Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ewusku

CYPREST nowy środek hormonalny na trądzik a DIANE 35?

Polecane posty

Gość ewuska123
Mam problem. Z pochwy od jakiegos czasu wyplywa mi taki bialy plyn z "kluskami" czy wy tez tak macie? powinnam sie martwic?

Gość magdasia8888
Czy ma zapach drożdży??? To istotne...

Gość ewuska123
tak,taki dziwny zapach

Gość magdasia8888
Cóż jeżeli tak tzn,że masz infekcję drożdżaków. Konieczna jest wizyta u ginekologa! Zależnie od stadum może przepisać Ci tab. dopochwowe i doustne. Nie współżyj do momentu wyleczenia, bo możesz zarazić partnera. Spokojnie,jest w 100% wyleczalne,ale nie leczone może mieć poważne konsekwencje! Zajrzyj np na: http://www.kobietaintymna.atupartner.pl/zdrowie/grzybica.html

Gość ewuska123
Dzieki za pomoc, jestem wdzieczna

Gość Lejdii
biore CYPREST juz miesiac, niestety schudlam 2kg w ciagu 10dni a cera minimalnie lepsza.

ja też chciałabym schudnąć ,czy to po cypreście,czy coś innego stosowałaś

Gość magdasia8888
Szczerze wątpie,że to po cypeście. Po tabletkach można raczej przytyć-mówie ogólnie o hormonalnych... Nie polecam brania ich(szczególnie cyprestu) z nadzieją na schudnięcie...

Gość magdasia8888
Już mnie nawet piersi przestałyboleć. Dziś wezmę 3 tabletkę z drugiego opakowania. Wszystko oki. A u Ciebie jak?

Gość aaaaaaaagggggaaaaaaaa
hej:D ja biore cyprest juz od 2 tygodni, narazie oprocz bolacych piersi nie mam rzadnych objawow ubocznych(uff;D) mam do was pytanie mniej wiecej w ktorym dniu po skonczeniu opakowania dostalyscie okresu?

Gość magdasia8888
Ostatnią tabletkę wzięłam w piątek a okres dostałam we wtorek.

Gość w_kropki
Pani ginekolog zdiagnozowała u mnie torbiel i przepisała mi cy-prest, przy pierwszej tabletce dostałam krwotoku, którego nie mogłam opanować, przy zażywaniu tabletek w połowie opakowania dostałam ponownie okres, przy tym dostałam potworne bóle brzucha, jutro idę do lekarza, bardzo się boję, czy wszystko jest ok...

Gość dzaaba
ja brałam diane ponad 2 lata cera mi sie poprawila choc nie do konca. zadnych skutkow ubocznych typu bole mdłości i inne ( wspolzylam w czasie 7-dniowej przerwy bez niczego) dla mnie byly super. teraz od 3 mies mam yasmin ale sa bardzo drogie ponad 40 zl za 1 opakowanie tez zadnych skutkow ubocznych bardzo dobre ale drogie! teraz ginekolog przepisal mi cypres na tradzik mam nadzieje ze zwalcza go do konca.

Gość dzaaba
ja brałam diane ponad 2 lata cera mi sie poprawila choc nie do konca. zadnych skutkow ubocznych typu bole mdłości i inne ( wspolzylam w czasie 7-dniowej przerwy bez niczego) dla mnie byly super. teraz od 3 mies mam yasmin ale sa bardzo drogie ponad 40 zl za 1 opakowanie tez zadnych skutkow ubocznych bardzo dobre ale drogie! teraz ginekolog przepisal mi cypres na tradzik mam nadzieje ze zwalcza go do konca.

Gość Lejdii
niestety schudlam na sto procent przez cyprest bo zmienila mi sie waga po dwoch tygodniach stosowania;/ waze aktualnie 42kg przy 160cm wzrostu i te 3kg ktore schudlam to bardzo duzo, poniewaz chcialam zgrubnac;/ a tu taki psikus... a musze zaznaczyc ze bardzo duzo jem.

Gość Lejdii
a jesli chodzi o piersi to moj facet mowi ze sie powiekszaja ;)

Gość Lejdii
padaly tutaj takie tezy, ze przy hormonalnej antykoncepcji mozna tylko zgrubnac. bowiem nie!!! pisze wyraznie na ulotce ze moze nastapic zmiana masy ciala i nie jest powiedziane ze chudniecie jest wykluczone.

Gość misia814
hej. ja biorę cyprest już bardzo długo bo już prawie rok. mój lekarz ginekolog jeszcze nie doradał mi zmiany na inny lek. poszłam do niego bo miałam troche więcej włosków na ciele no ichodziło mi takze o antykoncepcje ponieważ mój chłopak ma problemy z kochaniem się w prezerwatywie. od kąd zaczęłam brać cyprest schudłam pare kilo i urosły mi piersi a to mi się podoba. nie odczuwam żadnych dolegliwości a włoski się naprawde przeżadziły. a jeżeli chodzi o trądzik to krostki mi naprawde żadko wyskakują i to tylko przed okresem bardzo pojedyncze. kocham sie z moim chłopakiem bez żadnego innego zabezpieczenia i jak do tej pory cyprest jest skuteczny. polecam

Gość misia814
chciała bym jeszcze dodać że jeżli któraś z was schudła na początku brania tych tabletek to ten proces powinien się zatrzymać. szczerze mówie że terz schudłam na początku ale teraz moja waga się utrzymuje cały czas taka sama. nie ma co panikować. w sumie kazda kobieta może to inaczej przechodzić ale uważam ze nie ma co panikować na początku

Gość osek
ja brałam Diane przez 4 lata później odstawiłam bo chciałam mieć dziecko traz po porodzie lekarz przepisał mi cyprest zobaczymy jaki będzie miał działanie bo na diane nie narzekałam

Gość hmm... uwazacie ze
moj prblem wyglada tak, bywa czasem tak ze nie mam okresu przez 3 miechy, byly wywolywane luteina dopocchwowa, ale dostalam zaraz po tym, i jeszcze raz i znowu przerwa.. mam tradzik, plus ten okres taki nijaki.... do tego heh.... wasik ktorego sie pozbywam, to wszystko moze sie laczyc w jedno, problemy z hormonami tak..? czy cyprest by pomogl i czy recepte na niego, tj stweirdzic zemoze to mi pomoc, przepisac gin czy dermatolog moze?

Gość aaaaaaaagggggaaaaaaaa
hmm... wyglada to na pewnien problem z hormonami, ale zeby byc pewnym i dobrze dobrac lek najlepiej by bylo, zebys oznaczyla strezenie hormonow plciowych we krwi.. potem z wynikami najlepiej pojsc do dobrego ginekologa, a on zadecyduje jakie leczenie bedzie dla Ciebie najlepsze.

Gość szalona18
hej dziewczyny,ja juz skonczylam drugie opakowanie tabletek cyprest i teraz mam 7-dniową przerwe,jak dla mnie są dobre,cera wyraźnie mi sie poprawiła i wogóle jestem zadowolona,ale moje kłucia o ktorych kiedys wczesniej pisalam nie minely(chociaz minimalnie sie zmniejszyly bo juz tak czesto ich nie miewam),ogolnie jestem zadowolona z tych tabletek,ale mam pytanko,czy któras z was pali przy braniu tych tabletek??? ja przed braniem hormonów palilam,jak tylko zaczelam brac tabletki odstawilam szlugi ,ale teraz znowu mam ochote na palenie,czy cos moze mi sie stac gdy bede używac tytoniu podczas brania hormonów???czekam,piszcie

Gość misia814
hej. ja pale i paliłam zanim zaczęłam brać tabletki. uważm że palenie nie ma nic wspólnego z tym że miało by nam się coś stać. Ja przynajmniej nie odczuwam z tego powodu zadnych dolegliwości.

Gość szalona18
aha,to spoko,dzieki za info

DZIEWCZYNY poradzcie mi bo tak:jestem po 12 tabletce z pierwszego opakowania i zrobiliśmy z mężem na całego ,wczesniej sie bałam bo nigdy nie stosowałam tabsów no i jak doszło wreszcie do tego to teraz sie boję bo wyczytałam że nie należy zażywać dziurawca bo osłabia działanie anty,a mnie bolała wątroba i głupia wziełam może że 4razy rapacholin a tam ponoc jest dziurawiec ,i teraz bardzo sie martwie prosze napiszcie co robic i cz mam się martwić,a na dotatek zazywałam acerutin a ten ponoć wzmaga działonie hormonów mówiam babki im więcej człowiek czyta to głupieje ...co o tym sadzicie może jestesciebardziej doświadczone bo ja to koszmar:(