Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ewusku

CYPREST nowy środek hormonalny na trądzik a DIANE 35?

Polecane posty

Ja juz biore Cyprest 3 dni, sa to moje pierwsze tabletki antykoncepcyjne i czuje sie po nich fatalnie! Boli mnie głowa, mam strasznego doła, nudnosci, nie chce mi sie wręcz życ! A na domiar zlego wyszedl mi na twarzy okropny tradzik. Chcialam tymi tabletkami go zwalczyc ale chyba sie nie da :( Nie wiem czy dzwonic do mojego ginekologa zeby zmienic tabletki. Dzisiaj musze przerwac ich branie bo sie wykoncze. Ktoras z was miala takie objawy i zmienila?? I jakie waszym zdaniem tabletki najlepiej lecza tradzik??

Gość Paulkaaa19
Dziewczyno , zwariowalas czy jak?? tabletki trzebabrac do konca a zeby organizm sie przyzwycail i zeby widziec poprawe potrzeba czasem nawet wiecej niz 3 miesiace niemozna sie poddac po 3 tabletce, lekarz Cie wysmieje. Nimożna ocenic działania tabletek po wzieciu trzech pigułek, organizm ma miesiac lub nawet wiecej na ustabilizowanie sie, Teraz twoj organizm moze wariowac bo nie wie co sie dzieje i muis sie przyzwyczaic do nowej sytuacji, mi diane na tradzik pomogla po 5 miesiacach a Tybyschiala odrazu widziec piekna poprawe, niema tak, nic niema odrazu !! Wstepnie to przycyprest roznice w lepszej cerze zauwarzylam przy 2 gim opakowaniu a potem bylo coraz lepiej, Wiec nawet nie dzwon do lekarza chyba ze chcesz byc wysmiana, A To ze wyskauja Ci pryszcze to na poczatku najnormalniejsza rzecz. ale rob jak uwazasz . w koncu to twoj organizm, ale ja sie na ttym znam biore tabsy od 2 lat . pozdro

Gość monia19
No właśnie lepiej nie dzwoń do lekarza;) ja biore tydzień cyprest i przez pierwsze dni tez czułam się fatalnie:( wymioty, ból głowy, zły nastrój itd. to zależy od organizmu, każdy znosi to inaczej!! I tez zamiast twarz mi się polepszyć to po 3 dniach cała twarz mnie bolała ale to dlatego że organizm tak zareagował teraz widze że pomalutku to wszystko zaczyna wracać do normy a cera z dnia na dzień wygląda lepiej!! a przy trądziku liczy się cierpliwość i wytrwałość!! więc nie jesteś sama dużo dziewczyn ma takie objawy!! Życzę wytrwałości pozdrawiam ;););)

Oj troche się wystraszyłam... Do tej pory brałam rigewidon, a od poniedziałku zaczyman cyprest. Po rigewidonie czyłam się źle(pozatym zero ochoty na sex:( ) więc lekarz mi przepisał ten choć nie mam wielkiego problemu z cerą tylko pare pryszczy, mam nadzieje że mi sie cera na początku nie pogorszy:/ ale pewnie będzie dobrze:) trzeba myśleć optymistycznie:D

Gość karolinazdw
mam pytanie moze ty mi na nie odpowiesz jesli nie wzilam 3 tabletek to co mam zrobić poprostu wymiotowlami myslalam ze to wina tabletek ale okazalo sie ze nie mam jeslitowkei to dlatego?i teraz nie wiem co mamm zrobić jak cos wiesz to napiszmi okej?

