*Dora* 0 Napisano Marzec 5, 2007 aparatka- a co u Ciebie z tym przerostem? Coś czytałam ale do końca nie wiem o co chodzi :) Orto mi powiedziala, że chce wszystko na raz założyć... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
aparatka- 0 Napisano Marzec 5, 2007 Dora ja tez nie wiem o co chodzi:-(, jak byłam wyrywac pierwsza 8 to cos gadał ze trzeba to usunąć, ale nie wiem co to jest :-), wiem ze nie bedzie blało bo to nie ząbek:-):-), tylko miekkie dziąsło:-) W środe wam powiem co to jest:-) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
aparatka- 0 Napisano Marzec 5, 2007 Dobranoc dziewczynki, słodkich snów, pa!!! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
SUNSHINE23 0 Napisano Marzec 5, 2007 Kamycek nie boj sie, mi tez tak marudzili, a jak sie zdecydowalam to raz ze tata zaplacil, a mi pieniadze kazal odlozyc a dwa ze teraz kazdy mi zaglada do paszczy i sie cieszy ze tak ładnie mi zeby migrują:P Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kamyk22 0 Napisano Marzec 5, 2007 Mi rodzice na zeby nie chca dac ani grosza- za wymiane wszystkich plomb tez zapłaciłam ze swoich peniazków (ale nie jest tak zle bo na prawko dostałam) A jak Twoje pzrerwy po 5 - zmniejszyły się?? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
SUNSHINE23 0 Napisano Marzec 5, 2007 po jednej 5- tak, o połowę. po drugiej- wcale:/ Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
SUNSHINE23 0 Napisano Marzec 5, 2007 a co Ty teraz zrobisz z tym wyrywaniem? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kamyk22 0 Napisano Marzec 5, 2007 jutro ide do ortodontki po skierowanie i ojciec łaskawie zgodził sie załatwic mi wizyte w szpitalu na chirurgi Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
*Dora* 0 Napisano Marzec 6, 2007 Cześć! Witam we wtorek :D Wczoraj wymiękłam i poszłam spać z kogutami :) Czas szybko leci i doczekam sie maja tak jak prawie niedługo kwiatnia. W maju mam urodzinki, ciekawe czy już będe miec na nich aparacik :P Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
aparatka- 0 Napisano Marzec 6, 2007 Dora bedziesz miała wymarzony aparacik, a ja tez mam w maju urodzinki, to chyba obie jestesmy byczki:-), ja mam 10 maja, a Ty?? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
*Dora* 0 Napisano Marzec 6, 2007 Ja jestem bliźniak :D Urodziłam się 27 maja. Muszę w tym tyg. zrobić pierwsze szczepienie :P ale mam jeszcze @ i nie wiem czy to nie przeszkadza.... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
SUNSHINE23 0 Napisano Marzec 6, 2007 Dora, urodziłaś sie w ten sam dzień co mój Tata:) ja też 27-ego ale marca:P Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
*Dora* 0 Napisano Marzec 6, 2007 w porzo SUNSHINE :) Ja sie urodziłam w niedzielę :P Jestem leniwa :P Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
aparatka- 0 Napisano Marzec 6, 2007 Dora szczepic sie chyba mozna jak się ma @:-), myśle ze to nie przeszkadza:-) Sunshine, to niedługo Twoje urodzinki:-D, a co Cala juz 24 na dobe pracuje:-(, ze wcale nie zaglada tutaj;-) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kamyk22 0 Napisano Marzec 6, 2007 A ja urodzinki miałam tydzień temu :) i mam takie wrazenie ze od tych 23 lat to juz sie jakis nawy etap w zyciu zaczyna - tez tak miałyście??? :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
katekatee 0 Napisano Marzec 6, 2007 od 23 ja 19 marca będe mieć 22 i też czuje że się jakiś nowy etap zaczyna... będę mieć aparat:) kamyk nie przejmuj sie ja też non stop słucham \"przeciesz nie masz wcale złych zebów\" \"aktorki maja gorsze\" i co i tak zakładam!! I sama za wszystko płacę, co prawda z pożyczki mamy ale jak by nie było to będę jej spłacac ta pożyczkę. Nie przejmuj się ja, moja mama mimo iź wie że za 8 dni będę mieć założony aparat upracie próbuje mnie zniechęcić. Ale ja sie nie dam. Trzymam za Ciebei kciuki i żebyś za niedługo tak jak ja teraz odliczała dni do założenia czegoś co napewno odmieni Nasze życie\":) Pozdrawiam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
aparatka- 0 Napisano Marzec 6, 2007 Kamycku nic nie powiedziałas ze masz urodzinki, Wszystkiego naj naj...:-D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
*Dora* 0 Napisano Marzec 6, 2007 No właśnie! Dobrze, że sie teraz przyznałaś :D Spóźnione ale WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
*Dora* 0 Napisano Marzec 6, 2007 Mi od ok. 23 lat życie bardzo się zmieniło :-( Kiedyś pisałam o tym na forum :-( Mam nadzieję, że teraz będzie tylko coraz lepiej :) Praca, aparat, slub, dziecko :D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
aparatka- 0 Napisano Marzec 6, 2007 Hej dziewczynki niedługo nasze świeto dzien kobitek:-), ciekawe czy moj kochany cos wymysli;-), pewnie ja coś zaplanuje jak zawsze;-) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
aparatka- 0 Napisano Marzec 6, 2007 Niom Dora mi tez sie niedługo zacznie:-), praca, slub i dzidzius:-) na dzidziusia jeszcze pewnie poczekam:-) W buzi tam gdzie mam rane po 8 czuje takie cos twarde;-), ciekawe co to jak dotykam to troche boli:-( Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
aparatka- 0 Napisano Marzec 6, 2007 Zajrzałam tam moim lustereczkiem takim co maja dentysci:-), nic tam nie widac, nie ma ranki dziąsło zarosniete tylko chyba sie wygoiło do konca:-):-), ale szybciutko:-) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość bessi Napisano Marzec 6, 2007 hej macie moze luk podniebienny. Bo ja mam zalozony. Umiecie w tym jesc i mowic normalnie. A przedewszystkim calowac sie ?? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kamyk22 0 Napisano Marzec 6, 2007 Dzieki dziewczyny za zyczenia Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość aparatka z większym stażem Napisano Marzec 6, 2007 witam:) koleżanka poleca mi (stosowała po zdjęciu aparatu bo się dzięki dolnemu łukowi nabawiła paradontozy) pastę Meridol - macie jakieś opinię o niej? czy wpływa jakoś na kondycję dziąseł? i jeszcze pytanko - czy pojawia się na forum jeszcze Romek - ortodonta?? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
*Dora* 0 Napisano Marzec 6, 2007 A moja dziura po siódemce tez sie juz zagoila :) Jest jeszcze dołek i tam mi wlata jedzenie :P Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
MalutkaMałaJa 0 Napisano Marzec 6, 2007 Pastę i płyn Meridol polecał mój denstysta. Nie używałam nigdy tych produktów. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość aparatka z większym stażem Napisano Marzec 6, 2007 MMJ - dziękuję Dora - mi jedzonko włazi w przerwy między 6 a 5 i nie daję rady już z tym.. mam nadzieje że teraz mi orto jakoś to "ściśnie" mocniej, żeby juz się do siebie dosunęły i nie było tej "dziury" między nimi:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
przyszła aparatka 0 Napisano Marzec 6, 2007 Cześć Wszystkim :). Dawno nie zaglądałam do Was, ale ostatnio nie mam na nic czasu, praca, studia, a teraz jeszcze wieczory spędzone na fotelu u stomatologa. Właśnie od niego wróciłam, miałam robione aż 4 zęby, w tym zakończenie kanałowego :D. Siedziałam prawie 2 godziny, jestem cała \"wykręcona\" na buzi, ale nie żałuję. Szkoda tylko, że to wszystko tyle kosztuje, dziś ubyło mi 390 zł. z kieszeni, a to jeszcze nie koniec. Smutno mi trochę, bo dzisiaj 6 marca, moje urodzinki, a do aparatu dalekooo, ale NIE poddam się, no i okazało się że do usunięcia mam nie jedną, a niestety dwie 8.. Miłego wieczoru Dziewczyny, ja zmykam do łóżeczka poodpoczywać Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach