Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...
*Dora*

ZAK艁ADAM STA艁Y APARAT ORTODONTYCZNY - KTO JESZCZE?

Polecane posty

Go艣膰 ania1456
Ja mam takie dosc nietypowe pytanie do ludzi noszacych hyraxa... Glownie do dziewczyn ;) czy przeszkadza Wam on w dosc intymnych sytuacjach? :P i nie mam tu na mysli calowania ;)

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 ania1456
Ja mam takie dosc nietypowe pytanie do ludzi noszacych hyraxa... Glownie do dziewczyn ;) czy przeszkadza Wam on w dosc intymnych sytuacjach? :P i nie mam tu na mysli calowania ;)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ania1456

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 soniaaa84
Witam wszystkich, postanowi艂am zaj膮膰 si臋 moimi z膮bkami. Teraz chodz臋 do stomatologa by je wszystkie wyleczyc i za艂o偶y膰 aparacik, w trakcie leczenia okaza艂o sie 偶e moja g贸rna jedynka jest martwa i w 艣rodku niej ropa, otworzono kana艂 i leczenie trwa, no ale nie o tym ;). Mam pytanko poniwa偶 moja jedyneczka zaczyna sie odbarwia膰 szarze膰, to czy na martwy z膮b mo偶na na艂ozy膰 aparat? a mo偶e s膮 jakie艣 sposoby by j膮 wybieli膰 ?. I jeszcze jedno, na pierwsz膮 wizyt臋 u ortodonty jak powinnam sie przygotowa膰 by zaoszcz臋dzic na wizycie? mam juz zrobiony pantonogram , czy to wystarczy ? czy co艣 jeszcze powinnam mie膰 ze sob膮 ? p.s jak wasi partnerzy zareagowali na aparat ? przeszkadza on w ca艂owaniu ? jest jakos odczuwalny dla faceta ?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 slawek84
Hej Mam aparat od marca tego roku (g贸ra) i do艂 od wrzesnia . Przed za艂ozeniem aparatu mialem ekstrakcje 贸semek przy gornej szczece, nie bylo to przyjemne uczucie , nie chodzi mi tu o sam zabieg lecz o te kilka dni po nim , gdy rany sie goi艂y. No ale wytrzymalem i mialem zalozny aparat metalowy. Teraz moj ortodonta chce usunac jeszcze pi膮tki tez na gorze. Bo niby bedzie lepszy efetk. Ja sie pytam czy ma sens , takie wyrywanie zdrowych zeb贸w , czy nie bedzie to mialo wplywu na moje zeby w przyszlosci. Troche mi sie to nie usmiecha. Czy wam tez usuwali tyle zeb贸w? Prosze o odpowiedz na mojego posta

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 slawek84
Hej Mam aparat od marca tego roku (g贸ra) i do艂 od wrzesnia . Przed za艂ozeniem aparatu mialem ekstrakcje 贸semek przy gornej szczece, nie bylo to przyjemne uczucie , nie chodzi mi tu o sam zabieg lecz o te kilka dni po nim , gdy rany sie goi艂y. No ale wytrzymalem i mialem zalozny aparat metalowy. Teraz moj ortodonta chce usunac jeszcze pi膮tki tez na gorze. Bo niby bedzie lepszy efetk. Ja sie pytam czy ma sens , takie wyrywanie zdrowych zeb贸w , czy nie bedzie to mialo wplywu na moje zeby w przyszlosci. Troche mi sie to nie usmiecha. Czy wam tez usuwali tyle zeb贸w? Prosze o odpowiedz na mojego posta

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 slawek84
Hej Mam aparat od marca tego roku (g贸ra) i do艂 od wrzesnia . Przed za艂ozeniem aparatu mialem ekstrakcje 贸semek przy gornej szczece, nie bylo to przyjemne uczucie , nie chodzi mi tu o sam zabieg lecz o te kilka dni po nim , gdy rany sie goi艂y. No ale wytrzymalem i mialem zalozny aparat metalowy. Teraz moj ortodonta chce usunac jeszcze pi膮tki tez na gorze. Bo niby bedzie lepszy efetk. Ja sie pytam czy ma sens , takie wyrywanie zdrowych zeb贸w , czy nie bedzie to mialo wplywu na moje zeby w przyszlosci. Troche mi sie to nie usmiecha. Czy wam tez usuwali tyle zeb贸w?

