Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

m*ajka

która nie preferuje sztucznej antykoncepcji ____________a jedynie

Polecane posty

typu-gumka, tabletki, spirale, krazki, globulki, etc i uwaza je za grzech a jedynie preferuje te naturalne, ktore NIE SA metoda anty a jedynie metoda naturalnego planowania rodziny, ..... bo to jasne nie wspolzyjesz nie masz dzieci, wspołzyjesz stosujac naturalne mat....masz dziecko co rok..... dla mnie osobiscie met nat planowania to met dla os starajacych sie o dziecko, NIE DLA OS. ZAPOBIEGAJACYCH CIAZY.....a to 2 różne rzeczy !!!! nigdy ich nie stosowałam i nie mam zamiaru za duzo w zyciu stresów, zeby wierzyc w te brednie !!!!!!

ja stosowalam ta metode dosc dlugo - z powodzeniem. wpadlam, po kilku miesiacach, bo wyjechalam do egiptu, a tam cykl mi sie rozregulowal od zmiany klimatu :)

m*ajka, a masz cos, co potwierdza te twoje spostrzezenia? jakis dowod twoich badan, czy cos? \"bo to jasne nie wspolzyjesz nie masz dzieci, wspołzyjesz stosujac naturalne mat....masz dziecko co rok.....\" dla mnie nie jest to jasne :)

dodam jeszcze ze w tym egipcie, chociaz wszystko wskazywalo na dni plodne stwierdzilismy, ze zaryzykujemy - pijani troche bylismy i mielismy motylko w brzuchu, bo dopiero co sie pobralismy i to glownie wina nasza, a nie cos, co podwazaloby te metody. stwierdzilismy, ze skoro juz po slubie jestesmy, a dziecko ma sie pojawic w przeciagu pol roku - na wtedy je planowalismy, to co za ronica czy 6 miesiecy wczesniej czy pozniej.

twoj przykład jest adekwatny do tego co pisze,.....nie przwdaz. przykładowo, nie moge sobie pozwolic na dziecko....i co mam stosowac \"super pewne \" met. naturalne i co miesiac miec stresa czy jestem w ciazy czy nie....totalny bezsens, ........... wybieram met ktora jest naprawde metoda zabezpieczająca mnie przed ciaza, a nie mat naturalnego planowania rodziny !!!

pijani zrobiliscie sobie dziecko !!!! co za totalny brak rozadku, wiesz ze dziecko poczete podczas popijawy moze byc chore

\"twoj przykład jest adekwatny do tego co pisze,.....nie przwdaz.\" nie bardzo rozumiem :) u mnie metody sie sprawdzily, tylko ja nawalilam. przykaldowo, gdyby pekla gumka - nie lecialabym po postinor, ale powiedzialabym - co ma byc to bedzie, gdybym zapomniala tbletki - to samo bym powiedziala: \"co ma byc to bedzie\" bylam takim stanie, ze bylo mi wszystko jedno :) metoda antykoncepcji nie miala nic do rzeczy. ale odpowiedz mi na moje pytanie - co sklonilo cie to wysuniecia takiego wniosku: \"twoj przykład jest adekwatny do tego co pisze,.....nie przwdaz.\" bo nie bardzo rozumiem :)

m*ajka - ja wiem ze nie zrobilam dobrze, ale nie rozmawiamy o mnie tylko o metodach planowania rodziny :P

zreszta to popijawa nie byla (fizycznie facet nie bylby w stanie po pijaku... ;) ) tylko wypilismy po drinku :)

jak to nie rozumiesz .....masz czarn na białym. zawiodłay cie metody nat, boze co ja pisze to raczej met naturalnego plnowania rodziny ....które pomyliły ci sie z metodami mechanicznymi. przeciez to było do przewidzenia ze zmiana klimatu wszystko popsuje, nie wiem na co ty liczyłas, nie wpadłas na to ?

no i jeszcze dlaczego uwzasz, ze: \"bo to jasne nie wspolzyjesz nie masz dzieci, wspołzyjesz stosujac naturalne mat....masz dziecko co rok.....\"

po 1.....met naturalne to nie mat zabezpieczajace cie przed ciazą......bo niby co cie zabezpiecza? to metody nat planowania rodziny, wyliczasz sobie kiedy masz dni płode i hajabongo do dzieła. met antykoncepcyjne to met przeciw ciazy.....czyli one przeciwdziałają te naturalne wcale nie przeciwdziałają,,,,nic cie nie zabezpiecza, one ci pomagają zajsc w ciaże i tyle.....

ale juz ci tlumaczylam, ze bylam swiadoma dni plodnych wtedy :) metoda nie zawiodla. tylko raczej \"moja silna wona\" okazala sie slaba. moja i meza. oboje stwierdzilismy, ze jak bedzie dzidzia, to bedzie. obojetnie czy to bylaby gumka peknieta, czy zapomniana tabletka - tak samo bysmy zareagowali. \"metoda mowila\" wyraznie: dni plodne :)

metody nat - to nie obliczenia kiedy okres plodny, a kiedy nie, tylko obserwacja swojego organizmu. nie ma to zadnego zwiazku z obliczeniami. gdybym miala polegac na obliczeniach - dawno mialabym gromadke dzieciaczkow :)

Gość *2*34
powiedz mi ze nie znasz małzenstw majacych po kilkoro dzieci, kobieta całe zycie siedzi w domu ...oni pewnie nie znaja pojecia antykoncepcji lub uwazaja ja za grzech dlatego ....myslą przyjmujemy co pan bóg da i robia dziecko 6 z kolei, ............ to zwykła patologia. ile jest rodzin ktore nie maja za co kupic chleba dziecku a maja w izbie po 10 dzieci, i co myslisz ze kobieta wspołzyje jak chce..nie to nie jej wola czesto poddaje sie biedaczka mezowi kiedy on chce i tak oto jest kolejne dziecko, taka jest rzeczywistosc

*2*34 - ale jaki ma to zwiazek z metodami planowania rodziny??? te kobiety nic nie mierza, nie sprawdzaja, nie badaja...

