Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 Kafeterianka18

Kosmetyki Faberlic - co o nich s膮dzicie?

Polecane posty

Go艣膰 Ulvena
U偶ywa艂am tych kosmetyk贸w i by艂am do艣膰 zadowolona.Tusze do rz臋s s膮 bardzo dobre, kremy do twarzy i pod oczy r贸wnierz. Nieco gorzej sprawdzaj膮 si臋 szampony, podk艂ady czy pudry do twarzy. Jednak og贸lnie wszystko by艂o w porz膮dku....za t臋 cen臋 jaka by艂a!!!Jednak przy tych cenach, kt贸re proponowane sa teraz przez firm臋, to stanowczo mo偶na znale藕膰 du偶o lepsze firmy (oczywi艣cie nie m贸wi臋 tu o Avonie czy Orilamie!!!) prponuj膮ce kosmetyki w podobnych cenach. Dlaczego firma, skadin膮d ma艂o rozpowszechniona u nas, decyduje si臋 na takie podwyzki? Cena to by艂 jeden z "zach臋tnik贸w" do wypr贸bowania!

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 kaczka89
W zupe艂no艣ci sie z Tob膮 zgadzam, jestem konsultantk膮 faberlic i z miesi膮ca na miesi膮c mam coraz mniejsze zam贸wienia a to za spraw膮 ceny, firma jest bardzo ma艂o rozpowszechniona , nigdzie si臋 nie reklamuje, w gazetach typu Joy, Uroda itp. nigdy nie pokazywano jej kosmetyk贸w wi臋c kobiety wol膮 si臋 zdecydowa膰 na bardziej znane kosmetyki mimo , ze s膮 gorszej jako艣ci je艣li faberlic bardziej si臋 nie postara to utonie na rynku obleganym przez wielkie i znane firmy.

Udost臋pnij ten post

nie zgodze sie z Waszymi opiniami. Z tego co rozumiem z Waszych postow to to czy firma ma dobre kosmetyki zalezy od reklamy? A czy nie wiecie ze reklama jest dzwignia handlu i ze wlasnie kosmetyki slabej jakosci potrzebuja reklamy? Ja uwazam ze jezeli ktos zacznie uzywac dobrych ale malo znanych kosmetykow (a to ze FL jest malo znane to czyja opinia? zapytajcie specjalistow w salonach kosmetycznych, ja wlasnie z tad znam FL) i sie do nich przekona nie bedzie patrzyl na to czy jest reklama czy nie...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Izabela B
Tylko jak nam贸wi膰 klient贸w na kosmetyki Faberlic,skoro nigdy o nich nie s艂yszeli i s膮 ruskie???? Bo tak ka偶dy si臋 krzywi i reaguje na zapytanie i ogl膮daniecie Faberlic.. a ja ju偶 nie mam si艂y wci膮偶 t艂umaczy膰,偶e s膮 dobre i nie s膮 ruskie..itd. Mam kilka sta艂ych klientek na kosmetyki,ale niestety to za ma艂o..

Udost臋pnij ten post

Bez reklamy ciezko jest malej firmie wybi膰 sie na rynek tym bardziej ze jest ogromna konkurencja . I nietylko reklamuj膮 sie slabsze firmy tylko kazda ktora chce zaistniec na rynku. Czesto kierujemy sie opini膮 innych , i jesli mamy do wyboru kupic kosmetyk znany lub nie znany kupujemy ten wlasnie reklamowany . Oczywiscie duzo zalezy tez od nas , z braku probek ja kupuje czasem dla klientow \"testery\" no ale przy tych cenach to mi poprostu szkoda .Ostatnio wpadl mi w reke katalog Avonu -zdecydowanie ceny s膮 nizsze a wybor wiekszy . Jestem ciekawa czy te drozsze serie s膮 warte swojej ceny i napewno zamierzam je przetestowac .Nie jestem przekonana co do kampanii reklamowej bo ceny znow drastycznie wzrosn膮 , ale niech firma wroci do poprzedniej strategii a mianowicie obnizenia cen .

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Izabela B
Z poczt膮ku przyci膮ga艂y ceny ni偶sze ni偶 w Avonie itp. ludzie z ciekawo艣cie chcieli wypr贸bowa膰,a teraz ceny wrastaj膮,wchodz膮 nowe seriie kosmetyk贸w i ich ceny zwalaj膮 z n贸g.Nikt u mnie jeszcze nie zam贸wi艂 nic z tych drogich kosmetyk贸w. Nawet nie wiadomo czy warte s膮 ceny poniewa偶 nikt ich nie wytestuje..kto kupi cienie do powiek za niemal 40z艂???? Musz臋 przyzna膰,偶e w Avonie (mo偶e niektore kosmetyki wcale nie s膮 takie dobre) ceny s膮 do艣膰 atrakcyjne i sama skusze si臋 na wiele..

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Izabela B
Dodam jeszcze,偶e Faberlic nie jest jeszcze a偶 tak znan膮 firm膮 by tak szybko podwy偶a膰 ceny!

Udost臋pnij ten post

a zauwa偶y艂y艣cie 偶e na nowych seriach jest coraz mniej j.rosyjskiego? i popatrzcie na Avon przecie偶 Garwolin wi臋kszo艣膰 produkcji wysy艂a na wsch贸d dla mnie seria "podw贸jne oddychanie" jest super no i nareszcie katalogi s膮 od 3 dnia miesi膮ca :)) a teraz pr贸bki perfum za 1,50 (ale jest limit czyli kto pierwszy ten lepszy) ja wzi臋艂am tylko pr贸bki Kaorii dla klientek reszt臋 mam

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Izabela B
To fakt pr贸bki s膮 ta艅sze,szkoda 偶e zawsze jak zamawiam to nigdy ich nie dostaj臋 bo akurat si臋 sko艅czy艂y na magazynie..to po co istniej膮 na karcie zam贸wie艅 ?! Co do napis贸w to wcale nie zauwa偶y艂am 偶eby by艂o ich mniej..s膮 prawie na ka偶dym.. wiadomo 偶e nie na cieniach i pomadkach bo nie ma tyle miejsca.. A katalogi..ciekawe jak d艂ugo b臋d膮 dost臋pne od 3 dnia miesi膮ca..a mo偶e to by艂o tylko teraz tak.. u nich wszystko mo偶liwe.Miejmy jednak nadziej臋,偶e si臋 poprawiaj膮!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Switi
Witam! Co za g艂upie pojmowanie, 偶e jak kosmetyki s膮 produkowane w Rosji to s膮 z艂ej jako艣ci? Ostatnio by艂am na targach kosmetycznych w Krakowie i prowadz膮ca powiedzia艂a, 偶e w Rosji s膮 nowoczesne technologie produkcyjne. Nie b臋d臋 tu robic antyreklamy innych firm, ale nie da si臋 por贸wnac tych kosmetyk贸w z firmami konkurencyjnymi!!! Je艣li chodzi o reklam臋 mo偶e i by艂aby potrzebna, ale jak wczesniej kole偶anka napisa艂a: reklamy potrzebuj膮 tylko kosmetyki nie najlepszej jako艣ci. Firmie Faberlic reklama by艂a by potrzebna tylko dlatego, 偶e jest ma艂o znana. Takiej jako艣ci kosmetyki nie potrzebuj膮 reklamy! A je艣li kto艣 mysli stereotypowo i sobie wpoi艂, 偶e kosmetyki produkowane w Rosji s膮 z艂e to niech u偶ywa innych, na kt贸re wyda tylko du偶o pieni臋dzy i 偶adnych wynik贸w nie zobaczy. Pozdrawiam wszystkie konsultantki Faberlic:) Ja ju偶 jestem ponad rok konsultantk膮 i jestem bardzo zadowolona z tych kosmetyk贸w, nie m贸wi膮c o moich klientkach :) !!!!!!!!!!!Zosta艅 konsultantk膮 Faberlic!!!!!!!! e-mail: Swietlana@poczta.fm gg: 4593589 gsm: 661164760