Gość ewuska123
Przeczytaj ulotke tam pisze o pominieciu tabletek.. a jeski nie to zapytaj swojego ginekologa

Gość Bejatka
Ponad pół roku temu zaczęłam brać Cyprest. Szczerze mówiąc to jestem z niego bardzo zadowolona, ponieważ nie miałam skutków ubocznych takich jak nudności, bóle głowy czy też spadek libido. Po 7 miesiącach brania leku mogę stwierdzić, że trafiłam na odpowiedni lek, no i na dobrego lekarza ;) To wszytsko zależy od organizmu, tzn jak zareaguje na dany lek. Z czystym sumieniem moge polecić wszystkim kobietom :) PS. i piersi znacznie się poprawiły :P

Gość Czarna1221
mi tez lekarz przepisal cyprest...jeszcze nie zaczelam go brac...i mam pytanie czu przy tych tabletkach mozna palic??jesli ktoras cos wie to bede wdzieczna jak napiszecie...

Gość Jessica990
ja palę i biorę tabletki i nic mi nie jest. Ale nie polecam brać Cyprestu tuż przed wypiciem jakiegoś mocnego alkoholu. Zdarzyło mi się, że po Cypreście wypiłam 3 czy 4 kielony wódki to później dziwnie mnie żołądek i wątroba bolała. Tak więc odradzam takich sytuacji z alkoholem. Ale ogólnie jestem zadowolona z Cyprestu. W 3 miesiącu zażywania trądzik całkowicie mi znikł (z dekoltu, pleców i twarzy), a miałam naprawdę poważny problem z nim. Poza tym wyleczyłam Cyprestem zapalenie mieszka włosowego na rękach, z którym borykałam się około 5 lat. Ogólnie wygląd całej skóry zmienił się o 180 stopni pozytywnie mówiąc... I co najważniejsze nie przytyłam ani grama. Serdecznie polecam;* ;)

Gość anuszkaaaa
Cześć, dziewczyny! Byłam dzisiaj u ginekologa, przepisał mi cyprest. Mam zacząć brać od pierwszego dnia następnej miesiączki. Ten lek został mi przepisany z powodu tego, iż chcę sie zabezpieczyć oczywiście przed niechcianą ciążą:), mam nieregularny okres(wywołany zespołem policystycznych jajników). Problemów z cerą wielkich nie mam, raz jest lepiej, raz gorzej. Zacznę brać cyprest, ale skonsulutuję sie jeszcze z innym lekarzem na ten temat. A że jestem panikara, przez pierwszy miesiąc współżycia będę się zabezpieczała w inny sposób(gumka, stosunek przerywany) Powiedzcie mi co, myslicie o nastepujacej kwestii. Gin mi powiedział, że Cyprest daje 100 ochronę przed ciążą. Czy to jest w ogóle możliwe? To nie jest tak, że tabsy anty maja 99,99 skuteczności? Zostaje te 0,01%... Czy uprawiając sex i stosujac \'wstrzymanie\' przed wytryskiem+ tabsy daje to sto procent? TRoche moze przesadzam, ale panicznie boje sie ciazy, w ktora nie chce zajść...;/ Odpiszcie. Pozdrowionka

Gość Bejatka
anuszka ja biorę tabletki od roku i dzieki nim nie zaszłam w ciążę ale nie stosuję ich jako tabletki anty ale jako środek przeciw niepotrzebnym włoskom. Mój ginekolog za to powiedział, ze one nie dają 100 procentowej pewności i że miał przypadki kiedy to kobieta zaszła w ciążę stosując Cyprest, więc osobiście radzę Ci abyscie zabezpieczali sie prezerwatywą. Ja mimo, że biorę Cyprest to chcę zajść w ciąże :) a poza tym uważam iż lek ten powinien być przede wszystkim stosowany w przypadkach trądziku (jak większość leków anty), na hirsutyzm :/ oraz na poprawę piersi :P Skutków ubocznych nie zauwarzyłam, nawet wtedy kiedy lek mieszałam z alkoholem (w moim przypadku działał tak samo jak na trzeźwo :p - wiecie zapewne o co chodzi ). Pozdrawiam

Gość anuszkaaaa
To ja juz zgłupiałam. Nie wiem, jak to jest. Przeczytałam to forum od deski do deski i różne zauważyłam opinie. Mi został ten lek przepisany jako antykoncepcyjny, a wiadomo, ze takie tabletki działają na tradzik itp. Również a propo ciąży są rozbieżności. A ja nie wierze w 100 działanie żadnej metody anty. Siostra mojej kolezanki zaszla dwa rzzy w ciaze stosujac tabletki :I Te tabletki i rozne metody, w polaczeniu ze soba, musza m8ec jakies tam skuteczne dzialanie. Przeciez takto mielibysmy mega przyrost naturalny;-) Ja sie najbardziej boje, ze urosna mi piersi. Mam sredniej wielkosci biust i raczej nie chcialabym tego zmieniac. Czy wszystkim wam, zazywajacym cyprest powiekszyl sie biust?

