Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

justine1982

Pomogę Wam...jeśli chcecie...........

Polecane posty

Gość nicili
Justynko :) otoz mam pytanie :) miałam od zawsze problemy z cera :/ jest ona mieszana, ale bardziej ze sklonnosciami do tlustej... juz zaliczylam deramtologa itd. i nic...zaczelma brac pigulki i trcohe sie poprawilo, 3 miesiace temu odstawilam. Cera troszke lepsza...ale dalej jest tak,ze czasem mi wylezie taki potwor!i przede wszystkim mam zatkane pory...!co na to?uzywam kremu matujacego i kremu do mycia z czystej skory garniera...ale to nie wystarcza...prosze...pomocy...co na ta gębe?

może maseczki oczysczajace z glinka zieloną? dobry krem jest dax cosmetics dla cery tłustej i mieszanej.

Gość jutrzenka423
Droga Justine chciałabym prosić Cię o poradę jak dobrać puder? Nigdy się nie malowałam bo niestety na mojej twarzy często pojawiają się jakieś krostki:( ale mam też cerę mieszaną a co za tym idzie na czole, nosie bardzo mi się świeci w związku z tym chciałabym ją zmatowić. Jaki puder byłyby anjlepszy: prasowany czy inne? W sumie to nawet nie wiem jakie są rodzaje:-( Jestem w tym temacie kompletnie zielona:-( Proszę o pomoc i pozdrawiam:)

Jola 126:) Sorki, że opiero teraz odpisuję, ale nie miałam czasu. Mam nawał pracy i innych obowiązków, jednak mam teraz chwilę w pracy aby Tobie napisać;) Co do rodzajów celulitu to faktycznie wyróżnia się rodzaje : wodny i drugi - tłuszczowy. Ten pierwszy (wodny) spowodowany jest nieprawidłowym obiegiem krwi i limfy w tkankach, co prowadzi do zatrzymania się w nich wody. Drugi - tłuszczowy dotyczy głównie osób z nadwagą, ponieważ podczas tycia pod skórą gromadzi się tłuszcz. Podczas gromadzenia tego tłuszczu celulit wodny zmienia się w cellulit tłuszczowy. Czyli można powiedzieć, że osoby szczupłe mają wodny typ celulitu a otyłe typ tłuszczowy. Wyróżnia się również 3 stopniowy stopień zaawansowania celilitu : przy stopniu 1 - skóra jest gładka podczas leżenia i stania, jednak przy ściśnięciu widać grudki małej wielkości, stopień 2 - skóra jest gładka podczas leżenia, jednak podczas podczas stania juz pojawiają się grudki, czyli jest widoczny gołym okiem, no i stopień 3 - w którym widać grudki celulitu w każdej pozycji. Tyle o tym pieroństwie;) A co do rękawicy to ja jej uzywam na 2 sposoby, możesz ja również wykorzystać jak tylko chcesz. Jedną mam pod prysznic i masuję się na mokro ( świetny efekt peelengu ciała:)), a czasem również na sucho. Nakładam olejek i wtedy wykonuje okrężny masaż całych ud i pupniaka:) oraz brzuszyska:):) Pozdrawiam mocno i przesyłam całuski....:):):)

nicili:):):) Oprócz zatkanych porów borykasz się również z problemami trądzikowymi, dlatego chciałabym Ci zaproponować coś i na zatkane pory oraz na poprawę wyglądu cery tradzikowej:):):) A mianowicie:) - należy przemywać i robić okłady z mieszanki 15 g rumianku i tymianku, 10g szałwii i 5 g malwy. Trzeba zalać 2 łyżeczki tej mieszanki wrzatkiem i po 15 minutach odcedzić. Możesz kilka razy w ciągyu dnia przemywać twarz tym naparem, takie okłady są świetnym naturalnym sposobem aby ściągnąć pory oraz złagodzić i zadziałac antybakteryjnie na skórę dotkniętą trądzikiem. Taki okład możesz trzymac na buźce ok 20 minut. Połóż się wygodnie, nałóż gazę zamoczona w tym zielsku:):) pomysl o czym miłym a zobaczysz, że pory się zmiejszą a przy tym złagodzisz objawy prycholków:):) Pozdrawiam:):):)

jutrzenka 423:):) Zaproponuję Ci to samo co innej koleżance , bo masz podoby problem. :):) Co do cery trądzikowej i używania podkładów lub pudrów, chciałabym Cię zachęcić do wypróbowania Antybakteryjnedo Make-Upu Soraya. Zawiera wyciąg z trawy cytrynowej, który hamuje rozwój bakterii, również matuje bo napewno masz skłoności do błysku cery. Jeśli masz na skórze jakieś duże ropne wypryski które rzucają się w oczy to spórbuj używać korektorów antybakteryjnych, np. korektor antybakteryjny Bell, kosztuje tylko 7 złotych a czytałam o nim same pochlebne opinie. Super maskuje niedoskonałaści cery, myślę , że by Ci przypasował. Tym bardziej, że nie jest drogi. Napisze Ci jeszce o pudrach:):), bo może nie masz ochoty stosować np. Make-Upu.No i nie wiem ile masz lat:):) Wyrożniamy puder sypki - który służy do wykończenia makijażu, prasowany (lub jak kto woli w kamieniu:)) służy do reteuszu skóry, matowi i kryje, maskując niedoskonałości buzi:). Są również różnego rodzaju podkłady i fluidy o konsystencji płynnej lub kremowej. Niestety dobór koloru jest bardzo ważny, bo można wyglądać jak potwór:) jak się człowiek popudruje za ciemnym lub za jasnym odcieniem. Ważne jest, żeby kolor pudru (podobnie jak podkładu) był jak najbardziej zbliżony do naturalnego kolorytu twarzy, wtedy unikiniesz efektu maski lub potwora:):) Najlepiej udaj się za dnia do sklepu kosmetycznego i wybróbuj dostępne testery na twarzy badź jak nie ma takiej możliwości....na rączce...wybierz ten który najlepioej stopi sie z cerą i nie będzie widoczny:):) Całuję gorąco i pozdrawiam:):):)

Gość sdsdsds
a ja chce zapytac o slonecznika i dynie luskane:( jadlam to czesto a teraz dfowiedzialam sie ze sypane sa konserwantami te nasionka zawsze zeby sie nie psuly w woreczku:( justine czy to znaczy ze faszerowaqlam sie chemia myslac ze mi to dziaLA DOBRZE NA ZDROWIE I BEDE MIEC WITAMINKI??| KURCZE ZASZKODZILAM SOBIE RACZEJ A NIE POMOGLAM...CO O TYM SADZISZ?? W KAZDYM OPAKOWANIU LUSKANYCH NASION SA KONSERWANTY??MUSZĄ BYC??

Czy te kremy warte sa swojej ceny ?? Thalgo na rozstepy 250ml 140zl thalgo do biustu 50ml 100zl farmona ujedrniajacy 200ml 85zl Norel zel cellulit 200ml za 90 zl Npisz czy znasz ktorys z nich i czy sa godne polecenia ??

Gość dg22_81
to moze slyszalas l o Farmona LUB BUST CAPS

Gość Margeuritte
Marcia 84 a ja sie wypowiem w sprobuj kosmetykow serii Eveline serum na celulit i roztepy naprawde pomaga ok 15 zl, dobra jest tez oliwka Ziaja ujedrniajaća antycellulit okolo 14 zl. I tak jak tu dziwczyny kiedys radzily kilka razy w tygiodniu peeling z kawy+cukru brazowego cynamonu. Ja to gorąco polecam myjesz sie tym z odrobina mydla w plyunie lub oliwki i masz gladzitka skore potem na to to serum. I rzeczywiscie sa efekty. Doloz troche cwieczen i zobaczysz rezultaty. Ja nie kupije takich drogich kosmetykow bo raz z emnei nie stac a dwa wielokrotnie przkeonalam sie ze nie zawsze drogie jest warte ceny.

MARGERITA >> przyznam ci racje nie zawsze to co drogie jest skuteczne :) postaram sie poszukac czegos tanszego, a o tych kosmetykach slyszalam od kosmetyczki ponoc sa takie suuppeerr.. Oki kobietki a co do biustu z rozstepami ??

Gość dg22_81
do mageuritte mozesz podac ten przepis na peeling z kawy cukrun icynamonu????albo podaj linka bo nie moge tego znalezc!!! dzieki!!!!

Dzięki Justine1982 kupię któryś z tych szamponów co mi poleciłaś i zobaczę czy będą jakies efekty. Jeśli nie to pójdę do dermatologa, bo nie mam juz siły się męczyc z włosami. Przypomniałam sobie, że moja koleżanka miała kiedyś problem ze skóra głowy, jakieś wypryski i lekarka przypisała jej szmpony na te dziwactwa, które przy okazji były przeciw łojotokowe. I potem zaczęły sie jej wysuszać włosy, tak że mogła je myć nawet co 2 tyg. Co o tym myślisz?

Gość Marzia
ochotka ja tez mam problem z ksostkami we wlosach :( ostatnio kupilam szampon z Vichy i szczerze to pomogl choc troszkie obciazyl wlosy a ja mam przetluszczajace ale pomogl tez na stany zapalne :) Ja mam taki przepism: 100gr kawy rozpuszczalej 100% 4 op mielonegho imbru 2 op cynamonu 500ml jakiegos najtanszego mleczka mieszasz wszystko razem w jakims sloiczku - pudeleczku starcza na kilka aplikacji - nakladaszna nogi pupe gdzie chcesz i zawijasz folia i wskakujesz pod koc - koldre na g0odzinkie pozniej zmywasz i kladiesz krem do ciala :) a do pilingu uzywa sie fusow od kawy, lub sweza kawe sypka :)

Gość justynko mam pytanie
bo na dietach nie udzielili mi odpowiedzi przyprawa curry w chudnieciu... czy mozna ja uzywac zamiast soli, czy jest rownie "niebezpieczna"??? dzieki z gory za odp 🌼

witaj justine ja mam pytanie o kosmetyki, ktore z tych dostępnych w drogeriach mają najmniej a najlepiej wcale szkodliwych składników?

Gość uppppppppppppp

Cześc jestem pod wrazeniem i równiez chciałabym uzyskać rade dla siebie. Jestem zodiakalnym Baranem: uparta, smiała, dążąca do przodu, wesoła, lubiaca imponować i dominować -czasem bywam zamknieta w sobie. Jestem 33 latką, o ciemno brazowych włosach i szarozielonych oczach , jasna cera wzrost1,70 sylwetka szczupła. Uwielbiam zapachy w ogole- wszystkie skojarzenia jekie mam z dzieciństwa to sa najpierw zapachy a potem sytuacje. Prosze poradz mi cos wyjatkowego dla mnie bo w dalszym ciagu jestem poszukiwaczem a w tej gamie zapachowej trudno sie odnalezc.

Nie było mnie tak długo.....miałam wiele problemów....smutnych sytuacji. Jestem nowa..silniejsza...i chętna do pomocy. Pozdrawiam.

Gość lilien
mam 23 lata i zmarszczki mimiczne" wokół oczu (noszę oklary ale niestety mrużę oczy) i na czole dwie podłużne między brwiami ( od ciągłego martwienia). mam pytanie: czy moge stosować kremy przeciw zmarszczkom mimicznym czy jeszcze za wcześnie? a jeżeli nie kremy to co? martwię się że z czasem będzie jescze gorzej. z góru dzięki za rady!

lilien :):) Oczywiście, że możesz używać preperatów przeciw zmarszczkom mimicznym, bowiem są one przeciw...a nie na...Czyli trzeba je stosować kiedy ich nie ma...by spowolnić ich pojawienie się. Generalnie na wwszystkich preparatach przeciwzmarszczkowych jest informacja iż są one przeznaczone dla kobiet od 25 roku życia, nie ma więc przeciwskazań by kobieta w wieku 23 lat zaczeła je już stosować. Ja mam 25 lat a osobiście teraz używam kremu pod oczy i na powieku z serii AA o działanniu przeciwzmarszczkowym...jest świetny. W sklpekach znajdziesz duży wybór...całą masę:) Pamiętaj o prawidłowym demakijażu czyli od przesuwaniu wacika kosmetycznego od zewnątrz do wewnętrz, tak aby nie rościągać skóry wokół oczu. krem również wklepujemy delikatnie i nie nakładamy go za dużo..cieniutką warstwę, bo możemy się rano obudzić z popuchniętymi oczami. Jeśli masz w mieście drogerię \"natura\", polecam Ci zakupić w niej takie płatki witaminowe pod oczy. Koszt około 6 złotych za 4 płatki, a dostarczają skórze w okół oczy potrzebnych witamin i nawilżenia. Są to płatki z serii essence pocketbeuty. Pozdrawiam Cię:)

poproszę o przepis na płukankę z octu :) słyszałam o takiej płukance ale nie wiem jak ją zrobić? podobno po niej włosy ładnie się błyszczą nie wiem tylko jak ja zrobić więc jeśli stosujecie to poradźcie jakiego octu należy użyć i w jakich proporcjach? czy płukanka zmienia w jakiś sposób kolor włosów - np: rozjaśnia je lub przyciemnia? no i jaki jest zapach włosów po jej użyciu....?? czy czuć ocet...?