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 kaczka89
Ja jestem konsultantk膮 od 1,5 roku i prosz臋 nie m贸wcie 偶e "takim kosmetykom reklama nie jest potrzebna" to my艣licie 偶e klientki tak hop siup od razu b臋d膮 bra膰 te kosmetyki, jest bardzo trudno ze sprzedawaniem. Panie kt贸re maj膮 sporo pieni臋dzy wybieraj膮 firmy typu loreal, Revlon, Gosh czy inne znane na ca艂ym 艣wiecie i ciesz膮ce si臋 uznaniem i cho膰by faberlic mia艂 samo z艂oto w p艂ynie to i tak nie b臋d膮 chcia艂y zaryzykowa膰, zas te panie z troch臋 mneijszym bud偶etem do tej pory by艂y bardzo zadowolone z kosmetyk贸w faberlica ale tak jak napisa艂a dziewczyna kilka post贸w wy偶ej, kt贸ra teraz zap艂aci ok.40 z艂 za cienie! To jest przesada firma jakby nie by艂o bardzo ma艂o znana nie mo偶e windowa膰 tak cen!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ekstradyska
kaczka podzielam twoje zdanie w 100 % za 40 z艂 to naprawde mozna sobie pozwolix na jakies fajne cienie w sklepie , gdzie jest wszystko czarno na bia艂ym - widac kolory, sa testery, wiemy dok艂asnie jak wyglada opakowanie itp tym bardziej allegro- tam wog贸le mozna kupic taniej kosmetyki dobrych firm czy tylko z艂e firmy robia sobie reklame ? nie maybelline czy garnier reklamuja sie bardzo, a ja lubie te firny i uwazam ze sa dobre i atrakcyjne cenowo w czasopismach pokazywane sa np biotherm czy thalgo a to sa firmy bardziej prestizowe ja np zamiast pod艂ady za 45 z艂 faberlic wola艂abym kupic sobie loreal, gdzie ma mega duzy wyb贸r odcieni, testery i fajne opakowanie.... ostatnio moja kumpela zobaczy艂a u mnie krem faberlica - jej reakcja by艂a taka - a co ty jakies ruskie g贸wno sobie kupi艂as ? - .... oczywiscie smia艂a sie przy tym , i wez t艂umacz kazdemu ze to kosmetyka tlenowa tralala nie twierdze ze faberlic jest z艂y, ale mysle ze ma marne szanse zeby dor贸wnac avon lub oriflame

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Izabela B
Jestem konsultantk膮 FL od ponad dobrego roku ale zgadzam si臋 z dziewczynami! Naprawd臋 bardzo trudno jest sprzeda te kosmetyki i przem贸wi膰 ka偶dej 偶e s膮 dobre a nie s膮 ruskim g贸wnem itd. A co do reklamy,to popatrzcie na Vichy,to jedne z lepszych kosmetykow a ile jest ich reklam?!Loreal to samo..Garnier to samo.. Nie opowiadajacie g艂upot ze FL nie sa potrzebne reklamy! Bo nigdzie o nich nie slychac stad ldzie pierwszy raz o nich slyszac od pewnej osoby nie maja ochoty ich nawet probowac!!

