Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wkurzony clerk

DURNI i CHAMSCY klienci stacji benzynowych ...

Polecane posty

A mnie zawsze zastanawiało, jak to jest, że szefostwo każe pracownikom zadawać pytania: \"Czy coś do picia?\" \"W czym moge pomóc?\" itp, mimo, że powszechnie wiadomo, że coś takiego najczęściej ludzi irytuje.

Gość baaardzo ciekawe
:)

Gość spko
do Aggie: z badan wynika ze podnosi to sprzedaz, to proste. ludzie place sa takie jakie sa, bo znajduja sie chetnie zeby pracowac:) Dlaczego pracodawca mialby nie wykorzystac tego i w ten sposob zarobic wiecej? Pracodawca prowadzi swoja dzialalnosc w celu zarabiania tak duzo ile sie da. Orlen jest spolka akcyjna a jego "managment" jak to tutaj okreslano jest rozliczany z dzialan majacy na celu maksymalizacje zysku. Policz sobie ile bedzie spolke kosztowalo w skali calego przedsiebiorstwa podniesienie pensji pracownikow obslugi stacji o 100zł netto! podkreslam to netto! popelniasz clerk ten sam blad co klienci. Ty zamykasz sie w swiatku malej stacji, a oni zamykaja sie w swiatku swojego drobnego zakupu. Ty nie rozumiesz ze w skali makro wszystko inaczej wyglada, a oni, ze nie sa Twoimi jedynymi klientami, ze jestes zmeczony itd. itp.

Gość PatrykPatrykPatryk
ja handluje dywanami w detalu i w hurcie!! niekiedy jak mam dostawe to mi brakuje dniowki 8godzin by wszystko wniesc bo niema co wypakowac to sa samochody ciezarowe niekiedy TIRy jedna dostawa przecietnie wazy 5 ton z czego masz tam okolo 700 dywanow w jednym dniu moze ci sie zdazyc ze masz 2 kurwa dostawy i co wtedy?? jak przychodza rolki z chodnikami na metry to jedna rolka wazy ool 80 kilo wszystko podnosisz niema tu zadnych wozkow ktorymi by sie przewiozlo to !!!!!!! kazdy dywan pokolei i chodzisz z nim srednio po 2 metry by polozyc na swoim miejscu a pozniej spowrotem do TIRa zeby wziasc kolejny policz ile mam metrow do pokonania!!!!!!!!!!!!!! wiec niepierdol ze masz ciezka robote??????????!!!!!!!!!!!!!

Gość wkurwiony
A ja myślałem o pracy na stacji benzynowej........ współczuje koledze clerkowi tak poebanych ludzi ,ale siłą rzeczy się na nich trafia bo jak napisałeś ,paliwo każdy musi zatankować. CO ZA POPIERDOLONY KRAJ !!!! Gdyby ludzie więcej zarabiali to nie byłoby takich problemów !!!! BO nikt by nie robił problemu o 50 groszy ,nikt by się nie przejmował ceną benzyny ,kiedy to się zmieni ????!!! Ja też stąd spie***lam

Gość wkurwiony
A tak wogóle to dlaczego się nie pilnujesz i pracujesz 12 godzin zamiast 8 ????? Rozumiem ,że robisz tak z własnej woli i masz te 4h płacone o 50% więce niż normalnie ,a pracując od 23 do 6 rano 100% więcej ?

Gość lenora.
co wy napierdalcie ? ja pracuje na bp choc jestem studentką i musze odbębnić swoje 12 godzin i użerac się z upierdliwymi klientami,znam ten ból......ucze się na 3 cim roku ....w zasadzie juz nie wiem po co....żeby potem robić na stacji benzynowej ,ehsss

Gość Wkurzony clerk
"Rozumiem ,że robisz tak z własnej woli i masz te 4h płacone o 50% więce niż normalnie ,a pracując od 23 do 6 rano 100% więcej ?" Ty chyba ŻARTUJESZ :) Na mojej stacji ludzie czasem maja po 220-240 godzin przepracowanych i dostaja za to 700 zł. ŻADNYCH dodatkow, zadnych bonusow. Pracuj, zamknij morde a jak sie nie podoba to WYPAD - tacy sa teraz pracodawcy. NA drugiej stacji mojego ajenta, ostatnio zaplacil ludziom za MIESIAC pracy od 550 zlotych, do 680 zlotych. Ludzie sie tam pozwalniali ale o to mu chodzilo bo stacja poszla do remontu i on niech chcial ich zatrudniac. Wiec zaplacil im tyle, ze juz po prostu tego nie wytrzymali i rzucili prace. Bo to juz ponizej godnosci czlowieka i on to doskonale wie. A do tego czlowieka ktory pisal o podwyzkach. Informuje cie, ze to nie tak jak myslisz. Po pierwsze Orlen zdecydowanie STAĆ na podwyzki, bo co chwile slysze ze kupili jakas nowa rafinerie za SETKi milionow dolarow. Po drugie moj ajent stacji, nie robi NIC, a z premii ktora Orlen mu placi ma na czysto jakies 10 tysiecy zlotych. SPOKOJNIE moglby nam placic nawet o 300 zlotych wiecej, tylko ze NIE CHCE, bo nie musi. WIE, ze i tak bedziemy pracowac bo tu innej pracy NIE MA.

a ja kiedy bylam jeszcze barmanka zawsze zajezdzalam na jedna i ta sama stacje po pracy. No i kiedys moj maluszek nie dal odkrecic sobie wlewu do paliwa, chlopak z obslugi przyszedl i mecxyl sie biedny na mrozie chyba z 15 minut zeby otworzyc i w ogole,umyl szyby itd.. Bylam okropnie zmeczona bo od 26 godzin zero snu. W tym dniu dostalam dobry napiwek i podzielilam sie nim z tym chlopakiem ktory mi pomogl:) Mysle ze nie ejstem chamskim klientem:)

Gość wodamineralna
Moj kumpel tez pracuje na stacji. Ktoregos dnia tankowala tam bardzo bogata Hinduska i WYZWALA go, bo rekawice ochronne smierdzialy benzyna i jej rece tez zaczely smierdziec :O Tez na okraglo musi sie uzerac ze zgorzknialymi klientami. W ogole mowi, ze tacy bardzo bogaci (szczegolnie Hindusi) ta sa najgorsi. Pogardzaja innymi i uwazaja sie za pepeek swiata. Acha, rzecz dzieje sie w Belgii, kolega jest Pakistanczykiem. :)

Gość naoliwiona
up

Gość Wkurzony clerk
Po prostu jak dlugo w Polsce nie bedzie REALNEGO "rynku pracy" czyli po prostu sporej ilosci miejsc pracy - tak dlugo przedsiebiorcy beda placili GROSZE za PRACE. Bo niestety ale Polacy sa barodem ktory sam sie nie szanuje i tu kazdy tylko czeka na okazje by pomiatac drugim. Niestety - ale to prawda. I taki zenujacy facecik jak moj szef jest PANEM, panem ludzi ktorzy czesto go przewyzszaja 3 razy pod wzgledem klasy, inteligencji, czlowieczesntwa,uczciwosci. I nie mowie tu o sobie - nie pracuje tam przeciez sam. Sa studenci, sa normalni ludzie ktorzy chcieliby po prostu pracowac i godnie zyc, moc uzbierac sobie na wakacje, gdzies dalej niz na dzialce sasiada. A ci studenci ktorzy tez pracuja na mojej stacji, przychodza, odchodza ale laczy ich jedno - praktycznie zaden z nich nie wie jednego : PO CO studiuja. Bo po studiach i tak czeka ich albo wyjazd z Polski, albo praca dalej na takiej stacji. Chyba ze ma sie znajomosci, ale to juz inna historia.

Gość wkurwiony
Wkurzony clerk-> sam studiuję i się zastanawiam po co ,żeby mieć 1500 brutto ? Przecież za to nie idzie żyć normalnie ,a gdzie tu mowa o jakimś kredycie hipotecznym ??? Ja uważam ,że dopuki nie zmieni się minimalne wynagrodzenie to nic z tego nie będzie ,bo pracodawcy i tak będą dawać minimalną stawke !!! Co z tego ,że tracą pracodawcy ,mają tracić bo wszystko do kieszeni zabierają a tłumaczenie się wysokimi kosztami pracy ,zusem jest kłamstwem !!! Przecież rynek paliwowy jest najbardziej dochodowy na świecie ,a oni płacą psie grosze swoim pracownikom ,bo tego nawet wynagrodzeniem się nie da nazwać !!! POPROSTU TO JEST POPIERDOLONE ,preses banku/koncernu paliwowego po 500 tys ,a pracownicy po 1000 zl !!!!! To co opisujesz szokuje ,że za 220-240 godzin dostajecie 700 zł !!! przecież to są grubo 40-60h nadgodzin !!! TO MI PRZYPOMINA BIEDRONKE ,KOLEJNY OBÓZ PRACY ???? TRZEBA TO NAGŁOŚNIĆ ,ILE ZARABIAJĄ PRACOWNICY STACJI !!!! NIE DOŚĆ ŻE MAŁO to PANUJE TAM WYZYSK i ewidentne łamanie KODEKSU PRACY !!! TRZEBA SIĘ ZGŁOSIĆ DO UWAGI :):) Jak być powinno ? Tak jak napisałem ,grafik powinien opiewać na maks. 168 godzin w miesiacu ,za jaką stawke ,a każda kolejna godzina zostania w pracy 50% ,dodając że nocka to 100% stawki za godzine pracy !!!!!! TEN KRAJ PŁONIE !!!! WSPÓŁCZUJE WAM LUDZIE ,NAPRAWDĘ :(

Gość Wkurzony clerk
Sluchja, naglosnic to ? Ja nie wierze ze ktokolwiek sie tym zajmie, nie mamy zwiazkow zawodowych, kazdy boi sie zwolnienia bo innej pracy nie ma. Pisalem juz tu chyba wczesniej ze napisalem z kolezanka donos do Panstwowej Inspekcji Pracy, kontrola okazala sie FARSĄ, kontroler najprawdopodobniej wzial lapowke bo wlepil szefowi smieszny mandacik, a dowodow na lamanie prawa pracy u nas bylo full. Tak generalnie to ja juz mam naprawde dosc Polski. Zawsze sie wkurzalem jak ktos narzekal i mowil ze w Polsce to wszystko jest do dupy.Kurde .... ale to prawda. Jak PIP nawet jest do przekupienia to komu tu ufac ? Dzis bylem na rozmowie w sprawie pracy, juz drugiej u tego samego faceta, na kazdej wypadlem bardzo dobrze. Chce rozkrecic salon z laptopami. Powiedzial zebym przygotowal cala kampanie reklamowa, wszystko od strony marketingu, ulotki, banery, mam mu poznajdywac firmy ktore to wydrukuja, potna itp itd, znalezc miejsca na banery i POTEM on mnie MOŻE zatrudni, cos majaczyl o polowie etatu. LUDZIE, czy to jest normalny kraj gdzie pracodawca za jakas mglista obietnice polowicznego zatrudnienia żąda wykonania ZA DARMO pracy, w ktorej w agencji reklamowej musialby wybulic ze 2 tysiace ???? Gdyby mu to zrobil, on by mi prawdopodobnie NIC nie zaplacil i podziekowal za wspolprace. Rede opadaja. No co za kraj ...

ja mam znajomego który pracował na stacji Orlenu ok 2 lata, został nawet kierownikiem zmieny czy kimś takim. jak zaczął pewnego razu opowiadać jakie oni tam robią wałki, jak oszukują klientów, jak ich obdzierają z kasy, to mi włosy dęba stanęły! mówił że w ten sposób ma w miesiącu drugą pensję, więc wyobrażacie sobie. jak można w ogóle być takim człowiekiem?? on jeszcze miał z tego niezły ubaw, chwalił się tym że jest niby taki rezolutny i inteligentny że opracował sobie różne sztuki oszukiwania ludzi. pier***ony fiut!

Gość _zakupy_
napisz jeszcze, w jaki sposób on oszukiwał klientów na Orlenie? Pierwsze słysze, żeby sie dało robić coś takiego...

Gość _zakupy_
poza tym na Orlenie nie ma kierowników zmiany:)

Gość do wkurzonego
nie tylko na stacjach tak jest ja pracuję w boa jednej z dużych firm telekomunikacyjnych - nie wiem jak długo pocągnę - cały czas szukam czegoś innego praca na zmiany - nigdy nie wiadomo kiedy będą nadgodziny - teraz przed świętami pewnie będę gadać do słuchawki codziennie po 10 godzin !!! klienci --- o tych to już można kilka seriali nakręcić za dużo na fakturze, jestem złodziejką ! pewnie z każdego odebranego tel. i naciągniętego klienta mam kasę jak jest kolejka to pewnie maluję paznokcie i piję kawę z nogami na biurku zamiast odebrać telefon - takie jest niestety wyobrażenie o tej pracy tylko taki rozwrzeszczany koleś nie zdaje sobie sprawy z tego ze ja dziennie musze się przedstawić co najmniej 150 razy - odklepać powitalną formułkę - odpowiedzieć na jego pytania i poinformować o milionie wiadomości, które wg kierownictwa są niezbędne do przekazania - jeśli tego nie zrobię a rozmowa będzie nagrana i oceniona lecę na dywanik do swojego przełożenego ponieważ nie stosuję się do procedur i wytycznych kilka takich rozmów w miesiącu i lecę na dywanik do kolejnego kier. daje mi miesiąc na poprawę bo jak nie to wylatuję dla osłody - jeden wolny weekend w miesiącu - praca zmianowa - najczęściej pracuję ok. 3 tyg. po południu i jeden na rano zero życia prywatnego bo niby jak się spotkać z kimś kto pracuje "normalnie"

Gość Wkurzony clerk
Pierwsze slysze o mozliwosci kantowania klientow na Orlenie, a pracuje juz na stacjach dlugo. To raczej kompletnie niemozliwe. Mozna kantowac Orlen, to tak- da sie i owszem czasem tak robimy. Wyrzutow sumienia nie ma tu NIKT bo przeciez to firma ktora nas po prostu bezwzglednie wykorzystuje i niemal szykanuje jak cos nie gra, wedlug nich. A do zaplaty to jest ostatnia. - do wkurzonego - no oczywiscie rozumiem cie, mnie tez strasznie wpienia to, ze klienci kompletnie bagatelizuja twoja i moja prace, zazwyczaj slysze teksty od wkurzonych ludzi z kolejki ze "taka prosta praca a wy sie nie wyrabiacie", ha , zalosne. Chcialbym postawic takiego facecika czy kobietke za lada i dac mu szanse by sie wykazal. Skonczylby za 2 godziny kompletnie pogubiony i pewnie z paroma blednymi tranzakcjami na 2 lub 3 tysiace zlotych ktore ktos za niego musialby odkrecac. Ze nie wspomne o wkurwionych klientach ktorzy wieszaliby na nim ostatnie psy bo im nie umialby czegos zalatwic, sprawdzic. Polacy bardzo rzadko szanuja prace innych Polakow, choc najczesciej nei maja pojecia o specyfice pracy. A co do tych formulek ktore musimy (i ty i ja) mowic do klientow, oni tego TEŻ nie rozumieja, ze my musimy ! Bo nas sie ocenia, podsyla podstawionych "klientow" i za brak tych cholernych paru slow mozemy miec problemy i np: obcieta pensje. I to nie jest jakis wymysl, tylko to jest realne. Ostatnio na stacji obok mnie kontrola wyszla slabo, wedlug kontrolera sprzedawca mu nie zapakowal zakupow, nie zaproponowal dodatkowego towaru na promocji i cos tam jeszcze. Obiceli calej zalodze po 200 zlotych. A w przypadku gdy sie zarabia po 700-800 zlotych ... to jest dramat ! Swoja droga te kontrole ... to niezla sciema ! O wynikach kontroli dowiadujemy sie z maila, nie mamy zadnych SZANS by sie klocic, by dochodzic czy kontrola byla rzetelna. Rownie dobrze kontroler mogl miec zly dzien i mogl po prostu chciec sie wyzyc na kims, wpisac zla ocene. My nie mamy ŻADNEJ mozliwosci obrony.

Gość Wkurzony clerk
-zakupy- na Orlenie SĄ kierownicy zmiany. Ja takim jestem.

Gość mefeanne
NIKT wogóle nie powinien pracować na zewnątrz stacji ,tankować ludziom paliwo czy myć szyby ! :/ A już napewno nie za 4,5 zł :/ "Według badań Państwowej Inspekcji Pracy, aż 65 % pracodawców łamie przepisy regulujące czas pracy. Łamane są przepisy dotyczące godzin nadliczbowych i czasu pracy."

Gość kikikiiiiaaaaa
Ty wkurzony clerk nie ebcz jak baba bo wszedzie tak jest nie tylko na stacjach benzynowych, piszesz jakbys sie z choinki urwal chlopie trza byc twardym

Gość Stary gość
A pracował z Was ktoś jako kurier? Rozwoziłem paczki do firm i osób prywatnych. Waryjacka jazda na czas, dostawczym samochodem z uszkodzonymi hamulcami. Nauczyłem się prowadzić samochód, rozmawiać (kulturalnie oczywiście) przez telefon i pisać jednocześnie. Słuchać uwag typu: "Gdzie jest, K...A, moja paczka?!!". No i to traktowanie przez "klientów" - jesteś podczłowiekiem, kurierem. Nie zapomnę Słubic - tam to mi w tyłek dawali! Raz już nie wytrzymałem. Gostek chciał mnie uczyć co i jak mam robić. Powiedziałem mu, że jak chce kogoś uczyć, to niech sobie kupi osła. Najpierw zrobił się blady, a potem czerwony (jakiś kierownik to był) ale rozeszło się po kościach. To było ładnych parę lat temu. Później skończyłem studia i teraz mam nie najgorszą fuchę. Dlatego nie mówcie, że nie warto się uczyć. Trzeba tylko dobry kierunek wybrać. A że czuję się okradany przez pracodawcę, to chyba jak większość z nas. A może postarać się tak jak listonosze?... Pozdrawiam ciężko pracujących.

Gość Wkurzony clerk
kikikiiiiaaaaa : trzeba byc twardym, tak, tylko dlaczego to ma oznaczac godzenie sie na denna prace za GROSZE. A w ogole jak ty jestes zadowolony z pracy, nie masz ciezko czy cos, to sie nie wtracaj. To watek raczej dla tych, co sa wyzyskiwani jak ja - przez szefow i traktowani fatalnie - przez zwyklych ludzi. Gdzies sie trzeba wygadac, klientowi nie mozna, bo w ciagu nanoseksundy napisze skarge, obrazony majestat i strace te wspaniala prace :D

Gość jak to - no comment
Właśnie to powinno byc komentowane ZAWSZE. Takie bydlęta jak ci ludzie, którzy skrzywdizli tego psa, nie powinni miec racji bytu w społeczeństwie!!!

Gość no coments
jasne że tak - -też uważam, że powinno być komentowane ale przede wszystkim ci co przyczynili się do smierci Kubusia powinni być ukarani

Gość no coments
a no coments to po prostu z bezsilności - bo tyle jest ludzkiej wrogości wobec niewinnych zwierząt że szkoda słów. - moja kulpa zamiast no coments - comment