Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Barwy jesieni

jak wyciszyć mieszkanie?

Polecane posty

Potrzebuję pomysłu, jak wyciszyc pokój, w którym zjadować się będzie kino domowe z subuferem?? Nie chcę, aby sąsiedzi psioczyli na nas..... Czy jakis materiał oprócz korka??? A czy korek jest w jakis fajnych kolorach czy tylko w kolorze korka ;)? POMÓŻCIE P.S. zdaję sobie sprawę z zakładania dwóch identycznych topików...

Jest taka książka \"akustyka architektoniczna,urbanistyczna\" Sadowskiego. tam możesz poczytać o \"pływających podłogach\" i o izolacyjności ścian :)

wiesz, wszystko zależy od tego jakie jest pasmo częstotliwości, czy drgania przechodzą przez ścianę. Jeśli chcesz mieć porządne kino domowe musisz pomyśleć o odbiciach od ścian. Niestety nie ma gotowego sposobu na wyciszenie, wszystko zależy od parametrów mieszkania

Gość bidortaa
ja ci radze wejdz na forum muratora

najlepiej jakbyś miała znajomego akustyka :) lub chociaż architekta :) niestety domowymi sposobami i samemu jest ta ciężko zrobić, gdyż można zepsuć efekt jaki powinien dawać zestaw 5+1. skąd jesteś barwy jesieni ?

jestem spod częstochowy, mieszkania jeszcze nie mamy, ale właśnie problem z głośnym sprzętem powoduje, że się jakoś opieramy mieszkaniu w bloku a na domek nas nie stać. wyczytałam, że na podłogę panele pływające a na ściany tapetę wiskozowe lub szkalne.. Czy się sprawdzają?

Gość ojjojoj
korek dekoracyjny jest w różnych kolorach ale się nie nadaje Korek zwykły jest tylko w jednym ale jest bardzo tani i PRZECIEŻ NADAJE sie pod farbe. Należy też pamiętać o drzwiach. Wypada postawić w środku ekrany

czyli jeśli wyłozymy ściany i sufit zwykłym korkiem to na niego można dopiero zrobic gipsówkę, lub pomalować lub wyłożyć tapetą? Ale czy to cosik da ???????

Gość ojjojoj
nie wydaje mi się aby można go bylo zagipsować...chociaż niewiem. ja mam pomalowany.mozna malować go gruntownie lub tylo "pacnąć" fajne efekty za względu na jego politure. Najlepsza na podłogę jest gruba wykładzina olistwowana-panele są głośne.

Gość ojjojoj
na suficie mam kasetony, ale nie takie sropianowe tylko poliuratenowe w kolorze dębu-wygląda jakby były deski na suficie.Do tego grube moldingi. To sie podobno bardziej nadaje na sufit

Gość ojjojoj
patio, to oczywiście, ale mamy już trochę inne czasy.Teraz w sklepie mamy wybór i ...kolejek nie ma. hehe...tak wyglądalo moje pierwsze studio

czyli panele na podłogę odpadają? A podłoga korkowa? Lub normaly parkiet...??? My tego subufera to nie stosujemy nagminnie, ale czasem. Nie chcę też mieszkania totalnie umeblowac, i wyremontowac pod kątem hałasu.. Trzeba jakis kompromis. A cosik o tych tapetach, bo jak znam zycie, to ściany w bloku to się nadają głównie do tapetowania, więc od razu kupilibyśmy tapetkę jakąś specjlaistyczną...

Gość ojjojoj
połóż normalne panele, a jeżeli chcesz wyciszyć to na nie wykładzinę. osobiście tapet nie lubie, nie polecam, bo kiedy chcesz coś zmienić to czeka cię ciężka praca.nawet płyny do usówania można sobie heh..wsadzić.A efekt wyciszenia żaden. Lepiej dać tkanine na ściane-mi się to z ogromną ilością kurzu kojaży.

niestety mnie te kilimy na ścianach to się też z kurzem kojarzą..... Bo alergia, i z tego powodu też wykładzina odpada....... Chyba pozostanę przy tych tapetach, zobacze też, co poradzą w sklepach. Dzięki za rady Może ktoś jeszcze coś doradzi

Gość gość
a czy użył ktoś u siebie aku płyty z Isovera? nadaje się?

Gość gość
Podpisuje się pod pytaniem. Czy ta aku-płyta nadaje się tylko do domów? Czy można ją też użyć do mieszkania?

Gość IsoverOE
Dzień dobry, oczywiście nie ma żadnych przeciwskazań aby Aku-Płytę wykorzystać również w mieszkaniu. Zapraszam na stronę marki Isover gdzie można znaleźć wiele przydatnych informacji między innymi również na temat izoacji akustycznej. Pozdrawiam, Paweł Stefański Online Ekspert ISOVER

Gość gość
Świetnie! Dzięki za odpowiedź! :) Teraz muszę odwiedzić Waszą stronę www i na pewno znajdę jakieś rozwiazanie :)

Gość gość
bez wełny mineralnej się nie obędzie ja musiałem tak wyciszyć mieszkanko a przeszkadzałem sąsiadom podczas moich ćwiczeń na gitarze

Gość gość
Czyli, że co i aku-płyta i jeszcze wełna w mieszkaniu? A ta aku-płyta nie jest zastępnikiem wełny? ...

Gość IsoverOE
Witam ponownie, Aku-Płyta to jest właśnie wełna mineralna. Odsyłam na stronę internetową Isover'a gdzie znajdują się obszerne informacje na temat produktów marki. www.isover.pl/Nasza-oferta/Aku-Plyta Pozdrawiam, Paweł Stefański Online Ekspert ISOVER

Gość gość
ja wyciszałem dom wełną mineralną którą kupiłem w bardzo korzystnej cenie i dobrej jakości w http://www.zajkowska.com.pl/ Oni mają duży wybór materiałów do ocieplenia i wyciszenia domu. Wełny mineralne maja w różnej grubości. Każdy z nas znajdzie u nich odpowiedni materiał na swoją budowę. U nich się opłaca kupować bo mają korzystne ceny. Jeśli szukacie składu budowlanego w Białymstoku to warto do nich wpaść.

Gość gość
ja zastosowałam właśnie Aku-płytę, różnica jest niesamowita, dzieci spią spokojnie a my wieczorem kino domowe:)))

Gość gość
nooo przy obecnie dostępnych technologiach z zakresu akustyki nie ma problemu z wyciszeniem mieszkania tak by było komfortowe ;) przynajmniej mi się tak wydaje na podstawie moich doświadczeń, gdy przy wsparciu firmy http://www.ects.pl/produkty/c149_akustyka - mają sprzęt, który umożliwia badanie właściwości dźwiękochłonnych materiałów i analizatory i mierniki poziomu dźwięku, sporo to ułatwia.