Udost臋pnij ten post

Ale dyskusja si臋 rozpocz臋艂a :P Ale to dobrze w sumie, bo przynajmniej szczerze piszecie co Was denerwuje i nikt nie zarzuci, 偶e w tym temacie zajmujemy si臋 tylko zachwalaniem kosmetyk贸w i samej dzia艂alno艣ci, ale poruszane te偶 s膮 wa偶ne i nierzadko mniej przyjemne kwestie. Jak dla mnie fajnie, 偶e powsta艂a ta nowa, dro偶sza kolor贸wka - jeszcze nic z tych serii nie mia艂am, ale moja siostra ju偶 czai si臋 na te potr贸jne cienie ... Nie mam nic przeciwko dro偶szym seriom, o ile oczywi艣cie firma zak艂ada wprowadzanie nowo艣ci zgodnie z jak膮艣 r贸wnowag膮 - tzn. 偶e licz臋, i偶 wkr贸tce pojawi膮 si臋 r贸wnie偶 jakie艣 nowinki z dziedziny ta艅szej kolor贸wki i piel臋gnacji. Do reklamy nie przywi膮zuj臋 uwagi, ale ja generalnie nie uwa偶am si臋 za konsultantk臋 z prawdziwego zdarzenia, bo zamawiam po prostu dla siebie. Dziewczyny, kt贸re zajmuj膮 si臋 rozprowadzaniem kosmetyk贸w na pewno zyska艂yby na reklamie Faberlic w prasie i telewizji. Moim zdaniem zanim do takiej reklamy dojdzie, firma powinna jednak dopracowa膰 swoj膮 dzia艂alno艣膰 od wewn膮trz. M贸wi臋 m.in. o daleko id膮cych zmianach w katalogach (szerszych opisach produkt贸w, dok艂adniejszych zdj臋ciach - na pewno same te偶 zauwa偶y艂y艣cie, 偶e nieraz zdj臋cia pomadek, czy b艂yszczyk贸w s膮 kiepsko zrobione, ci臋偶ko zorientowa膰 si臋 w kolorach etc.). Same teksty reklamowe powinny by膰 lepiej dopracowane, bo czasami to naprawd臋 gdy wczytamy si臋 w sens opisu serii to mo偶na wychwyci膰 brak ... takiego katalogowego profesjonalizmu (na bank wiecie, o co mi chodzi). Musz臋 jednak powiedzie膰, 偶e Faberlic i tak przeszed艂 d艂ug膮 drog臋 w kwestii katalog贸w, bo teraz oferta i zdj臋cia modelek du偶o lepiej si臋 prezentuj膮, ani偶eli kiedy艣. Poza tym szata graficzna. Wspominacie o nazwach wypisanych po rosyjsku. Dla mnie denerwuj膮ca jest kwestia tych nalepek z ty艂u z polskim t艂umaczeniem ... w przypadku kosmetyk贸w, kt贸re stawiamy w pobli偶u zlewu, czy wanny, bardzo szybko si臋 one 艣cieraj膮 i wkr贸tce staj膮 si臋 nie do odczytania. Sk艂ady na opakowaniu nierzadko s膮 za艣 po rosyjsku, a 艂aci艅skie nazwy sk艂adnik贸w znajduj膮 si臋 na kartoniku, kt贸ry cz臋sto wyrzucamy po otworzeniu opakowania. Potem przeanalizowanie sk艂adu jest ju偶 w艂a艣ciwie niemo偶liwe. A tak by膰 nie powinno. Inna sprawa ... Daty wa偶no艣ci. Nie mam nic przeciwko kupieniu pomadki 10z艂 dro偶szej ni偶 dotychczas, pod warunkiem tylko, 偶e produkt, ktory otrzymam b臋dzie 艣wie偶y. To nie fair, 偶e czasem kosmetyki, kt贸re zu偶ywa si臋 raczej d艂ugo przychodz膮 z terminem wa偶no艣ci, kt贸ry up艂ywa za 5-6 miesi臋cy (bo kosmetyk wyprodukowano rok temu). Kwestia produkcji jest wi臋c kolejnym elementem, kt贸ry powinien ulec modyfikacji (o dziwnych promocjach kosmetyk贸w, kt贸rych dawno nie ma w ofercie i kt贸rych termin pozostawia wiele do 偶yczenia nawet nie chce mi si臋 pisa膰). Strona jaka jest, wszystkie wiemy - plus za to, 偶e katalogi s膮 dost臋pne w formacie pdf a nie tylko do \"poogl膮dania\" na stronie. Mog艂aby jednak zosta膰 rozbudowana - w ko艅cu w momencie, gdy firma nie stara si臋 o reklam臋 w mediach, internet jest drog膮, jak膮 naj艂atwiej potencjalni klienci mog膮 zapozna膰 si臋 z kosmetykami. Gdy wi臋c katalogi zostan膮 dopracowane, opakowania zmienione i zmieni si臋 odrobin臋 standard obs艂ugi konsultantek (terminy) to wtedy b臋dzie czas pomy艣le膰 o reklamie. W 艣wiecie w kt贸rym ma艂o jest tak naprawd臋 \"艣wiadomych u偶ytkownik贸w\" kosmetyk贸w trzeba zadba膰 o wizerunek, bo wci膮偶 liczy si臋 on dla wielu os贸b bardziej, ani偶eli sedno sprawy, znajduj膮ce si臋 poza opraw膮. A偶eby wi臋c ludzie poznali 艣wietne dzia艂anie tych kosmetyk贸w i ich liczne zalety oraz aby chcieli wyda膰 na te kosmetyki pieni膮dze, nale偶y popracowa膰 nad otoczk膮.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ekstradyska
wiecie powiem wam - swego czasu obesrwowa艂am na allegro - co i jak si臋 nalepiej sprzedaje - kosmetyki kolorowe, pielegnacyjne r贸偶nych firm i prawda jest taka, 偶e sprzedaje si臋 to, co jest zareklamowane najbardziej tzn pojawi艂 si臋 wichy lipometric ten wyszczuplaj膮cy i juz si臋 ludzie rzucili zobaczyli reklame max factor tusz, podk艂ad i po 40 os贸b na aukcji to kupowa艂o tak samo avon czy to wyszczuplajacy krem antycellulitowy czy powiedzmy tusz z reklamy z Salm膮 Hayek garnier roll on p艂aski brzuch - tak tak ludzie wierz膮 , w to co zobacza w reklamie a nalepije jak pojawia sie tam jakas 艂adna dziewczyna np Przybylska w beznadziejnych jak dla mnie (w wiekszo艣ci) kosmetykach astor- ile recenzji na temat astora w kafeterii albo na wizazu - bo kobiety naoglada艂y si臋 reklam i pobieg艂y do sklep贸w , a w gazetach np joy (kupuje), - w kazdym numerze sa ukazane jakies kosmetyki - makija偶e , a pod fotografia napisane jakie kosmetyki uzyte i jaka cena - kto艣 to czyta i mysli - amo偶e bym sobie kupi艂膮 tak膮 kredk膮 - tak fajnie wyglada na tej modelce albo og贸艂em ukazane nowosci kosmetyczne danych firm a o faberlicu cicho - recenzji na wizazu ma艂o (wiecej w zapomnianych kosmetykach), ale obecnych kosmetyk贸w malutko w prasie i w tv cicho a co do pr贸bek to przeciez nie zawsze s膮 pr贸bki wszystkich perfum, tylko co niekt贸re, pozatym powinny byc pr贸bki krem贸w - przynajm,niej tych drozszych, podk艂adu, szminek itp, kto bedzie ryzykowa艂 prawie 30 z艂 na szminke ( tej nowej) ufajac tylko i wy艂acznie kolorom z katalogu za 30 z艂 mozna p贸j艣膰 chocby do rossmana i wybra膰 sobie odpowiedni kolor, dorzuci膰 pare z艂otych i wybrac cos naprawde super,albo zaufac konsultantce z avonu czy oriflame, kt贸ra przyniesie pr贸bki i zacheci do kupna, dodatkow膮 promocj膮 itp kilka rzeczy mi si臋 w faberlicu spodoba艂o, ale wiele mi si臋 nie spodoba艂o - farby sa nietrwa艂e, rozjasniacz rozjasnia na 偶贸艂to, krem do cery dojrza艂ej uczuli艂, szampony badziewiaste, you nova to wog贸le lepiej nie m贸wic, ale w lutym juz nie ma no i dobrze ale jest kilka kosmetyk贸w do艣膰 porzadnych, jednak zniechecam si臋 do tej firmy, jestem konsultantk膮 faberlica i avonu, w faberlicu od prawie roku i szczerze m贸wi膮c mam duzo wiekszy popyt na avon, faberlic traktuje dodatkowo, zapisa艂am sie z ciekawosci, ale nie wiem czy nie zrezygnuje

