Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ewusku

CYPREST nowy środek hormonalny na trądzik a DIANE 35?

Polecane posty

Gość magdasia8888
Biorę od 2 lat i ani grama nie przytyłam, ale różnie działa na różne organizmy, były osoby, którę przytyły, ale głównie w piersiach :) Nie możesz brać cyprestu jedynie jako środka anty, musisz mieć trądzik lub nadmiar włosków na ciele bo jest to środek antykoncepcyjno-LECZNICZY!

Gość madin
witam, a brała może któraś z Was Cyprest albo Diane 35 jako dopełnienie dermatologicznej kuracji witaminą A w tabletkach? Dermatolog powiedział mi, że jest to odgórnie i prawnie narzucone, że przy stosowaniu witaminy A w konkretnej postaci na trądzik trzeba brać leki antykoncepcyjne, bo długotrwałe zażywanie wit. A (kuracja 5 miesięcy) może powodować niebezpieczne zmiany płodu w razie zajścia w ciąże w trakcie brania tej witaminy. Co wy na to? W przysz, tyg idę do ginekologa i muszę spytać o Diane, może Cyprest lepszy, ale nie wiem czy pasuje do tej całej witaminy A..

mam super wilczy apetyt . :| az mnie to przeraza :/ . wzielam 7 tabletek zadnych boli nie mam . moze troche spiaca jestem,ale nie wiem czy to od tabletek czy od trybu zycia ;)

Gość blondi1985
Dziewczyny a jak wygląda wasz okres na cypreście? Mój jest bardzo skąpy, przypomina bardziej plamienie? Ale to chyba normalne, jak myślicie?

Gość truskawkowa_wiosna
Mój okres po cypreście tez był skapy, nie bolał nic a nic :D Jest to normalne, moja ginekolog mi mówiła, że podczas przyjmowania tabletek okres powinien być raczej plamieniem i być niebolesny bo nie jest to normalna miesiączka a krwawienie z odstawienia. Brałam go przez 4 miesiące, cera się poprawiła. Zrobiłam przerwę na 3 miesiące, bo antykoncepcja nie była mi wtedy potrzebna i po tych 3 mies trądzik wrócił. A ja na dodatek pogorszyłam go sobie mydłem siarkowym i to po tym dziadowskim mydle zaczęły mi wychodzić okropne pryszcze. Ponownie wróciłam do cyprestu, biorę go dopiero 8 dni więc pewnie za krotko by cokolwiek stwierdzić ale mam nadzieję że i tym razem mi pomoże. Pod koniec lipca jadę na wakacje i tak bym chciała żeby do tego czasu te stany zapalne na buzi się w miarę wygoiły. Dodam że po skończeniu 4 opakowania robiłam sobie badania krwi i wszystko wyszło dobrze. Jejku tak bym chciała żeby cyprest i tym razem mi pomógł...

Gość truskawkowa_wiosna
Dodam jeszcze ze poprawiła mi się po nim przemiana materii, nie przytyłam, tylko piersi sie zaokrągliły ale nie bolały... więc z utęsknieniem czekam teraz na takie same efekty jak były poprzednim razem :D

Gość m_y_s_z_k_a
dziewczyny dostałam wysypu po cyprest.. brrr wyglądam okropnie, czy też tak miałyście i kiedy to zeszło?

Gość eratyo
Jestem mamą 4-letniej córeczki, mimo że kilka lat temu przyjmowałam Diane-35 z powodu trądziku. Lek brałam 3 lata, a trądzik zniknął. To są bzdury, że Diane to lek przestarzały, szkodliwy, że po nim nie można mieć dzieci!!!! Dziewczyny bzdury wypisują. Z każdym lekiem hormonalnym jest tak, że jednej osobie służy, a innej nie pasuje - to nie wina tabletek, różne mamy organizmy. Po każdej pigułce wskazana jest przerwa ze względu na wątrobę. Bądźmy więc rozsądne i ufajmy lekarzom. A w czasie brania pigułek wątrobę należy badać.

Gość Tryska
Dziewczyny a czy któras miała przepisany cyprest z powodu łysienia androgenowego. Lekarz mi przepisał, bo mam ogromne przeswity. Jezeli tak, to jakie efekty sa zawuażalne? Dodam, że mam dodatkowo wcierki i doustnie preparaty witaminowe.

