Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nie mam psa

DO WŁAŚCICIELI PSÓW!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Polecane posty

Gość k27
a co to jest : "apsa" ??? :D

Gość analfabeto
posiadania psa ze spacja prdzed a analfabeto

Gość jeszcze przetłumacz
"ze spacja prdzed a" :D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D

moment - czegos tu nie rozumiem . dlaczego wlasciciele psow nie mieliby sami sprzatac , gdy te w miejscach publicznych zalatwia sie ? przeciez po kotach , trzeba w domu kuwetki sprzatac i nikt nie robi z tego wielkiego larum. zwirek tez trzeba kupic. za darmo zwirku nikt kotom nie daje. podobnie wlasciciele psow powinni zaopatrzyc sie w woreczek , lopatke i sprzatac po pieskach. wystarczy odrobina inteligencji i kultury osobistej i po problemie.

Gość manika9987699
Mój sra u mnie na terenie:)

Gość k27
do ANALFABETKI : dysleksja to w końcu nie choroba, nie przejmuj się :P

Gość kociara111
pietruszka - święta racja mi nikt żwirku nie kupi za 25 zł za 10 litrów. To więcej na kwartał niż ten cały glupi podatek od psów na cały rok I sama sprzątam kuwetę - bo to mój kot. Ale na innych forach damulki od piesków najeżdżają na kociarzy, że koty niby śmierdzą itd. a ich pieski to takie wychuchane - szkoda tylko że kosztem naszych chodników i butów

dyskusja bez sensu sprzątać trzeba i już mam kilka psów , przez pare miesięcy w roku mieszkam w dużym mieście i sprzatam co to za durne tłumaczenie ,że nie ma czym i gdzie w każdym sklepie zoo są zestawy do sprzatania jednorazowe i inne ja mam specjalne urzadzenie do którego wkłada sie woreczek i jakoś żyję \\wydałam raptem 40 zł ale pamiętam jak Pani w sklepie była oszołomiona , bo stwierdziła , że jestem pierwsza osoba od kilku lat kupującą coś takiego podatek jest na co innego a dla tych co nie wiedzą- pies nie jest obowiązkowy jeżeli chcesz go miec to bierz odpowiedzialność najgorsze jest to ,że przez osoby bez kultury , dla których psia kupa własnego pupila jest czymś normalnym pod oknem sąsiada wszyscy posiadacze psów maja złą opinię kolejne tłumaczenie -jak inni zaczną ja tez będę jest .no po prostu szkoda słów jak wsiadasz do autobusu i śmierdzi przepoconymi niemytymi ludżmi to tez się nie myjecie , bo inni tego nie robia ?

Gość nalezy sprzatac
tylko nie wolno kup do miejskich smietnikow wywalac. Nie zwierzeta sa winne ani wlasciciele tylko urzedasy ktorzy maja na premie a nie maja na kosze na psie odchody :D

jeżeli nie ma kubełka to wyrzucam do zwykłego śmietnika nie ma to trudno , nie szukam tysiąca wymówek tylko po to ,żeby nie schylić się po \"zbrodnię \" mojego psa kubły opróżnia się codziennie , bez przesady

Gość wasz opiekun.
i po co tyle glupot wypisujecie?? przeciez najbardziej logiczne byloby zatrudnic ludzi do sprzatania odchodow psich ...i po problemie. w koncu za co placimy podatek??? to haracz ??? ludzie maja prace ,psy moga spokojnie bez stresu wysrac sie i wszystko jest cacy.

Gość nie wolno
ARRAKIS nie wolno do zwykłego śmietnika. Bo te śmieci na wysypisko trafiają. Powinny być specjalne kosze a psie odchody utylizowane. Za to co robisz możesz mandat zapłacić :D :D :D Bo to zabronione!!!!

opiekunie czy Ty nie rozumiesz? pies nie jest obowiązkowym atrybutem to luksus dla myślących tak jest na całym świecie i mam nadzieje ,że i w PL kiedyś w końcu pies przestanie być tak łatwo dostępny dla każdego bo jak widac po topiku , właściciele uważaja ,że zakup psa to wszystko co powinnio zrobic a o resztę niech sie martwią inni

hmm...więc skoro nie ma kubełka to mam udawać ,że kupy nie ma? trzeba się dostaosować do warunków , a nie szukac wymówek i tyle jeżeli ktos mi każe zapłacić za to mandat to wtedy zaskarżę miasto za brak kubełka a na razie staram suie aby moje psy nie były uciążliwe dla innych , bo są moje , a nie sąsiadów itd. nie róbcie afery z niczego , bo do lenistwa najlepiej dołaczyć spiskową teorię dziejów i ponarzekac na brak koszy stojąc nad psią kupą

Gość nie wolno
To mam nadzieję że mandat zapłacisz bo ja nie mam ochoty na psie kupy Twojego pupilka w moim śmietniku. Nie zamierzam wąchać smrodów kiedy śmieci wyrzucam. Pisz petycje do UM aby kosze ustawili a psie kupy do domu sobie zabierz a nie w śmietniku je wywalasz. NIE WOLNO!!!!

pisze po raz 100 podatek za posiadanie psa - idzie na utrzymanie schronisk dla zwierzat (karma, szczepionki, boksy) wpływy z podatku to 1/10 tego co idze na utrzymanie schronisk gdyby wszyscy właściciele solidarnie płacili ten podtaek - to pieniadze byłyby i na schronisko i dla ludzi którzy by psie odchody sprzatali koło sie zamyka kultury tylko kultury

hmmm............jak ta kupa Ci śmierdzi w zawiązanym woreczku ???????? niektórym nie dogodzisz :) a pampersy też sa utylizowane???????????

