Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

lubi-lu

jestem w szoku widziałyscie to w tv?

Polecane posty

pewnie nie wszystkie ale sie nie zabija!!!!!!!!!!!!!!czy ty bys mogla zyc z mysla ze zabilas????????? niewinna istote ktora niczego nie jest winna ??????????

zapewne usunęłabyś :-o epitetami? wybacz, ale jak czyta się tak bulwersujące wypowiedzi młodych kobiet to myślisz, że poi główce poklepię? A co dziecko z gwałtu to niby nie człowiek? Nie czuję? Nie marzy? Nie kocha? A może nie chcę żyć? Odpowiesz mi an te pytania?

czy ty w ogóle czytasz ze zrozumieniem ???/???? irytujesz mnie panienko wiesz a jak wyglada dziecko w 6 miesiacu ja nie poruszam tematu czy mozna czy nie

Dzis bede ogladac reportaz o tym. Podobno lekarze w jakiejs klinice w Hiszpani usmiercali dzieci majace 7 miesiecy :O. Dokladnie opisywali matce, w jaki sposob zabija plod :O. Normalnie na hakach bym powiesila zarowno lekarza jak i matke wyrodna :O

Gość bulkazmaslem
i nie jest to zadna prowokacja.... pewnie wypowiadaja sie tu same matki albo takie ktore chca byc matkami i dla was wszystkie te fasolki kupki i zupki to raj a sa na tym swiecie ludzie dla ktorych to moze byc piekło i to ze nie chca miec dzieci wcale nie znaczy ze sa nienormalni nie mowie ze lekarz ktory usuwa 5 msczna ciaze robi dobrze ale nie znam sytuacji tych kobiet wiec ich nie oceniam a polskie lprowskie społeczenstwo od razu kamienuje....

wiecie co nie ma co sie zloscic ..ona pewnie malolata jakas ktora nie zna zycia ..jest niedorozwinieta emocjonalnie

ja rozumiem wszystko moze byc pieklo dla kobiety ktora nie chce miec dziecka a je maja...ale to sie wtedy oddaje do adopcji a nie sie zabija ..no ludzie

nienawidze lpr-u i nie neguje tego ze ktos nie chce sama nie chciałam ale mam i kocham ale ty nie jestes normalna skoro nie widzisz nic złego w tym zdarzeniu bo nie zansz sytuacji kobiet ....prosze cie to jest chore jaki moze byc powód -doktorze niezauwazyłąm ze to juz 5 miesiac ? kur** jaki moze byc powód powiedz mi.....

Gość Niech zdycha
LDR RZADZI.. Ciąże z gwałtów są raczej odrażające, bo wątpie by twoja dziewczyna, czy zona po gwałcie chciałaby wraz z Tobą tekie dziecko wychowywać..!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Czy Ty masz jakiegolwiek pojęcie co to jest gwałt ????? Jestes facet i masz to w dupie i jeszcze kazesz kobietom po takim czynie z pełną miłoscią i oddaniem kochac poczęte w ten sposób dzieci ???? To odrażające jakie masz podejście, ja tez bym usunęła taka ciąże, a jestem mamą i kocham dziecko, bo jest poczęte z miłosci, a nie z przemocy, przymusu, gwałtu.!!!!!!!! I usunięta ciąża w takich okolicznościach mnie nie razi....ale to jest moje zdanie... A co do tematu głównego, to jestem w szoku, brak mi słów dla tych kobiet, i lekarza, ze tez takie sposoby wynajdują, a te kobiety.....jak mozna tak bezdusznie wywoływać zawał serca !!!!!!!!!!!! czy ktoś pomyslał co to dziecko przeżywa !!!!!!!! przecież ono żyje, czuje, to serduszko bije!!!!!!!!!!! Kobiety, które dopuściły sie usunięcia po dopuszczalnym terminie i w ten sposób nie powinny mieć prawa do ponownej ciąży i posiadania dzieci !!!!!!!!!!!!!!!!!!! Co za kurestwo!!! dostały tabletkę i mają reszte w dupie, bo one nieczują jak się je zabija !!!!!! A ten lekarz!!!! niech się smarzy w piekle i aby go męczyły i nawiedzały duszyczki tych wszystkich zabitych przez niego dzieci !!!!!! niech zdycha sk...wiel..!!!! Wybaczcie, ze mnie tak poniosło, ale brakuje słów na te wszystkie okropności, o których coraz głosniej.

