Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pomaranczowa wredota

do matek na obczyznie -pytanie

Polecane posty

Gość Zmien nick na DURNA WREDOTA
Czy ty czytac potrafisz? Jaka krytyka? Wejdzcie na topik Matki polki, ja tam zadnago krytykowania Polski nie znalazlam.

Gość Zmien nick na DURNA WREDOTA
Oj nie tak cos z toba. Za co ci w polsce tyle placa? Czytac nie umiesz........ale to nie potrzebne gdy ktos zarabia dawaniem dupy. Przy ktorej trasie stoisz????/

A tej sie plyta zaciela. Krytykuja i krytykuja. No rozum maja, to uzywaja...

bede krytykowac Polakow i Polki jak i innych ludzi,ktorzy reprezentuja sredniowieczne poglady i mentalnosc nie kazdy,ale wiekszosc Polakow tym sie charakteryzuje,niestety

pomaranczowa jak jestes taka pomyslowa i tak zalezy Ci na zatrzymaniu ludzi w Polsce i rozwijaniu gospodarki to moze zaczniesz jakies szkolenia prowadzic? Np. pt \"Jak zarobic 30 tys miesiecznie\"! Bedziesz miala dodatkowy interes i moze paru naiwniakow dodatkowo naciagniesz? ;) Swoja droga zastanawiam sie czy zatrudniasz ludzi a jesli tak to ile im placisz. Bo znajac zycie i ludzi Twojego pokroju to pewnie miedzy innymi i od Ciebie za granice uciekaja.

agis zdadzam sie z toba w 100%. kolezanka poweidziala mi ze jej dziecko ma znamie poniewaz musiala sie w ciazy przestraszyc ognia a to powiedziala jej polozna MASAKRA sredniowieczne poglady sluzba zdrowia w Polsce denna tylko w prywatnych gabinetach jest tak samo jak w moim przypadku za granica Pozdrówka 🌼

florina-racja,to na pewno z jej firmy ludzie emigruja za granice bo malo placi a ona teraz swoje zale wylewa tutaj.

Ludzie wyjezdzaja i beda wyjezdzac ty pomaranczowa wredoto tego nie zmienisz!!! Skoro jestes taka madra pomaranczowa wredoto to powiedz ??Jaka nas czeka emerytura w Polsce na starosc?? Za granicą gdzie sie pracuje legalnie nie ma problemu ludzie z emerytury godnie zyja. Nie martwia sie ze nie stac ich na podstawowe wydatki

ja krytykowalam jak bylam i jak jestem daleko..ale sa tez piekne strony naszego kraju..tu gdzie jestem tez nie jest wszystko pieknie..kazdy kraj ma swoje minusy i plusy..

nadajemy na innych falach dla was najwazniejsze sa pieniadze a szkoda

illeli ale wszyscy sa zachwyceni obcym krajem ,swoja nowa ojczyzna a na Polske tylko narzekania smutne nawet ja zostałam potraktowana jak tirówka a nia nie jestem i powiem tylko !-jak sie chce w polsce pracowac --to mozna tu godnie zyc

Zastanow sie co piszesz ze \"jak sie chce to mozna\" gówno prawda mieszkalam w Polsce B a tam wszystko jest slabo mozliwe bo po pierwsze jak sie nie ma ukladow to ciezko gdziekolwiek znalesc prace a na zalozenie wlasnej dzialalnosci tez trzeba miec wlasny kapital. Tylko skad z 1000zl miesiecznie. Wyjazd do innego miasta?? Lepiej od razu za granice tylko nalezy nauczyc sie zyc od nowa. Bo Polska dala mi takiego kopa ze nie chce sluchac ze to jest super kraj. Zawsze bede narzekac na Polske bo nawet glupiego E104 przed wyjazdem nie dostalam bo nie przepracowalam pelnego roku jakies chore teraz mam ubezpieczenie islandzkie i wale Polske bo wreszcie godnie zyje. Moje dziecko tez bedzie mialo to czego ja nie mialam, i nie bedzie sie wstydzilo chodzic do przedszkola i szkoly bo rodzicow nie stac na ciuszki czy ksiazki. Pieniadze sa bardzo wazne docenia je dopiero ktos kto wyszedl z biedy.