Gość nie wolno
Ale zakazu wywalania pampersów nie ma a psich kup - tak!!!! :D:D:D

Gość kasialux
urzad miasta ma obowiązek sprzatac chodniki to co? bede wywalac smieci na chodnik bravo za tok rozumowania

nie wolno - włącz czasem logiczne myślenie nie czekaj aż miasto coś zrobi wystarczy robic to co nie przeszkadza innym i nie zawsze umożliwia to władza

Gość cziucieła
Ludzie o co tyle krzyku? Ja sprzątam po swoim psie bo wiem, że sąsiedzi krzywo sie patrzą na psie odchody. Nic nie mówią, ale ja wiem, że nie są szczęśliwi z racji tych gówien. A ponieważ liczę sie z nimi to sprzątam. Oni maja prawo do czystości, tak? Bo jest taka zasada - tam gdzie zaczyna sie prawo twoje tak kończy sie prawo moje. Zacznijmy liczyć sie z innymi. A co do podatku to ja nie płacę. U nas ten podatek zniesiono bo i tak był fikcją - niewielu płaciło.

Gość od niedawna wlascicielka psa
sprzatac po sobie po swoich dzieciach i psach nalezy wszystko!! kupy pampersy itepe psy w odroznieniu od waszych nastoletnich synow nie sikaj w katach miejskich barm i garazy i nie wyrzucaja prezrwatyw przez okno, ja po moim psi sprzatam a kto wytrze sciany klatak schodowych w centruùm maista z moczu waszych synkow i pijanych mezow??? woalabym, zeby sikali na trawnik przynajmniej nie smierdzi na powietrzu

Gość nie wolno
Zwierzęcych odchodów do miejskich śmietników składować NIE WOLNO!!!!!! Nie wolno i kropka! Popełniasz wykroczenie kiedy psie kupy w śmietniku lądują :D

Gość wasz opiekun
PYTANIE: DLACZEGO CZLOWIEK WEDLUG WAS TO COS LEPSZEGO OD PSA????

Gość keksówka
pies mego sąsiada sra na kltke i sasiad z tego nic nie robi

Gość nie wolno
Nie wolno też wyrzucać przeterminowanych leków (na szczęście już w większości aptek są specjalne kontenery), zużytych baterii, starych pralek, lodówek , telefonów komórowych. NIE WOLNO!!!! I psich kup też nie wolno!!!

Gość kociara111
i co z tego że nie wolno wyrzucać psich kup do śmietnika??? wolicie żeby taka kupa została na chodniku? bo ja nie! poza tym jak wy psiarze narzekacie na to że nie macie kubłów - to czemu nie piszecie petycji, nie domagacie się tego? Powiem wam czemu - bo macie to w dupie! Nawet jakby wam postawić kubły co 5 metrów i dać darmowe worki i łopatki- to byście nic z tym nie robili - bo przecież to chodnik/trwanik/piaskownica - co ja się będę martwić, ktoś przyjdzie i posprząta, albo wyniesie na butach. a co ja mam powiedzieć? jak wyrzucam kocie siki do śmieci a potem to kubła to też popełniam wykroczenie??? każdy powód jest dobry żeby nie brudzić sobie rączek do tego geniusza co napisał - "ja sobie nie życzę psich kup w śmietniku, bo nie chcę żeby śmieci śmierdziały" tak - a ja sobie nie życzę zużytych pampersów w śmietniku, bo nie mam dzieci - i co z tego? śmieci od tego są żeby śmierdziały. dlatego trzyammy je w zamkniętych kubłach a nie na chodniku. panimaju???

Gość kociara111
poza tym brak kubłów nie jest usprawiedliwieniem psy wam z nieba nie spadły, macie je dobrowolnie. skoro wiecie że w okolicy nie ma kubłów, a chcecie być tacy porządni wobec przepisów, to zabierajcie sobie odchody waszych psów do domów i spłukujcie we własnych kiblach!

Dziwi mnie fakt dlaczego nakakujecie na ludzi, ktorzy napisali ze po swoich psa sprzataja, ze ich psy nie załatwiaja swoich potrzeb na chodnikach i innych miejscach publicznych. taka nagonka jakby oni byli czemus winni.

Gość nie wolno
Kociara to że sobie pampersów w śmietniku nie życzysz to twoja sprawa bo nie ZAKAZU wyrzucania tych pampersów!!!! Baterie też do śmietnika wyrzucasz? Przeterminowane leki też? NIE WOLNO!!!!! Na miejskim śmietniku nie można składować zwierzęcych odchodów :D, zużytych baterii, przeterminowanych leków, starych lodówek i pralek. Nie obchodzi mnie co z tym zrobisz - tak jak ciebie nie obchodzi co właściciel psa ma z kupą zrobić :D Mam wyrzucić przeterminowane leki do kontenera w aptece? Ok, niech kontener stoi, mam starą lodówkę oddać do sklepu? Niech ją sklep przyjmie! I kupy psie niech będą wyrzucane do odpowiednich koszy - tak jak to działa w CYWILIZOWANYM świecie :D Proste? Jak widać nie dla wszystkich :D