jak jest gwalt i BABO masz odraze oddaj dziecko do adopcji!!!!!!!!!!!!!!

lila25 ----> Podziwiam Cię, że nie usunęłabyś dziecka z gwałtu, ale daj innym podjąć samodzielną decyzję. To, że Ty myślisz inaczej nie oznacza, że inni mają myśleć tak samo. Ja usunęłabym ciążę gdyby ona była efektem gwałtu, zagrażała mojemu życiu, albo gdyby stwierdzono, że dziecko będzie rośliną.

Gość bulkazmaslem
lila jestem starsza od ciebie o ile 25 to twoj wiek ... trochę w życiu przeszłam , wiem jak wyglądają domy dziecka od środka ... wiem jak wyglądają domy dla samotnych matek i porodówki i widziałam już sporo mam które oddały dziecko po porodzie chcąc je zapewne uszczesliwic darem zycia potem widziałam te same dzieci kiwające sie w łóżeczkach w domach małego dziecka i widziałam co w większości przypadków z takich dzieci wyrasta więc nie wiem czy nie byłoby mniejszym złem gdyby te matki usunęły ciąże dlatego nauczyłam się nie osądzać ludzi jak niektóre niedorozwinięte emocjonalnie małolaty...

oo przepraszam troche mnie jak zwykle ponioslo nie doczytalam do konca nie chcialam napisac \"babo\" ...ale tak wlasnie jest ja rozumiem kobiety zgwalcone ktore maja z tego dziecko ale to trzeba jakos byc ludzkim no nie

no nie wiem moze nie jestem tak obeznana jak ty i wiele nie widzialam moze w jakoms sensie masz racje rozne sa sytuacje czlowieka...ale ja bym nigdy przenigdy nie usunela dziecka:(

ja tez widziłam dom dziecka od srodka i nawet 4 lata tam spedziłam i niejest krzywdzace to ze rodzice po porodzie oddadza tylko to ze nie ma kto wziasc .........ale to tez wina systemu a ja powtarzam nie sprowadzajmy tego to tematu usunac ccyz nie bo to nie w tym rzecz

ja też jestem w szoku po oglądnięciu tego w TV.Nie rozumiem jak można dziecko(bo to już jest dziecko)zabić dla własnego widzimisie.Rany,przecież takie dzieci czują tak samo jak narodzone.Dobrze że to wykryli.

6 miesiąc Proporcje dziecka stają się coraz bardziej podobne do tych, jakie będą po urodzeniu. Ciągle delikatna ale już nie przezroczysta skóra pokryta jest mazią płodową. Funkcjonują już wszystkie narządy wewnętrzne poza płucami. Płuca wypełnione są nadal płynem owodniowym i będą gotowe do podjęcia oddychania dopiero pod koniec ósmego miesiąca. Serce bije nieco wolniej niż na początku - ok. 150 razy na minutę. Dziecko ma teraz dużo miejsca w macicy, porusza się więc bardzo intensywnie. Mniej więcej w 24 tygodniu ciąży płód otwiera oczy i kiedy twój brzuch jest odkryty dziecko może dostrzec prześwitujące przez skórę światło. Kończy się powstawanie komórek nerwowych, nadal zwiększa się jednak liczba połączeń między nimi. Wykres fal mózgowych sześciomiesięcznego płodu przypomina zapis fal mózgowych noworodka. Dziecko mierzy ok. 25 cm i waży 700 - 800 g.

Gość papinka
lila najpierw daj sie zgwalcic i zaciaz a pozniej poznamy twoja opinie hehe

Gość to nie ten temat
Ale my tutaj rozmawiamy o 6 miesiącu ciąży, a ciąże z gwałtu, choroby matki czy płodu usuwa się wcześniej!

tak dokładnie ale przeciez warto to pod cos podciagnac zdaniem niektórych zeby sie pougadywac troche zenada

Gość moralnosc Kalego
Te co piszą "za*ebałabym" - nie więcej warte jesteście. Aborcja be, ale kara śmierci z Waszego nadania cacy?