Udost臋pnij ten post

hej! z nitka dentystyczna jest pewien problem wiadomo ze si臋 dok艂adnie nie wyczy艣ci z膮bk贸w do ko艅ca ale ja dzisiaj czy艣ci艂am i nie mia艂am z tym wi臋kszego problemu mo偶na sobie poradzi膰 Ja ostatni膮 wizyt臋 wspominam z b贸lem - wszystkie druciki tak mi orto ponaci膮ga艂a ze szok !!! Jeszcze czuje z臋by przy gryzieniu ale ju偶 jest lepiej pozdro. dla wytrwa艂ych aparat贸w!

Udost臋pnij ten post

hej! z nitka dentystyczna jest pewien problem wiadomo ze si臋 dok艂adnie nie wyczy艣ci z膮bk贸w do ko艅ca ale ja dzisiaj czy艣ci艂am i nie mia艂am z tym wi臋kszego problemu mo偶na sobie poradzi膰 Ja ostatni膮 wizyt臋 wspominam z b贸lem - wszystkie druciki tak mi orto ponaci膮ga艂a ze szok !!! Jeszcze czuje z臋by przy gryzieniu ale ju偶 jest lepiej pozdro. dla wytrwa艂ych aparat贸w!

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 wojti
witam od 17dni mam hyrax.teraz to nawet mi juz nie przeszkadza-przyzwyczai艂em sie.i naprawde nic to nie boli no moze na pocz膮tku tak troszke-jezyk bola艂 mnie troche od tego metalu a teraz to jest ok.mam go nosi膰 jakies 4miesi膮ce-zastanawiam sie czy napewno to przyniesie rezultat bo mam juz 31lat i nie znam nikogo w tym wieku co nosi tak膮 艣rube.mo偶e ktos nosi taka 艣rube ?.czy po zako艅czeniu noszenia i jak j膮 ortodonta 艣ci膮gnie nie zapadnie sie szcz臋ka do pierwotnego stanu? mo偶e kto艣 o tym cos wie-napiszcie. pozdrawiam i trzymajcie sie mocno trzeba by膰 dobrtej mysli

Udost臋pnij ten post

Witam, czy kto艣 orientuje si臋 mo偶e gdzie w 3-mie艣cie (ew. Rumia, Reda, Wejherowo) mo偶na za艂o偶y膰 sta艂y aparat na z臋by p艂ac膮c za us艂ug臋 w systemie ratalnym? B臋d臋 wdzi臋czna za podpowiedzi, poniewa偶 chcia艂abym za艂o偶y膰 taki aparat a niestety to spory wydatek :-)))

Udost臋pnij ten post

Witam, czy kto艣 orientuje si臋 mo偶e gdzie w 3-mie艣cie (ew. Rumia, Reda, Wejherowo) mo偶na za艂o偶y膰 sta艂y aparat na z臋by p艂ac膮c za us艂ug臋 w systemie ratalnym? B臋d臋 wdzi臋czna za podpowiedzi, poniewa偶 chcia艂abym za艂o偶y膰 taki aparat a niestety to spory wydatek :-)))

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 martaaaaaaaaaaaaa987
hej mam takie pytanie do wszystkich. Mieszkam w usa i chce zalozyc aparat na zeby jednak nie stac mnie tu na to i mam plan zrobic w polsce. Czy jak wroce tutaj po zalozeniu moge jakos miec wizyty kontrolne mimo ze nie zakladalam aparatu tutaj? jesli ktos wie prosze o pomoc

