Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gabrysia55

Klub pan po 50-60-tce...

Polecane posty

Witajcie aniolki! Czestujcie sie,jedzenia dosc.Moze kutia,a moze zupa migdalowa? Moze karp? Prosze sie nie krepowac!

i opczywiście na śpiewanie, tylko musimy podjeść by sił starczyło.

Drogi, Święty Mikołaju, co przychodzisz prosto z raju i dla dzieci gwiazdkę masz, powiedz co mi dzisiaj dasz? Ja pamiętam, w zeszłym roku, przyszedłeś do nas o zmroku, miałeś z sobą mnóstwo rzeczy i wszystko dla grzecznych dzieci. Więc przez cały roczek długi, długi tak jak droga mleczna czekałam na ciebie kochany i starałam się być grzeczna. A gdy dziś tu jesteś z nami i podarki z sobą masz, choć drobiażdżek daj dla Pani by radosną miała twarz.:D

Witajcie dziewczyny:-) :-) :-) Zycze wam Cudownych Swiat i Pelnego szczescia Nowego Roku... Przynosze Wam kawalek makowego tortu do sprobowania i Wloska kolede do kolekcji... \"Pastorale di Natale 1928\"http://www.cdroots.com/matson-stelle.html coperta zerknij na mail...

Nastrojowych i radosnych Swiat Bozego Narodzenia spedzonych w gronie bliskich na spiewaniu koled przy choince i zlobku. Dzieciny oraz wszelkiej pomyslnosci w Nowym Roku! Przystepujemy do koledowania! Prosze otworzyc swpieniki 20.12 z godz.20:17 i prosze spiewamy koledy.Sama50,zaczynaj...coperto...Sara...Venesso...iiiiiii

Ależ ja mam szczęście właśnie odebrałam wiadomość od cztery mendle upoważniła mnie do przekazania Wam podarunku wigilijnego bo sama nie moze OTO I część Posłuchajcie mojej wigilijnej opowieści... Jest rok 1987, grudzień. Spakowałam całą moją rodzinę i jade do męża, który od roku pracuje dla Muamara Kadafiego... Wyjazd z Polski koszmarny, bo mgła, samoloty nie odlatują z Wrocławia do Warszawy. Czekamy od wczesnego ranka. Zmęczona, zdenerwowana, zamartwiam się...Mam ze sobą 5 dzieci w wieku 12-2 lat! Teściowa dowozi jakieś jedzenie, dzwoni na lotnisko w Warszawie i prosi, żeby zatrzymać samolot do Trypolisu, bo matka z dziećmi musi nim lecieć (tak!) I wiecie co? Udało się. W końcu wystartowaliśmy, w Warszawie jesteśmy przeprowadzani jakimiś korytarzami i szybko,szybko... Sala odpraw obstawiona wojskiem z karabinami. Co ja robię? Gdzie ja wioze ten mój drobiazg? Dzieci intuicyjnie wyczuwają, że sytuacja nie jest dobra i są jak myszki grzeczne, ba! jeszcze jak mogą, pomagają. Mam ze sobą 13 sztuk bagażu: (Cargo z meblami,lodówką,pralką,książkami i wszystkim co niezbędne do życia i samochód wysłałam statkiem i nie wiadomo kiedy dotrze.)6 wielkich worów i walizek to bagaż zasadniczy i 6 sztuk bagażu podręcznego i moja torebka z dokumentami,pieniędzmi. hahha! Bez przerwy liczę dzieci i bagaż! Do Trypolisu 4 godziny spokojnego lotu. A poprzedni tydzień w TVP wiadomości i filmy o katastrofach lotniczych...Ale jestem w jakimś transie i co złe, to odsuwam od siebie. Muszę dotrzeć do męża, do ojca moich dzieci! Za tydzień Wigilia. Opowie dalej jak tylko bedzie mogła i serdecznie pozdrawia

Belvo juz serdecznie dziekuje a ja z antury cierpliwa cierpliwie poczekam:) jestem wciąż na nasłuchu czy listonosz nie idzie;)

Cztery mendle,opowiesc bardzo wruszajaca.juz sobie wyobrazam te warunki...Najbardziej jednak przerazila mnie ta obstawa z karabinami.I te kochane pociechy.dzieci bardzo czasto wyczuwaja sytuacje i robia wszystko,aby nie sprawic nikomu klopotu.One rozumieja wiecej niz nam sie wydaje. Pomyslalam teraz o zaniedbanych dzieciach,opuszczonych i krzywdzonych przez wlasnych rodzicow.Taka dziwna refleksja przyszla do mnie...

Otwieramy spiewnik i spiewamy\"Dzisiaj w Betlejem\"--ostatnia poz.w sloniku ---patrz 20.12 godz.....20:17

ileż ja juz napisałm sie do moderatorów o usuwanie takich mikołąjów ale może rekordu nie pobiłam:) jeszcze raz Belvo dzieki - dotarło:)

Skoro o dzieciach mowa,proponuje otworzyc 4-ta od konca \"Koleda dla nieobecnych\"--2 strona Pastoralek.

Uwaga dziewczynki! Spiewamy trzecia od konca \"OJ maluski,maluski spiewnik 20.12 z godz.20:17.Uwielbiam ja.

Wracajac do potraw wigilijnych...O maku wiedziano,ze sprowadza sen na czlowieka,wiec dzieki niemu choc na chwile mozna bylo wstapic w \"tamten swiat\".Zas grzyby uchodzily za pozywienie niezwykle,wykradzione z innego swiata.W tradycyjnej kulturze las byl bowiem uwazany za przestrzen niebezpieczna,obca,nieludzka.

Pamietajmy,ze dzisiaj nie sprzatamy ze stolu po wieczerzy.Zostawimy resztki dla dusz zmarlych.My zas odpoczniemy,porozmawiamy,pospiewamy koledy i pastoralki.

Nie moge zbytnio pisac bo mam moja 3 miesieczna wnuczke w ramionach.. :-)

Mamy slicznego anioleczka! Gu..gu...gu...Co nam chcesz powiedziec nasz skarbku? Dobrze u babci na rekach?

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować