Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ewusku

CYPREST nowy środek hormonalny na trądzik a DIANE 35?

Polecane posty

Gość napalilas sie
na wzrost biustu? mnie zawsze pobolewaja przed okresem wiec mozna smialo rzec ze od pierwszej pastylki mnie bolaly, po okresie wciaz sa napiete co raczej nie jest regula gdy ich nie stosuje

Gość martusia_85
Kobietki! Zaczęłam w końcu brac ten Cyprest, już trzeci dzień biorę i piersi mnie nie bolą, i czuję się ogólnie dobrze :-) Mam tylko pytanko czy podczas brania tabletek z pierwszego opakowania można się już normalnie kochać bez zajścia w ciążę? Bo różnie piszą i mówią. A moja lekarka powiedziała,że od pierwszej tabletki działa i nie wiem jak to jest. A tak poza tym to planuję z moim ukochanym cosik zrobić ;-) ale to dopiero pod koniec tego opakowania, bo wcześniej nie będziemy mieli jak no i tak na wszelki wypadek pytam jak jest ze sutecznością podczas pierwszego opakowania. Odpiszcie, plisss...

Gość kathlyn
Absolutnie nie mozna wspolzyc w ciagu brania pierwszego opakowania bez dodatkowego zabezpieczenia. Ochrona nie jest 100%. Nie wiem jakim cudem na ulotkach pojawiaja sie informacje o ich 100% dzialaniu w pierwszym miesiacu...Jest to pierwsz informacja, jaka lekarz powinien podac w trakcie przepisywania jakichkolwiek tabletek antykoncepcyjnych. Dowiedzialam sie wlasnie od mojej lekarki, ze dziewczyny, ktore do niej przyhodzily "zaciazyly" wlasnie w trakcie pierwszego opakowania. Pamietajcie o tym! Dopiero od drugiego opakowania moze cie sie "wyluzowac':)) Pozdrawiam

Gość Paulkaaa19
kathlyn>> chyba Cie straszy albo mas zjakoms smieszna nieodpowiedzialna lekarke biore tabletki dlugo i bralam 4 rozne i zawsze od pierwszej tabletki wspolzylam i w ciazy niejstem haha dziwne co? pozatym w ciaze zachodza te co zapominaja o braniu albo nieprzestrzegaja ulotki, tak wiec niestrasz innych dziewczyn i uwazaj co piszesz bo to sa bzdury..

Gość karolina zdw
wcale nie napalilam sie na duze piersi poprostu korzystam z tego forum zebyście mi doradzily i pomogly jesli tego potrzebuje to sa moje pierwsze tabletki i dlatego sie pytam o takie rzeczy . wali mnie czy bede miala duze piersi czy !!!!!!!!

Gość karolina zdw
i wtrace sie do tego tematu czy mozan wspolzyć z mezczyzna ja slyszalam ze mozna juz w trakcie pierwszego opakowania i zgodze sie z kolezanka a tamte bzdury ktore byly napisane to smieszna sprawa

Gość kathlyn
Bzdury?! Chyba mialyscie w takim razie duzo szczescia. Bez zabezpieczenia tez nie zajdziesz w ciaze za kazdym razem prawda?? Wszystko zalezy m.in. od tego, w ktorym okresie cyklu jestes.Twoj organizm musi przystosowac sie do nowej sytuacji na poczatku, bo taka awka hormonow nie jest dla niego obojetna. A moja lekarka złotko nie jest smieszna, tlyko uznan za najlepsz w moim miescie. A poza tym to nie jest pierwsza opinia lekarska, jaka slyszalam. I wcae nikogo nie strasze. Mysle, ze nawet gdyby tabletki w pelni dzialaly np. od polowy cyklu cyklu, to lepiej nie ryzykowac i przemeczyc sie jeszcze np. 2 tygodnie z dodatkowym zabezpieczeniem a nie biegac pozniej do mamusi z placzem. Jezeli masz zamiar wspolzyc po pierwszej tabletce bez doddatkowej ochrony, to coz...zycze ci duzo szczescia!

Gość Paulkaaa19
Szczescia to zycze Tobie z takim podejsciem do zycia jestes przesadnie przewraźliwiona, spolczuje Tobie i Twojemu partnerowi, rowniez chdzilam do wielu lekarzy i nikt o tym niiewspomial, a moj gin chwali mnie za wiedze ktora posiadam na temat tabletek mowi ze jestem rozsadna i chyba go niedlugo zastapie :PP Pozatym gdyby bylo tak jak mowisz wszystkie firmy produkujace tabletki zostały by pozwane do sądu za nieprawidłowe informacje w ulotce.. a tak nie jest , i nigdy niesyłszałam zeby ktokolwiek wpadł w pierwszym opakowaniu, wpadaja Ci co zapominaja o braniu regularnie, lub niebiora od pierwszego dnia okresu.. a potem zwalają na co innego bo im wstyd... Smieszne..

Gość Paulkaaa19
Bez recepty?? Bez przesady to są chormony ! Niemożne kupywac ich kazdy kiedy tylko ma na to ochote ! Tylko iwyłącznie na recepte !

Gość moniqa01
czyli mowicie ze ten cyprest jest skuteczny w walce z trądzikiem tak?? hm... moze zapytam o to "moją" dermatolog :P

Gość chcialabym cos powiedziec
w sprawie skutecznosci antykoncepcyjnej pierwszego opakowania - dzialanie jest takie jak przy kazdym kolejnym, dziala antykoncepcyjnie od 1. tabletki (jesli zaczyna sie brac w odpowiednim dniu cyklu oczywiscie) i potwierdza to moj wlasny osobisty partner seksualny (maz), ktory zawodowo jest lekarzem endokrynologiem i sam dobral mi tabletki :-P

Gość moniiikaaa
ja tez ma zamiar zaczac przyjmowac cyprest od nastepnego okresu ale jak czytalam wasze wypowiedzi to mnie przerazilyscie, lekarz przepisal mi go na tradzik, ale nigdy nic nie stosowalam podobnego, boje sie ze bedzie za mocny:/

Gość moniqa01
ten cyprest to na recepte tylko???

wydaje mi sie, ze w momencie wziecia pierwszej tabletki organizm przestawia sie na \"sterowanie\" hormonalne z zewnatrz, caly cykl jest wtedy pod kontrola, wystepowanie okresu, i przede wszystkim zablokowanie owulacji i moim zdaniem nie ma znaczenia czy to pierwsze opakowanie, czy 3, ani czy to pierwsza tabletka. Oczywiscie pod warunkiem przestrzegania zalecen przyjmowania. A problemy pojawiaja sie w momencie pominiecia tabletki.

Gość pryszczyk
Stosowałam dianę 2 lata - cera idealna, po kilkumiesiecznej przerwie prychy wróciły na twarzy, są czerwone, duze i paskudne... Od 3 miesiecy stosuję CYPREST - Niestety wogóle mi nie pomógł i czy go brałam czy nie, twarz jest równie nie łądna, wyskoczyły mi ponadtodrobne krostki na plecach, których nie miałam podczas przerwy w przyjmowaniu leków. Dziwi mnie tylko czemu nie dziaął ten srodek, skoro jest podobno nowszą wersją diany:(

Gość maja123
Wzielam dzisiaj pierwsza tabletke cyprestu i czuje sie po nim okropnie, mam mdlosci, biegunke,bardzo boli mnie podbrzusze i okolice takze jajniki.Nie wiem czy to dlatego ze miesiaczka przyspieszyla mi sie o tydzien czy to z powodu tego leku tym bardziej ze pierwszy raz zaczelam brac tabletki antykoncepcyjne.Napiszcie mi czy po biegunce skutecznosc antykoncepcyjna zostala zachowana czy to jest tak jak w przypadku pominiecia tabletki,a jesli tak to czy powinnam teraz wziasc teraz druga ale to wtedy wzielabym za nastepny dzien czyli poniedzialek. Doradzcie mi bo nie mam zielonego pojecia co mam teraz zrobic:(((((

Hej, Ja dziś jestem po pierwszych badań hormonalnych po pół roku brania cyprestu.. zobaczymy za 3 tygodnie jakie będą wyniki... i czy cyprest coś pomógł.............

Gość ewuska123
ja stosuje ten lek i wspolzyje od poczatku bez zabezpieczenia dodatkowego.. a mam taki problem.. wydzielaja sie takie skrzepy krwi dziwnego koloru takiego brazowego wam tez sie tak dzieje?? pomozcie bo niewiem co w tej sytuacji robic.. dopiero co skonczylam pierwsze opakowanie

Gość pryszczyk
myślę, że nie masz czym się przejmowac:) Organizm róznie reaguje a problem o którym piszesz zdarza się. Słyszałam o roaccutanie.. brała go któraś z was? Jest drogi podobno niezbyt bezpieczny, ale efekty na całe życie...

Gość ewuska123
jak odróznic krwawienie które ma wystapic po skonczeniu blistra od okresu?? rozni sie to czyms?

Gość niczym sie nie rozni
jak w nicku - po prostu bedziesz miec tylko jedno krwawienie - z odstawienia, po zakonczeniu blistra, taki pseudo okres, innego nie bedzie do czasu trwania tabletek :-) wizualnie nie rozni sie niczym, prawdopodobnie bedzie mniej obfite i bolesne niz zwykly okres

Gość niczym sie nie rozni
brania tabletek nie trwania ma byc, hehe :-)

Gość monia19
Cześć wszystkim;) od paru dni biore tabletki Cyprest z powodu strasznych problemow z cerą, teraz jest jeszcze gorzej cala twarz mnie boli i nawet powychodzilo mi na plecach a plecy zawsze mialam ladne. Czy dzieje sie tak z powodu,ze organizm przystosowuje sie do tych tabletek?? Mam nadzieje,ze pozniej bedzie ok!! Odpiszcie mi prosze co o tym sadzicie Pozdrawiam;)

Gość ewuska123
Moze powinnas isc do lekarza ginekologa i mu powiedziec o tym?? Mnie twarz nie boli po tabletkach a na plecach mi nic nie powyskakiwalo..

Gość moz
Cześć dziewczyny! Dokładnie zapoznajcie się z ulotką przd zastosowaniem cyprestu. po piątym opakowaniu wylądowałam na trzy tygodnie w szpitalu. Powoli wracam do formy ale skutki będę odczuwała do końca życia

Gość Paulkaaa19
To CO Ci sie stało?? Że do tego szpitala trafilas?? Napisz

Gość Monia19
no wsumie dzisiaj juz jest troche lepiej.... wydaje mi sie ze to poprostu organizm tak zareagowal na przyjmowanie tabletek anty. dawno nie bralam zadnych tab. anty. chyba z 3 lata!! Jestem dobrej myśli!! a czy ktos mial podobny problem do mnie?? Pozdrawiam Dziewczynki;);)