Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kristaaaa

Seks na kilka dni przed miesiączką...dni bezpłodne misiączki ciągle brak

Polecane posty

Gość Kristaaaa

Kochałam się na 2 dni przed terminem miesiączki...tzn przypuszczalnie na dwa dni przed nią...gdyz moje cykle są nieregularne (30-36 dni) Kocham się w 33 dniu...musiały byc to dni niepłodne...jednak okres mi sie spożnia dzis jest 40 dzień cyklu...zrobiłam test ciążowy wyszedł negatywny, ale nie brałam pod uwagę tego że ewentualne zapłodnienie mogło nastąpić 33 dnia (a tego test by jeszcze nie wykryl)....czy to jest w ogóle możliwe??? Bolą mnie strasznie sutki (nie piersi jak zazwyczaj przed okresem_, mam podwyższoną temp - ale to chyba znak ze powinnam dostac miesiaczkę? Przepraszam za kłopotliwe pytania, może ktoś sie wypowie będę wdzięczna...czekam na okres a pozniej zamierzam iść do ginekologa.

Gość asdsdsdd
wtedy właśnie mogłaś mieć dni płodne (są często tuż przed wystąpieniem krwawienia), zresztą jeśli masz nieregularne cykle a jeszcze się stresujesz, czy byłaś lekko podziębiona czy cokolwiek, to wogóle nie da się przewidzieć kiedy jesteś płodna a kiedy nie, a jeszcze plemniki mogą trochę przetrwać w niesprzyjających warunkach aż będziesz płodna.... jakby to powiedzieć, jak co, gratuluję potomka!

no, plemniki potrafią przeżyć nawet chyba do 72 godzin więc teoretycznie jest to mozliwe

Mam koleżankę która też zaszła w ciążę tuż przed okresem i też urodziła córkę.:D

Gość Kristaaaa
...mysle jednak ze to prawie niemozliwe. W tym miesiacu bolalo mnie podbrzusze i mialam inny sluz, to bylo w polowie cyklu...jak zawsze...a przeciez dwa razy wystapic nie moze owulacja. Poczekam jeszcze troszke za okresem....boje sie ze to jakas choroba.

Gość Kristaaaa
Gratuluje Wam dzieciaczków, ale jednak nikła jest szansa, że zostane mama, po prostu chcialam sie zorientowac. Duzo o tym czytalam :)

Gość Kristaaaa
asiol no, plemniki potrafią przeżyć nawet chyba do 72 godzin więc teoretycznie jest to mozliwe Jeśli mają sprzyjające środowisko do tego, a w dni niepłodne takowego nie mają

Gość NPR
Nieożliwe jest z punktu widzenia medycznego zajście w ciążę na 2 dni przed miesiączką . Oczywiscie wychodząc z założenia że nie ma sie krwawień śródcyklicznych. Ale jeżeli nie ma śluzu owulacyjnego to jakim cudem plemniki mogłyby przeżyć w "kwaśnym" środowisku ? Nigdy ! Plemniki mogą sie utrzymywac owszem 72 godziny ale ewentualnie w okresie po miesiączkowym i przedowulacyjnym...

Gość Kristaaaa
NPR wiem o tym, dlatego ciaże raczej wykluczam, po prostu chcialam sie dowiedziec czy ktoras z kobiet miala podobnie. Nie wiem czy zrobic jescze jeden test....wykrywa po 6 dniach, tak pisza w ulotce czy po prostu iść do ginekologa, by sztucznie wywołać miesiączkę.

Gość Kristaaaa
NPR Zaznaczam, że to był przypuszczalny dzień krwawienia, gdyż moje cykle są nieregularne, lecz nigdy nie trwały 40 dni....

Gość to co jest napisane w ulotce
to chwyt reklamowy i w większości przypadków wynik nie jest wiarygodny. lepiej zrób badanie krwi za kilka dni.

Gość Kristaaaa
Ogołnie nie mam nwet objawów ciązy, zresztą za krótki okres czasu....poza bólem sutków i podwyższona temp., które równie dobrze moga wskazywać cos innego. Chyba, że pre-tes, który robiłam źle wyszedł, lecz tego nie zakładam, bo przeciez w 99% jest wiarygodny....robiłam go wieczorem, ale można przecież o każdej porze dnia. Sama teraz się czegos doszukuje

Gość Kristaaaa
Ogołnie nie mam nwet objawów ciązy, zresztą za krótki okres czasu....poza bólem sutków i podwyższona temp., które równie dobrze moga wskazywać cos innego. Chyba, że pre-tes, który robiłam źle wyszedł, lecz tego nie zakładam, bo przeciez w 99% jest wiarygodny....robiłam go wieczorem, ale można przecież o każdej porze dnia. Sama teraz się czegos doszukuje

Gość Kristaaaa
jak długo należy czekać "za @"?? nei chce umawiac się do gin i dostac wtedy @...sam juz nie wiem