Gość ewuska123
Mam problem.. Pomylily mi sie tabletki i zamiast na poniedzialek wzielam na czwartek.. Niewiem jak to sie stalo, z tej paniki wzielam dwie tabletki w jeden dzien. Boje sie ze przez ta pomylke moge zajsc w ciąże :( Niewiem co robic ;(

Gość ewaaaaaa
hejka ja brałam novynette ale fatalnie sie czułam,bóle głowy,brzucha,nasilenie trądziku i ogólnie psychicznie do bani wiec dzisiaj poszłam do lekarza który przepisał mi cyprest(cera ma sie znacznie polepszyć).Teraz mam 7dniową przerwę no i w za 5 dni zaczynem brać.Mam wielką nadzieje że tym razem all będzie ok.Pozdrawiam!!!

Gość lewajka
ja brała diane przez rok i po roku przerwałam po jakimś czasie trądzik powrócił cyprest biorę rok i jest dużo lepszy a co do koleżanki zależy w którym tygodniu stosowania zapomniałaś tabletki jak w pierwszym to stosuj antykoncepcję dodatkową

Gość lewajka
anuszka nie boj sie jak bieżesz od pierwszego dnia miesiączki tabletki to nie zajdziesz w ciąże ale lepiej dodatkowo zabezpieczać się cyprest to super tabletki lepsze od diane diane to przestarzałe diadostwo tylko nogi mnie bolały od brania ich bo mają silny skład od cyprestu miałam zapalenie żył i lekarz mi kazałodstawic diane lekarz ogólnycyprest jem i nic mi sie nie dziejeskora jest gladsza po diane była taka sucha środek hormonalny cyprest jest sto razy lepszy niż diane

Gość lewajka
ja miałam duże problemy z trądzikiem zszedł ale nie wiem co będzie jak cyprest odstawię nie opalam się już 3 lata bo mi szkodzi

Gość anteczka
ja biore cyprest od roku tez na trądzik i mam sliczna cere nie przytylam i nie mialam problemow ze zrzucaniem kilogramow :) pozdrawiam

Gość ania 18
a jak dziala cyprest jako tabletki anty.biore od 3tygodni to sa moje pierwsze i moj chlopak pojechal do konca .boje sie ze to moze zkonczyc sie ciaza pomuscie

Gość ewusia123
Nie boj sie, jezeli bedziesz regularnie brala tabletki to sie to nie skonczy ciaza.. ja biore juz czwarte opakowanie i nie zaszlam w ciaze..

Gość ania 18
a jak dziala cyprest jako tabletki anty.biore od 3tygodni to sa moje pierwsze i moj chlopak pojechal do konca .boje sie ze to moze zkonczyc sie ciaza pomuscie

Gość alex.a
Dziewczyny, mam do Was pytanie. Biorę Cyprest i Androcur od 4 miesięcy. Leki te mam przepisane ze względu na problemy z cerą i nadmiernym owłosieniem.Jesli chodzi o trądzik, to mogę stwierdzić, że widać skutki. Chociaz czasami wyskoczą mi jakieś krostki(nie, krostki to malo powiedziane-duze bolace ropne guzki) to jest ic zdecydowanie mniej. Ale tak naprawdę chciałabym się Was poradzić w innej kwestii. Chcemy rozpocząć z moim mężczyzną współżycie. Ja mam 22 lata, jestem dziewicą i nie jestem dobrze zorientowana w temacie antykoncepcji. Wg. ulotek z Cyprestu i Androcuru, są to leki anty, ale ja się boję, ze tylko to moze nie wystarczyc. Dlatego dla większego zabezpieczenia chcemy takze uzywac prezerwatyw. Ale ja nie wiem czy tabletki+prezerwatywa to odpowiednie zabezpieczenie?? Jetem młoda i nie chcę zajsc w ciażę. Prosze Was bardzo o opinie, zalezy mi na tym!! Z góry dziękuje za odpowiedź, pozdrawiam