Gość *2*34
met nat to obserwacja org i tym samym wiesz kiedy masz dni płodne,,,,czy to nie to samo, to jakim cudem wiedziałas kiedy masz dni płodne? poznałas sluz czy temp na jedno wychodzi !!!!!

\"met nat to obserwacja org i tym samym wiesz kiedy masz dni płodne,,,,czy to nie to samo, to jakim cudem wiedziałas kiedy masz dni płodne? poznałas sluz czy temp na jedno wychodzi !!!!!\" nie rozumiem... tzn - rozumiem co napisalas, ale nie kapuje dlazego...

Gość *2*34
ale 2 razy wiecej jest niezadowolonych ..... no przeciez jesli nie chce dziecka to mam ta denna metode stosowac i liczyc ze nie wpadne !!! bzdura !!!!

Dla mnie nie jest to metoda anty. nigdy bym się za taką opcią nie zgodziła-po co się stresować.No chyba że ktoś lubi sporty ekstramalne to ta metoda jest w sam raz

Gość *2*34
09:16 stokrotka_3 metody nat - to nie obliczenia kiedy okres plodny, a kiedy nie, tylko obserwacja swojego organizmu. nie ma to zadnego zwiazku z obliczeniami. gdybym miala polegac na obliczeniach - dawno mialabym gromadke dzieciaczkow jak to nie ma zwiazku z obliczeniami, przeciez musisz sobie obl kiedy masz dni płodne...w przypadku mierzenia temp. na wykresie zaznaczasz i wychodzi kiedy masz podniesiona ...wtedy sa dni płoden, musiałas towiedziec jesli zaszłas w ciaze niby swiadomie

*2*34 - po pierwsze wcale nie masz teg ostosowac - nigdzie tego nie napisalam, ze masz cokolwiek robic. po drugie - gdzie sa te \"2 razy wiecej niezadowolonych\"??? jak ktos juz stosuje to stosuje, a jak komus nie pasuje, to nie stosuje :) GDZIE TE NIEZADOWOLONE???? :)

rozumiem juz o co chodzi. tak - wykresy sa i jakies tam obliczenia tez, ale glownie opieram sie na wynikach badan - temperatury, sluzu itp

Gość Nineczkaaaaaaaaaa12345
Oj nie ma co się kłócić. Ale jedno jest pewne: jeżeli ktoś NIE MOŻE pozwolić sobie na dziecko i naprawdę NIE CHCE zajść w ciążę, to jedynym wyjściem są tabletki, spirala bądź plasterki. Inne metody niestety zawodzą i trzeba się liczyć z ciążą.... Metody naturalne są dla planujących dzieci, tak czy inaczej. Dla osób, dla których nie byłoby problemem posiadanie pierwszego, drugiego czy piątego dziecka. Ja do nich nie należę, niestety.... dlatego muszę brac tabletki i koniec.

Gość *2*34
aha czyli ta med jest dla kobiet stresujących sie "troche". ale juz dla bardzie to nie bo kga wpasc, sama widzisz bzdura totalna skad wiesz co ci przyniesie dzien czy nie zachorujesz czy sie nie wkurzysz....mierzysz temp cały bozy mies a tu lekki katar i wszysko szlag trafił....mozna sie wtegy dopero wkurzyc

nie kazda kobieta toleruje tabletki... sa rozne hormonalne peoblemy typu policystyczne jajniki itp, gdzie kobiety po prostu nawet na najdelikatniejsze tabletki reaguja okropnie. \"Ale jedno jest pewne: jeżeli ktoś NIE MOŻE pozwolić sobie na dziecko i naprawdę NIE CHCE zajść w ciążę, to jedynym wyjściem są tabletki, spirala bądź plasterki\" wedlug mnie jest pewnie nie to, ale to, ze kazda kobieta powinna sama wybrac sobie metode... \"mierzysz temp cały bozy mies a tu lekki katar i wszysko szlag trafił....mozna sie wtegy dopero wkurzyc\" dlatego nie jest wyznacznikiem tylko temperatura - na szczescie :)

Gość *2*34
stokrotka to powiedz nam wszystkim dlaczego te nidy metody nat...nazywaja sie metody NATURALNEGO PLANOWANIA RODZINY? \ to mowi samo przez sie one nie zabezpieczaja ale pomagaja w zajsciu w ciaze !!!!!!!! a u nas sie przyjeło ze jak je stosujesz to wiesz kiedy masz dni płodne i je omijasz i nie wspołzyjesz, dla os chcacych miec dziecko te dni sa zbawienne bo wtedy kobieta moze zajsc w ciaze. bład wyjasniony wiec nie nazywacie ich met zapobiegajacymi ciazy bo one nie zapobiegaja ale pomagaja

Gość *2*34
przeciez oberwujac sluz tez moze sie zdazyc ze nam sie cykl przesunie o 2 dni i ciaza gotowa, nigdy sie nie przewidzi co sie sie dzieje wewnatrz naszego organizmu ....