Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

aga*28

do bezdzietnych, mozna byc szczesliwym w małżenstwie?

Polecane posty

Gość prf
to nie to forum...:)

ja jestem szczeliwa jestem mł mezatka znamy sie 9 lat i na razie nie mamy dzieci, oczywiscie planujemy je miec ale na razie nie czujemy potrzeby by juz je miec.ja jestem szczesliwa bez, mam cisz, spokój, ide spac o ktorej chce w sobote i nd spie do oporu

Gość uuuuuffffff
no przeciez ty nie masz dzieci wiec nie pytaj nas my je mamy i nie wiemy jak wyglada zycie bez dzieci

no nie do wiary same świete i zakazany temat, co tak trusno odpowiedziec? niektorym chyba trudno. do pewnego momentu w zyciu swiat nie konczy sie na dzieciach to dojrzałosc powoduje ze ludzie zmieniaja zdanie i mają dzieci, jak juz sie wyszumia spełnią w zyciu, przychodzi nostalgia zadumanie i decyzja o dziecku

ufffffffffff nie zauwazyłas twmatu...pisze czarno na białym.----do bezdzietnych na razie bo przeciez wszystcy zaraz po slubie nie maja dzieci. najpierw jest zycie we 2 potem we 3 oje

Gość uuuuuffffff
skoro wiesz sama lepiej to po co było pytanie w tytule>???????

poza tym zawsze miałas dzieci, przeciez był okres ze nie miałas i wtedy byłas szczesliwa czy to za którko trwało zeby cokolwiek powiedziec na ten temat.

Gość uuuuuffffff
nie zauwazyłac tytułu forum ""macierzysnstwo....." czyli tu sa matki albbo przyszłe matki i ty

Gość uuuuuffffff
nie byłam szczesliwa jak nie miałam dzieci!

Gość ale temta kobieta
uffffffffff autoka zadała pytanie nie stwiedzenie, ona tego nie wie !!! pyta was a ty skoro masz dzieci po kiego h.....sie wtracasz?

Gość uuuuuffffff
autorka zadaje tu kazdego dnia wiele głupich pytan a ja jeje radze idz kobieto do psychologa bo mnogosc twoich watpliowsci jest niepokojaca

Gość to juz wiadomo kim jestes
uuuuuuuuufffffffffffff to net, buhahahahahahaha

ja jestem szczesliwa w małżenstwie i nie mamy dziecka, nie wiem jak to jest z dzieckiem. na razie nie planuje go miec.

Gość uuuuufffffff
tak to net a nawet internet ale to wcale nie znaczy ze mozna sobie pozawalac na internetowa terapie bo sprawa moze byc powazniejsza niz sie komus moze wydawac

Gość szczsliwa mezatka
:):):):):)

Oczywiście ,że można.Jestem z mezem po slubie 12 lat ,nie mamy dzieci,nie planujemy ,taki nasz wybór wspólny .co rok analizujemy razem nasze stanowisko ,czy cos w kazdym z nas sie nie zmieniło .Jestesmy szczesliwi ,mamy siebie i jest nam dobrze ,nie ma nad czym sie rozwodzic ,nie wiem jak to jest miec dzieci ale nie tesknie za tym stanem ,uwielbiam moje obecne zycie .Pozdrawiam

Gość t o oznacza
a co ma jedno do drugiego?

I jeszcze coś.. szczescie w małzenstwie to cos co nie zalezy od posiadania czy nie posiadania dzieci ,to cos ulotnego o co trzeba bardzo zabiegać obojetnie czy dzieci sa czy tez nie..

mały kwiatek masz racje szczescie w małżenstwie nie opiera sie na miec albo nie miec dzieci. to dlaczego ja jestem szczesliwa choc na razie nie mam dzieci? mam kochanego meza własne ycie duzo czasu prace i od nikogo nie jestem uzalezniona czasowo, chce miec dziecko ale nie teraz .

Gość ja sie zgłaszam
szczesciara ;)

Gość do aga 28
skoro nie masz potomstwa i jestes happy to po co pytasz czy to mozliwe chyba sama wiesz o tym najlepiej ze mozna byc szczesliwym nie majac dzieci

do aga 28 czy uuuuuuuuuuffffffffffff zdecyduj sie w koncu jakiego nica uzywasz !!! widze ze to dla ciebie drazliwy temat ciekawe dlaczego, weź cos na uspokojenie

Gość odp.
nie jestem bezdzietna:) ale odpowiem..mam 34 lata a z mężem jesteśmy lat..15:) i 2 miesiące temu urodził się nasz synek.. przez tyle lat po prostu nie myśleliśmy o dziecku i byliśmy szczęśliwi ale szczęście ma wiele wymiarów- też a może i głównie rodziecielski? zwiedziliśmy z mężem kawał świata, mamy dzięki Bogu dobre i dobrze płatne prace, pozwalaliśmy sobie na różne przyjemności i eksperymenty ale jakiś dziwny spokój, dopełnienie, pogodzenie ze sobą i światem odzyskaliśmy dopiero teraz, kiedy On się pojawił...:)

Gość bezdzietna i nieszczęśliwa
piszę po raz kolejny-MOŻE! pod warunkiem,że oboje dziecka nie chcą mieć!

Gość lllllllllllllulka
Nie każdy MUSI mieć dzieci. I nieprawda, że bezdzietne małżeństwa są nieszczęśliwe! Mogą podróżować, skupiać się na sobie, kupowac sobie wszystko czego zapragną (w końcu nie musza wydawać na dziecko więc wydają na siebie ;)), no i ogólnie mają tzw. "luz", jeżeli wiecie o co chodzi.... nie zastanawiają się czy bedą mieli z kim zostawić dziecko, jeśli chcą wyjść na imprezę. Na Sylwestra mogą polecieć na Majorkę i nie martwić się dzieckiem. Itd..... Ja osobiście z jednej strony żałuję, że szybko urodziłam (hm, wpadka...) bo wiadomo, że miałabym więcej luzu na początku małżeństwa, czas na "wyszalenie się", i tak dalej. Naturalnie, dziecko to nie tragedia i bardzo je kocham.... ale teraz jestem zadowolona z tego że mam już odchowane dziecko, i mogę zacząć myśleć o sobie. Bo drugiego nie planuję. Oczywiście, fakt że drugiego nie planuję, też wzbudza kontrowersje wśród znajomych. Bo niby "jedno to sierotka", i "trzeba mieć przynajmniej dwoje", i nie ustają nagabywania "kiedy drugie??" Wk.... mnie to niemiłosiernie, ale co zrobić. Chcę teraz trochę POŻYC....

Gość lllllllllllllulka
a ja wiem czemu Aga pyta się o to szczęście bezdzietnych. Bo już sobie wyobrażam, jak non stop jest zasypywana pytaniami ze strony rodziny i znajomych: KIEDY DZIECKO??? Pewnie też jej gadają, że życie bez dziecka jest puste, że trzeba mieć, i takie tam. To jest koszmar, naprawdę, i apeluję do ludzi: Przestańcie dręczyć innych takimi durnymi pytaniami!!!! Niektórzy nie chcą mieć dzieci i tyle.