Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

mała_megi

dzielenie dysku na partycje

Polecane posty

hej, czy ktoś może mi pomóc? mam nowy komp, w którym jest tylko jeden dysk zawierający wszystko tzn. system i inne rzeczy, a chcę go podzielić na dwie partycje, jak mam to zrobić?? czy mogę użyć prograMu Partition magic 8 bez ryzyka, że stracę dane???? Czy ktoś robił cś podobnego???

Przy używaniu KAŻDEGO programu do partycjonowania dysku istnieje prawdopodobieństwo że podzielisz źle dysk i częć plików ważnych dla systemu znajdzie się na tym dysku. Jeśli masz większy dysk to raczej lepszym rozwiązniem jest podzilić go na więcej niż 2 partycje.

mój dysk ma około 60 gB chce go podzielić tzn wyodrębnić z niego na przykład dwa po 10 gb

rozumiem ze masz windowsy, uzyj partition magic, ostatnim razem uzywalem chyba gdzies w latach 90-tych ale z tego co pamietam powinno dac sie skurczyc twoja jedyna glowna partition np do 10 GB, bedziesz wtedy miec reszte dysku pusta i mozesz sobie dodac kilka innych jesli masz jakies pliki ktorych nie chcesz stracic to skopiuj je na cd na wypadek gdyby cos zle poszlo, ale spodziewam sie ze wszytko pojdzie dobrze, uzyj partition magic format microsoftu jest do dupy, nie uzywaj tego swinstwa, jesli juz to format od linuksa