Gość kinga_1975
mnie sie wydaje ze w czasie jednego cyklu moga wystapic dwie owulacje, ale jesli wlasnie cykl sie wydluzyl przez zmiane klimatu, albo jakies przeziebienie. To wtedy tak, owu moze wlasnie nawet przez @ wystapic. Czytalam gdzies ze np. jak sie bierze antybiotyki, podczas choroby czesto powoduja one wydluzenie cyklu i wtedy @ sie spoznia i moze byc owu przed nim:/

bardzo czesto występują takie anomalie, mozę zaczelo Ci sie jajeczkowanie ale miałaś jakiś stres czy cus, wyjazd np i jajkowanie się przeseunelo. Nie wiem, a testy nei sa wiarygodne. Znam dziewczynę która robila trzy i dopiero ostatni pokazal nikła kreseczke a była juz sporo po terminie @. poczekaj jeszcze dzień lub dwa i zrób kilejny test innej firmy:)

Gość Kristaaaa
:) chyba się boje :)

buhahaha czego oddawania krwi????? czy wyniku:))) no to zrób jutro rano jeszcze raz test, ech no i tak co ma być to będzie, wczesniej czy później sie dowiesz:)

a twoim zabezpieczeniem byla Tylko swiadomosc ze sa to dni nieplodne??? czy zabezpieczalas sie jeszcze jakos dodatkowo??

Gość Kristaaaa
nstosunek przerywany, nie obawiam się badania krwi....ale nie chce sobie robić nadziei.....

Gość Kristaaaa
dokladnie nie wiem, bo mam nieregularne cykle, ale najczęściekj @ mam 31-35...a dziś jest 40...ostatni raz Kochałam się w 33 dniu cyklu, no i równiez wczesśniej, gdzie dni liczyłam jako najprawdopodobniej niepłodne

Gość kinga_1975
kurcze.. dziwna sytuacja z Toba.. a przeziebiona nie bylas? moze przez to Ci sie spoznia. Chociaz mysle ze jesli chodzi o organizm kobiety to ja nie ufam metodzie 'dni plodne-nieplodne' bo naprawde czesto cos moze sie poprzasuwac i wtedy upss..:/

nie martw sie 40 dni przy tak nieregularnym cyklu to nie jest wcale duze opoznienie (choc szczerze ja samej tej metodzie tez nie ufam) tez mam nieregularne cykle i czasami mam w granicy 30 dni ale miewam tez 40, 45, a nawet i 48 a kiedys mialam regularnie w granicy 30!! bylam z tym u lekarza ale powiedzial ze to normalne ze czasmi cykle sie wydluzaja nie martw sie to jeszcze nie takie duze spoznienie!!!1

Gość Kristaaaa
ostatnio się bardzo stresuje...właściwie cały miesiąc....troszkę się działo.....to oże miec wpływ na przesunięcie...ale w 33 dniu ja juz miałam bóle zapowiadajace @....byłam pewna ze dostane go lada dzien

Gość Kristaaaa
kasia+ bardziej obawiam sie teraz choroby, tyle sie naczytalam...nie sa normalne tak dlugie cykle....a objawy na @ zniknely.....zaczely bolec sutki, czego wczeniej nie mialam, ale to wszytsko moze byc na tle nerwowym...troszke czytalam.... wiec sama nie wiem....

no ale napisałaś, że to był ostatni dzień kiedy sie kochałas a wcześniej tez były przytulanki. No to moglas juz wczesniej zajść w ciąże. Te wyliczenia nei są dobrym sposobem zapobiegania ciaży

Gość Kristaaaa
Monika29 wczesniej bylo z prezerwatywa ( w dni przypuszczalnie plodne) i po miesiaczce w dni nieplodne....poza tym zrobilam test wszedl negatywny.....tylko robiac test bine wzielam pod uwage tego 33 dnia cyklu....test zrobilam w 36....

sluchaj ja bylam z tymi nieregularnymi miesiaczkami u gina zrobil mi wszystkie badania i powiedzial ze wszystko jest ok i ze jezeli w duzym stopniu mi to nie przeszkadza to nie ma sensu faszerowac sie tabletkami zeby to uregulowac bo tabletki w inna strone moga zaszkodzic!!! jezeli mialas faktycznie duzo stresu to normalne ze ci sie przedłuza!!! i jeszcze martwienie sie tym ze mozesz byc w ciazy tez moze byc tym powodem!!! tez kiedys sie wystraszylam bo mialam objawy @ bolal mnie brzuch, piersi i objawy zniknely a @ nie bylo wystraszylam sie ale @ pojawila sie po tygodniu tych objawow! wiec nie martw sie mysle ze dzidzi nie bedzie:) ale na przyszlosc mozesz sie lepiej zabezpieczac to przynajmniej nie bedziesz miala stresow z tego powodu

Gość Kristaaaa
kasia+ dzięki, ale ja ogólnie ejste zdenerwowana.....a dziecko bardzo bym chciała mieć...to nie tak że się boje ze jestem w ciązy.....