ojjjjjjjj gdybys ty aga wiedziała z jakiej ja biedy wyszłam nie uwierzyłabys !!!!!!!! nie miałam kapitału ZADNEGO wziełam kredyty

na bank wiem co pisze moze ty jestes nacpana?

idiotko napisz ze nie potrafisz zrobic interesu sama patrzysz tylko aby ktos dał ci prace i powiedział co masz robic bo sama zbyt głupia jestes aby zostac szefem dla SIEBIE

Gość a po co
mi wlasny interes.No i znowu udowadniasz ze robisz wszystko dla kasy. WLASNY INTERES -wielkie mi co.A spisz po nocach? A moze na lekach uspokajajacych jedziesz-skutki WLASNEGO INTERESU w Polsce (wiem z doswadczenia). Za granica wystarcza mi na wszysto i niczego mi nie brak. W przeciwienstwie do ciebie mam jeszcze spokoj i kupe czasu dla rodziny. A ty pewnie dzieci nie masz co? Zbyt zajeta SWOIM INTERESEM. A moze masz potomstwo? To im wspolczuje - mamy nigdy nie ma bo ona w ciaglej pogoni za pieniedzmi z WLASNEGO INTERESU! Kto cie wychowal ; takie same potwory jak ty?

Gość Nie zasmiecaj
innych topikow swoimi bzdetami. A kto ci powiedzial ze wszyscy za granica to tania sila robocza? I znowu stwierdzam ze nie nauczono cie czytac.

MAM DWIE CÓRKI W WIEKU NASTU LAT ZAjmuje sie domem i dziecmi a pracuje gdy dziewczynki sa w szkole nie biore zadnych uspakajaczy kazdego lata wyjezdzam na urlop swieta bozego narodzenia spedzam w górach mam mały domek na Mazurach Jezdze dwuletnia w tej chwili limuzyna kupiono w salonie Maz ma swoje sportowe auto wszystko juz o mnie wiecie ? wystarczy? niedołajdy?

Gość Nie zasmiecaj
Tacy jak ty sa najgorsi. W dziecinstwie skrzywdzona bieda i uraz psychiczny zostal.Wiesz mam paru znajomych ktorzy odbili sie z samego dna, ale oni sa w stanie uporac sie z tym rowniez psychicznie. Tak powaznie to mysle ze potrzebujesz pomocy psychiatry. Inaczej nigdy nie pozbedziesz sie problemu "skrzywdzonej w dziecinstwie".

HAHAHAHAHAHAHA

Kochana, jesli radzisz sobie w zyciu tak dobrze - skad tyle jadu w Twoich wypowiedziach? ;)

ZEGNAM plebs

Gość Nie zasmiecaj
Z jezykiem polskim to tez widze na bakier. Ja za granica i wiem ze osoba nieporadna to NIEDORAJDA nie niedolajda. Ciesze sie ze ci sie powodzi :D. A tak to juz w tym kraju jest; nie potrafia czytac, nie potrafia pisac ale nawet do wladzy i pieniedzy dochodza.

WOLISZ NIEDORAJDA ?--NIECH BEDZIE! W MOIM REGIONIE NIEDOŁAJDA TO TO SAMO CO NIEDORAJDA jak sie chce cos znalezc to łapie sie za słówka

do władzy sie nie pcham -jasne !?????????? a forse mam w polsce a wy nie macie jej ani tam ani tu jej nie potrafilscie zdobyc

Gość Nie zasmiecaj
No raczej to ci nie przejdzie. Jezyk polski ma swoje, nizalezne od regoinu kraju, zasady.

Gość Nie zasmiecaj
regionu mialo byc

wez sie w garsc pomaranczowa wredoto i nie gadaj na ludzi ktorzy za granica sobie niezle radza bo po pierwsze maja silna psyche po drugie z reguly sa zdolni bo musza poznac lub znac jezyki obce to nie wkrecaj ze sa to niedorajdy ok. Staraja sie jak malo kto i nie koniecznie zapieprzaja to w polsce sie orze za granica pracuje.

pomaranczowa wszystko zalezy od czlowieka.. nie kazda osoba mieszkajaca poza Polska,mowi zle o swojej ojczyznie nie mozna od razu pisac odnosnie do wszystkich ja kocham Polske ale widze jej slabe punkty..nie bardzo lubie mieszkac tu gdzie jestem i tez widze tego miejsca minusy i plusy..chyba jak kazdy..