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 martaaaaaa876
mam takie bardzo wazne pytanie, moze ktos sie orientuje. planuje zalozyc aparat staly na zeby tyle ze mieszkam w usa ale planuje zalozyc w polsce poniewaz tutaj mnie na to nie stac. czy jak wroce do usa bede mogla isc do dentysty i miec zwykle wizyty kontrolne, czy wizyty te musza sie odbywac u tego dentysty u ktorego zakladalam aparat?prosze o pomoc

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 martusiat
Hejka! W艂a艣nie poszukuje informacji na temat aparat贸w ortodontycznych i trafi艂am na to forum - super jest :D Dzi臋ki Wam wiele si臋 dowiedzia艂am - dziekuj臋 :) Mam troch臋 w膮tpliwo艣ci, bo ju偶 偶adna ze mnie nastolatka - 23 lata (za 6 miesi臋cy ko艅cz臋 studia). Zawsze marzy艂am o tym, 偶eby wyprostowa膰 z膮bale dolnej szcz臋ki, ale dopiero teraz mam pieni膮偶ki, 偶eby spe艂ni膰 to marzenie... Kiedy艣 nosi艂am aparat ruchomy, ale przegra艂 z wad膮 mojego zgryzu ;) Chyba powinnam zacz膮膰 o wizyty u ortodonty - dacie mi namiary na dobrego, niedrogiego specjalist臋 w OLSZTYNIE? Pozdrawiam!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 martusiat
Hejka! W艂a艣nie poszukuje informacji na temat aparat贸w ortodontycznych i trafi艂am na to forum - super jest :D Dzi臋ki Wam wiele si臋 dowiedzia艂am - dziekuj臋 :) Mam troch臋 w膮tpliwo艣ci, bo ju偶 偶adna ze mnie nastolatka - 23 lata (za 6 miesi臋cy ko艅cz臋 studia). Zawsze marzy艂am o tym, 偶eby wyprostowa膰 z膮bale dolnej szcz臋ki, ale dopiero teraz mam pieni膮偶ki, 偶eby spe艂ni膰 to marzenie... Kiedy艣 nosi艂am aparat ruchomy, ale przegra艂 z wad膮 mojego zgryzu ;) Chyba powinnam zacz膮膰 o wizyty u ortodonty - dacie mi namiary na dobrego, niedrogiego specjalist臋 w OLSZTYNIE? Pozdrawiam!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 martusiat

Udost臋pnij ten post

ju偶 mam 9 miesi臋cy i tydzie艅 aparacik ;) postaram si臋 zrobi膰 zdj臋cia i do艂膮cz臋 je

Udost臋pnij ten post

hej, mam pytanko czy jest ktos kto ma zalozona plaszczyzne nagryzowa? Dlugo to sie w ogole nosi? mi orto zalozyla wczoraj i strasznie sie z tym czuje, okropnie seplenie i nie umie z tym mowic :/

Udost臋pnij ten post

Jestem w tym temacie zielona jest trawka na wiosn臋. A moje krzywe z臋by dobij膮 mnie z wiekiem coraz bardziej. Nie sta膰 mnie na wydatek jednorazowo kilkuset z艂otych na aparat. Nawet do dentysty nie chodz臋 (wiem jak to brzmi, ale do tej pory nie mia艂am nawet jednego zepsutego z臋ba, mam bardzo mocne i zdrowe z臋by, tylko nie s膮 proste). Dlatego mam kilka pyta艅 i jakby ktokolwiek m贸g艂 na nie odpowiedzie膰, to b臋d臋 wdzi臋czna. 1. Ile kosztuje wizyta u ortodonty, tak ok. ? 2. Czy kto艣 mo偶e mi poleci膰 dobrego i niedrogiego ortodont臋 z Sosnowa lub Katowic. I wa偶ne, 偶eby mo偶na by艂o za aparat zap艂aci膰 w ratach... 3. Czy trzeba usuwa膰 z臋by m膮dro艣ci? Niestety mam wszystkie szczery, w dodatku nie do ko艅ca si臋 pokaza艂y, poniewa偶 nie mam ju偶 miejsca w szcz臋ce. Z g贸ry dzi臋kuj臋 za zainteresowanie. Pozdrawiam. P.S. 艁adne z膮bki macie :)

