Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nie mam psa

DO WŁAŚCICIELI PSÓW!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Polecane posty

Gość kociara111
to dlaczego w miejscach gdzie stoją takie kontenery jest tyle samo psich kup co gdzie indziej????? bo psiarzy to guzik obchodzi! to jest ich interes żeby walczyć o te ich kontenery, póki ich nie ma to są zobowiązani zanosić te psie odchody do swoich domów, bo pozostawienie ich na ulicy jest nielegalne.

Gość wasz opiekun
PYTANIE: DLACZEGO CZLOWIEK WEDLUG WAS TO COS LEPSZEGO OD PSA?

Gość kociara111
---> wasz opiekun zależy który człowiek:( bo są na świecie tacy, dla którch nazwanie ich zwierzęciem byłoby obrazą dla zwierząt vide: gwałciciele Ani z Gdańska

Gość nie wolno
kociara jak weźmie ktoś do domu to albo do śmieci wywali - trafią na ten śmietnik albo do kibelka wywali - pójdzie w ścieki i w przeróbkę twojej wody do picia :D Bez sensu. Jak się wymaga czegoś to należy zobić wszystko aby te wymagania mogły być spełnione. Inaczej jest to śmieszne, niepoważne i niestety nie przestrzegane.

Gość kociara111
"kociara jak weźmie ktoś do domu to albo do śmieci wywali - trafią na ten śmietnik albo do kibelka wywali - pójdzie w ścieki i w przeróbkę twojej wody do picia " no i dobrze - ja sobie nie życzę żeby trafiały do mojego domu na moich butach a z tą wodą to przegiąłeś - bo ze swoimi kupkami to co niby robisz - zjadasz je??? jeśli tak to to jest błędne koło:) a za to żeby były pojemniki to powinni się martwić psiarze - z jakiej racji ja mam o to walczyć??? poza tym wypowiadali się tu ludzie którzy sprzątają po swoich psach - czyli jednak można

Gość nie wolno
Można i należy sprzątać po psach tylko nie wolno wyrzucać do smietnika :D Mnie to śmieszy. W normalnych krajach nikt nie musi zabiegać o kosze na psie gówienka. I wcale nie twierdzę, że kupy powinny leżeć na chodnikach czy trawnikach. Sprzątać nalezy i zgadzam się z tym. A śmieszne dla mnie jest wymaganie sprzątnięcia kupy, zakaz wyrzucenia jej do miejskiego śmietnika i brak odpowiednich koszy. No ale to kraj paradoksów :D

Gość OBCINACZ
paradoksow jest wiecej, np. obcinanie psom uszu i ogonów "DO WZORCA", podczas gdy wzorzec nie zaklada kopiowania, a naturalne ogony itp itd

Gość łooo matko
a ty obcinaczu nie wiesz ze prawie zaden vet nie obetnie uszu a tym bardziej nawet ogona?? chyba ze mu grubo sie posmaruje w ręke i zrobi to na czarno. psa nawet nie wystawisz z rodowodem na wystawie z obcietym ogonem czy uszami. wiec o jeden paradoks mniej

Gość OBCINACZ do łooo matko
PRAWIE żaden... to prawda, Nie musze "smarowac", obciecie ogonka u oseska to koszt 10 zł !!!! mam psa z rodowodem i bez ogona i WYSTAWIAM, byl na swiatowej w listopadzie, w Polsce mozna wystawiac... PARADOKS ISTNIEJE, daje ci 1 za nieiwdze...:)

Gość łooo matko
no to pochwal sie jaka to rase psa masz???

Gość łooo matko
fakt moj bład bo myślałam ze jak na świecie nie można to w polsce tez , ale cóż zachodu nie dogonimy ;)

Gość ja mam psa
Kociara.... Nie cytuj moich slow, jesli nie przytaczasz ich dokladnie! Nie napisalam dokladnie takiego zdania jak podalas...podobnie,ale z pozoru tylko zmieniajac, zmienilas nieco kontekst wypowiedzi. Cudzyslow uzywa sie kiedy skopiujesz wypowiedz...Ty ja zmienilas! To brak kultury, a co smieszne piszesz ze ja jej nie mam, nazywajac "damulka". Tym czasem nie potrafisz nawet opanowac emocji i "rzucasz kurwami", a nie o tego typu dyskusje tu chodzi!Mamy siebie przekonac do swoich racji, zbuntowc sie, zaczepic, ale KURWA to sobie mozna pod nosem mowic. Niby nie taka wazna rzecz, ale jednak podtrzymuje kulture konwersacji na jakims przyzwoitym poziomie. Jesli sie nie zgadzasz, to nawet nie osmieszaj sie w przyszlosci wypowiedziami typu"wolny kraj i moge mowic co chce..." Idz wowczas z kumplami pod klatke i niech dalej chowa Cie ulica, a nie rodzice. Dalej...sprzatanie po kocie z kuwety a po psie z trawnika do AUTENTYCZNIE DWIE ROZNE RZECZY. Zwirek odchody kotów wysusza i zbija mozna powiedziec w kulke w 90% tego co zrobia. Psa odchody sie rozmazuja w trawie, i ani ona, ani ziemia jej nie zbija. Zdecydowanie trudniej to zebrac. Wiem, bo po kocie tez sprzatam! I o tym moga wiedziec tylko osoby,ktore sprzataly i po kotach i po psach. Ciekwe, czy gdyby Twoj kot kiedys wyskoczyl przez okno(a tak bywa), to czy po zlapaniu go pozniej bys sprzetnela to co zrobil na trawie...juz to widze! Piszecie chcieliscie miec psy, to kupujcie i wydawajcie pieniadze na woreczki....Waszym tokiem myslenia...chcieliscie miec koty, to kupujcie zwirek. A teraz cos Wam powiem...mozecie wierzyc lub nie, ale....zaczelam sprzatac po psie. Z trawnikow tez. Nie jest zle,chociaz nie nalezy to do przyjemnych wrazen:) Czesc ludzi mnie chwali i jest szczerze zdziwionych,gratulujac:) Ale i tak mi sie przytrafilo, ze wlasnie nakrzyczano na mnie, ze wyrzucam odchody do kosza. NIE MA U NAS W MIESCIE SPECJALNYCH POJEMNIKOW! To bledne kolo!I nie piszcie, to zabierajcie sobie do domu, bo to glupi tok myslenia. To moze psy tez sie nauczy do kuwety? Nie piszcie ze nie prosimy urzedu o nie, bo wystarczy sie wczytac w wypowiedzi i ktos juz pisal, ze wysylal takie prosby. Jednak prawda jest taka, ze Urzad miasta jak bedzie mial pieniadze to zrobi takie kosze, a jak nie to NIE! Nie ma znaczenia ilu ludzi podpisze sie pod taka petycja, bo zawsze znajdzie sie wymowka, ze sa waniejsze cele...chorzy ,bezdomni, nawet sciezki rowerowe....itd. Wiem bo pracuje od jakiegos czasu w panstwowej firmie i wiem niestety doskonale jak sie traktuje takich "proszacych" i piszacych petycje. SMIEJE SIE Z NICH! NIC NIE ROBI! W jakim celu zajmowac sie takimi rzeczami i tracic czas. Miedzy innymi dlatego gdy znajde lepiej platna prace uciekam!Chodzi tylko o to, aby urzedasy mialy jak najmniej do roboty...niestyty...a poki co jestem jednym z nich. Moja propozycja: wlasciciele psow-moze faktycznie zacznijmy sprzatac wszedzie po swoich psiakach. Jak ich kochamy to nawet ta kupa nie jest taka straszna. Bylam jakis czas w USA i nie bylo tam mowy o tym,by nie posprzatac! I w sumie fajnie sie chodzilo po takich zielonych czystych trawnikach!!!:) ci, ktorzy pieskow nie macie-nie opierniczajcie, gdy kupe sie wyrzuci do kosza na smieci! tylko pochwalcie czasem, ze w ogole sie sprzata. To naprawde zacheca innych takze do posprzatania. usmiechem mozna wiecej zdzialac niz szukaniem nastepnych zaczepek! wszyscy - czy nie fajniej sie dyskutuje gdy nie wylewamy calych emocji na ekran? ja tez pare razy powiedzialm kurwa czytajac to:)ale lepiej powiedziec, niz napisac:) Pozdrawiam wiekszosc wypowiadajacych sie, ktorzy opanowali te calkiem latwa sztuke:)

Gość obserwatorka psów w parku
z rodowodem czy bez - pies jak srał to i będzie srac na trawnik a ten z rodowodem robi to z premedytacja

Gość malinówkaaa
jak jeden z drugim dostanie kary po 500 zł - to napewno bedzier zbierałł psie gówno i zanim pies sie wysra na trawniku to zastanowi sie ze 2 razy - albo trzy

Gość kociara111
do ja mam psa przykro mi ze cie uraziłam, moze cię żle zrozumiałam, ale denerwuje się czyatjac takie rzeczy bo nie raz wdepnełam w psią kupe na srodku chodnika co do mojego kota - nie wyskoczy przez okno - bo zanim przyjełam kota do domu to zabezpieczyłam mieszkanie - zabudowałam balkon, zamontowałam siatki na oknach poza tym mieszkam na 4 pietrze uwazam ze na tym polega odpowiedzialność. ty decydując się na psa też wiedzialas jakie są warunki w twoej okolicy i trzeba się do nich albo dostosować albo je zmienić albo... nie mieć psa do rosa rospacona ja też nie rozumiem właścicieli kotów którzy je beztrosko wypuszczają. ludzie czy wy nie wiecie ile w okolicy dręczycieli zwierząt (w tym głupich bachorów) albo samochodów???? rosa - nie wiem jak ten problem rozwiążesz ale błagam nie mścij się na kotach - to nie jest ich wina, to tylko wina głupich właścicieli dlaczego zwierzeta zawsze muszą cierpieć za głupotę i okrucieństwo ludzi?

Gość kociara111
"Idz wowczas z kumplami pod klatke i niech dalej chowa Cie ulica, a nie rodzice." mam psa- masz pretensje że na ciebie naskoczyłam a sama mi ubliżasz tak napisałam jeden raz - kurwa - no i co z tego??? z kumplami na klatce nie przebywam i nigdy nie przebywałam. studiuję i pracuję i nie mam na to czasu. chowali mnie rodzice a nie ulica - i nauczycie mnie m.in. tego że za swoje zwierzę się odpowiada i nie ma wymówek w stylu - nie postawili kubłów a co do zbrylania się czy nie psich odchodów - a co tu zmieni postawienie kubłów z woreczkami???

Gość do agresywnych bez psow
kupcie sobie zwierzatko domowe i zobaczycie, ze wasz agrsywny charkter sie zmieni i staniecei sie bardziej wyrozumali