Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pomaranczowa wredota

do matek na obczyznie -pytanie

Polecane posty

nie rozumiecie co piszę wiec dlaczego mi odpowiadacie na innych tematach mnie rozumiecie a tu nie? co was tak dreczy? Doktorat? czy tylko szanta na całym bozym swiecie robi doktorat? skoro wam tak dobrze to dlaczego tak was poruszyły moje słowa ? uderz w stól a nozyce sie odezwa [a prawda boli was bardziej niz myslałam}

Gość bardzo dziwne
O ile Szanta robi doktorat ,kto jej to udowodni.Szancie wierzycie a pomaranczowej nie.Bardzo dziwne, a własciwie przedziwne

W tym sęk że nas nic nie dręczy, co najwyżej Ciebie, bo to Ty założyłaś topik ;)

szanta nie robi doktoratu, uwierzcie mi, przed chwila z nia rozmawialam jak malowala sobie pazury lakierem za 1500 funciakow i szukala pierwszego polaczenia do Polski.

ty euglena po swoich zartach jestes dla mnie nikim lakierek z wyprzedazy jest chyba ciut tanszy

widzisz wredoto , my doskonale rozumiemy , o czym ty piszesz. w tym jest problem, ze ty nie rozumiesz tego , co inni pisza i piszesz od rzeczy. i twojej durnoty nie pojmujemy , to sie w glowie nie miesci. nie doskwiera ci to w zyciu? a moze glupim byc jest lepiej , co?

Gość iiiiiiiiiiiii
Również prowadzę interes w Polsce i robie jeszcze wieksze zyski niż pomarańczowa wredota.Jednak to nie upoważnia mnie do negowania innych.Każdy robi to co lubi.Jeżeli nie mają pracy w kraju to muszą wyjechać,każdy z nich chce żyć na jakimś poziomie.Mysle pomarańczko,ze powinnaś sie bardziej wyluzować i bądź tolerancyjna :D Pozdrawiam

a spotkałas kiedys Polaka który potrafi zwiazac konca z koncem w kraju tylko wyjezdza by słuzalczyc za granice ? gdyby poczytał was ktos bezstronny pomyslałby ze w polsce panuje głod i zgrzytanie zebów a tak nie jest

Gość iiiiiiiiiiiii
Ja znam ludzi którym nie wystarcza pensji na przezycie do kolejnej wypłaty.Dzisiaj rozmaeiałam z jedną pania,co nie ma na buty dla dziecka.Podejrzewam,ze gdyby dostała ofertę pracy zagranica,skorzystałaby z niej,dlatego,że kocha swoje dzieci i od czasu do czasu chce im coś kupić.

luzuje i jestem tolerancyjna ale dziwie sie ze tobie nie przeszkadza ze twoi rodacy krytykuja kraj w którym płacisz podatki aby mogł funkcjonowac Moze wszyscy stad wyjedziecie i niech ktos przywłaszczy sobie nasze ziemie za które walczyli nasi przodkowie jedzcie ja zostaje mi tu dobrze

a jesli chodzi o antybiotyki to jestes w błedzie szanta! moja lekarka przepisuje je tylko w ostatecznosci Jest swietnym specem mimo ze jest POLKĄ

Gość iiiiiiiiiiiii
Mi też jest tutaj dobrze i nie mam zamiaru opuszczać kraju,ale gdybym była do tego zmuszona na pewno nie zastanawiałabym się.Mam dzieci na utrzymaniu...takie samo stanowisko zajmuje mój mąż.

a to ze ktos wyjechał stąd upoważnia go do negowania innych opinii? czyli jestem głupia ze tu pracuje ze nie wyciagam łapy do nikogo i po nic ze wspieram fundacje? jestem durna w waszym przekonaniu?