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Izabela B
Nie zgodze si臋 z opini膮 na temat farby do w艂os贸w..farby s膮 trwa艂e i naprawd臋 艣wietne.. Nie zgodz臋 si臋 r贸wnie偶 na temat kremu do cery dojrza艂ej..kosmetyki Faberlic nie uczulaja..ile os贸b si臋 u mnie skar偶y艂o 偶e po avonie czy oriflame czy innych ma uczulenie itd.a jak zacz臋艂y kupowa膰 kremy z faberlic to uczulenia ani pieczenia sk贸ry nie ma. kwestia jest w tym,偶e avon jest znany a faberlic nie.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ekstradyska
a mo偶e oni zbieraja kase na reklame ? heh podwyzszyli ceny to mo偶e wprowadz膮 zmiany a mo偶e chca byc bardziej prestizowi, nie jakies ruskie tanie kosmetyki tylko kosmetyki tlenowe faberlic ? to w zartach oczywi艣cie :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ekstradyska
moja matka zam贸wi膮艂 krem do cery dojrza艂ej, odda艂a mi bo powiedzia艂a 偶e ma uczulenie i faktycznie mia艂a krostki sta艂 sta艂 w ko艅cu ja pomysla艂am a co tam zuzyje ten krem - i co oczysci艂膮m twarz taj jak zwykle wieczorem i na艂ozy艂膮m ten krem, minute po tym zacze艂a piec mnie sk贸ra , ja do lusterka a tam czerwone plamy i ajkie艣 krostki momentalnie nawyskakiwa艂y przestraszy艂am sie, pobieg艂am szybko do 艂azienki , zmy艂am szybko to coz z twarzy,. osyszy艂am , po paru minutach na艂ozy艂am dotychczas stosowany krem twarz nadal by艂膮 czerwona i z krostkami, ale nie piek艂a juz nastepnego dnia wszystko znikne艂o, dzieki Bogu, a krem wyrzuci艂am do smietnika wi臋c prosze mi nie wmawiac, 偶e nie ma prawa uczulic, jak uczuli艂 pierwszy raz dosta艂am w zyciu uczulenia na krem, a moja matka uczulenia nie mia艂a chyba z 10 lat

Udost臋pnij ten post

Witam serdecznie, Jestem konsultank膮 Faberlic od 09/07, moim zdaniem kosmetyki s膮 dobre szata graficzna niez艂a , aczkolwiek - faktycznie przy reklamie produktu moim znajomym, pierewsza reakcja negatywna ( napisy w j.rosyjskim), ale znalaz艂am na to spos贸b w regulaminiw jest wyra藕nie napisane 偶e ka偶dy produkt ma gwarancj臋 satyswakcji i uczciwie o tym m贸wi臋 - spr贸buj a jak ci nie b臋dzie odpowiada膰 lub uczula膰 mo偶esz zwr贸ci膰(u mnie do 7 dni) Tym sposobem zjedna艂am sobie du偶o klientek.Nie spotka艂am si臋 z tym w Avonie (je艣li co艣 kupi艂am to nie us艂ysza艂am od konsultanki 偶e produkt mog臋 odda膰). A co do uczule艅 wiele kosmetyk贸w podra偶nia niezale偶nie od firmy i ceny, wystarczy jeden sk艂adnik kt贸ry nam nies艂u偶y i jest problem, ale to nie znaczy 偶e wszystkie produkty danej firmy s膮 do bani - trzeba czyta膰 uwa偶nie sk艂ad (wszystkie sk艂adniki znane i nieznane w produkcie mo偶na bez problemu zidentyfikowa膰 w wyszukiwarkach). Mam pytanie do Megosi !, Czy s艂ysza艂a艣 o jakim艣 spotkaniu i prezentacji kosmetyk贸w w Krakowie?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 andreapomoria
jedni chwal膮 faberlica, inni gani膮....wiadomo, 偶e punkt widzenia b臋dzie r贸偶ny, ale ka偶demu odpowiada co艣 innego....nie jestem ju偶 nastolatk膮 i u偶ywa艂am juz w swoim 偶yciu wielu kosmetyk贸w przer贸偶nych marek, wiec mog臋 te偶 co艣 doda膰 ... fakt, 偶e niekt贸re opakowania faberlica s膮 badziewne i nic nie mo偶na przeczyta膰 na tych ma艂ych etykietkach bez lupy, 偶e niekt贸re kremy bywaj膮 za wodniste, bo wylewaj膮 si臋 z tubki, 偶e plasikowe torebki s膮 w obrzydliwym szarym kolorze, a przeciez to s膮 kosmetyki i pownni by膰 pakowane w weso艂e opakowania zachecaj膮ce... mam nadzieje, ze to si臋 zmieni, bo w ko艅cu s膮 tu r贸wnie偶 fajne rzeczy, kt贸re mi odpowiadaj膮.... jestem po pierwszym zam贸wieniu, ale mam ju偶 kilka krem贸w i jako艣 偶aden mnie nie uczuli艂, nie dosta艂am uczulenia po tuszach do rz臋s (u偶ywa艂am 2 rodzaje), a jestem uczuleniowcem i uczulam si臋 bardzo szybko.... a po cieniach i tuszu avonu wygl膮da艂am jak kr贸lik...zapachy avonu posiadaja podobna nut臋 zapachow膮 i ciezko znalezc tam cos szczegolnego, avon ma tez w ofercie mase pierdolkow w kosmicznych cenach, bo skoro szklane koraliki koszatuja 50-60 z艂, to ja sobie cos ze srebra wole kupic... tak wiec szukajmy pozytywnych stron w faberlicu, ajk to mowia "punkt widzenia zalezy od punktu siedzenia"....ufff, ale sia nagadalam..

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 andreapomoria
jeszcze wracaj膮c do kwestii uczule艅...jedna z pa艅, kt贸rej proponowalam kosmetyki powiedziala, ze owszem kupi艂aby krem do rak gdyby nie zawiaral gliceryny!!! ale nie znam kremu do rak bez gliceryny, bo kazdy mi znany ma ja w skladzie. kremy faberlica tez i co z taki fantem...

Udost臋pnij ten post

farby sa trwale sama wypr贸bowa艂am wi臋c nikt kitu mi nie wci艣nie 偶e s膮 nietrwa艂e 09.01 - spotkanie w biurze w Chorzowie, informacja jest na stronie Faberlica :))

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Ulvena
Poczyta艂am te wasze posty i chcia艂abym jeszcze raz dodac. Bez relkamy jakos mo偶na zyc, jak sie bierze tylko na w艂asny uzytek. Ruskie napisy sa okropnie zniechecaj膮ce, ale mi nie szkodz膮 osobi艣cie, chocia偶 przyznaj臋, 偶e wol臋 jak co艣 艂adnego mi na lusterku stoi i oko cieszy. Wi臋c braki w opakowaniach nadrabialy jako艣ci膮, lecz nie taka zn贸w rewelacyjn膮, nie tak膮 bez por贸wniania. By艂a to jako艣膰 za dobr膮 cen臋! A teraz ceny sa stanowczo za du偶e. Za takie ceny kupi臋 dobr膮 jako艣膰, jak nie lepsz膮. Reklamy nie ma, opakowania nie sa wcale 艂adne, to za co ta podwy偶ka? Wole np Olay, kt贸re mi sie bardzo podoba, a tansze sie robi od faberlica. O avonach i Oriflamach nie m贸wie, bo to badziewie powinno po 3 z艂 byc, wiec w ogole nie ma co dyskutowac!

Udost臋pnij ten post

Opakowania sa praktyczne ale te naklejki powinni przynajmniej na folii drukowac. Kosmetyki typu zele i pianki do mycia wygladaja niechlujnie po kilku uzyciach z ta porozmywana naklejka. Moze powinnysmy napisac te nasze uwagii do Dyrekcji w W-awce. Co do spotkania w Krakowie to nic mi nie wiadomo aby jakies mialo byc. Zapytaj YvonkaB (udziela sie czasem na tym forum, ona ma kontakt z jakas dziewczyna co takie spotkania organizuje)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ekstradyska
ale dlaczego poiszesz 偶e avon i oriflame to badziewie, uzywa艂am wielu kosmetyk贸w tych firm i dawniej i dzis, i tak nie uwazam wiadomo firmy te maja jakie艣 buble w swojej ofercie - bo generalnie prawie kazda firma (no mo偶e opr贸cz diora czy chanel) wyprodukuje czasem cos do dupy...firmy te sa coraz lepsze, maja coraz wicej nowo艣ci, mn贸stwo promocji i naprawde nieraz bardzo atrakcyjne ceny, ale nie jest to watek o orifleme czy avon tylko o faberlic wi臋c juz koniec domniemania na ten temat co do farby do w艂os贸w to mo偶e jeszcze zalezy od koloru , nie wiem, mia艂am jeden z odcieni blond i niestety w艂osy szybko z偶贸艂k艂y, bo farba si臋 wyp艂ukiwa艂a tak naparwde , jejku to moje osobiste odczucie i tyle, przeciez nie mam na celu oczerniania firmy, kt贸rej tak naprawde jeszcze jestem konsultantk膮 rozjasniacz si臋 nie sprawdzi艂, naprawde nie polecam, u mnie wypada gorzej niz farba, jesli chodzi o pr贸wnanie to powiem 偶e rozjasniacz garnier w tej samej cenie - ok 12 z艂 sprawdza si臋 lepiej- a powiedzcie szczerze, by艂yscie zadowolone z tych szampon贸w pomara艅czowych opakowaniach - bo ja za cholere nie, pr贸bowa艂am chyba ze 3 rodzaje i ka偶dy by艂a taki sam, nic nie robi艂 z w艂osami, splatywa艂 itp... teraz szamponu mo偶e i bed膮 dobre, ale cena jest smieszna, tym bardziej, 偶e pisze 偶e jest to promocja, to nawet elseve w promocjach mozna sobie kupic po ok 8 do 9 z艂, chyba 偶e te szampony sa naprawde jakies wyjatkowe - nie wiem nie pr贸bowa艂am, mo偶e u mnie ciekawo艣 wezmie g贸re, natomiast nie wiem co mysla艂yby o tym potencjalne klijentki faberlica ale zauwazyam, 偶e wprowadza ta firma duzo nowo艣ci, opakowania wydaj膮 mi si臋 (przynajmniej w katalogu_) jakie艣 艂adniejsze bardziej nowowczesne, ale czy tak jest w rzeczywisto艣ci, nie wiem chyba poczekam, nie bede rezygnowac z firmy , natomiast zamienie si臋 w obserwatora i na prze艂omie kilku miesiecy mam nadziej, 偶e wyrobie sobie ostateczne zdanie na temat faberlica przez taki czas mo偶e si臋 duzo zmienic i mo偶e na korzy艣膰 no c贸z, mam nadziej, 偶e nie obrazi艂am nikogo swoim tekstem, natomiast jak m贸wie, pisa艂膮m szczerze

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ekstradyska
a zapomnia艂am co艣 dodac - pojawi艂y si臋 nowe wody toaletowe - te w serduszkach, co i jak ktos ma je kupic , jak nie ma pr贸bek, strony zapachowej ani nic kto ci kupi perfumki na chybi艂 trafi艂, tym bardziej偶e to tylko 15 ml za 30 艂, nie drogo, ale tez nie tanio, 偶eby ot tak sobie kupi膰 w ciemno mo偶e jak ktos ma blizsze doj艣cie do tego, jest bardziej zwiazany z t膮 firma, mieszka w Warszawie, niech zwr贸ci im w jakis spos贸b a to uwage

Udost臋pnij ten post

nie trzeba mieszka膰 w Warszawie, wystraczy napisa膰 maila do firmy, mnie zawsze odpowiadaj膮 na maile

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ekstradyska
oj faktycznie tak mo偶eby膰, 偶e krem ma jeden sk艂adnik, i ju偶 uczuli, wiem o tym, jednka ja przezy艂膮m ma艂y szok, bo dosta艂膮m uczulenia pierwszy raz w zyciu, ale niewazne. gwarancja zwrotu produktu jest w faberlic i jest tez w avonie konsultantki nie wspominaja o tym czesto, gdyz odsy艂anie kosmetyk贸w odbywa si臋 na w艂asny koszt, a ceny poczty obecnie wcale nie sa takie niskie, ponadto odpisuja ci to od wysokosci sprzdazy, trzeba 艂azic na poczte i odsy艂ac - wielu osobom nie chce si臋 tego robic ale z drugiej strony jak kupujesz w sklepie krem olay loreal czy inny tez nie wiesz czy bedzie dobry czy nie, wi臋c r贸wniez ryzykujesz w pewnym sensie oj to takie kwestie 偶e godzinami mozna o nich pisa膰, z tym 偶e wtedy jest na ciebie, bo tym wybra艂as krem, a w faberlic itp leci na konsultantke, bo ona go poleci艂膮, albo nie powiedzia艂a klijemtce, 偶e to jest nienajlepszy kosmetyk itp i to mo偶e tez zniecheca膰, jak m贸wie o tym mozna dyskutowac godzinami

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Izabela B
Co do szampon贸w z pomara艅czowych opakowaniach to zgadzam si臋 w 100% s膮 beznadziejne, z w艂osami kompletnie nic nie robi膮,jakbym je umy艂a myd艂em. Lakier zosta艂e ca艂y na w艂osach, pl膮cz膮 si臋 niemi艂osiernie i s膮 suche i nie艣wie偶e!!!!!

Udost臋pnij ten post

Ja mia艂am ten szampon w pomara艅czowym opakowaniu do w艂os贸w suchych i zniszczonych i nie mialam do niego jakich艣 specjalnych zarzut贸w. Fakt, po umyciu nim w艂osy nie by艂y 艣liskie - stawa艂y si臋 takie dopiero po zastosowaniu od偶ywki z tej samej serii, ale og贸lnie w艂osy wygl膮da艂y dobrze po tym szamponie - nie by艂y matowe, nie przet艂uszcza艂y si臋. Nie pojawi艂 si臋 te偶 艂upie偶. Musz臋 tu zastrzec 偶e nie nale偶臋 do os贸b o idealnie mocnych i zdrowych w艂osach, wi臋c akurat w moim przypadku gdy szampon jest kiepski, do艣膰 szybko si臋 to okazuje. Ten z Faberlic przypad艂 mi nawet do gustu, szczeg贸lnie, 偶e kupi艂am go z od偶ywk膮. Jak wida膰 - nie ma produktu, co do k贸rego zdania nie by艂yby podzielone.

Udost臋pnij ten post