SUNSHINE23 0 Napisano Styczeń 29, 2007 wiem, juz mam dziureeee:P Cala Buraku Siema Siema:P Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Cala 0 Napisano Styczeń 29, 2007 No cześć żółta Pipko ;););) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
SUNSHINE23 0 Napisano Styczeń 29, 2007 ale żółta??? NO WEŹ SIĘ>>>:D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kamyk22 0 Napisano Styczeń 29, 2007 hej dziewczyny własnie wrociłam z debilnego egzaminu i robie sobie przerwe od rycia :P- niestety nie na długo bo w sr kolejny egzamin :( chyba omineło mnie jakies rozdawanie zdjec ???????????????? a W ramach postepu sprawy aparatowej zapisłam sie do kolejnego ortodonty- BOZE SPRAW ZEBY TO JUZ BYŁ TEN WŁAŚCIWY :) - wizyta w czwartek :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
aparatka- 0 Napisano Styczeń 29, 2007 Kamyk to masz troszke tych egzaminków później wyśle tobie zdjęcie, odpoczywaj od nauki:-), nie wiele masz tego czasu na odpoczynek:-), ale zawsze coś Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
aparatka- 0 Napisano Styczeń 29, 2007 Kamyk powodzenia w czwartek na wizycie u orto:-):-), zobaczysz to juz bedzie ten właściwy:-) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
SUNSHINE23 0 Napisano Styczeń 29, 2007 KAMYCEK:* Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Cala 0 Napisano Styczeń 29, 2007 SUNSHINE23, no żółta jak słoneczko, noooo :P Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
SUNSHINE23 0 Napisano Styczeń 29, 2007 No patrz jaka ja niedomyslna:D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Cala 0 Napisano Styczeń 29, 2007 SUNSHINE23, bo jestes ciemnożółta :P:P: Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
*Dora* 0 Napisano Styczeń 29, 2007 Hejka. Wróciłam od dentysty, już mi mało zostało do leczenia :) Zapisałam się jeszcze na marzec ....bo takie kolejki. Muszę wyciąć tą ósemkę i wyrwać jeszcze jednego korzenia po zębie u tego profesora w Lublinie. On nie robi na kasę chorych :-( No nic, na razie jeszcze nie mogę się zebrać na odwagę. Dzis leczyłam siódemkę i jak przybory dotykały tyłu buzi i języka to ćwiczyłam oddychanie nosem, żeby nie było odruchu wymiotnego :) Nawet wychodziło, ale momentami cięzko było. Nie wyobrażam sobie wycinania ósemki, ja mam straszne odruchy wymiotne. Aparatka- jak będziesz po zabiegu to mi opowiesz :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość ekspert2002 Napisano Styczeń 29, 2007 Witam wszystkie Panie:P Ja mam aparacik od 2 października nowej generacji tzn. leczenia Damona, miałam straszny problem z zębami bo wszystkie były w jednej lini oprócz czwórek które wisiały w powietrzu :P przez to zaczęły sie wszytskie krzywić koszmar , groziło mi że bede musiała nosić aparat zewnetrzy (czyli nie w buzi to sie nazywa MASKA HAELRA) okropnie zjechłam Wrocław ,Nyse i zostałam w moim mieście gdyż wtedy pojawił sie ten cud medycyny aparat Damon dziś po noszeniu aparatu przez 4 miesiące (choć nie czuje się że to juz tyle) mam jedna linie zębów uparte czwórki wchodza w szpary które nie wiadomo skąd się wzieły poprostu super , zęby mnie wogóle nie bolą wizyty mam co 3 miesiące... współczuje wam tylko tego wyrywania zębów naprawde choć nie wiadomo czy ja nie bede musiała mieć wycinanych ósemek... ale narazie o tym nie myśle i ciesze sie z dotychczasowych efektów:P Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
*Dora* 0 Napisano Styczeń 29, 2007 ekxpert2002 - fajnie Ci :) A ile kosztuje ten Damon? To też jest aparat stały? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
aparatka- 0 Napisano Styczeń 29, 2007 Dora obiecuje ze wszystko ci opowiem po wycinaniu ósemeczki:-), nie bój się:-)hehe powiedziała ta co się nie boi;-), w środe jak wróce i ochłone to usiąde przy komputerku i wszystko Ci opowiem, a jak nie w środe to w czwartek rano:-):-) Dziewczyny, miedzy moją 2 a 3 juz jest nawet malutka szparka:-):-), a na poczatku ortodontka się zastanawiała czy wepchnie zameczek na 2:-), jak na 3 miesiące noszenia to chyba ładnie poszło:-) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