Ja nie byłam zmuszona ale wyjechałam, bo taką miałam fantazję. Masa rzeczy mi w Polsce po prostu nie pasuje i nie ma to żadnego związku z tym czy kocham Polskę czy nie. Jeśli sie kiedyś sytuacja zmieni to może wrócę. Ta która jest obecnie mi nie odpowiada. I zaznaczam (specjalnie dla wredoty ;) ) ze nie chodzi wcale tylko o pieniądze. Przez wyjazdem źle nam sie finansowo nie powodziło.

czyli wrócisz jak my Polacy cos tu moze wskuramy? przyjedziesz na gotowe? gratuluje wyobrazni iscie ułanskie masz fantazje euglena

a po drugie?

czyli ja jestem głupia bo mam inne poglady niz wy.TAK? ciekawa teoria

jak ktos stad nie wyjechał znaczy ze jest głupi?

hahahahahahahahaha - wiesz wredoto , usmialam sie teraz :D :D :D nie , nie jestes glupia dlatego , ze masz inne poglady - dlatego tez sie glupim nie jest. :P nooo, pomysl jeszcze troszeczke.

a po pierwsze kazdy jest specem we własnej dziedzinie nie wiesz czym sie zajmuje, nie wiesz jak robie to co robie a oceniasz mnie jestes jasnowidzem?

Dość się już nażyłam w Polsce by uważać że mam jakiś wkład. Głosować będąc za granica też mogę. Tak więc nie przyjadę na gotowe. A zresztą wcale nie mam pewności czy w ogóle wrócę, zakładam tylko że mogę, jesli się sytuacja zmieni. Póki co się na to nie zanosi.

Gość ale ty durna jestes
KTO NEGUJE ??? TY WSZYSTKICH NEGUJESZ I WYMYSLASZ ZE INNI PLUJA NA SWOJ KRAJ. TY PRZECZYTAJ CO OD POCZATKU NABAZGRALAS BO POGUBILAS DEBILKO

wredoto - bardzo latwo mozna zorientowac sie z jakim czlowiekiem mamy do czynienia , gdy sie z nim troche porozmawia , prawda? nie trzeba byc jasnowidzem , wystarczy umiejetnosc sluchania badz rozumienia czytanego tekstu. nic wiecej nie jest potrzebne a juz z pewnoscia nie jasnowidztwo. :D

samo głosowanie uwazasz za wkład dla kraju?ciekawe ale podatki odprowadzasz w innej walucie dla innegom panstwa

Gość sfrustrowana
Jestem lekarką, dość młodą. Za kilka tygodni wyjeżdżam pracować za granicą w swoim zawodzie. Było mi ciężko podjąć taką decyzję, ale w końcu ją podjęłam. I nie tylko pieniądze zaważyły o mojej decyzji. Brak możliwości kształcenia, tłamszenie lepszych, by nie robili konkurencji, niesamowita nagonka na lekarzy w mediach to tylko parę powodów, dlaczego nie jestem w stanie już tu wytrzymać. W kraju, do którego jadę mam zagwarantowane, że rozpocznę specjalizację wraz z rozpoczęciem pracy, mam zagwarantowany urlop szkoleniowy i fundusze na kształcenie sie, bo przecież lekarz powinien całe życie się kształcić. Tu- brałam po kilkanaście dyżurów miesięcznie, by "jakoś" żyć, na dokształcanie się już nie starczało czasu, ani często możliwości- bo na kurs mogłam sobie tylko pojechać w czasie urlopu wypoczynkowego i za własne pieniądze. A chciałam tylko być dobrym lekarzem i uczciwie pracować, ale w tym kraju nie da się, wierzcie mi. Takiego człowieka tylko stłamszą

nazywacie sie same POLKAMI!! dlaczego wiec krytykujecie wszystko co polskie ,co nasze? zachłysnełyscie sie zachodnim stylem zycia wiec uwazacie ze na polski kraj mozna juz pluc i krytykowac wszystko co polskie? opuszczajac kraj wyzbyłyscie sie patriotyzmu czy nigdy nie byłyscie patriotkami ? Przeniescie sie na" SWOJ Narodowy porta"l skoro tak brzydzicie sie moim krajem zadałam wam pytania nie wolno jasniepanstwa na emigracji dla własnej wygody o nic zapytac?

Gość ale ty durna jestes
widzisz wredoto sfrustrowana to tylko kolejny przyklad na to ze ludzie wyjezdzaja sie ksztalcic, rozwijac. Mowia ci cos te terminy? Pewnie nie!!!

Gość ale ty durna jestes
ja pier...... kto krytykuje??? .przytocz mi cytat babo bo nie wytrzymam. Prosze o date i godzine kiedy i jaka matka plula na swoj kraj