Gość bb_212
wlasnie koncze pierwsze opakowanie cyprestu, zostalo mi 5 tabletek, wczoraj przyjełam tabletke 3 godziny od stalej pory, a tydzien temu w sobote przyjelam po 4 godz! dzis kochalam sie ze swoim chlopakiem, bez innego zabezbieczenia... co prawda on nie skonczyl we mnie ale pare kropelek moglo sie dostac! mam powody do paniki? co mam robic?

Brałam na trądzik przez rok DIANE35, bez rezultatu, potem CILEST, również zero efektów, jak myślicie czy ten CYPREST pomoglby mi??

Gość monika8704
ja biore cyprest od 6 m-cy i przez 4 m-ce brałam tretinex(własnie skończyłam opakowanie) i moge powiedziec ze różnie to u mnie jest a lecze sie juz u dermatologa od 4,5 lat:(miałam fatalny tradzik bo nic mi nie pomagało ale jak brałam cyprest i tretinex(to jest bardzo silny lek i musze przyznać ze nie jest zbyt tani) to sie sporo polepszyło wkoncu jest jakas poprawa, mam ładna cere ale jeszcze nie jest idealna bo mam kilka drobnych krostek(nawet kolezanki zauważyły poprawe:)) jednak obawiam sie czy tradzik nie powroci w przyszłości

Gość Ancia-xD
Ja osobiście stosuje cyprest juz od roku, zaczelam go brac tylko ze wzgledu na antykoncepcje, co prawda mialam tradzic i to nie krotko bo zaczal mi sie szesc lat temu.....nie spodziwalam sie cudownych rezulatow na skorze, poniewaz tyle sie juz nalykalam roznych tabletek ze juz w nic nie wierzylam,ale po dwoch miesiacach stosowania moj tradzik znikl w koncu po pieciu latach i mam juz spokoj od roku a na dodatek moge sie czuc bezpiecznie gdy kocham sie z chlopokiem...naprawde polecam,,,,,a pozatym barzdiej sie oplaca niz prezerwtywy, bo gumka moze weknac i one troche kosztuja, a ja za cyprest place jakies 9 zl bo sa refundowane 50% :) i moge robic co chce i kiedy i na nic zwracac uwagi czy mam gumki czy nie :P i to niewielkim kosztem....BARDZO POLECAM...POZDRAWIAM :*

napisze krotko, zwiezle i do rzeczy ! niebierzcie ani tej Diane 35 ani tez tego calego cyprestu, bo to jedno wielkie scierwo. konsekwencje brania tego leku bedziecie dopiero oczuwaly za kilka lat po ich dlugoletnim braniu. Dzis jeden z najlepszych ginekologow tutaj w Kielcach stwierdzil to jedynie krotko, ze lek organizm kobiecy nie toleruje tego leku, a szczegolnie nerki. Kobiety jedynie z powaznymi klopotami cery (podkreslam POWAZNYMI) powinny go kolo 2 do 3 miesiecy zazywac. W innym przypadku grozi to powaznymi powiklaniami miedzy innymi nerek. Poza tym zamiast sugerowac sie opinia znajomych czy psiapsiółek pójdzcie same po rozum do głowy i zasiegnijcie opnini fachowca lub zagladnijcie na jakas powazna strone, gdzie wypowiadaja sie na niej ginekolodzy. \\\"Kilka tygodni temu w Szwecji zmarła dziewczyna. Lekarze stwierdzili powikłania zakrzepowo-zatorowe i powiązali to z pigułką antykoncepcyjną Diane-35, którą przyjmowała. Nie trzeba szukać daleko - wystarczy poczytać możliwe \\\"Działania niepożądane\\\" na przykład z ulotki przylekowej czy jakiegokolwiek innego źródła - pozwalam sobie zacytować poniżej te dotyczące Diane-35: \\\"Działanie niepożądane: Układ nerwowy: ból głowy, migrena, zawroty głowy, skurcze w kończynach dolnych, obniżenie nastroju, nerwowość, anoreksja, zmniejszenie libido, reakcje agresywne. Układ krążenia: nadciśnienie lub niedociśnienie tętnicze, zakrzepowe zapalenie żył, zakrzepica/zatorowość płucna, tachykardia, krwiak, zaburzenia naczyniowe-mózgowe. Układ pokarmowy: dolegliwości żołądkowe, nudności, wymioty, zwiększony apetyt, biegunka. Skóra: trądzik, wysypka, wyprysk, ostudy, wypadanie włosów, rumień wielopostaciowy, świąd, nadmierne owłosienie, wirylizacja. Układ rozrodczy i piersi: ból piersi, nieregularne krwawienia, bolesne miesiączkowanie, powiększenie piersi, torbiel jajnika, dyspareunia, zapalenie sromu i pochwy, zmiana wydzieliny pochwowej, skąpe i krótkotrwałe krwawienia z odstawienia, zapalenie sutka, torbiele piersi, wydzielina z brodawki sutkowej, mięśniaki, zapalenie endometrium. Układ moczowy: zakażenie dróg moczowych. Układ oddechowy: zapalenie zatok, astma, zakażenie górnego odcinka dróg oddechowych. Narząd wzroku: nieprawidłowe widzenie, zapalenie spojówek. Narząd słuchu: zaburzenia słuchu. Ogólne: nagłe zaczerwienienie twarzy, zmęczenie, ból pleców, kandydoza pochwy lub inne zakażenia grzybicze, zmiana masy ciała, obrzęk kończyn dolnych, reakcje nadwrażliwości, objawy grypopodobne. Ciężkie objawy działań niepożądanych: zaburzenia zakrzepowo-zatorowe naczyń żylnych lub tętniczych, nadciśnienie tętnicze krwi, nowotwory wątroby; wystąpienie lub nasilenie chorób, których związek ze stosowaniem doustnych hormonalnych środków antykoncepcyjnych nie został rozstrzygnięty: choroby Leśniowskiego i Crohna, wrzodziejącego zapalenia okrężnicy, porfirii, tocznia rumieniowatego układowego, opryszczki ciężarnych, zespołu hemolityczno-mocznicowego, żółtaczki cholestatycznej, ostudy. U kobiet przyjmujących hormonalne środki antykoncepcyjne nieznacznie częściej jest rozpoznawany rak sutka.\\\" Ja już spotkałam się z takimi powikłaniami zakrzepowo-zatorowymi jak zawał serca u przyjmującej piguki antykoncepcyjne 19 latki (ale najprawdopodobniej obciążonej rodzinnie podwyższonym ryzykiem i dodatkowo palącej papierosy). Ona, na szczęście, przeżyła. Nie ma leków idealnych, niestety... Czy produkt chemiczny niosący z sobą tyle poważnych zagrożeń dla zdrowia można jeszcze nazywać lekiem? \"

swoja droga ... ciekawe ile jest na tej stronie matek, ktorym sie udalo zajsc w ciaze po wczesniejszym stosowaniu tych dwoch lekow ?

Gość Jessica990
A ja ostatnio kupiłam cyprest za 6 PLN. Niesamowite co??? wcześniej płaciłam za niego ok. 8 zł. fajna sprawa co nie? Biorę Cyprest już pół roku i jest wspaniały. Trądzik mi znikł, a skóra wygładziła się. Poza tym jest bardzo skuteczny jako zabezpieczenie antykoncepcyjne rzecz jasna. I zaznaczam, że wcale nie przytyłam ;) pozdrawiam i polecam ;)