Udost臋pnij ten post

Martyna19 --- >> 1. Wizyta kosztuje ok. 100 z艂 ( je偶eli masz 1 aparat ) , 10 ( gdy masz dwa ) , ale nieraz kosztuj膮 i 200 ( np. jak Ci jaki艣 艂uk wk艂adaj膮 ... lub drucik lepszy wk艂adaj膮 ... ) 2. Nie znam 偶adnego stomatologa z Twoich okolic nalke moge poleci膰 moja p. doktor ! z Bia艂obrzeg ( jest 艣wietna ) :)) 3. Je偶eli nie mieszcz膮 Ci si臋 w szcz臋ce to raczej trzeba je usun膮膰 ... ( wi臋kszo艣膰 si臋 usuwa ... ) ;// :))

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Rzepq
Hej , mam aparat sta艂y od tygodnia. 2 dnia poobciera艂y mi warge zamki z "k艂贸w" i do dzi艣 mam w tych miejscach straszne rany, takie du偶e afty. Nosze wosk ale i tak mnie boli bo mam rany i mi si臋 obcieraj膮, smaruje r贸偶nymi ma艣ciami a one s膮 tylko wi臋ksze. Czy kto艣 z was przechodzi艂 co艣 takiego? Z g贸ry dzi臋ki , bo si臋 troch臋 martwie.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 xPhoebeTonkinx
Ja tez mam aparat od kilku tygodni i i nie podoba mi sie on ,poniewaz zle z nim wygladam poprostu nie pasuje mi xd ale nie zalamuje sie polowa dziewczyn w szkole je nosi

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 rzepq
nie martw si臋. pomy艣l o tym , 偶e im wcze艣niej go za艂o偶y艂a艣 tym wcze艣niej zdejmiesz i b臋dziesz mia艂a 艣liczne z膮bki. Po za tym na pewno nie wygl膮dasz o wiele inaczej ni偶 wcze艣niej , nie wida膰 za bardzo aparatu. Tobie si臋 tak wydaje bo o nim wiesz i my艣lisz , 偶e wszyscy zwracaj膮 na niego uwag臋. Nie martw si臋 b臋dzie dobrze i z膮bki b臋d膮 proste.

Udost臋pnij ten post

Cze艣膰 Wszystkim! :) Totalny ze mnie laik w tym temacie :( a mam zamiar za艂o偶y膰 aparat na g贸rne z臋by. Jestem z woj.艂贸dzkiego i prosze o porad臋 gdzie warto udac si臋 do ortodonty. Poszukuj臋 kogo艣 z 艁odzi, Warszawy, P艂ocka. Czy orientujecie si臋 gdzie ceny za wizyty nie s膮 tak strasznie drogie?

Udost臋pnij ten post

Hej Wszystkim! :) Totalny ze mnie laik w tym temacie :( a mam zamiar za艂o偶y膰 aparat na g贸rne z臋by. Jestem z woj.艂贸dzkiego i prosze o porad臋 gdzie warto udac si臋 do ortodonty. Poszukuj臋 kogo艣 z 艁odzi, Warszawy, P艂ocka. Czy orientujecie si臋 gdzie ceny za wizyty nie s膮 tak strasznie drogie?

Udost臋pnij ten post

U mnie wizyty po 70 z艂, co dwa miesi膮ce. A co do poobcieranych dzi膮se艂 - to norma, wi臋c nie ma si臋 czym martwi膰. Najlepszy na to jest czas.

Udost臋pnij ten post

B膮d藕 aktywny! Zaloguj si臋 lub utw贸rz konto

Tylko zarejestrowani u偶ytkownicy mog膮 komentowa膰 zawarto艣膰 tej strony

Utw贸rz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj si臋

Posiadasz w艂asne konto? U偶yj go!

Zaloguj si臋