Gość magdasia8888
Miałam nadmiar androgenów i przez to miałam rzadkie włosy i często mi wydawały w dużych ilościach, po cypreście to ustało, mam dosłownie 2 razy więcej włosów-wszyscy znajomi to zauważyli. Biorę tabletki od ponad 2 lat, ale efekty były szybciej. Cóż, nie wiem czy tak jest zawsze, ale mi niestety owłosienie na ciele też się wzmocniło, więc wezmę jeszcze ostatnie 3 opakowania cyprestu i zmieniam. Już raz zmieniałam, ale po tamtych straaaasznie wypadały mi włosy i wróciłam na jakiś czas do cyprestu.

Gość nowa na cypreście
witajcie. Ja mam cyprest na trądzik w okolicach trzydziestych urodzin i uregulowanie cyklów rozregulowanych... innymi tabletkami. Włosy mam rzadkie, owłosienie na ciele tez niczego sobie (zawsze było moją zmorą)... Zastanawia mnie jedno - jak po lekach mogą wyrosnąć włosy na głowie i np. wypaść te włoski na twarzy czy plecach?

Gość MiQa89
WITAJCIE :) !! zmieniłam ostatnio tabletki ponieważ były źle dobrane z cyprest na midiana i chętnie je > > >TANIO< < < odsprzedam :) zapraszam na moje ciuchy nick MiQa :)) posiadam jedno oryginalne nowe opakowanie data ważności 06.2012

Gość MiQa89
zainteresowane osoby Prosze o kontakt pod nr >> gg 95 45 299 > moniczqa626@o2.pl

Gość nowa na cypreście
Zagląda tutaj ktoś? Jestem po piątej tabletce. "Okres" trwał 2 dni, a moja buzia, plecy i dekolt zrobiły sie całe obsypane wielkimi bolącymi guzami-krostami... Czyżby wszyskie nieczystości ze mnie wychodziły? Krosty mam nawet na owłosionej skórze głowy.... Tragedia...

Gość klaudia_22
Ja wzięłam 11 tabletek dopiero i też mnie wysypało, tak działają leki na trądzik. Dzisiaj jest już lepiej, myślę że wszystko sie unormuje. Tylko, że ja już 5 lat biorę tabletki bez żadnej przerwy ale przedtem ani Yasmin ani regulon nie pomagały mi na trądzik. Nawet w skutkach ubocznych jest napisane - trądzik także nie wiem jaki cudem miały go "leczyć", ale już tacy są lekarze...

Gość stebka
Witam serdecznie. Przeprowadzilam kuracje antytradzikowa tabletkami cyprest i zostaly mi 2 niepotrzebne opakowania ( termin waznosci: 1) 01.2011 i 2) 06.2012. Troche szkoda mi ich wyrzucic, moze komus sie przydadzą. Jesli ktos jest zainteresowany prosze o kontakt 502229112. Pozdrawiam serdecznie

Gość nowa na cypreście
klaudia_22 - a jestem właśnie po pierwszym opakowaniu.... Bolące guzowate wypryski mi się robią na czole, na dekolcie i plecach, a na brodzie - takie zwykłe krosty, które jednak.... nie znikają za szybko. Te guzy bolą i są wielkie... ;-( Waga w normie, ale biust mi urósł, jest większy, pełniejszy i cięższy. Wcale mnie to nie cieszy, bo się nie dopinam w moich ulubionych koszulach;-( Włosy mi wypadają jak na potęgę, ale nie wiem, czy ma to związek z hormonami czy z przesileniem jesiennym... Pomocy! Podobno powinno się wszystko unormować w ciagu 2 miesięcy i to jedyny powód, dla którego nie rzucę tego swiństwa.

Gość klaudia_22
Mam identyczny problem bardzo zaczęły wypadać mi włosy po Cypreście ;-( jeszcze to jest do przeżycia ale teraz moja cera wygląda znowu tragicznie, jutro kończe pierwsze opakowanie, dałam szansę temu lekowi i też poczekam jeszcze kilka miesięcy. Jeśli nie pomoże mi to już nigdy więcej hormonów, przez te 5 lat brania mam dość!

