Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

m*ajka

która nie preferuje sztucznej antykoncepcji ____________a jedynie

Polecane posty

wiec w czasie cyklu sa okresy gdzie jest rpawdopodobienstwo zajscia w ciaze, pewnosc zajscia i prawdopodobienstwo nie zajscia oraz \"pewnosc niezajscia\" no i okres :P wiec wiadomo, ze jak na 100% chcesz unikna ciazy to wspolzyjesz w okresach \"pewnosci neizajscia\" w pozostalym czasie - mozesz stosowac np gumki, lub robic na drutach ;)

Gość *2*34
szczerze to mierzyłam sobie przez 3 mies temp, ale bzdury mi wychodziły miała wzrost ...spadek...wzrost...czyli co 2 razy owulacja? poza tym sluz widze jak mam na wkładce a inaczej go nie widze co mam sobie palec wkładac do srodka i sprawdzac, ....za duzo zachodu, tak dla jaj sobie zastostwałam to mierzenie temp, jak nie brałam tabl ale to nie dla mnie......(smiech)

\"za duzo zachodu, tak dla jaj sobie zastostwałam to mierzenie temp, jak nie brałam tabl ale to nie dla mnie......(smiech)\" czyli jestesmy zgodne co do jednego: to nie dla ciebie, a kobiety sobie same wybieraja najlepsza dla siebie metode :) \"szczerze to mierzyłam sobie przez 3 mies temp, ale bzdury mi wychodziły miała wzrost ...spadek...wzrost...czyli co 2 razy owulacja?\" - nie mozna polegac tylko na temperaturze, a sprawdzac sluz sobie mozesz np chusteczką, poza tym jeszcze jest obserwacja szyjki macicy, no ale to juz palec musisz wlozyc, czego ty bys nie zrobila nigdy :) wie dobrze, ze wybralas tabletki :)

Gość *2*34
stokrotka wybacz ale skad mam wiedziec jak sie mierzy macice nawet nie wiem gdzieona jest wsrodku, lekarz musiałby mi pokazac, ....nie lubie sobie wkładac palców do srodka i tyle, nie kazdy misi to lubiec to nic przyjemnego

Co tak napadłyście na stokrotkę? Wyśmiewanie, podważanie racji, ludzie dajcie moze spokój co??? Jak wam nie pasuje to nie stosujcie metod naturalnych. Jak nie chcecie dzieci to stosujcie metody \"100%we\". A tak przy okazji jest tylko jedna 100% metoda - abstnencja seksualna. Cała reszta jest mniej czy więcej zawodna.

Metody naturalne wymagają samozaparcia i systematyczności. Jak każde mają też pewne efekty uboczne - nie współżycie. Mała abstynencja czasem dobrze robi:). Zresztą... piszecie z takim poczuciem wyższości o metodach antykoncepcji. Ale nie wiadomo co będzie za parę lat. iedyśbył boom na rad - dodatek do kosmetyków nawet pieczywa. I wszyscy też zachwalali. Nie jest wykluczone, że fala bezpłodności ma swoje źródło w antykoncepcji. Tylko nie piszcie proszę, że to całkowicie bezpieczne, bo tak naprawdę kto wam to powiedział? Lekarze? Przecież oni mylą się często, regularnie wręcz. To co było superzdrowe po paru latach czy miesiącach bywa stanowczo odradzane. Metoda naturalna nie ingeruje w organizm i to jest jej niepodważalna zaleta. Ps. nie jestem moherem i stosowałam prezerwatywy.

generalnie ze wszystkim tak jest - im bardziej naturalnie a mniej chemii i sztucznosci tym zdrowiej. ze wszystkim tak jest - ze wszystkimi lekarstwami, z mlekiem matki, lub sztucznym... dlatego zdecydowalam sie na te metody. P.S. stosowalam prezerwatywy i tabletki i nawet postinor (jak widac i gumki i tabletki zawodza ;) ) - tez nie jestem moherem :P

Gość buka poka
Dla mnie ta metoda ma zbyt wiele ograniczeń. Nie wolno wyjeżdzać, stresować sie, wstawać w nocy. Czyli wyjeżdzam i wszystko sie sypie. A wiadomo, że wakacje to czas, kiedy para ma najwięcej czasu dla siebie i chce ten czas wykorzystać. I wtedy wpadka, jak u Stokrotki. A kto w naszych czasach sie nie stresuje? Wierze, że jest to metoda, ktróra niektórym kobietom pasuje, ale nie można jej wciskać jako jedynej słusznej.

Gość nikt tu niczego nie wciska
jak juz to autorka tabletki :P

Gość 1345
a co masz cos do tabletek....?

Gość buka poka
No Kościół wciska i środowiska prawicowe

Gość nikt tu niczego nie wciska
ale na tym topiku nikt niczego nie wciska - o to mi chodzilo. a co do tabletek to nic nie mam - sama stosuje, ale dlaczego m*ajka je wciska? nie wiem...

Gość polarnamysz
uwazam,ze wybor metody antykoncepcji to sprawa indywidualna.znam bardzo wiele kobiet,ktore z powodzeniem stosuja metody naturalne.sama stosuje je od ponad trzech lat.niedawno zdecydowalismy sie na dziecko,ciaza ta jest wynikiem "celowych dzialan":)mam dwie znajome,ktore maja powzne problemy z zajsciem w ciaze z powodu zbyt wczesnego zastosowania srodkow antykoncepcyjnych.a ja lubie ekologie i juz....;)

Heh chciałabym kochając sie regularnie tak szybko zajsc w ciąże jak to kolezanki piszą co rok prorok, narazie pol roku prób i nic teraz czekam moze tym razem, mam nadzieje ze metody npr bardzo mi w tym pomogą, a tak na marginesie nie ma 100% antykoncepcji, wszystko moze zawiesc