Gość Niech zdycha
lilia25... Każdy ma prawo do podejmowania własnych decyzji, a moja wypowiedx nie miała na celu nikomu nazucać tych działań... Jednak ja uważam, ze gdy napada Cie facet, który Cie siłą, biciem, katowaniem, gwałci....narusza Twoja własną wole i wybór...sam dokonuje aktu seksualnego, bo ma chcice, bez Twojej zgody, chęci....pozbawia Cie mozliwości tego wyboru i zmusza,...i czym Ty sobie na to zasłuzyłaś ????? Czym sobie zasłuzyłaś na gwałt???? I z takiego aktu, po którym nie mozesz się pozbierać i fizycznie i psychicznie, powstaje nowe zycie, które napewno zasługuje na własny wybór czy chce żyć, czy nie, bo nieulega wątpliwości, ze kazdy ma prawo do zycia, tylko czy Ty jesteś w stanie to dziecko urodzić??????????????? A wyobraź sobie, ze znalazłaś się w takiej sytuacji i ciekawe czy byś tą ciąże donosiła do końca, urodziła to dziecko i je tak bardzo kochała jak tu piszesz ???????????????????? No w najgorszym wypadku mozna je oddać ......a moze nieumiałabyś, lub niemogła się pozbierać i byś się nawet zabiła, bo byś niechciała tej ciązy ????? To ciężki temat, a wybór w takiej sytuacji jeszcze gorszy, więc moze lepiej pozostawmy decyzje tym kobietom, które znalazły się w takich sytuacjach, bo to one mogłyby nam cos na ten temat powiedzieć...... a my lepiej nie skaczmy sobie do oczu, bo to niepotrzebne, każdy bierze pod uwagę swoje racje i będzie sie ich trzymać, a temat tak na marginesi dotyczył zupełnie innego zagadnienia... Przepraszam jeśli kogoś uraziłam, niemiałam takich intenci....

moze powinnam napisac a tego super lekarza który jak to ujał \'pomagamy takim kobietom jak pani\"powinni zamknac do wiezienia w ramach resocjalizacji prosze cie ,daj spokój

Gość moralnosc Kalego
A owszem - taka jest konsekwencja opowiedzenia się za ochorną życia w każdych okolicznościach.

Gość Chyba ktoś tu
pogłubił się w temacie. Temat oczywisty - zabijanie dzieci w czasie gdy mogą one już żyć poza macicą.A temat o jakiś gwałtach - kobiety no co wy ?????????????? Takie ciąże z gwałtu usuwa się do któregoś tygodnia.Więc nie gadajcie głupot tylko zmieńcie topik.

Bułkazmaslem nie obchodzi mnie to że ty widziałaś dom dziecka Dziecko ma prawo żyć a nawet po 18 latach jak wyjdzie z tamtąd może być kimś! Dlaczego nie dać mu szansy. Całkowicie zgadzam się z noe i lilą. Znam wiele kobiet które nie mogą mieć dzieci a chciały by z całego serca. A taka kur... dziecko zabije w 5 miesiącu. Ja urodziłam maleństwo w 6 miesiącu i ono tak walczyło i tak chciało żyć że teraz ma rok czasu i jest cudnym dzieckiem! Jak można byłoby zabić takie dziecko które tak broniło się przed śmiercią?!!! O czym ty wogóle kobieto mówisz? Mam nadzieję że nigdy nie będziesz miała dzieci bo to będzie bardziej krzywdzące dla niego jak się dowie o czym ty teraz mówisz! A jak się nie che dzieci to się zabezpiecza! I wtedy nie trzeba zabijać. A taka młoda kurewka która puszcza się na lewo i prawo a potem zabija to tylko ją zajebać i to żeby jeszce sie przez kilka godzin męczyła!!! A tobie radzę! Z dala od chłopa a najlepiej nie chódź ciemnymi uliczkami bo następne dziecko będzie zabite!!!

Gość moralnosc Kalego
Moralność Kalego, nic innego... Brak konsekwencji i logiki jest zatrważający.