aparatka- 0 Napisano Styczeń 29, 2007 Widzisz Dora udawało się Tobie opanować odruchy wymiotne a wyciski trwaja krócej niż leczenie:-) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kamyk22 0 Napisano Styczeń 29, 2007 dziewczyny słyszałyście moze o jakiejś zaleznosci miedzy przerośnietymi migdałkami a wadami zgryzu ??? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
dSign 0 Napisano Styczeń 29, 2007 *Dora* A dokładnie do jakiego lekarza jedziesz do Lublina?? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Cala 0 Napisano Styczeń 29, 2007 kamyk22, niekiedy wady zgryzu mogą powstawać przez przerośnięte migdałki. Bierze się to stąd, iż mając przerośnięte migdałki najczęściej oddychamy podczas snu przez usta. Z kolei oddychanie przez usta może prowadzić do wad zgryzu. Nawet nieprawidłowe przełykanie może je powodować! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kamyk22 0 Napisano Styczeń 29, 2007 Dzięki Cala Kurcze bo ja mam niestety przerosniete migdałki i ddycham przez usta nie tylko przez sen, boje sie ze zeby wyleczyć tylozgryz i nie doprowadzić do jego nawrotu bede musiała je usunąć bleeeeee Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Cala 0 Napisano Styczeń 29, 2007 auć :o Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
aparatka- 0 Napisano Styczeń 29, 2007 Dora to ten super magiczny aparacik:-) http://www.strzalkowska.pl/metody.php?page=str_metody_aparat_06 Kamyk juz wysyłam to opóźnione zdjęcie:-) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kamyk22 0 Napisano Styczeń 29, 2007 Dzięki za zdjęcie - zazdoszcze ci tego cuda :) tylko po co ta ręka na pierwszym planie :P Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
aparatka- 0 Napisano Styczeń 29, 2007 Oj kamyk co sie czepiasz reki to nie jest pozowane zdjęcie:-), wyjmowałam jakies jedzonko z krzywej jedynki;-), tez takie sreberko bedziesz miała:-):-) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
*Dora* 0 Napisano Styczeń 29, 2007 aparatka- dzięki za fotkę :) No właśnie, ręka zasłania :) ale co nieco widać. Jeszcze raz wspomnę, że mi się podobają Twoje ząbki bo są duże!!!! dSign - ten polecany i chwalony lekarz w Lublinie to profesor Tomasz Tomaszewski - chirurg szczękowy. Mam tel. jakby co :) Podobno b. miły i delikatny :D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
aparatka- 0 Napisano Styczeń 29, 2007 Hehe Dora jestes jedyna osoba która mówi ze mam ładne zeby:-), no poza moim chłopakiem on to musi mówic:-):-), i musza sie mu podobac:-), a ze sa duze to wiem jak u królika:-), jak to Cala napisała, ze jak króliczek:-), mi bardziej przypominaja bobra;-) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Cala 0 Napisano Styczeń 29, 2007 aparatka-, nie no jesteś zbyt krytyczna wobec siebie :) Królik to się zgodzę i nie ze względu na zęby, ale pozę jaką przybrałaś ;) Ale żeby zaraz bóbr?! :D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
aparatka- 0 Napisano Styczeń 29, 2007 No co jeszcze troszke moge sie pośmiac z zabków, bo jak beda proste to z czego bede sie smiała:-), zawsze sie z nich smieje:-) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Cala 0 Napisano Styczeń 29, 2007 No ja też się nie raz nabijam z mojego \"dziubka\" ;) Ehhh... Juz sie nie mogę doczekać :) Od jutra zaczynam oficjalne odliczanie :D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
aparatka- 0 Napisano Styczeń 29, 2007 Cala zakładasz dól i góre? Czy na początek jeden łuk sobie ozdobisz;-) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
*Dora* 0 Napisano Styczeń 29, 2007 Dobranoc dziewczynki! Boli mnie ta siódemka leczona :O Dziś się czuję lepiej, nawet mnie ta szyja tak nie boli. Possałam trochę Streptils (bo tylko to wczoraj było w domu) i może po nim mnie puściło? Ala rano też miałam dreszcze, 3 swetry i się telepałam w pracy :D Wzięłam dziś antybiotyk, mam nadzieję, że nie będzie jakiś skutków ubocznych :-( Kiedyś po jednym wylądowałam w szpitalu :O Hehe, przeżyłam trochę strachu, nie ma co :) Jutro pójdę się zapisać na USG cycków, bo czasami coś mnie kłóje w jednym. No i pod pachą czasami coś mnie uwiera. Tak się ciągnie to od kilku lat... Może też coś z węzłami... DOBRANOC! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach