Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość anisia22

włosy na brodzie!!!!!ratunku

Polecane posty

Gość anisia22

od pewnego czasu zauwazylam ze na mojej brodzie pojawia sie coraz wiecej wlosow!!nie biore zadnych lekow,ani hormonow -srodkow antykoncepcyjnych.czasami wyrywam penseta wlosy jak sa masakrycznej dlugosci i grubosci szczegolnie przed jakas impreza.bo jak mam sie pokazac z broda.pare osob mi zwrocilo uwage ze mam brode!!bylo to dla mnie zenujace:( jak sie tego pozbyc.czy laser jest skuteczny?? ale chyba drogo kosztuje ??

Gość casdc
dobra jest też depilacja elektrolizą (wbijasz cienką igłę, przepuszczasz prąd i to niszczy cebulkę) ale nie wiem gdzie dostać aparaty do elektrolizy (kiedyś można było kupić podręczne i robić to w domu, efekt, jak pensetą tylko na trwałe)

Gość i pewnie DROGO
:( ja mialam w ogolniaku jednego. pod koniec szkoly pojawil sie nastepny. minely dwa lata i mam juz 4. wyrywam bo na takie zabiegi mnie nie stac:( :( :( :(

Gość anisia22
no własnie mnie tez nie stac na takie zabiegi!! i co zrobic.niedosc ze twarz pryszczata i z bliznami to jeszcze to??!!:O

Gość anisia22
i ktos mi mowil ze takie wyrywanie penseta daje jeszcze gorsze skutki bo rosnie ich coraz wiecej?dlaczego?czy to prawda bo mi rosnie wiecej i wiecej. a pozatym to chyba ma zwiazek z hormonami. znacie pojecie hirusytyzmu.moze to to??

Gość Ty się nie zastanawiaj
u kobiet, ktore sa aktywne fizycznie czesto pojawia sie owlosienie w roznych nietypowych(dla kobiety) miejscach. To madmiar testosteronu, hormonu meskiego.

Gość anis22
jestem wysportowana ale raczej nie przesadzam z cwiczeniami

Gość Ty się nie zastanawiaj
zbadaj sobie poziom hormonow, zwlaszcza testosteronu i wszystko bedzie jasne.

Gość Osiągnęłam cel
Cześć :) od 10 lat walczyłam z tzw 'męskim zarostem'. Wszystko poszło pod lupę - hormony, stresy, cuda dziwy i wyszło, że jestem zdrowa i że to jest moja uroda. Fajnie, ale ja nie chcę tak wyglądać. Więc jak nie drzwiami to oknem - zapisałam się na depilację laserową i głupia skusiłam się na tani IPL bo był na gruponach. 1,5 roku miesiąc w miesiąc chodzenia i płacenia i laserowania. Nie róbcie tego :) żadnego efektu. Już byłam bliska poddania się i zakupu rocznego maszynek do golenia, ale zadzwoniła moja siostra, że oglądała reportaż w którym jasno wyjaśnili, że owszem laser pomaga, ale diodowy, który wypala, a nie IPL, który tylko osłabia. Dziewczyny, jak zobaczyłam ceny diodowego, to usiadłam - 300zł jeden zabieg na tą część ciała. Więc krakowskim targiem zaczęłam szukać po gabinetach wszystkich cen i znalazłam w Krakowie gabinet Bona Dea czy jakoś tak. W każdym miesiącu mają 'laser day', gdzie jest połowę taniej i robiłam sobie zabiegi (łącznie 5) za 150zł co dwa miesiące. Nie tyle są efekty, co po prostu włosów nie ma, a najlepsze efekty są po pierwszym zabiegu. Owszem, boli jak cholera :) ale serio, to nic w porównaniu ze stresem jaki się czuło przed wyjściem do ludzi z włosami na twarzy. Sorry za przydługi tekst ale nie chciałam pisać przed osiągnięciem celu. Powodzenia w leczeniu i odwagi :)