Dziewczyny, zaczynam terapie przeciw trądzikową CYPRESTem. Wypryski mam na plecach i dekolcie, powiedźcie mi czy to reguła, że na początku trądzik się zaostrza i czy zawsze rośnie po tych tabletkach biust? Swoją drogą strasznie się boję, że włosy zaczną mi wypadać jeszcze bardziej niż do tej pory. Czekam na waszą odpowiedź. Buziaki!

Gość che1979
sprzedam Cyprest 3 opakowania uwaga - w jednym brakuje jednej tabletki niestety uczula mnie składnik i musiałam odstawić cena 30 zł, przesyłka gratis sprzedam osobie której przepisał je lekarz, szkoda by się zmarnowało data ważności: styczeń 2013 che1979@wp.pl

Gość klaudia_22
Ja mam już 3 terapię i za każdym razem troszkę się zaostrzyło szczególnie w pierwszym miesiącu brania a później będzie lepiej. A na wypadające włosy polecam szampon przeciw wypadaniu włosów Vichy Dercos z aminexilem,mi pomaga.

Gość Karola87
Mam pytanko Kobitki ja dziś wziełam 3 pigułkę i nic mi się nie dzieje jak innym.. jakiś apetyt lub ból piersi.. na razie nic nie reaguje mój organizm.. Powiedźcie mi po ilu tych pigułkach widać efekt.. ? Pliss odpiszcie..

Gość nowa na cypreście
półtora opakowania za mną.... BPryszcze z pleców znikają, najwyżej pojawia się jakiś jeden na tydzień. Twarz - grudy bolące potrafia sie pojawic z dnia na dzień, nie znikaja szybko, ale... szybciej niż wcześniej. Biust gigant. Muszę sobie kupić nowe staniki, nie wiem, czy rozmiar wieksze wystarczą. Włosy.... jakos skóe głowy na przedziałku mi widać za bardzo... około 40 włosó wypada podczas porannego czesania, koński ogon zrobił się jak mysi ogonek... Nie radzę sobie z tym!!!!!!! Mam wrażenie, że włoski na przedraminach zrobiły się ciemniejsze. Waga - bez zmian. Samopoczucie - nie najgorsze, może jestem nieco bardzej senna, ale to pewnie przez jesień...

Gość klaudia_22
Nowa na cypreście - zazdroszczę Ci biustu bo mi nic nie urósł;-( a bardzo chciałabym bo mam malutkie b ;(

Gość che1979
sprzedam Cyprest 3 opakowania uwaga - w jednym brakuje jednej tabletki niestety uczula mnie składnik i musiałam odstawić cena 30 zł, przesyłka gratis sprzedam osobie której przepisał je lekarz, szkoda by się zmarnowało data ważności: styczeń 2013 che1979@wp.pl

Gość Karola87
Hmmm.. Ja jestem po 1 opakowaniu cypresu.. I jak na razie moja twarz jest dalej taka sama.. Pryszcze są i guzki też.. :( Jedyny plus to właśnie biust do tej pory jak biegnę to czuję jakbym miała jakieś balony.. ale ja chcę się pozbyć trądziku a nie zwiększenie piersi Buuu.. :( Może One nie są dla mnie ? Bo po ilu tabletkach są poprawy z cerą ? Ale nic nie przytyłam a chciałam chodź 3 kg :) Waga ta sama.. Cmok! :*

Gość klaudia_22
Ja kończę 2 opakowanie i poprawy cery też nie mam, jak brałam Diane 35 kilka lat temu to poprawa nastąpiła po 3 opakowaniu ;-) Mam nadzieję, że teraz też pomoże bo czasami to jest gorzej mam trądzik na brodzie reszta twarzy zawsze miałam w porządku.

Gość Karola87
Do -> klaudia_22 Dziękuję za swoją wypowiedź myślałam że już tu nikt nie zagląda buuu :( To jeszcze dwa opakowania musze wycierpieć... Ja po tym miesiącu brania ich kiepsko z cerą moją wydaje mi się gorsza.. :( Chyba to wszysko wychodzi ze mnie :) Jestem w dobrej myśli że moja cera się w końcu polepszy.. buuu

Gość klaudia_22
Karola87 ja przestanę tu zaglądać jak zniknie mi trądzik wtedy będę mieć pewność że biorę właściwy lek:) Mi bardzo się pogarsza w 2 połowie cyklu także ma to związek z hormonami. A Ty bierzesz 1 raz tabletki anty na trądzik czy już wcześniej jakieś brałaś?