Gość To jak mozesz to doradz mi
Mam cere mieszna, mialam tradzik, teraz mam tylko wąfry i troche przebarwien. Jestem nastolatką. Przez te wszystkie leki moja cera jest bardzo blada. Jak mogę ja przyciemnić? Nie chce isc na solarium bo to tylko pogorszy sprawe, samoopalacze nie są dla mnie bo zatykaja pory a po soczkach marchwiowych bede pomaranczowa. Chce miec poprostu ładny kolor cery. Wiadomo ze na takiej bardzo bladej widac kazdy defekt i ciezko jest dobrac podkład. Jest wogole jakies wyjscie?

Gość To jak mozesz to doradz mi
I jeszcze 1 pytanie: jestes kosmetyczką czy jakims lekarzem że tyle wiesz? Moze juz gdzies tu bylo wspomniane ale nie mam czasu czytac calego topiku. Myślalam nad kupnem kremu jonsons holiday skin ale on ponoc zatyka pory :(

Gość lilien
dzięki, a co myślisz o kremie miokin? i jak czesto stosować ta kurację płatkową?

manila :) Co do płukanki to jest faktycznie z octu, ale z dodatkiem cytryny. Generalnie stosuje się przy włosach matowych, pozbawionych blasku. Trzeba ją przygotować z 1/2 litra ciepłej, przegotowanej wody, soku z połowki cytryny i łyżki octu winnego, tym płynem należy płukać wilgotne włosy. Do płukanek stosujemy ocet winny, owocowy - najlepszy jest jabłkowy.Taka płukanka utrzymuje pigmenty we włosach i dostarcza blasku. I tyle plusów....niestety profesjonalni fryzjerzy bez wątpienia odradziliby stosowanie takiej płukanki, szczególnie osobom które mają suche włosy...gdyż działanie kwasów octu i cytryny usuwa wapno z włosów, a przy własach suchych jest to o tyle niebezpieczne, że może zaszkodzić zamiast pomóc. Pozdrawiam:):)

To jak mozesz to doradz mi :):) Hej:) Co do kremu holiday...sama używałam tego kremu i po dłużym stosowaniu zauważyłam brzydką nieestetyczną \"skorupę\" na swojej twarzy. Coś ala sztuczna skóra:) Na początku wyglądało to ładnie jednak po tygodniu uwydatniał się efekt samoopalacza i sztuczności. Potem stosowałam go co 2-3 dni i te przerwy pozwoliły mi otrzymać ładny efekt. Co do zatkanych porów to takie stosowanie co 2-3 dni, pozwoli również ograniczyć zatykanie porów. Myślę, że to dobry sposób. Co do picia soków marchwiowych....to powiem Ci, że ja piję średnio co drugi dzień 1/4 litra soku Marwit i moja buzia nie jest sztuczna ani pomarańczowa. Efekt pomarańczy uzyskuje się gdy przesadza sie z sokami typu \"Kubuś\", we wszystkim liczy się umiar, więc jeśli chcesz poprawić kolor swojej buźki pij jak najbardziej soki marchwiowe, ale w rozsądnych ilościach. Mam nadzieje , że nie masz anemii...>? Jeśli nie masz pewności powinnać zrobić badanie krwii, poziom żelaza. Dostarczaj swojemu organizmowi zdrowego, bogatego w żelazo pożywienia jak : wątróbka, fasola biała, płatki owsiane, polędwica wołowa, pierś kurczaka, cielęcina, łopatka, chuda wieprzowina. A co najważniejsze...często przyczynami ziemistej, bladej cery jest brak sportu....i siedzący, mało aktywny tryb życia. Więdz najlepiej uprawiaj sporty na powietrzu, może rower? dotlenienie organizmu pozwoli Ci odzyskac koloryt. Znam kobiety które dążą do tego by być blade, gdyż teraz modniej być bladą, niż sztuczną solarnianą kobietą, jednak zależy to od indywidualnego samopoczucia osoby. Jedna czuje się z tym dobrze inna nie. Pozdrawiam Cię:) Nie jestem ani lekarzem, ani kosmetyczką...jestem pedagogiem - samoukiem:). Pozdrawiam:)

Gość lilien
tak, będę wdzięczna za jakieś info