jpg to jest kryształ? i coś dla odważnych: http://www.ortodonta.com.pl/grafika/gumeczka_3.jpg fajne jakby nie było jażące:] nie dla mnie! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Anka 29 Napisano Styczeń 15, 2007 Witam serdecznie Wszystkich........noszę aparat od 1,5miesiąca i czuję dziwne przemieszczenia w mojej górnej szczęceeeeeeeeeee Ciągle wydaje mi się że coś jest nie tak..........chyba przesadzam ...ale co zrobić :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
MalutkaMałaJa 0 Napisano Styczeń 15, 2007 Oj Porzucony, czy Ty nam kitu nie wciskasz czasem ;) ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
MalutkaMałaJa 0 Napisano Styczeń 15, 2007 Anka, witaj :) Jak czujesz przemieszczenia to dobrze :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ski 0 Napisano Styczeń 15, 2007 hej Aniu:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ski 0 Napisano Styczeń 15, 2007 SPadam bo jutro lekcje do 15,30 angielski kolenda i ortodonta na 20 ale zajob:D ide spać papa;* Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
MalutkaMałaJa 0 Napisano Styczeń 15, 2007 Ski, super te niebieskie są. Tamten to nie jest kryształ. Zamki kosmetyczne są większe od metalowych. A te, które pokazujesz to mini zamki, bardzo mi się podobają, najbardziej te niebieskie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Anka 29 Napisano Styczeń 15, 2007 dziwne to uczucie .......ruszające zęby :) :) :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
MalutkaMałaJa 0 Napisano Styczeń 15, 2007 Aniu, a jaki masz rodzaj aparatu? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Anka 29 Napisano Styczeń 15, 2007 zwykły metalowy, z żółtymi gumkami -nie jest taki zły!!!!! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
MalutkaMałaJa 0 Napisano Styczeń 15, 2007 Na jak długo masz go założony? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość aparacik metal Napisano Styczeń 15, 2007 MalutkaMałaJa, najlepszy sposob na zalozenie gumki - kawałek nici dentystycznej przeciagnąc przez oczko w gumce i nastepnie wpychać to miedzy zęby tak , jak sie je czyści normalnie nićmi. To sposób polecany przez dentystów. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach