brown eyed girl 0 Napisano Marzec 7, 2007 Witam, dzis bylam na kontroli u orto. Zapytala mnie czy boli mnie nos przy nakrecaniu haasa... nie boli mnie narazie,ale to dziwne... Czy moze mi sie od tego poszerzyc nos? :o od rozszerzania podniebienia?! Booze oby nie!! :O :( Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
*Dora* 0 Napisano Marzec 7, 2007 megara :) Współczuje grypy jelitowej :O Mi też wszystko się chrzani i staje na drodze do aparatu :-( Przede wszystkim ta ósemka :-( Ale trzeba walczyć i czekać ...bo cierpliwi zostaną nagrodzeni :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
aparatka- 0 Napisano Marzec 7, 2007 Grypa zołądkowa straszne, miałam takie cos kiedyś, współczuje Dora, doczekasz się Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ski 0 Napisano Marzec 7, 2007 megara, miałam 2 razy.. straszne i trzeby pić jakieś wstrętne lekarsta smakujące jak rozpuszczona śmierdząca kreda. Pierwsze co przyswoiłam i zostało mi w brzuszku to suchary, a później ryż. 3maj się! ps nie wyrabiam z nauką;(;(;( Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ski 0 Napisano Marzec 7, 2007 coś pusto ide czytać Trylogie, obym nie zasnęła papa;* Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
*Dora* 0 Napisano Marzec 8, 2007 WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO KOBITKI W NASZYM WSPANIAŁYM DNIU!!! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Kewcia 0 Napisano Marzec 8, 2007 DUZA BUZKA DLA KAZDEJ!:):):*:* Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość aparatka z większym stażem Napisano Marzec 8, 2007 wszystkiego naj kobietki - przede wszystkim prostych ząbków jak najszybciej:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
aparatka- 0 Napisano Marzec 8, 2007 Wszystkiego naj naj kobietki:-D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
katekatee 0 Napisano Marzec 8, 2007 Ja równiez życze wszystkiego najlepszego:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
aparatka- 0 Napisano Marzec 8, 2007 Sunshine kobietko co sie dzieje?? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kati-kati 0 Napisano Marzec 8, 2007 Hej dziewczyny. Baaardzo dawno nie pisałam (chociaż codziennie Was czytam :) ) ale dzisiaj postanowiłam napisać parę słów. Otóż właśnie wróciłam od orto. Moje leczenie wydawało się, że będzie proste - po prostu krzywe zęby, ale okazało się że mam również pewną wadę zgryzu, która polega na tym, że górne jedynki nie są równiutko nad dolnymi. No i do tej pory (a noszę aparat ładnych parę miesięcy) miałam normalne wizyty, wymianę drutu, gumek itd. A dziś orto wyjątkowo długo siedziała nade mną i wymyśliła: sprężynkę, gumowy łańcuszek, dwie pentelki z cienkiego drutu założone na zamki na piątce, poprzeplatane przez zamki na czwórkach, trójkach i dwójkach, skręcone jakimiś kombinerkami :) (tak mam z dwóch stron) + normalne druciki i gumki. Poza tym na następnej wizycie mam mieć zakładane kolejne 4 pierścienie (będę miała 8 pierścieni w buzi) a za wizytę zapłacę 2x tyle co zwykle. Normalnie myślałam, że te wszystkie łuki podniebne, hyraxy itd to dużo, a tu się okazuje, że nie :) Tak tylko chciałam napisać jakie cuda można mieć w buzi :) Lecę jeść bo wszystko mnie porządnie ciągnie i wieczorem chyba zostanę na kaszce czy budyniu. Pozdrawiam :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość złośnica85 Napisano Marzec 8, 2007 hej. czytam was z pewnym niedowierzaniem i jednocześnie z zadrością. Chodzi mi o to że cieszycie się z tego że macie aparat co więcej oszczędzacie na nie i czekacie z upragnieniem :-) Ja chyba też założę sobie aparat i normalnie wpadam juz w rozpacz. tym bardziej że właśnie siostra wróciła przed chwilą ze zdjęcia aparatu i ma takie ładne ząbki że normalnie jej zazdroszczę :-( Najgorsze jest to że mam 21 latek a wyglądam na 16 a jak założę aparat to będę w ogóle wyglądała na 13. Niby taka uroda ale mi się to nie podoba... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kamyk22 0 Napisano Marzec 8, 2007 Hej kobietki wszystkiego naj naj naj naj - nie tylko dzisiaj [ serce] A takie zyczenia ja dostałam :D ;) : http://www.joemonster.org/mg/albums/ekartki/dzien_kobiet/dk003.jpg Złosnica85 pierwzse słysze zeby aparat odejmował lat :D nie przejmuj sie niczym i go zakładaj ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
*Dora* 0 Napisano Marzec 9, 2007 Hejka! Jak minął dzionek wczorajszy? Jak świętowałyście? Ja byłam w knajpce na browarku :P I tak zleciało..... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
przyszła aparatka 0 Napisano Marzec 9, 2007 Dzięki wielkie za urodzinowe życzonka :D. Aparatka, gratuluję a jednocześnie zazdroszczę Ci, że już będziesz miała na wszystkich ząbkach aparat :). Ja wczoraj byłam na pierwszej konsultacji u orto i ku mojemu ździwieniu okazało się, że najprawdopodobniej nie będę miała usuwanych 8, ale musi ona to jeszcze wszystko skonsultować z chirurgiem. Miałam zrobione wyciski, więc już wielki krok do przodu :), myślałam że wyjmie mi z tą \"gumą\" wszystkie ząbki. Okazało się, że jestem \"ekstremalnym\" przypadkiem - to słowa mojej orto, bo mam barrrdzo zwężoną u góry szczękę, no i zanim będzie aparat u góry, czeka mnie 4-6 miesięczne noszenie szyny, podejrzewam, że to ten hyrax, koszt ok. 650 zł, a na dół będę miała zakładany od razu :D. Megara, wiem przez co przechodzisz, ja dzisiaj całą noc spędziłam w ubikacji (wymioty i biegunka), do tego miałam 39 gorączki i ledwo trzymałam się na nogach, dopiero teraz się wyklułam z łóżka, ale zaraz do niego wracam. Panuje teraz wirus o nazwie Rota i to on daje takie objawy, sporo ludzi trafia do szpitala. I też jestem zła, bo dzisiaj miałam mieć ostatnią wizytę u stomatologa, a tak to mi się wszystko przesunie o te parę dni, ale w końcu się doczekamy, zobaczysz :). Dużo UŚMIECHU Dziewczyny Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
aparatka- 0 Napisano Marzec 9, 2007 Mój dzien kobiet był taki sobie dostałam kwiatki, ale dzis sobie wieczorem z chłopakiem posidzimy razem, wczoraj byl aerobik, meczacy dzien na zajeciach, dzis zreszta tez no i jeszcze dzis zakładanie aparatu:-) Ciekawe co ja bede miała w buzi bo mówiła mi ortodontka ze 1500 za wszystko aparat i cos na podniebieniu, moze to jakies pierdoł;-) bedzie:-) przyszła aparatka, nie zazdrosc mi tez sie dczekasz zswojego aparatu:-), chociaz ja sama tez zazdroscilam tym co juz mieli załozone:-) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
aparatka- 0 Napisano Marzec 9, 2007 Chyba dziś z chłopaczkiem jakąś pyszna kolacyjke przyrzadzimy, taki spóźniony dzien kobiet ale czy ja dam rade dzis zjeść to sie jeszcze okaze;-) Sunshine!!!! Gdzie sie podziewasz??? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Emma23 0 Napisano Marzec 9, 2007 Cześć wszystkim:) fajnie ci aparatka ze bedziesz miala juz oba aparaty ja nadl czekam na swoj dol:( mam tyle zajec i obowiazkow ze nie mam czasu do was tu zagladac:( co z SUNSHINUE?? jak jej egzamin??? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
mała_Lenka 0 Napisano Marzec 9, 2007 hejka jestem tu nowa więc z okazji pierwszego posta witam wszystkich:) więc tak było ze mną: wczoraj poszłam zrobić zdjęcie i od razu później poszłam do ortodonty okazało się że moje zęby mądrości już wyrosły lecz się położyły pod dziązłem i trzeba je będzie usuwać chirurgicznie :( szkoda zawsze chciałam je mieć. zrobił mi wycisk a za 20min czekania z gumkami między zębami miałam już zakładany aparat myślałam że to troche musi potrwać to była moja pierwsza wizyta u ortodonty i stomatologa od 8 lat i od razu założyli mi aparat (szybko) strasznie mnie bolało przy zakładaniu pierścieni na szczęście nie mam nic na podniebieniu :) rusza mi się teraz dwójka czy to normalne? boje się że wypadnie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ski 0 Napisano Marzec 9, 2007 Dora ja się urodziłam 2 maja, jestem jesczze byczek;) aparatka- i co masz aparacik? ;) ja się miło rozczarowałam bo w dzień kobiet pełno ciepłych życzeń i batoniki :) ide oglądać klaudiusza ps. poradźcie mi jaki kupić tonik do twarzy (nieuczulający) papa;* Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość sówcia Napisano Marzec 9, 2007 tak tak aparatki ja mam aparacik już tydzień i dalej nie mogę jeść tzn jem ale z bólem:(:(:( już nie mogę sie doczekać kiedy zobacze w lustereczku prościutkie ząbki :):):) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
brown eyed girl 0 Napisano Marzec 9, 2007 Ski, ja uzywam Sebamed Clear Face, do kupienia w Rossmannie. Malo znany ale nie najgorszy:) A co do dnia kobiet, to jestem mile zaskoczona:D mamy 5 chlopakow w kl [i 31 dziewczyn] i dostalysmy sliczne tulipany, zyczenia i w ogole przyszli w garniakach :D Suuuper jeszcze nigdy tak nie bylo ;) A w ogole to spoznione ale szczere zyczonka dla Was,kobietki Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ski 0 Napisano Marzec 9, 2007 u nas w rossmanie zauważyłam że jest drożej niż gdzieś indzinej.Dzięki za odp;) BROWN a wyślij mi twoje foto;-) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość danonek Napisano Marzec 9, 2007 Dlugoi nie pisalam hehe:P duze sie podzialo :D kamyk22 : ja mialam wyrwane dwie gorne czworki normalnie u orto... nie bylo zle :D hehe Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ski 0 Napisano Marzec 9, 2007 APARATKA CZEKAMY Z NIECIERPLIWOŚCIĄ! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
aparatka- 0 Napisano Marzec 9, 2007 Mam juz aparacik maluchu:-) Gumeczki żółte z takimi niebiesko -fioletowymi:-), nie wiem czy sa bardziej niebieskie czy bardziej fioletowe:-) zjadłam pizze juz z aparatem, czyli nie jest źle ten na rozszerzanie to za jakis czas bede miala, a za jaki to nie wiem:-), zabki mnie nie bola na dole to nie czuje nawet aparatu:-) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
brown eyed girl 0 Napisano Marzec 9, 2007 ski, ja jestem CHOLERNIE niefotogeniczna :o wygladam gorzej niz na zywo :D i nawet nie mam swojej fotki w kompie,ale jakąs sobie pstrykne:) i wysle. Jak cos to moj mail : madzia-maggie@o2.pl tez mozesz fotke wyslac :D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ski 0 Napisano Marzec 9, 2007 BROWN zaraz wyślę, APARATKA oczekuje foto nowych gumeczek:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
SUNSHINE23 0 Napisano Marzec 9, 2007 jestem:) aparatko nie martw sie tak o mnie.. mam talent do wpadania w kłopoty ale i talent do wyplątywania się z nich. usg już mialam- wszystko w porzadku:) gratuluje aparatu:* Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach